Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Pilula za dan poslije - Hitno

Autor Poruka

Nataša Šemnički, dr. med.

06.07.2012. 17:55

Caperucita Roja,

naveli ste da ste krvarili 4 dana dakle to smatrajte menstruacijom
Hitna kontracepcija može poremetiti reugularnost krvarenja.

L.p

Mtm ,

uz hitnu kontracepciju je moguće ranije ili kasnije javljanje mnestruacije ali najčešće dolazi u uobičajeno vrijeme.

L.p.

Postovani, 03.06 sam popila pilulu ellone. Nisam imala neke nus pojave. Menstruaciju sam dobila 20.06. Ali i sad imam po malo krvi, ne bas svaki dan? da li je to normalno, da li je to zbog tablete ili?

Hvala unaprijed

Deni18

06.07.2012. 20:50

Poštovani!!

valjda vam nije došla poruka il sam ja krivo nešto . Uglavnom prošlu večer je meni i curi pukao kondom , bio joj je zadnji dan plodnih dana , možda su i prošli vec bili to nismo mogli sa sigurnoscu utvrdit . Odma smo se iduce jutro uputili ginekologu znaci jedva je prošlo 12 sati od tog događaja , dala joj neke plave tabletice , 3 odma da popije i 3 sad navečer . I dala nam je to bez recepta i svega , jer je imala kod sebe to , manje koštaju nego one od 200kn , ali valjda su djelotvorne isto ko te skuplje ?? Rekla je doktorica da još nikad od kad radi taj poso nije joj se cura vratila trudna , ali me zabrinula kad je rekla da za svaki slučaj dođe za 2 tjedna ipak na ultrazvuk da se sve 100% razrješi . Jer imam razloga za brigu ili ? brzo smo se snašli , nisam ni ejakulirao u kondom ni ništa kad je puko , al ipak ostaje briga zbog nakupina što se skupe tijekom sexa .

Uplasena88

07.07.2012. 02:25

Molim vas za brzi odgovor jako sam uspanicena...Imala sam odnos u noci izmedju 30.juna i 1.jula i desilo se da je partneru pukao kondom.Popila sam pilulu Escapelle nakon 12 sati.Danas je 7.7 i jos uvek nisam dobila i jako sam uplasena jer nemam simptome pred menstruaciju.Nakon popijene tablete osecala sam blagu mucninu i bolove manjeg intenziteta u donjem delu stomaka,ali ti bolovi lagano prestaju.Inace poslednja menstruacija je bila 14.6.Da li ima potrebe da budem zabrinuta jer ne osecam simptome da cu da dobijem menstruaciju???Inace sam test na trudnocu uradila 4.7. i bio je negativan.
Unapred sam Vam veoma zahvalna!

pticica2012

08.07.2012. 05:35

pitanje ....prvi dan prošle menstruacije mi je bio 7.6. dakle prošli mjesec , imala sam spolni odnos sa dečkom 16.6. kada se dogodio mali problme, nakon što smo završili sa seksom, malo smo se pomazili a da nismo ni primjetili da je perzevativ ostao u meni, možda kojih 2-3 minute, dečko je reko da kad je vadio spolovilo van da mu se učinilo da je onda spao kondom, međutim ja sam jako u brigi.... trebala mi je ovih dana doći menstruacija , i "došla je " tj kratko 6.7. dakle prije 2 dana ... ali nakon toga više ništa , dali bi trebala biti u brigi da sam možda trudna.... bila bi zahvalna na brzom odgovoru .... HVALA

ladyinred

08.07.2012. 14:55

ne znam da li postavljam pitanje na dobrom mjestu, ali zanima me sljedeće:
u ponedjeljak sam imala spolni odnos sa dečkom i pukao nam kondom, no on nije svršio. sljedeći dan sam odmah išla ginekologu po pilulu za dan poslije, te popila prema uputama (2x2). u srijedu je kondom ponovo pukao ali on nije svršio niti bio blizu tome. zadnju menstruaciju sam dobila 19.6., prije toga 18.5. (imam duge cikluse) pa me zanima da li se trebam brinuti? hvala

ladyinred

08.07.2012. 21:00

i samo da se nadopunim, zanima me kakve su štetne posljedice (ili posljedice općenito) ukoliko se koristi hitna kontracepcija 2 puta unutar 5 dana. hvala

