Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Lindynette i drugi niskodozirani kontraceptivi

Autor Poruka

Nataša Šemnički, dr. med.

01.06.2012. 01:30

Poštovana Rea,

bilo bi bolje pričekati početak pravog krvarenja pa tada krenuti sa kontraceptivnim tabletama.
U slučaju da krvarenje na nastupi potrebno je učiniti prvo testa na trudnoću te naravno ako je negativan započeti sa tabletama.

S.P. DR Nataša Šemnički

matka

08.06.2012. 11:05

Poštovana doktorice,
Zanima me da li lijekovi protiv prehlade i kašlja, te sirupi... kao npr. šumeće tablete LUPOCET FLU, FLUIMUKAN vrećice za kašalj, razni sirupi mogu smanjitit djelovanje kontracepcijskih pilula. I da li i ostale tablete protiv boli i smanjivanje temperature (lupocet, lekadol...) takoder nemaju utjecaja na njih kao ni neofen?
Unaprijed hvala na odgovoru.

10.06.2012. 20:25

matka,

navedene tablete ne umanjuju učinak kontracepcije.

L.P.

Klaretta

11.06.2012. 10:20

Postovana,
imam 21 godinu, pijem lindynette 20 i jucer(subota) u podne sam trebala popiti zadnju tabletu iz (do sada treceg) pakiranja, no zaboravila sam ju popiti. Nakon toga sam imala spolni odnos. Tu zadnju pilulu sam popila danas navecer(nedjelja) tj. u zakasnjenju od 36 sati.
1. Koje su sanse da sam trudna i bih li trebala uzeti pilulu za dan poslije?
2. Na uputama pise da se ne radi pauza ako je u kutiji manje od 7 pilula, meni je to bila zadnja pilula. Znaci li to da odmah sutra pocinjem sa slijedecom kutijom? I znaci li to da ce mi izostati ovaj mjesec menstruacija?
Hvala

12.06.2012. 14:20

Klaretta ,

započnite sa slijedećom kutijom.
Postoji mogućnost odgađanja krvrenja do slijedeće pauze.

L.P.

Mica Torbica

14.06.2012. 15:55

Poštovana

pošto prvi put počinjem koristiti kontraceptive zanima me slijedeće. Da li kada radim stanku od 7 dana između pakiranja moram novu kutiju počet piti taj 7. ili 8. dan? I ukoliko zadnju pilulu iz pakiranja popijem primjerice danas u 13h znači li to da ona djeluje naredna 24h pa onda prvi dan pauze računam tek od sutra u 13h? Zahvaljujem na odgovoru...

P.S. Menstruaciju sam dobila jučer kasno navečer u obliku laganog, krvavog iscijedka, no prvu tabletu sam popila tek danas jer sam računala da je to konkretno 1. dan menzisa. Trebam li koristiti dodatnu zaštitu ukoliko to nije bio pravilan načina uzimanja? Srdačan pozdrav

Čiteteljka

14.06.2012. 18:55

Poštovana,

Pijem kontraceptivne tablete Lindynette 20 već drugi mjesec. Danas sam napravila grešku, umjesto da popijem tabletu koja mi je bila na redu tj. sa oznakom četvrtak, ja sam popila tabletu sa oznakom nedjelja sa kraja pakovanja. Da li je u redu da sjutra nastavim normalno da pijem tabletu sa oznakom petak, a kada bude posljednji dvadeset prvi dan da popijem ovu od četvrtka, koja mi je ostala? Naravno, ako tako uradim da li sam zaštićena sve vrijeme ili nijesam do sljedećeg pakovanja? Ili treba sjutra da popijem tabletu i ovu od četvrtka i od petka? U uputstvu ništa detaljnije ne piše, samo ukoliko zaboravim da popijem tabletu ili da imam rok od dvanaest sati u okviru kojeg je u redu kasniti.

