Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Lindynette i drugi niskodozirani kontraceptivi

Autor Poruka

himera

24.02.2012. 16:55

Poštovanje, pila sam 2 godine Yaz, no u zadnjih godinu dana mi menstruacije nisu bile normalne, tj. ili nisam ni dobila mensturaciju (u vecini slucajeva) ili je to bilo kratkotrajno smeđe krvarenje. sad mi je doktor dao Lyndinette 30 i zanima me koja je razlika između tih tableta (kolicina hormona,nuspojave,...). Čula sam da su to tablete 3.generacije koje imaju puno vise nuspojava pa sam malo zabrinuta. I zanima me da li da ih krenem piti nakon placebo pilula Yaza i u slucaju da i ovaj mjesec ne dobijem menstruaciju? Hvala na odgovoru

Natalija Beljo, dr. med.

25.02.2012. 13:50

Nije točno da imaju više nus pojava , isto kao i drugi niskodozirni. Počinjete ih piti nakon zadnje roze tbl. Yaza.

maja91

26.02.2012. 13:25

Poštovana,
pijem Lindynette već dosta dugo (oko godinu dana) i jako sam zadovoljna s njima. No, prije tri dana zaboravila sam popiti tabletu, i nastupilo je krvarenje. U pakiranju mi je ostalo još 4 tablete. Da li da sad popijem te 4 tablete usprkos krvarenju i tek onda napravim pauzu od 7 dana, ili da bacim te tablete, i pričekam do idućeg četvrtka (kada bude 7 dana od zadnje popijene tablete) i onda nastavim sa novim pakovanjem?
Hvala i pozdrav!

Natalija Beljo, dr. med.

26.02.2012. 19:30

Sad započnite pauzu od 7 dana i 8 dan novi blister.

studentica V

01.03.2012. 17:50

Poštovana ! Pijem lindynette 30 i zanima me dali će učinkovitost tablete biti smanjena ako ih pijem istovremeno sa tabletama Azimed-antibiotik za grlo(3 tablete su u pakiranju ) ?tj.dali ću morat koristit dodatnu zaštitu ?

Natalija Beljo, dr. med.

01.03.2012. 21:25

Dok pijete Azimed dodatna zaštita.

studentica V

02.03.2012. 11:15

a samo me zanima dali je ista stvar i sa lekadolom i max flu šumećim tabletama ?za snižavanje temeperature..

studentica V

02.03.2012. 11:15

ps.nisu ipak max flu nego neke druge šumeće tablete protiv gripe ja mislim lupocet flu..

Natalija Beljo, dr. med.

02.03.2012. 21:05

Za njih ne treba.

tina646

04.03.2012. 16:55

pozdrav.
situacija je sljedeća: propisano mi je od ginekologa da pijem lindynette 30. od trećeg dana ciklusa.. no međutim prvo pakovanje uopće koje sam počela piti nisam počela od trećeg već šestog dana ciklusa (zbog nekih komplikacija koje nisu vezane sa zdravljem). tih 18 tableta sam popila redovito svaki dan u isto vrijeme. pri odnosu sam koristila dodatnu zaštitu.. zanima me dali sad kad počnem drugo pakovanje piti točno od trečeg dana kako treba dali i dalje trebam biti na oprezu i koristiti dodatnu zaštitu ili su dovoljne samo tablete??
Hvala Vam unaprijed happy

ivana-os

05.03.2012. 01:00

Poštovana, smijem li prestati piti Lindynette nakon 7 popijenih pilula u pakovanju?

Natalija Beljo, dr. med.

06.03.2012. 11:00

tina646 Počet ćete 8 dan nakon pauze od 7 dana tako da to ne mora biti 3 dan ciklusa jer mjesečnica dolazi u tih 7 dana pauze.
ivana_os Možete.

neylla01

13.03.2012. 16:40

molim vas da mi pomognete. pila sam jaz i bio mi je super, nisam imala nikakvih nuspojava, ali zbog cijene prelazim na lindinette20. jucer sam popila zadnju placebo tabletu i kupila novo prvo pakiranje lindineta i tek ssam danas, kad sam ih uzela da popijem prvu tabletu vidjela da sam trebala poceti nakon zadnje roze tablete. ja sam svejedno popila tu prvu kod koje pise utorak. sad me zanima dal je to u redu i klliko dugo nisam zasticena. i jos me zanima dal postoji mogucnost da cu sa ovima imati neke nus pojave ako nisam imala s jazom

Natalija Beljo, dr. med.

