Autor
|
Poruka
|
puskinova
|
05.08.2012. 00:40
Postovani
Pocinjem piti pilule prvi put,dakle startuje se od prvog dana ciklusa.
Ja sam sinoc(petak) na dnevnom ulosku zatekla sukrvicu i bilo je izvesno da je to pocetak menstruacije.Medjutim,ja sam nisam odma uzela pilulu jer sam taj dan pila lek za stomak i nisam htela mesati.
Sutradan,tj.danas(subota) je to vec pravo krvarenje i popila sam pilulu kad sam se probudila.
Zanima me da li za pocetak mesecnice uzimam 3.(petak)ili 4.8(subota)?I da li sam zakasnila sa piluulom ako je trebalo odma popiti?
U napred hvala
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
05.08.2012. 10:55
Poštovana, može. Ne treba vam dodatna zaštita.
|
|
05.08.2012. 10:55
Poštovana dobro ste napravili. Prvi dan uzmite subotu. Kad se započnije sa uzimanjem pilula starta se sa prvim danom prave menstruacije, premda se mogu početi uzimati čak i do trećeg dana ciklusa.
|
picokaca
|
08.08.2012. 15:40
Poštovani,
U subotu, 04.08. uzela sam drugu tabletu Lindynetta 20 s tim da su cca 3-4 sata bile u torbi na suncu. Menstruacija mi još traje. Nastavila sam uredno piti tablete.
Zanima me trebali mi dodatna zaštita do kraja ove kutije?
Lijep pozdrav
|
Tijana-93
|
08.08.2012. 15:55
Postovani,
Pocela sam da koristim lindynette 20.Za sada sam popila 7 tableta,ali sam pocela piti drugog dana nakon zavrsetka ciklusa,kako mi je ginekolog odobrio. Od petog dana korisnjenja pogorsale su mi se akne na licu,osecam umor i nekad mucninu.Da li treba da prestanem sa lekom ili da predjem na neki drugi lek kako bi mi se lice poboljsalo?
Hvala unapred! Srdacan pozdrav i sve najbolje!
|
|
08.08.2012. 17:15
picokaca tjedan dana dodatne zaštite.
|
|
08.08.2012. 17:15
Poštovana ovaj mjesec uzmite do kraja. Konzultirajte svog ginekoloa, postoje preparati koji bolje djeluju na akne.
|
mileva12345
|
09.08.2012. 20:45
Poštovani, od 3 mjeseca pijem kontr pil. prvo lin 20 3 mjeseca, pa sad lin 30 zadnja 2 mjeseca. problem je u tome što mi je mjesečnica uvijek dolazila prije nego sam popila tablete do kraja pakovanja. kada sam prešla na lin 30., mjesečnica mi je na prvoj kutiji došla nekoliko dana prije nego li sam popila sve pilule (nisam mogla odrediti je li to prava mjesečnica ili spoting), a sad na drugoj kutiji mi je 2. dan pauze i mjesečnica mi još uvijek ne dolazi pa sam malo zabrinuta. da li je to normalno tako i hoće li mi mjesečnica doći u slijedećih nekoliko dana? trebam li se čega bojati?
|
|
10.08.2012. 00:25
Normalno je. Ne brinite.
|
helena1991
|
17.08.2012. 11:10
Poštovani,
pijem Lindynette 20 već 6mj i svaki mjesec sam ih točno pila i nije bilo nikakvih problema, menstruacija je uredno dolazila svaki mjesec na 3. dan pauze, a sad zadnji puta 4. dan. Problem je sad u tome što sam ja ovaj mjesec malo pobrkala pilule: 14. pilulu sam popila normalno u ponedjeljak navečer kako i treba, ali sam se rano ujutro zbunila i mislila sam da sam zaboravila popiti tu 14. pilulu za ponedjeljak tako da sam na kraju popila u utorak ujutro 15. pilulu koju sam trebala u biti popiti navečer. Znači, nisam zaboravila apsolutno ni jednu popiti nego sam 15. pilulu popila ujutro umjesto navečer taj dan. Ostalih 6 pilula sam popila uredno kako i inače, blister mi je bio gotov sad u ponedjeljak 13.8. i trenutno mi je 4. dan pauze. Imala sam odnose s dečkom taj utorak kad sam prerano popila pilulu (ali nije ejakulirao u mene) te još dva puta (9.8. dok sam još pila pilule i sad 15. kad sam na pauzi s obzirom da je ova dva puta ejakulirao u mene). Ti dani su mi i kao sigurni dani, ali mene je strah svejedno jer mi je sad već 4. dan pauze, menstruacije nema, a prošli mjesec mi je došla 4. dan. Simptomi pms-a su tu, no mene je svejedno toliko strah da postoji mogućnost trudnoće???