09.07.2012. 03:05

Postovana, vec sam Vam jednom pisala. Htjela bih da znam, nakon rizicnog odnosa 02.06. popila sam tabletu ellaone. Nisam imala nekih nus pojava, menstruaciju sam dobila na vrijeme 20.06. Medjutim, 06.07. dobila sam krvarenje, i simptomi su kao kad trebam dobiti. Da li je to zbog tablete neka reakcija koja je izazvala ranije dobijanje ili? I da li sledecu menstruaciju racunam od 20 ili sad po novom. Hvala unaprijed

Iines

09.07.2012. 03:05

Nakon večerašnjeg odnosa kondom je skliznuo i ostao u meni. Inače sam rodila prije 10 mj (kolovoz ,2011) i dalje dojim.Prva menstruacija mi je bila odmah nakon završetka lohije, a druga 13.06. zanima me postoji li šansa da sam ostala trudna i koje su mi mogućnosti što se tiče pilule za dan poslije ukoliko i dalje želim dojiti. Unaprijed hvala!

10.07.2012. 08:45

nena12 ,

vrlo vjerojatno posljedica tableta.

L.p.

Deni18 ,

sve ste dobro učinili i svakako se javite prema preporuci.
Ne brinite.

L.p.

Uplasena88 ,

ne paničarite jer ste dobo postupili.
Još ima vremena za menstruaciju. Ako zakasni nekoliko dana tada ponovite za svaki slučaj test.

L.p.

pticica2012 ,

ako se nije u međuvremeno dogodilo pravo krvarenje, što je zbog stresa i poosljedičnog grča maternice moguće, učinite test na trdudnoću kako bih ste bili sigurni da niste trudni i opustili se.

L.p.

ladyinred,

obzirom na dulji ciklus i provedenu hitnu kontracepciju vjerojatno je ovulacija odgođena i time otklonjen rizik navedene trudnoće.

L.p.

nena12 ,

odgovor sam napisala ali vjerojatno nije proslijeđen, nije prvi puta.
Ciklus računajte od zadnjeg krvarenja ako je to uobičajeno vrijeme nastupa menstruacije.
U protivnom krvarenje može biti uslijed ovulacije ako je kratko trajalo, te će menstruacija uslijediti za 2tj.

L.p.

Iines ,

obzirom na nemogućnost računanja plodnih dana sigurnijeje računati da postoji rizik od trudnoće i provesti hitnu kontracepciju.
U tom periodu izdojite i bacite mlijeko slijedećih 36 sati te potom nastavite sa dojenjem.

L.p.

Deni18

13.07.2012. 11:30

Evo ga prije par dana sam napisao da mi je cura popila tabletu za dan poslije , danas ujutro je imala jake bolove u trbuhu i malo jače krvarenje , kaže da su joj to sve simptomi ko i kada ima mengu , samo malo jači , inace ju trebala dobit za tjedan dana , al vjerovatno zbog tableta je to sve . Znaci sve je uredu , i ne trebam se baš previše brinut više ? i kada bi trebala očekivat onda iducu menstruaciju ?

khaan

14.07.2012. 10:45

Dobro večer narode. Već 2 dana ne spavam kako treba. Evo da opišem situaciju..Cura i Ja smo imali sexualni odnos prije 3 dana, 13.7. Početak seksa naravno koristio sam kondom. Kada sam pri kraju bio, izvadio sma ga i svršio u kondom. No...Ona je htjela još malo.. Međutim da spomenem, mjesto je bilo (plaža). Nakon toga sma se digao i otišao u more oprat penis, i mozda je prošlo 2-3 minute, seks smo opet nastavili u moru, nakon toga sam svršio po drugi put ali naravno vani. I sad mene kopka jer se nisam izmokrio prije drugog odnosa kojeg smo imali u moru, dali je ono nesto sto ostane u penisu moguće da išta iscuri i oplodi. Stvarno više ne znam sto da radim, evo znate cim sam otputovao do ovog foruma i teme. Pomozite! zahvaljujem.

16.07.2012. 11:05

Deni18 ,

sve uredu.
Ne oslanjajte se na slijedeću menstruaciju jer je njezin dolazak također ne predvidiv: može doći na vrijeme ali suprtno.

L.p.