Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


paranoja oko trudnoce


Autor Poruka

Atropa

29.06.2011. 20:15

Postovani,
mozda ce ovo zvucati kao jos jedno pitanje panicne cure ali jako mi je bitno..
U zadnjih mjesec dana sam znatno dobila na tezni, tj. najvise u trbuhu, da me cak prijateljica pitala da li sam trudna (i to ne iz sale).
Ja bih najradje htjela i bila bi presretna da jesam dobila na tezini ali posto sam inace jako paranoicna i imam veliku fobiju oko trudnoce i svega toga, molim Vas da mi odgovorite.
Pijem Yasmin pilule uredno (sat, dva, max tri razlike) svaki dan zbog posla, jer ne znam kada cu se vratiti doma, pijem ih vec nekoliko godina i redovito se kontroliram i sve je u redu. Odnosi sa deckom su umjereni, na mjesec.

- Zanima me da li ikako postoji sansa da sam trudna s obzirom da sam cula jos u srednjoj skoli od profesorice na satu za "laznu menstruaciju", kako ona uopce izgleda?
Menstruaciju sam imala, zavrsila je prije par dana, obilna kao i inace.

- Zanima me jos postoji li ikakva druga opcija za provjeru trudnoce osim ultrazvuka jer znam da tijekom pijenja pilula test na trdunocu moze biti lazno pozitivan ili lazno negativan tako da sam opet nigdje ako to uzmem...

Ali najvise od svega me brine sta sam se jako udebljala zadnjih mjesec dana i to u podrucju trbuha, da li to moze isto biti znak?
Planiram ici ginekologu sad jedan dan da me naruci za ultrazvuk, ali sam prije htjela pitat da li postoji ista drugo pouzdano za provjeriti.

S postovanjem i unaprijed puno puno hvala, Zabrinuta cura

Natalija Beljo, dr. med.

30.06.2011. 22:50

Kako ih pijete redovito , ne bi sumnjala na trudnoće, imali ste mjesečnicu kao inače. Ako se želite smiriti možete napraviti BHCG.

Atropa

02.07.2011. 21:01

hvala Vam puno!!
ako moze samo jos jedno pitanje, gdje i kako to napraviti? da li je dovoljno ici kod dr. opce prakse po uputnicu (i da li se to vadi samo krv za to?) ili kod ginekologa?
Unaprijed jos jednom puno hvala!

Atropa

03.07.2011. 18:11

nije mi postano jos jedno pitanje koje sam zaboravila pitat, da li ce rezultati biti tocni bez obzira sto pijem pilule?

Natalija Beljo, dr. med.

03.07.2011. 18:15

S obziro da pijte OHC sumnjam da će Vam jedan od njih dati uputnicu , već ćete to trebati učiniti privatno u bilo kojem laboratoriju.