|
|
17.08.2012. 15:10
Ne radi se o trudnoću. Ne brinite.
|
barbara200
|
20.08.2012. 14:45
prešla sam sa lindynetta 20 na lindynette 30. i danas trebam popiti 2 pilulu. inače imam menstruacije 6dana, danas mi je 7 dan i neznam da li to još traje menstruacija ili su se pojavile opet tegobe sa pilulama, mjenjala sam ih iz razloga što mi menstruacija nikako nije mogla stati uvijek sam imala svijetlo smeđi iscjedak. je li moguće da se to odmah vidi po prvoj kutiji da mi ne odgovaraju kao ni prošle ili mogu očekivati ona 3 mj privikavanja i spotting?
|
|
21.08.2012. 00:10
Poštovana budite strpljivi 2-3 ciklusa. Stvar će se izregulirat.
|
picokaca
|
19.09.2012. 21:45
Poštovani,
pijem Lindynette 20 drugi mjesec, imala sam još 8 tableta u blisteru i počela sam krvarit, sad ih imam još 3 i krvarenje još traje. Zanima me kad bi trebalo prestat i hoću li dobiti normalnu menstruaciju?
Hvala na odgovoru
|
Nataša Šemnički, dr. med.
|
20.09.2012. 19:15
picokaca ,
To je sada mnestruacija.
Prestanite piti tablete i napravite 7 dana pauze te nastavite dalje.
L.p.
|
peacelove
|
20.09.2012. 19:15
Postovani, zanima me da li lindynette 20 mogu imati povoljno dejstvo na akne izmedju ostalog, to jest da li pomazu u njihovom lecenju?
|
|
21.09.2012. 12:35
peacelove ,
pozitivan utjecaj na kožu imaja Lyndinete 30.
L.p.
|
NinaLina
|
06.10.2012. 22:15
Poštovani
Imam jednu malu brigu,najme pijem pilule lindynette 20 mg već nekih godina dana (ali ne u isto vrijeme svaki dan,jer na uputama nije strogo bilo navedeno kao i kod Yaza,kojeg sam prije lindynetta pila isto godinu dana) No međutim u podljednjih tri mjeseca pojavila su se krvarernja izvan ciklusa,ali ja sam bez obzira na to nastavaila piti i dalje sve dok nisam zavrsila s kutijicom i ocekivala redovnu menstruaciju. No ovaj mjesec sam imala isto takvo krvarenje ali nakon popijene kutije menga nije dosla. što mi je za činiti u ovom momentu,dali da nastavim s novom kutijom ili da ne, i da se javim odmah ginekologu? Dali mogu iskljuciti mogucu trudnocu ili ne? Moram navesti da sam jedna od onih koje redovno (jedanput godisnje odu kod ginekologa i obave citav pregled) Također na zadnjem pregledu mi je ginekolog rekao da sam jedna od onih osoba koje su sklonije cistama. Pa bih Vas lijepo molia da mi odgovorite
Unaprijed Hvala
|
|
09.10.2012. 20:35
NinaLina ,
obavezno učinite test na trudnoću i ako je on negativan javite se na redovitu kontrolu kako bih se vidjelo radi li se o cisti na jajniki.
U slučaju poz nalaza svakako prekidate sa tabletama.
L.p.
|
mileva12345
|
19.11.2012. 19:50
Pozdrav! trebam savjet. imala sam odnos s dečkom s kondomom, i istog dana nakon sat vremena ponovni odnos. nakon 1. odnosa nismo se oprali i vjerojatno smo spermu dirali rukama. onda smo se drugi odnos također koristili kondom i možda smo se dirali rukama. no kako sam ja u plodnim danima bojim se da se nešto ne dogodi. da li je moguća trudnoća u takvoj situaciji? također, prije par mjeseci pila sam lindynette 30 i općenito me zanima da li one mogu služiti kao hitna kontracepcija jer mi je ostala jedna cijela kutija. ako da, na koji način se koriste? i mogu li štetiti? da li vi predlažete da se u ovakvoj situaciji koristi hitna kontracepcija?hvala
|