Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Pilula za dan poslije - Hitno

Autor Poruka

truma

06.08.2012. 10:10

Postovani,
Dana 5.8.2012g oko 17h sam s djevojkom uzivao u pred igri. Nismo imali odnos jer je ona jos uvijek nevina i nije spremna na takvo sto, sad za sad. Tom prilikom sam ejakulirao na njen stomak, postoji li vjerovatnoca da se dio tog ejakulata spusti do vagine i udje unutra, odnosno da li postoji vjerovatnoca da ona zatrudni? Ovo joj je 14d menstrualnog ciklusa dakle velika vjerovatnoca da su plodni dani, da li predlazete postkoitalnu kontracepciju i koja bi to tableta bila?
Hvala unaprijed i molim za hitan odgovor, jer u ovakvim situacijama svaki sat je bitan.

Dejan Šakoronja, dr. med.

06.08.2012. 10:50

Poštovani, trudnoća nije moguća na taj način- Ne treba postkoitalna kontracepcija.

desetka

09.08.2012. 14:25

Poštovani,

kontracepciju koristim 5 godina bez prekida. Prije par mjeseci sam se sa yasmina prebacila na logest. Igrom slučaja u 6. mjesecu nisam popila zadnje 3 tablete. Normalno je došlo do krvarenja. Slijedeću menstruaciju dobila sam 15.07. te nisam nastavila sa kontracepcijom. Sljedeće "krvarenje" odnosno smeđi iscjedak u trajanju od 3 dana imala sam 29.07. Jučer sam imala spolni odnos i dečko je svršio u mene. Popila sam 2 logest tablete i sada ću za 12 sati još 1 yasmin i 1 logest. Trebam vaše mišljenje da li može doći do začeća. Također, mogu li prilikom slijedećeg krvarenja nastaviti sa kontracepcijom? Hvala, lp!

09.08.2012. 20:45

Poštovana, ako vam je 15.7. bila menstruacija , iduća zasigurno nije bila 29.7! Taj smeđi iscjedak svakako nije bila menstruacija. Pošto ste već uzeli postkoitalnu kontracepciju, ne znam gdje ste pročitali ovu vašu shemu uzimanja malo Logesta pa malo Yasmina? Ako ste počeli s Logestom, trebali ste uzeti postkoitalno 5 tableta odjednom pa nakon 12 sati još pet. S ovim načinom uzimanja niste dobili ništa a ne zaštitu.

styx

13.08.2012. 23:25

Poštovani, imam pitanje u vezi učinkovitosti nove pilule za dan poslije EllaOne. Naime, zadnja menstruacija je bila 27.7., a 8.8. pri spolnom odnosu je pukao kondom. Idući dan sam popila EllaOne (otprilike točno 24h nakon odnosa), međutim zadnja 2 ciklusa su mi trajala točno 28 dana, pa me zanima koliko je EllaOne pilula učinkovita ako se popije u periodu kada nastupa ovulacija (dakle u periodu u kojem sam je ja popila), ili ako je ovulacija već nastupila? I trebam li se brinuti da sam unatoč popijenoj piluli ostala trudna pošto neznam na koji način ova pilula djeluje? Zhvaljujem Vam se unaprijed na odgovoru.

14.08.2012. 10:05

Poštovana, radi se o preparatu koji uglavnom inhibira ovulaciju. Najdjelotvorniji je ako se uzme čim prije nakon nezaštićenog odnosa. Prema studijama koje su izvedene ako je uzet unutar 48 sati djelotvornost je oko 96%. Dakle nije stopostotnog djelovanja ali je još uvijek stopa zanošenja mala.

styx

14.08.2012. 13:20

Dakle, ukoliko je ovulacija već nastupila (npr. odmah dan poslije odnosa) tada pilula nije djelovala? Hvala Vam na odgovoru.

14.08.2012. 21:00

Preparat modificira sluznicu endometrija i čini je neprijemčivom za ugnježđenje oplođene jajne stanice također.
Dakle i to je jedan od načina djelovanja postkoitalne kontracepcije.
Dakle puno je tu mehanizama kako da ne dođe i do samog ugnježđenja.
Ne brinite, šansa za trudnoćom je mala.
Iz kliničke prakse nisam vidio spolno aktivnu ženu, koja je uzela postkoitalnu kontracepciju ( Escapelle, Ellaone) da je došlo do trudnoće.
Premda statistički postoji šansa svakako.

nevermind101

16.08.2012. 09:00

Postovani..
Nakon odnosa s momkom(tokom "neplodnih" dana),shvatili smo da je moguce da je dio sperme usao u mene...uprkos minimalnoj sumnji,u naredna 24h sam popila vikela tabletu...brine me sto sam nakon nepunih sat vremena od uzimanja tablete imala veliku nuzdu,a cula(citala) sam da usljed toga tableta gubi efekat,te da se mora uzeti jos jedna,pa Vas molim da mi to razjasnite????Hvala unaprijed!

