Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Lindynette 20

Autor Poruka

Dejan Šakoronja, dr. med.

31.07.2013. 15:30

Crnka, ne pijte tako. Nesigurna je zaštita i neuredno ćete krvariti.

31.07.2013. 15:30

Minky ovaj blister do kraja a onda pauza sedam dana.

Minky86

31.07.2013. 17:05

Zahvaljujem na odgovoru. Znaci kada napravim pauzu od 7 dana, 8. Počinjem piti bez obzira na dolazak il ne dolazak menstruacije?

larimar

31.07.2013. 17:55

Poštovani,
pijem Lindinette 4 mjeseca. 11 tabletu ove kutije sam popila 9 sati kasnije (u 7 sati ujutro), ali sam povraćala i imala proljev taj dan. Navečer sam se tek sjetila da se tableta najvjerojatnije nije apsorbirala, te sam popila drugu u (19 sati za prethodni dan) i jednu (po običaju u 22 sata). Tek sam na zadnjoj tableti shvatila da mi fali jedna tableta za posljednji dan (koju sam prema uputama trebala uzeti iz rezervnoga pakovanja). Koristili smo se dodatnom zaštitom i napravila sam 7 dnevnu pauzu.
dakle, završila sam s uzimanjem tableta u utorak umjesto u srijedu, ali sam i započela novi blister s utorkom (slijedećeg tjedna).
Imala sam nezaštićen odnos u utorak (kad sam počela piti novi blister), te me zanima postoji li mogućnost trudnoće?
Gdje i kako mogu dobiti 'tabletu iz rezervnog pakovanja'?
Molim Vas za odgovor!

31.07.2013. 20:55

Minky da.

31.07.2013. 20:55

Larimar, jeste li dobili menstruaciju u pauzi.
Rezervno pakovanje znači da imate još jedan rezervni blister pa po potrebi u ovakvim situacijama uzmete zaboravljenu pilulu
Iz prvog.

larimar

01.08.2013. 17:40

Jesam, imala sam menstruaciju u pauzi, ali sam imala odnos poslije menstruacije (prvi dan novog blistera)
Rezervni blister dobijem u dogovoru s ginekologom?

01.08.2013. 21:20

U redu je. Dogovorite s ginekologom.

larimar

01.08.2013. 22:20

Hvala Vam na odgovoru!

maarijaaaaaa

01.08.2013. 23:20

Poštovani,
počela sam piti Lindynette prije dva tjedna, ali nisam sigurna ako je bila menstruacija jer sada opet imam krvarenje kao da je menstruacija.
Ako sam je dobila sada, znači da sam počela piti tjedan dana ranije.
Trebam li na novi paket ići odmah bez pauze i jesam li zaštićena od novog paketa?

Također me zanima, budući da uputama piše da se tableta može popiti unutar 12 sati ako zaboravimo popiti na vrijeme i da ne treba zaštita, zašto onda tu piše da je max odstupanje 1 - 2 sata.

Hvala Vam puno na odgovoru i vremenu.
LP

02.08.2013. 10:15

Zaista vam na to ne mogu odgovoriti te ne znam da li ste blister započeli uzimati s prvim danom menstruacije.
Svakako otiđite na pregled.

Ja66Ja

02.08.2013. 14:35

Već je sto puta postavljeno isto pitanje, ali za svaki slučaj da ja još jednom provjerim. Inače redovito pijem tablete već 2 i pol godine a jučer sam u 19h zaboravila popit tabletu, te sam ju danas ujutro u 9 popila. par sati nakon toga sam imala spolne odnose bez dodatne zaštite, postoji li neka mogućnost da se zatrudni?

Ja66Ja

02.08.2013. 17:40

zaboravila sam napomenuti, kako sam izračunala današnji dan spada u plodne dane, pa sam se malo uplašila..

03.08.2013. 01:15

Trebali ste popiti dvije. Prošlo je više od 12 sati. Šansa svakako postoji.

puskinova

07.08.2013. 19:40

Postovani,
Na ginekoloskom pregledu mi je otkrivena ranica na grlicu materice,papa test je pokazao III grupu a nalazi Cb i Vb brisa su uredni.Ostalo je jos da se testiram na hlamidiju,ureaplasmu i mikroplasmu jer ginekolog zeli da otkrije da li je to uzrok pojave ranice.
Rekla mi je da moram da jacam imunitet dodatnim suplementima pored ishrane.
Posto sam na pilulama vec oko 4meseca zanima me da li neke tablete koje sadrze gvozdje,cink,vitamin C,mumio,riblje ulje mogu da uticu na to da smanje efikasnost pilula za kontracepciju?

Lep pozdrav

08.08.2013. 00:15

Ne mogu.

Hrvojkaa

10.08.2013. 10:50

Postovani,
Nisam pocela koristitu novo pakiranje pilula na vrijeme, trebala sam poceti uzimati 06.08. Zanima me kada da pocnem koristiti novo pakiranje?
Unaprijed veliko hvala

lady kaca

10.08.2013. 11:25

Tek sam pocela koristiti kontraceptivne pilule(ginekolog mi je prepisao lindynette 20.Imam jedno pitanje.4.08.2013 sam pocela piti (na prvi dan menstruacije ) uzimam ih u 19h,medjutim 8.og sam ih uzela 3 sata kasnije, tek u 22h. 9.og regularno i imala sam odnos i partner je svrsio u mene (oko 23 h ). da li sam zasticena od trudnoce ? menstruacija mi je trajala 5 dana ,znaci do 8 og. I mislim da mi je taj dan neplodan.Da li sam upravu ?

lady kaca

10.08.2013. 19:45

Postovani,izvinjavam se ako je pitanje vec postavljeno.Treba mi strucni savet.Tek sam pocela piti kontraceptivne pilule i to ( lindynette ) 4.08.2013 sam dobila mestruaciju i odpocela sam sa konzumiranjem.Pijem ih u 19h,medjutim 8og sam popila 3 sata kasnije ,tj u 22h.9og sam regularno popila i imala sam odnose oko 23 h partner je svrsio u mene. inace mestruacija mi je trajala 5 dana.Gledala sam na kalendaru ovulacije preko interneta i videla sam da su mi neplodni dani.Da li je to tacno ?Zelim vas pitat da li sam zasticena od trudnoce ?

10.08.2013. 19:50

Hrvojka s prvim danom iduće menstruacije.

Nazad
1 ... 28 29 30 31 32 33 ... 77
Naprijed