14.03.2012. 09:40

Sve će biti ok samo u prvih 10 dana koristite dodatnu zaštitu kod odnosa.

ocelot77

15.03.2012. 01:10

Postovana,
djevojka je pocela piti lindynette 13.03.nakon posjete i konzultiranja s ginekologom,mjesecnica bi redovno trebala doci 19.03.,pitanja su:
1.hoce li pocetak uzimanja djelovati na redovan dolazak mjesecnice(uranjena mjesecnica ili kasnjenje)-s tim da sad vec ima bolove kao prije svakog dolaska mjesecnice
2.nakon koliko vise nece biti potrebno koristiti prezervative
3.jedan od ucinaka je sprecavanje ovulacije,znaci li to da isto tako "nestaju" i plodni dani(5 prije 3 poslije) te da je tada moguc odnos bez prezervativa(u sve dane kakvi god oni bili bez ejakulacije, jer ne valja se igrati s vatrom)

unaprijed Vam hvala

Natalija Beljo, dr. med.

16.03.2012. 10:30

Ne znam zasto je počela piti prije nego je dobila mjesečnicu.? Kad se počne piti prvi dan ciklusa od prve tbl je zaštićena.

mileva12345

16.03.2012. 15:25

Poštovana doktorice, molim vas za pomoć.

priije 5 dana sam počela piti lindynette 20 i danas sam popila 5. tabletu. sve je bilo u redu, nisam imala nikakvih poteškoća, niti glavobolja, trbobolja, bolova, povraćanja i osjećala sam se i sada se osjećam ok. no stvar je u tome da su me 3. dan tj. u četvratk (jučer) počele malo boljeti noge, i to potkoljenice (i to s prednje strane, ne listovi) i onaj pregib potkoljenice/stopala kad mrdam s nogama ili hodam, dok kad sjedim i kad su mi noge opuštene me ne boli. ne znam je li to od tableta ili je moguće da sam to od nečeg drugog dobila? naime, dan prije sam dosta prohodala i trčala dosta na tramvaj po nizbrdici pa je li moguće da me bole od toga ? e sad, da li da nastavim piti ili da prestanem? zvala sam ginekologa danas, no nije mi se javio jer je radio dopodne te sad moram čekati do ponedjeljka. da li mislite da je to nešto opasno ? da li je moguće da sam dobila onu vensku trombozu? napominjem, ne pušim, a pijem rijetko i u ovih 5 dana nisam uopće konzumirala alkohol. molim vas pomozite. hvala

ĐIĐI

17.03.2012. 21:20

Poštovani....
Prije par dana od svoje ginekologice sam dobila Lndyneet 20.......
ona mi je rekla da ih počnem piti prvi dan ciklusa i da nisam zaštićena prvih sedam dana.
Na njih sam se odlučila zbog toga šta sam imala porod prije 9 mjeseci i zbog toga jer mi je prerano za još jedni trudnoću.
btw.. ovo mi je prvo korištenje kontracepcije

Natalija Beljo, dr. med.

17.03.2012. 22:05

mileva12345 Pratite stanje , ako bi se bol pojačavala ili noga oticala prekinite piti.
ĐIĐI Nadam se da ne dojite,. Ako počnete prvi dan menge zaštićeni ste od prvog dana.

matka

30.03.2012. 15:30

Poštovana,
problem je sljedeći, naime prošle godine sam uložila 15 000 kuna na lasersko uklanjanje dlačica s cijelih nogu. Početkom sljedeće menstruacije trebala bi početi piti kontracepcijske tablete (ginekolog mi je propisao Lindynette 30) ali mene je nekako strah da će mi se rezultati lasera poništiti. Da li imam razloga za stah... ipak to nisu mali novci. Ginekolog mi je samo rekao da mi neće utjecati na masu, ali za ovo nije ništa rekao sad
Unaprijed hvala.

Nazad
1 ... 3 4 5 6 7 8 ... 14
Naprijed