Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

moguća trudnoća

Autor Poruka

M1sA

24.08.2012. 19:30

Poštovana doktorko, imam 2 pitanja za vas, Dali devojka može da zatrudni ako sedne na kap sperme a zatim obriše pri tome nije imala peting niti seksualni odnos, ili ako joj se svrši PO vagini, takođe da nije imala seksualni odnos niti peting, čuo sam da nemože ali sam hteo da pitam stručno lice, srdačan pozdrav.

Dejan Šakoronja, dr. med.

24.08.2012. 21:15

Štovani dječače, ne može. Ne brinite.

kratka22

02.09.2012. 20:55

Lijepi pozdrav!
Imam pitanje - ukoliko žena pije pilule ali svejedno ostane u drugom stanju, koliko je štetno ako je neko vrijeme nakon što je ostala trudna pila pilule i dalje (jer nije znala da je trudna)? I koliko je vjerojatno da je normalno krvarila u pauzi između tableta ako je trudna?

Nadam se da ga nisam previše zakomplicirala!

Dejan Šakoronja, dr. med.

03.09.2012. 02:30

Pa mislim ako do trudnoće dođe da se ista može nastaviti.
Ako je imala prijelomno krvarenje tijekom pauze zasigurno se ne radi o trudnoći.

barbara200

03.09.2012. 12:20

Postovani..decko je na prstima imao sperme te ju je oprao samo vodom..i onda me zadovoljavao..nije doslo do spolnog odnosa,meni su plodni dani..kolika je mogucnost trudnoce? Hvala

Toshiba2

04.09.2012. 00:20

Poštovani,pijem Yaz tablete već dvije godine i nisam imala nikakvih problema,s tim da sam krvarenje dobivala nakon 3. popijene bijele tablete (placebo),a prethodna 2 mjeseca čak vrlo kasno nakon treće,znači već kada sam zadnju placebo popila.Prije 2 tjedna sam dobila upalu oka,koja je vrlo teška i pila sam Sumamed 3 dana,nakon toga su mi dali viroleks intravenozno i kortikosteroide u tabletama,40mg .Na toj terapiji sam već 7 dana i hospitalizirana sam. Danas sam popila zadnju tabletu iz 2.reda blistera,moje pitanje je koliko će ovi lijekovi utjecati na same kontracepcijske tablete.Hvala!

Toshiba2

04.09.2012. 12:20

Zaboravila sam napisati da se tablete kortikosteroida zovu Decortin. Hvala unaprijed!

Nataša Šemnički, dr. med.

barbara200 ,

ako je oprao ruke nebi trebalo biti rizika.

L.p.

Toshiba2 ,

nadam se da ste liječnicima rekli za kontracepciju ako ne svako im recite jer oni mogu utjecati na učinak kortikosteroida koje primjenjuete.
Obzirom na navedeno i obzirom da ste hoslitalizirani i na neko vrijeme stavljene u mirovanje imate relativnu kontrainikaciju za kontracepciju.
Savjetovala bi vam da prekinete sa kontracepcijom dok ne riješite postojeće tegobe ili potražite savijet odijelnog liječnika.

S.p.

zdravi

04.09.2012. 14:35

Poštovani,

molio bih Vas da nam odgovorite ukoliko budete mogli u što kraćem roku.
Naime, moja djevojka i ja smo prije dva mjeseca imali nezaštićen odnos i nakon toga je ona popila Ellu.
Kako i inače ima neredovne menstruacije, tada joj je između dvije menstruacije prošlo oko 3 mjeseca, da bi na kraju ipak dobila. Tu Ellu je popila početkom jula, a menstruaciju je dobila polovinom. Od tada nije ponovo imala jer ima neredovne menstruacije, što sam već naveo.

Međutim, naše pitanje je sljedeće.
prije dva dana samo ponovo imali pomalo rizičan odnos, pa se pitamo da li da pije ellu (imajući u vidu da je prethodnu opila prije samo dva mjeseca).
U nedoumici smo i iz razloga što ona već par dana (a i prije nego što smo imali rizičan odnos) osjeća da treba da dobije.
Kakvo je vaše mišljenje?
Unaprijed zahvalni,

05.09.2012. 12:50

zdravi ,

dobili ste odgovor preko info maila našeg Centra.

L.p.

