Autor
|
Poruka
|
mini053
|
23.06.2012. 13:00
Poštovana doktorice,
pijem Lindynette 30 i sinoć sam zaboravila popit jednu tabletu koju sam odma ujutro popila (prošlo je više od 12 sati), ostalo mi je manje od sedam tableta u pakiranju, na uputama piše kako ne trebam pravit pauzu ako mi je ostalo manje od sedam tableta (ostalo je 5), nisam imala odnose..da pravim pauzu ili ne?
Hvala!
|
Nataša Šemnički, dr. med.
|
26.06.2012. 15:05
mini053 ,
ako uopče niste imali odnose možete učiniti pauza, u protivnom postupite po uputi.
L.p.
|
kl2
|
28.06.2012. 01:40
poštovana doktorice,
mislim da ste previdjeli moj upit sa prethodne strane, pa bih Vas molila da mi odgovorite.
LP
|
|
28.06.2012. 17:00
kl2 ,
nastavite redovito piti i pridodajte folnu kiselino i osobito ulje noćurka koje se preporučuje kod bolnih grudi.
U slučaju prolongiranih tegoba postupite po uputi ginekologa-koverzija kontracepcije.
L.p.
|
mileva12345
|
30.06.2012. 20:30
Poštovana doktorice,
pijem lin 30 i danas sam popila 11. tabletu. prvu tabletu popila sam u 17. h, dok sam sve ostale pila u 9 ujutro jer mi tako bolje dogoovara. danas sam imala odnos i čini mi se da je dečko svršio u mene. dal li sam i dalje zaštićena pošto sam mijenjala vrijeme pijenja i mogu spavati mirno? i još jedno pitanje, mogu li lindinette 30 služiti kao pilula za dan poslije i ako da, koliko bi ih trebala popiti i kako? hvala
|
mara1980
|
01.07.2012. 14:05
pocela sam piti lindynette30,prvu kutiju kad sam pocela piti bilo je sve ok,popila sam sve tablete bez ikakvih problema,napravila uredno pauzu dobila sam u tih 7 dana,bilo je obilnije i cijela se sluznica maternice odvoila,bila sam kod ginekologa sve je u redu.Jucer sam popila prvu pilu iz druge kutije,danas drugu i danas se ne osecam ugodno imam glavobolju mucninu i proljev i neki osjecaj slabosti.Pitanje da li da nastavim piti,jer sam izvan hrvatske i nije mi moj ginekolog u blizini?Puno hvala.
|
|
02.07.2012. 10:30
mileva12345,
ako ste ih uvijek pili u 9h ne trebate brinuti o trudnoći bez obzira na prvu.
Lindynette nisu registrirane kao tablete za hitnu kontracepciju ali ako niste u mogućnosti nabaviti ih popijte 4+4 Lindynette 30.
L.p.
|
reske
|
06.07.2012. 10:40
Poštovani,
jucer sam zaboravila popiti tabletu(četvrtak), i popila sam danas od (pet), a ostalo mi je samo još 1 tableta u pakiranju. Hocu li odma sacekati mjesecnicu i napravit pauzu od 7 dana, ili cu nastaviti s novim pakiranjem odma od sutra?
|
|
06.07.2012. 17:55
reske ,
Nastavite s novom kutijom uz zaštitu kondomom slijedećih 7 dana.
L.p.
