Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Lindynette i drugi niskodozirani kontraceptivi

Autor Poruka

ketty3

21.11.2013. 11:00

Poštovani,
Pijem lindynette 20 5 mjeseci, menstuacija mi uvijek dolazi 3. dan pauze navečer ili kroz noć na 4.dan pauze
Ovaj mjesec došla mi je 2. dan pauze i to ujutro, da li je sve u redu, zabrinuta sam.

Dejan Šakoronja, dr. med.

21.11.2013. 21:10

U redu je i normalno je. Ne brinite.

ketty3

22.11.2013. 10:40

Hvala Vam na odgovoru no dogodilo se to da je to krvarenje bilo samo jednom i to ujutro i cijeli dan ni noć ni danas ništa, nikad mi se to nije dogodilo, vrijeme je kada trebam dobiti menstruaciju, što mi je činiti? Što je zapravo bilo to krvarenje (veoma oskudno, pomiješano sa sluzi slično kao i kad prvi dan dobim menstruaciju no tada ono postaje jače tj.mensteuacija a sada je nestalo). Menstruaciju trebam dobiti danas ili sutra jer sam u pauzi danas 3. dan od tableta.
Unaprijed hvala!

danijelalj

22.11.2013. 20:05

Postovani, pijem lindinete 20 , zaboravila sam 18-u da popijem, u medjuvremenu, nakon 15h od toga sam imala nezasticen odnos, a zaboravljenu pilulu uzela sam tek nakon 24 h , sledecu sam uzela tek sledeceg dana. Posle toga nisam uzimala nikakvu dodatnu zastitu. Zanima me da li je moguce da sam zatrudnela, i da li sam zasticena 7 dana nakon ispijene 21-e pilule, jer sam i za to vreme imala odnose. Vec je 5-i dan kako sam zavrsila celu kutiju, a jos mi se ne pojavljuje nista slicno menstruaciji, nemam cak ni simptome kao pred menstruaciju. Hvala unapred

22.11.2013. 21:05

To je bilo normalno krvarenje nakon završetka blistera.

22.11.2013. 21:05

Danijela vjerovatno nije došlo do trudnoće jer ste preskočili 18.tabletu. Popijte blister do kraja i počnite s drugim blisterom odmah bez pauze od sedam dana.