06.09.2012. 10:00

poštovana!
imam pcos, ciste na jajnicima i zavaljenu maternicu, neredovite menstruacije (najduže je kasnila 3,5 mjeseca, trenutno kasni 2,5 tjedna). Počeli su mi izbijati prištići po vratu i licu, imam pojačan iscjedak, često mokrim, jajnici me bole i osjećam cijelo vrijeme napuhnutost u donjem dijelu trbuha (a i vidi se napuhanost). Imam osjećaj kao da ću dobiti menstruaciju ali ona ne dolazi. Imala sam sa dečkom prekinuti snošaj i sigurna sam da nije svršio unutra, ali sam opet zabrinuta oko trudnoće. (takav odnos prakticiramo stalno, i nikada još nisam zatrudnila, čak u 4 godine veze nikad ali baš nikad nismo koristili kondom. (no znam da to nije siguran potez). Mislite li da je trudnoća moguća?

06.09.2012. 16:25

Mimi90 ,

naravno da.
Učinite krvi test na trudnoću.

L.p.

vesnas.

17.10.2012. 22:50

Postovana,
Zanima me i vase misljenje. Dakle zadnju menstruaciju sam imala 20.9.i bila je kao i uvijek. Nakon toga sam s partnerom spavala 5. i 6.10. Svrsio je u meme, naravno jer planiramo imati bebu. Prije su mi bile neredovite ali vec 3 mj dobivam svakih 28 dana. Nekih posebnih simptoma nemam. Zanima me jesu li mi tad bili plodni dani i jeli moguca trudnoca. Zadnjih tj dana tu i tamo mi dode lose i muka, zadnji dana imam grceve na kratko kao kad trebam dobiti a samo mi je ljeva sisa malo oajetljivija. Da se nadam bebi ili? Unaprijed hvala!

18.10.2012. 20:10

vesnas.,

ako vam je ovulacija od 16.dana ciklusa i više kao što je kod ciklus 30-35 dana pogodili ste vrijeme plodnih dana i postoji mogućnost trudnoće.

L.p.

vanac

22.10.2012. 11:50

Poštovana!
Pijem Yaz već 2 godine. Nikada nisam imala većih problema. Zadnji odnos sam imala 14.10., zadnju mjesečnicu 28.9., a iduću mjesečnicu bih trebala dobiti u petak (26.10.).
No već 2 dana, subotu i nedjelju (20.-21. 10.) imam iscjedak tamno smeđe boje, kao na sam početak (ili kraj) mjesečnice, a znam da to ne može biti to..! Ne sjećam se da mi je to ikada prije bilo, mislim, ipak se taj iscjedak pojavio tjedan dana ranije..
Kako da se ponašam? Mislim, da li da pričekam još koji dan da vidim da li će prestati, ili? Ne želim raditi veliku strku oko toga, ako to nije ništa.. Kažem zbog toga što studiram u Zagrebu, a kod ginekologa idem u Split.
No, postoji li mogućnost od (neželjene / neplanirane) trudnoće ili kakvih drugih problema?
Unaprijed zahvaljujem...

22.10.2012. 15:45

vanac ,

ako vam izostane krvenje u očekivano vrijeme učinite test na trudnoću kako bih ste tu mogućnost isključili.
Ako je negativan a iscjedak se nastavi ili ponovi morat ćete učiniti ginekološki pregled kako bih se vidjelo radili se o upali ili ev cisti jajnika.

L.p.

madaaj

22.10.2012. 16:00

Poštovani, pilule yaz pijem drugi mjesec, menstruaciju sam prethodni mjesec dobila na 19.tableti, te sam nakon rozih tableta preskočila placebo tablete i odmah započela novi blister. Odnos sam imala prvi dan nakon završetka menstruacije, od čega je prošlo oko 10 dana. U posljednja dva dana sam počela osjećati umjerenu bol u grudima, i to samo na dodir. Da li je to normalna pojava ili bih to trebala tumačiti kao prvi znak trudnoće?

Unaprijed hvala, lp.

22.10.2012. 16:35

madaaj ,

morat ćete učiniti test na trudnoću.

L.p.

nikolinaa

22.10.2012. 19:30

Zanima me da li se može dogoditi trudnoća bez spolnog odnosa? koliko su dugo spermiji aktivni na zraku? Lp

Nazad
1 ... 6 7 8 9 10 11 ... 28
Naprijed