|
mileva12345
|
13.07.2012. 16:55
Poštovana,
3 mjeseca sam pila lin 20 i nisu mi odgovarale jer sam imala krvarenja i prije nego sam popila kutije do kraja, a sad sam na lin 30. pred par dana popila sam prvu kutiju, točniuje zadnju pil sam popila u utorak. radi s o tome da sam par dana prije zadnje pilule dobila neko malo krvarenje, nešto jako sitno, a iz dana u dan se pojačavallo tako da uopće ne mogu odrediti koji dan mi je došla mjesečnica. ne znam zašto se to tako zbiva i zašto imam takva krvarenja koja baš i nisu normalna. znači li to da mi ni lin 30, kao ni lin 20, ne odgovaraju? i zašto je to tako? koje je vaše mišljenje o tome i što mi preporučujete? smatrate li da će se to kakko budem dalje pila normalizirati? hvala
|
leori
|
14.07.2012. 11:45
Poštovani,
zaboravila sam popiti 7. tabletu pa sam ju popila nakon 24 sata zajedno s 8. tabletom kao što piše u uputstvima. Par dana nakon počela sam malo krvariti i evo tako svaki dan već skoro tjedan dana. Kada će to prestati? Pošto sam tabletu zaboravila u prvom tjednu pravim li pauzu od 7 dana ili pijem novu kutiju odmah nakon što završim ovo pakovanje. Imala sam odnos taj dan kada sam zaboravila popiti tabletu.
Hvala
|
|
17.07.2012. 11:45
mileva12345 ,
spotin i preuranjeno krvrenje je moguće u prvih 6mj radi prilagodbe uzimanja kontracepcije tako da sa zaključkom odgovaraju li vam tablete još pričekajte.
Ako ste učinili lab pretrage i one su uredno isključili ste taj uzrok u protivnom ih učinite.
Svakako započnite piti folnu kis, te povećajte konzumiranje voća i povrća koje sadrže C vit.
Ako pušite i konzumirate alkohol svako smanjite.
L.p.
|
|
17.07.2012. 11:45
leori ,
štitite se slijedećih 7 dana.
Učinite pauzu i nastavite sa novom kutijom.
Ako se krvrenje nastavi ili pojača pauzu možete i ranije započeti.
L.p.
|
mileva12345
|
29.07.2012. 12:05
Poštovana, trebala bi savjet. Sad je drugi mjesec da pijem lin 30 i popila sam 11 pilula. U zadnjih par dana imam dosta veliku nadutost, osjećam slabinu, umor, po cijele dane spavam (a puno i radim, pa je možda povezano?) i jednostavno se ne osjećam dobro, a plus to imam i velike promjene raspoloženja. Pošto je bio vikend nisam mogla zvati svog ginekologa, ali zvat ću ga sutra ujutro. Kakav je vaš savjet? Da li da prestanem piti pilule? Je li to znak da mi one ne odgovaraju? Molim vas pomažite... Hvala
|
mileva12345
|
29.07.2012. 12:05
I da li je sigurno da npr. za koji dan prestanem piti pilule jer sam imala odnose u proteklom tjednu?
|
nina031
|
30.07.2012. 23:25
Zabunom sam pila 3 dana Lindynette 30, umjesto Lindynette 20..jel mi može puno naškodit? Da nastavim pit L 20?!
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
02.08.2012. 21:50
Poštovana Mileva, ne vidim ozbiljne nuspojave uzimanja pilula. Milim da ih možete nastaviti piti do kraja ovaj blister.
dr.med. Dejan Šakoronja
|
|
02.08.2012. 21:50
Nema štete, nastavite uzimati lindinete 20. Ako bude smeđeg iscjetka, ne obazirite se na to.
dr.med. Dejan Šakoronja
|
janaaa
|
04.08.2012. 13:15
Ove godine sam na moru odgodila mjesečnicu Lindynette 30 tabletama no sada sam se vratila kući i željela bih dobiti menstruaciju. Da li da samo prestanem piti trenutni blister (kojim sam odgodila mjesečnicu) ili da ga popijem do kraja? Lindynette pijem već 6 mjeseci i htjela bih nastaviti i dalje, ali ne znam kako to sad funkcionira kad sam mjesečnicu odgodila. Kada trebam početi piti novu kutiju?? Hvala na odgovoru.
|
|
04.08.2012. 20:20
Poštovana jana, savjetujem da ipak i ovaj drugi blister popijete do kraja. Zatim sedam dana pauze a nakon toga osmi dan krenite sa novim blisterom.
|