Kontracepcija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Nuspojave od kont.tableta


Autor Poruka

marijaaana_67

30.06.2011. 01:36

Poštovani! Pijem Novynette već 4 mjeseca. Čitajući o kontracepcijskim tabletama u brošuri koju sam dobila od ginekologa, pronašla sam informaciju da je moguća pojava smanjenje želje za seksom dok se piju kont.tablete. Mislila sam da su to samo mitovi, no to mi se počelo događati zadnjih mjesec dana. Prvo sam pomislila da je stres zbog obaveza na fakultetu, no s obvezama sam odavno gotova, sad sam opet "normalna" i opuštena, no nemam želju za seksom uopće! Partnera jako volim i privlači me..no čim dođemo do toga..uopće nemam želju, tj. nikako se ne mogu pokrenuti tj. kako bih to rekla "napaliti". Stvarno ne znam što je, i primjetila sam suhoću rodnice od kada pijem tablete pa smo koristili lubrikante neko vrijeme (dok sam uopće imala želju za odnosima). Djeluju li tablete tako jako? Da promijenim tablete, ili će to sve proći :I ?
Hvala puno!! happy

Natalija Beljo, dr. med.

30.06.2011. 22:50

Nažalost i sljedeće će djelovati na Vas tako.

marijaaana_67

01.07.2011. 10:55

Znači, to će trajati cijelo vrijeme dok koristim tablete, a vratit će se samo ako prestanem piti tablete? Ili se nuspojave smire nakon nekoliko tjedana,mjeseci?

Natalija Beljo, dr. med.

02.07.2011. 11:55

Što se tiče libida da.

marilynmnr

03.07.2011. 05:00

Poštovana i draga doktorice,

imam 2 pitanja!

Pijem Yaz od 18.5.2011. i dobro ih ponosim, osim što su mi grudi narasle (to nije problem happy) i osjetljivije su.

Ipak, zanima me može li mi Yaz naškoditi budući da imam izraženije vene straga na nogama. I otac i majka imaju proširene vene pa sam to naslijedila, a i meni su se sve više počele nazirati. Prije nego što sam počela piti Yaz napravila sam krvnu sliku i bila mi je uredna. Trebam li se zabrinjavati zbog vena?

Moje drugo pitanje je utječe li Bion3 (probiotici, vitamini i minerali kao nadomjestak prehrani),Peptoran 150mg te Panadol Extra na učinkovitost zaštite od trudnoće Yaza?

Srdačan pozdrav!

missjuly009

03.07.2011. 14:01

Poštovani,

evo prije svega svaka Vam čast s ovim forumom i što dajete ljudima odgovore na pitanja kada su im stvarno potrebna.

Ukratko ću objasniti svoj slučaj. Naime, imam redoviti 28dnevni ciklus. 10ti-11ti dan od prvog dana ciklusa sam imala odnos s dečkom. Koristili smo metodu prekinutog snošaja, no isto sam za svaki slučaj popila terapiju cileste 3 tablete (nakon 5 h) i 2 opet sutradan.
10dana nakon toga sam dobila prvo nekakav smeđi iscjedak, i dan dva poslje oskudno krvarenje.
Samo krvarenje i bolovi nisu jaki kao kod regularne menstruacije. Prvi dan je još i bilo nekako intezivnije, danas je još manje.

Dali je to posljedica tableta ili..?
Čitala sam stvarno o svakakvim krvarenjima do onog implatacijskog i onog probojnog (kada kažu nije ni došlo do ovulacije).

tara1717

03.07.2011. 18:11

Poštovani!
Već 7 god. sam na kontr.pilulama Logest i iso toliko u stabilnoj vezi. Moj problem je što je od tada moj libido na nuli, imam suhoću vagine što mi dosta otežava spolne odnose i česte gljivične infekcije rodnice. Ipak, u razdoblju 7 dana prije menstruacije, za vrijeme menstruacije i do prve 3 tablete iz novog pakiranja, on doslovce podivlja i nemam te nuspojave, osjećam se super, kao da sam ponovno "živa". Da li bi se taj problem mogao riješiti promjenom tableta, čitala sam i o mini-pilulama, ima li ikakve razlike? U ovih 7 godina imala sam godinu dana pauze u kojima se libido nije popravio, izuzevši ove dane u mjesecu koje sam navela, 2 mjeseca u kojima sam koristila Triquilar s kojima sam prestala jer sam dobila skoro 5kg čistog celulita. I još jedna nuspojava, za koju nisam sigurna je li od pilula-kosa mi se strahovito prorijedila i jako ispada, od lavlje grive došla je do jako male količine kose, što me dodatno zabrinjava. Moram napomenuti da sam zdrava osoba, sportaš, zdravo se hranim i vodim zdrav život, 82.godište, uredno kontroliram krv i općenito nemam nikakvih poteškoća sa zdravljem. Ne bih prelazila na kondome jer iz prošlosti imam ružna iskustva s njima i sva sam istresirana u očekivanju menstruacije i hoću li je uopće dobiti.
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru!!

Natalija Beljo, dr. med.

03.07.2011. 18:40

marlymnr Redovito kontrolirajte mali koagulogram , pratiti svoje vene i na drugo pitanje je odgovor ne.
missjuly009 To je izazvano krvarenje , sve ok.
tara1717 Možete probati s Cerazette, samo kod njih zna biti probojnih krvarenja.