16.08.2012. 12:30

Poštovana ne treba nova pilula. Imali ste veliku nuždu a ne proljevastu stolicu.

mirce

16.08.2012. 20:35

Postovana dr. djevojka i ja imali smo zasticeni odnos u kojem je pukao kondom i ja sam ejakulirao u nju. Nakon 44h je popila vikelu, 7h kako je popika pilulu, njoj se povraca, ali nije povratila. Kako sam ja informisan nesmije povratiti 5h nakon sto popije pilulu. Dali je moguce da ce ostati trudna, sta dalje da radim....

16.08.2012. 21:00

Poštovani, tableta se razgradila, djevojka nije povratila.
Da li će biti efikasna to ni vi ni ja ne možemo znati. Postkoitalna tableta u najvećem broju slučaja sprečava trudnoću, ali nije stopostotna zaštita da se razumijemo.

učiteljica81

21.08.2012. 00:10

Poštovani, molm vas pomozite? Koristim triquilar od lipnja ove godine. Zadnja menstruacija mi je bila 26. 7. i nakon nje i pauze od 7 dana sam ponovno krenula koristiti novo pakiranje istih. Dana 16. 8. imala sam nezaštićeni spolni odnos sa ejakulacijom, a zadnje tri tablete sam zakasnila popiti pa sam ih popila nakon 12 sati nego obično. Koliko sam sada ja zaštićena i jesam li trebala koristiti hitnu kontracepciju? Kada je sada za očekivati novo krvarenje i kolika je mogućnost za trudnoću????Unaprijed hvala!

21.08.2012. 17:30

Poštovana, mislim da neće doći do trudnoće, jer je odnos bio 21. dan ciklusa. Menstruaciju ćete dobiti na vrijeme.

ina_20

23.08.2012. 11:55

Postovani
imam jedno pitanje za Vas. ginekolog mi je propisao kao hitnu kontracepciju pilule Cliest 4 plus 4 nakon 12 h. no tesko sam to podnjela,povracala svakih par sati. zatim sam za 12h popila druge 4 i povraatila za sat vremena. dali su se one uspjele apsorbirati ili da ih popijem ponovno iako je od toga proslo ponovno 12 h?

23.08.2012. 19:05

Poštovana ako ste povraćali svakako nisu imale učinka. Velika doza estrogena u dvije doze izaziva često povraćanje.
Postoje pilule koje se uzimaju jednokratno u vidu jedne tablete za postkoitalnu kontracepciju. Sugeriram da vam kolega prepiše tu terapiju.
Pogledajte naše postove, puni su topica o tome.

anif

24.08.2012. 22:50

poštovani
menstrualni ciklus zadnjih mjeseci traje mi 28,28,28,29 dana...večeras sam imala spolni odnos sa dečkom i kondom je pukao,mi nismo primjetili i on je svršio unutra,sutra je 28. dan tako da bi sutra ili prekosutra trebala dobiti...da li je moguće da sam trudna??da li je moguće da sam trudna i ako dobijem sutra ili prekosutra menstruaciju?
hvala

24.08.2012. 23:20

Nije moguće. Neplodni dani. Ne brinite.

anif

24.08.2012. 23:40

puno hvala,spasili ste mee happy

styx

25.08.2012. 15:05

Poštovani, već sma Vam pisala da sam popila hitnu kontracepciju Ellaone 24h nakon odnosa (menstruacija 27.7., odnos u kojem je pukao kondom 8.8.). Jučer, dakle 24.8. sam trebala dobiti menstruaciju, međutim nisam, pa sam danas ujutro napravila test na trudnoću koji je bio negativan. također sam išla kod ginekologa koji mi je na ultrazvuku utvrdio da mi je desni jajnik povećan i objasnio da je to najvjerovatnije hemoragična cista žutog tijela.(desni ovarij 50x40mm s nakupinom nalik hemoragičnom žutom tijelu). Ginekolog mi je rekao da je to mogući razlog izostanka menstruacije, te da pričekam 7 dana da cista pukne. Međutim sada sam čitala na internetu da to može puknuti i u abdomed ili da čak može biti i tumor jajnika, pa me zanima koliko je to opasno i da li se trebam brinuti i koji je daljnji postupak? Također, zanima me da li je uslijed popijene Elleone pilule to moglo nastati? Osjećam bol pri spolnom odnosu (zadnjih par dana). I koliko su sad šanse da sam ipak trudna, te da pilula nije djelovala? Hvala Vam na Vašem vremenu i odgovoru!