Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

moguća trudnoća

Autor Poruka

Dejan Šakoronja, dr. med.

11.04.2013. 15:50

Neki put je ta rezidualna sperma koja ostane u spolovilu muškarca dovoljna da dođe do trudnoće.
Mislim da bi se trebali čim prije zaštiti i uzeti postkoitalnu kontracepciju a za dalje kontinuiranu jer ako niste sada uskoro ćete postati trudna navedenim načinom odnosa.

amii_w

15.04.2013. 11:45

Poštovani,
veliki sam paničar što se tiče trudnoće pa bih Vas molila da me umirite.
Naime, posljednju menstruaciju dobila sam 6.4. a odnose sam imala 13. i 14. 4. Koristili smo kondome tokom cijelog odnosa, kasnije smo ih provjerili i nisu pukli. Računala sam plodne dane i s obzirom da mi ciklusi traju 30-31 dan, ne bi mi trebali biti plodni dani. No, prilikom jednog odnosa, kondom je malo skliznuo, tj nije ostao u meni ili potpuno ispao, već je samo skliznuo malo prema gore. No dečko tad nije bio ni blizu svršavanja. Postoji li mogućnost trudnoće ? Hvala Vam.

15.04.2013. 14:15

Ne postoji dakako.

silvija21

16.04.2013. 14:45

Poštovani,

Pročitala sam sva pitanja i odgovore, ali ono što me buni je što vidim da neki doktori odgovaraju kako je šansa za trudnoću
prilikom petinga jednaka nuli. Dok drugi tvrde da šanse ipak postoje.
Da li na kraju ipak postoji mogućnost? Situacija je sljedeća :
Menstruacija mi kasni 15 dana, a isto sam prakticirala to o čemu neki pišu. Točnije, dečko je oprao ruke nakon što je na njima
bilo sperme, a zatim me opet dirao...

16.04.2013. 21:00

Poštovana, dakako da ovisi od slučaja do slučaja. Ni jedan nije isti nego su slični. U vašem slučaju dakako da ne postoji šansa za trudnoćom. Educirajte se.

silvija21

17.04.2013. 13:10

Hvala na odgovoru, ali neznam što još može biti uzrok tog dosta velikog kašnjenja, s obzirom da zadnje dvije godine je uvijek bila redovna u okviru 28-35 dana.
Znam za stres, ali mislim da to trenutno nije uzrok..

17.04.2013. 19:20

Cista, upala, endometrioza, nepravilnosti u radu endokrinih žlijezda, naglo mršavljenje, dijete, naglo debljanje, promjena klime, godišnjeg doba itd. Dovoljno ?

silvija21

20.04.2013. 11:15

Dobro. Ako ne dođe uskoro posjetit ću ginekologa. Možete li još reći u kojem slučaju je moguća trudnoća na taj način,
odnosno ako ne dođe do kontakta spolnih organa..?

20.04.2013. 18:15

Nije moguća trudnoća u vašem slučaju.

mica1234

20.04.2013. 21:00

Postovani, pre neki dan sam bila sa deckom, on nije svrsio u mene nego po meni, po mojim spoljasnjim genitalijama. Znaci nije bilo svrsavanja unutra, da li na taj nacin moze doci do trudnoce a bila sam u plodnim danima? Hvala unapred!

21.04.2013. 15:20

Može doći do trudnoće ako se dio sperme slio u rodnicu. Ja to na žalost ne znam.

marko55

21.04.2013. 15:20

poštovana doktorice molim vas za pomoc..cura i ja smo imali sinoc odnos i izvadio sam ga van prije nego sto sam svrsio,zanima me jeli mogu ce da mi cura ostane trudna? onda je dobila menstruaciju 10.4..znaci onods je bio 10 dana nakon pocetka menstruacije..molim vas savijet?

21.04.2013. 16:45

Poštovani ako nije došlo do ejakulacije u rodnici onda ne postoji.

mica1234

21.04.2013. 22:05

Hvala na odgovoru. Poprilicno sam sigurna da se sperma nije mogla sliti u rodnicu...ali zbog straha sat vremena nakon toga popila sam escapelle. To je bilo 15. 4. a menstruaciju treba da dobijem 30. 4. Da li je moze da se desi da mi se krvarenje od tablete poklopi sa menstruacijom ili mora doci ranije do krvarenja? Pozz

marko55

21.04.2013. 22:05

jel moguce da je nesto izalo malo prije?

22.04.2013. 10:30

Mica, vjerovatno će se poklopiti s menstruacijom.

22.04.2013. 10:30

Ako je bilo koju sekundu prije ejakulacije onda šanse postoje.
Ako je bilo pola minute prije ejakulacije tada ne.

V.B

29.04.2013. 23:00

Bok!
Ovako..pijem lyndinette 30 već godinu dana. Prije mjesec dana uz lyndinette počela sam piti vitamine centravit. Nakon tjedan dana počeli su bolovi u trbuhu i od tada se pojavljuju često.dali je moguće da su ti vitamini smanjili učinkovitost kontracepcijiskih pilula i da sam zatrudnjela? Nemam nikakvih drugih simptoma osim bolova u trubuhu

30.04.2013. 10:55

Ni jedno ni drugo nije uzrok bolova. Savjetujem pregled i uzv.

zabrinuta22

30.04.2013. 16:10

Poštovana,lijepo pozdrav! happy
26.4. imala sam prvi spolni odnos,a 18.4 sam dobila menstruaciju.Menstruacija mi je uvijek redovita,a ciklus traje od 28 do 30 dana.Prema mom izračunu 26. je bio neplodan dan.Zanima me jesam li mogla ostati trudna?Naime,nismo uspjeli ostvariti penetraciju jer je meni to bilo previše bolno.Dečko nije uspio ući u mene ni centimetar,stvarno me jako boljelo,i prestali smo pokušavati.Nastavili smo se samo "trljati" i nije došlo do ejakulacije.Međutim,on je bio jako blizu i cijelo vrijeme mi je udom prelazio preko spolnog organa i pritiskao se,ali nije ulazio u mene.Sad mene zanima postoji li mogućnost da je nekoliko preejakulata dospjelo nekako do vagine i može li se od toga ostati trudan?
Znam da je pitanje glupo,ali zabrinuta sam i neiskusna.
Hvala Vam na odgovoru i unaprijed se ispričavam.

Nazad
1 ... 10 11 12 13 14 15 ... 28
Naprijed