Hvala Vam na odgovoru.

korisnik2410

14.06.2012. 21:05

Poštovani, pijem lindynette20, inače oko 20:30h i danas sam primjetila da nisam popila jučerašnju, 8. tabletu, pa sam danas popila obadvije u isto vrijeme. Jučer sam imala odnos oko podneva. Dali sam dobro postupila, ima li razloga za brigu i koliko dugo trebam koristiti dodatnu zaštitu? Unaprijed zahvaljujem.

larisa123

15.06.2012. 19:10

je li potrebno za vrijeme spottinga koristiti dodatnu zaštitu?

marica13

16.06.2012. 04:10

Postovani, pocela sam koristiti Logest 11 dan mi je, imam dvoje dece i ovo mi je prva zastita, mnogo sam se nagojila u trudnoci pa me interesuje da li Logest s obzirom da je niskohormonski isto toliko pouzdan u zastiti od nezeljene trudnoce kod mrsavih i debelih osoba, jer me buni sto je niskohormonski? mozda sam trebala ipak insistirati na jacim zbog kilaze? koja je razlika u niskohormonskim i vise? i da li sam 100% zasticena od nezeljene trudnoce, jer lako ostajem u trudna, glupo cu zvucati, ali moram pitati, da li znaci to da muz moze svrsiti u mene bez bojazni? I pusac sam imam 29 god, zdrava sam potpuno. Da li cigarete umanjuju efikasnost ili samo ima veze sa trombozom? Mnogo Vam hvala unapred

are you serious

16.06.2012. 14:00

Pozdrav,
pijem lindynette 20 i zanima me da li mogu tri kutije popiti jednu za drugom, odnosno tri mjeseca piti tablete bez sedmodnevne pauze? ili to nije preporučljivo, zanima me da li ću imati kakve nuspojave?

Hvala unaprijed!

17.06.2012. 14:35

Mica Torbica ,

ispravno ste započeli piti, ne treba vam kondom
Pauza započinje kako ste zaključili i završava za 7. danaom, dakle prvu tabletu započinjete piti 8. dana.

L.P.

Čiteteljka ,

ako slučano popijete krivu tabletu nastavite uobičajenim redosljedom i na kraju popite zaostalu.
Zaštita je poptuna.

L.P.

korisnik2410 ,

ispravno ste postupili.
Zaštitu koristite do kraja kutije.

L.P.

larisa123 ,

nije potrebno.

L.P.

marica13 ,

javite se ginekologu slijedeći mjesec na UZV pregled kako bi procijenio učinak kontracepcije.
Ako nije potpun razgovarajte od više dozažnoj kontracepcije ( veća koncentracija estrogene komponente )
koja vam nije odmah preporučena jer ste pušač.
Pušenje i visoko dozažna kontacepcija imaju veći rizik od tromboze u odnosu na nisko dozažnu.
Pušenje ne umanjuje učinkovitost.

L.P.

are you serious,

može te bez straha za nuspojave osim možda pod kraj treće kutije predemstrualni iscjedak.

L.P.

mileva12345

20.06.2012. 20:25

Poštovani,
danas sam popila prvu pilulu iz kutije u 17h. no, iz svojih nekih razloga ja bi htjela to prebaciti na ujutro za 8-9 sati jer mi je tako puno praktičnije. da li mogu sutra nakon što sam danas popila u 17h popiti pilulu u 9h i nastaviti s tim u 9h, i koliko dugo dugo poslije trebam koristiti dodatnu zaštitu? hvala

kl2

21.06.2012. 10:05

Poštovana,
pijem lindynete 20 i sada sam na pocetku 7 pakiranja (jucer popila 4. tabletu). do sada nisam imala nikakvih nuspojava sve do prošlog mjeseca, kada su mi oko 11-12 tablete natekle grudi koje su bile natećene sve do prvog dana menstruacije(13.06.). menstruacija mi obicno traje 4 dana (eventualno još 5. slabo), no ova mi je trajala 3 i bila jača nego inace. kada sam nakon menstruacije otvorila 7. pakiranje (17.06.), dobila sam probojno krvarenje, a od 20.06. su mi ponovo natecene i bolne grudi.
zvala sam ginekologa, on je rekao da je to normalno i da ako se nastavi da će me prebaciti na lindynette 30. Tablete pijem redovno (max 15-20min odmaka) i imam redovite spolne odnose.
kako bi me smirilo, molim Vas da mi kažete svoje mišljenje je li to u redu. Hvala unaprijed.
LP

21.06.2012. 10:15

mileva12345 ,

možete prebaciti ritam.
Obzirom da ste time skratili razmak između 2 tbl i održali razinu hormona i ne trebate dodatnu zaštitu.

L.p.

Nazad
1 ... 7 8 9 10 11 12 ... 14
Naprijed