Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Lindynette i drugi niskodozirani kontraceptivi

Autor Poruka

Dejan Šakoronja, dr. med.

17.05.2012. 23:00

Poštovana, stanky nikako ne trebate drugu zaštitu. Redovito uzimanje pilula, kao u vašem slučaju je dovoljna zaštita. Ništa više ne treba.

natasa89

19.05.2012. 21:50

Poštovani,

Pijem Novynette već godinu dana, savršeno ih podnosim, nikakvih nuspojava, a koristim ih isključivo zbog zaštite. Moje pitanje je da li ima velikih odstupanja Lindyneeta od Novynetta? naime, zbog financijskih razlika bi voljela pokušati piti Lindyneete. Vadila sam krvi, nalaz je uredan i sad sam trenutno na 7dnevnoj pauzi od pilula, da li bi, ako se prebacim na Lindyneete, odmah mogla početi piti nakon pauze?
Hvala Vam unaprijed!

20.05.2012. 20:30

Poštovana radi se samo o drukčijem gestagenom dijelu pilule ( dezogestrel i gestoden). Oba gestagena dijela spadaju u najnovije gestagene.
Dakle svakako da se možete prebaciti na Lindynette jer su 40- tak kuna jeftinije.

neylla01

21.05.2012. 09:10

postovani, uredno i na vrijeme pijem pilule, lindinete vec 3 mj, a prije toga sam pila yazz 4 mj, i sve je u redu ali me zanima zbog cega mogu imati bolove u donjem diju trbuha, tj pretpostavljam da su jajnici... cesto me zna probadati na lijevoj ili desnoj strani, kako kad.. trebam dobiti menstruaciju tek za tjedan dana tako da sumnjam da je zbog nje, a ne moze biti ni zbog ovulacije jer je nemam zbog pilula... radila sam papu i sve je u redu.. i ultrazvuk i rekla je da nemam nikakvih cista ni nista... pa me sad brine zbog cega imam te bolove... znaci ono osjetim ko da me nesto probode i nekad odma prode bol a nekad ostane neko krace vrijeme... i svako malo mi se javlja... i sad jos zadnjih par dana cini mi se da mi je iscjedak malo tamnije boje, vuce na smede, ali onako ful svijelo... ima li to kakve veze s bolovima?

21.05.2012. 16:55

Poštovana, ako ste bili kod svog ginekologa koji vas je pregledao i napravio UZV pregled, mislim da se ne trebate brinuti.
Naravno da se u međuvremenu mogla javiti i upala u genitourinarnom traktu koja može rezultirati tim bolovima. Svakako pošto se radi o vrlo kratkotrajnoj boli može se raditi i o subtorziji jajnika i jajovoda , kad jajnik dođe u određeni položaj pa se javi iznenadna bol.
Ukoliko se bol ne smiri nakon završetka menstruacije savjetujem ginekološki pregled.

mileva12345

21.05.2012. 19:10

Poštovani,
ostalo mi je još 6 pilula do kraja 3. kutije. danas mi se pojavio smećkast iscjedak. mislim, nije to jako da mi treba kakav uložak, ali svejedno je smećkaste boje što je meni malo čudno. da li je to normalno? jer ja sam pomislila da sam dobila stvari. da li je to moguće?

21.05.2012. 22:20

Poštovana,riječ je o probojnom krvarenju.Ne brinite te popijte i preostalih 6 tableta do kraja.

mileva12345

21.05.2012. 22:20

Evo navečer se iscjedak malo pojačao. o čemu se radi? je li moguće da je to probojno krvarenje? da li da se javim ginekologu?

mileva12345

22.05.2012. 10:55

Meni općenito nije jasno kako to da inače dobivam mjesečnicu 21. dan - na zadnjoj tableti? šta ju ne bi trebala dobivati u pauzi?

22.05.2012. 21:55

Poštovana, konzultirajte svog ginekologa, te bih sugerirao promjenu kontraceptivnih pilula.

mileva12345

23.05.2012. 20:25

Poštovani, hvala na savjetu. konzultirala sam ginekologa te mi je rekao da prekinem piti pilule i da mi očito ne pašu. ostalo mi je još 5 tableta do kraja kutije. sad me zanima kroz koliko dana ću dobiti mjesečnicu, a koliko dana nakon te mjesečnice ću dobiti "prirodnu" mjesečnicu? da li će sve krenuti u normalu ili? hvala.

23.05.2012. 21:40

Poštovana, menstruaciju očekujte kroz par dana. Naravno je da će se ciklus vratiti na normalu kao i prije. Ali ako ste motivirani za uzimanje pilula , savjetujem da konzultirate svog ginekologa da se krene sa drugim pilulama.

sanjica999

24.05.2012. 01:20

Postovana!

bila sam po prvi put na pregledu kod ginekologice i sve je u redu. Isto tako i krvna slika mi je bila u redu i preporucila mi je Lindynette 20 za pocetak. Medjutim nisam bas najbolje shvatila nacin koristenja pilula..pa ako biste bili voljna pojasnit mi? hvala!!

24.05.2012. 10:15

Poštovana počinjete terapiju sa prvim danom iduće menstruacije. Pijete. redovito, svakodnevno kroz 21 dan. Zatim 7 dana pauze, a osmi dan krenete sa novim blisterom.

mileva12345

24.05.2012. 10:15

Motivirana jesam. Dogovorila sam s ginekologom mjesec dana pauze, a onda mi je ginekolog predložio da probam s lindynette 30 koje su kao malo više hormonske. da li je ovakvo krvarenje kao što se događa kod mene inače znak da su pilule preslabe i ako da, da ći će mi u tom slučaju lindynette 30 bolje odgovarati? i koje su još pilule s recimo to tako više hormona, za za koje smatrate da bi mi mogle odgovarati? da li se npr. yazz ubraja u tu skupinu?
hvala Vam puno na odgovorima, zbilja mi pomognete.

25.05.2012. 00:05

Poštovana, slažem se sa mišljenjem i preporukom vašeg ginekologa.

tonka123

29.05.2012. 18:40

Poštovana!

Dobila sam proljev kojih sat i pol nakon što sam popila pilulu. Zbog toga sam uzela još jednu i sad će mi ciklus trajati 20 dana. Zanima me samo da li nakon zadnje pilule koju popijem pauza traje ko i do sada 7 dana il 8 dana pošto je ciklus jedan dan kraći?

Hvala na odgovoru!

Rea20

30.05.2012. 12:05

Poštovanje,
Ginekologica mi je prepisala Lindynette, te sam prvu popila jucer kroz popodne misleci da sam dobila menstruaciju, s obzirom da je bilo malo krvi, odnosno smeckasti isjedak, ali menstruacija se nije nastavila. Ciklus mi inace traje od 33-36 dana, a jucer je bio 37. dan., sto cu napraviti? Nastaviti piti pilule bez obzira na izostanak menstruacije ili? Hvala puno na pomoći

matka

30.05.2012. 14:30

Poštovani,
Jesam li nakon 7 dana pauze, osmi dan kad počnem piti iz drugo blistera također zaštićena od prve tablete?

Nataša Šemnički, dr. med.

01.06.2012. 01:30

Poštovana,

tonka pauza traje uobičajenih 7 dana.

S.P. DR. N. Šemanički

Nazad
1 ... 6 7 8 9 10 11 ... 14
Naprijed