Autor
|
Poruka
|
petrarka
|
08.06.2012. 11:05
Postovana doktorice,
Menstruacija pocela 07.06. (jucer), nezasticeni spolni odnos sa svrsavanjem je bio danas 08.06 , ciklus redovit svaki mjesec 28-31 dan. Trebam li popiti pilulu za dan poslije i kolika je mogucnost trudnoce?
Unaprijed zahvaljujem
|
mala2401
|
Poštovani!
Pijem pilule Lindynette 20, no u posljednjih tjedan, tjedan i pol mi se 2 puta desilo da sam zaboravila popiti pilulu više od 12 sati, zadnji put mi se to desilo prije 2-3 dana, inače pijem navečer u 8, a sada sam popila ujutro u pola 9 i sljedeću normalno navečer u 8. Prije otprilike sat vremena sam imala nezaštićen odnos, dečko nije svršio u mene no svejedno me strah jer je prije toga ejakulirao pa da nije ostalo sperme. Da li imam razlog za zabrinutost i da li bi trebala uzeti hitnu kontracepciju?
Unaprijed hvala.
|
potencijalni otac
|
Postovani...obratio sam vam se za pomoc na dnu 143. strane ove teme i molim vas da izdvojite minutu i opet procitate.Nakon te hitne pilule ciklus smo ocekivali u normalnom periodu..i po proracunima je to 5.6...jer je ciklus 28 dana...sada kasni vec 2 dana...ali vec nekoliko dana ima glavobolje,mali iscjedak koji se povremeno javlja i nestaje i danas je imala proliv i bolove u stomaku,vise kao povremene grceve ,ima simptome ali nije dobila...od odnosa i pilule je proslo vec 14 dana pa se brinem da pilula nije naskodila..da li je to normalno i uobicajeno u ovom razmaku od uzimanja pilule..hvaala
|
Zeko101
|
Poštovana,
moja djevojka i ja imali smo nezaštićen odnos prije 5 sati, 4 dana nakon prvog dana menstruacije i još uvijek je malo krvarila. Ejakulirao sam u nju i sad nas muči da li bi mogli imati problema. Odlučili smo se ipak za posjet ljekarni ujutro i tabletu. Menstruacija joj je redovna, dakle oko 28-32 dana. Znam da je blagdan i kako sigurno neću dobit odgovor prije ponedjeljka a do tada će tableta valjda učinit svoje. Molim Vas recite mi samo da li se imam brinut zbog čega i da li je tableta uobće bila potrebna.
Ugodan produženi vikend
|
Tamy14
|
08.06.2012. 19:15
poštovana doktorice, moje pitanje je dali trebam uzeti hitnu kontracepciju, zadnja menstruacija mi je počela 28.05.2012. (4 dana) ciklus mi je 27-29 dana, a nezaštićeni odnos je bio 06.06.2012...Hvala LP.
|
Nataša Šemnički, dr. med.
|
10.06.2012. 17:55
petrarka - obzirom da je moguće ovulirati u u vrijeme menstruacije uvijek potrebna zaštita te tako i hitna kontracepcija.
L.P.
|
|
mala2401-popijte hitnu kontracepciju.
|
|
potencijalni otac - poteškoće vrlo vijeovatno više nisu uzrokovane tabletom.
Učinite test na trudnoću i ako je negativan potreban je liječnički pregled ako tegobe i dalje traju.
L.P.
|
|
Zeko101 -ne treba te se brinuti jer ste učinili sve što je potrebno.
L.P.
|
|
Tamy14 -svakako popijte.
L.P.
|
petrarka
|
10.06.2012. 23:00
Postovana doktorice,
zahvaljujem na odgovoru; no posto imam redovite cikluse svaki mj. 28-30 dana nebi li onda ovulacija (plodni dani) trebali biti oko 14. dana na dalje?!
Znaci bez obzira na to ja bi sad trebala ipak preventive radi popiti pilulu za dan poslije po vama?
Jos jednom zahvaljujem.
Lp
|
mala2401
|
10.06.2012. 23:00
ali meni noćas prolaze 72 sata od odnosa, neću stić popiti hitnu kontracepciju.. Što sad? jel mogu lyndinette popiti kao hitnu kontracepciju ili nastaviti piti bez pauze (imam još 5 pilula do kraja blistera)? Molim Vas, pomozite!!
|
mircek
|
11.06.2012. 23:40
Poštovani,
imao sam nezaštičeni spolni odnos partnericom u subotu, 2 sata nakon što je dobila redovnu menstruaciju i ejakulirao sam u nju. Inače smo bili strogo oprezni i sad smo prvi put pretjerali. Zanima nas kolike su šanse da dođe do oplodnje pošto je ona već dobila menstruacije nedugo prije odnosa i šta je najbolje učiniti sada kako bi spriječili moguću neželjenu trudnoću? Unaprijed hvala.
|
John Frusciante
|
11.06.2012. 23:45
Poštovani!
Jučer na 20 dan ciklusa (koji traje 32 dana) nam je pukao kondom. Danas smo bili kod privatnog ginekologa na ultrazvuku. Ultrazvuk je potvrdio da se ovulacija dogodila. Naravno ne zna se kad se dogodila. Ginekolog je rekao kako ne postoji abortivna pilula u Hrvatskoj, te kako ona služi samo da 5 dana odgodi ovulaciju, te da uzimanje nje poslije ovulacije nema nikakvog učinka i smisla. Malo me panika sada uhvatila i više ne znam kako da bilo što zaključujem. Vjerujem kako vaš tekst Kontracepcija najučestalija pitanja i odgovori napisan razumljivo ali ja u ponekim dijelovima vidim kontradiktornosti. Pa bih volio da mi netko potvrdi ovo što ću sad pitati.
Jeli to doista tako da poslije ovulacije ni jedna kontracepcijska tableta za dan poslije u Hrvatskoj stvarno nema nikakav učinak? Pročitao sam još dosta članaka na netu koji govore kako neke (levonorgestreal) mogu spriječiti implantaciju. Imali smisla uzeti sutra day after pilulu poslije svega pročitanog i rečenog? sutra će biti između 24 i 48h. Što će reći da po sve što sam pročitao sutra još uvijek ima 85% nada da se spriječi bilo kakva mogućnost trudnoće bilo imaginarne ili prave.
|
lylyeve
|
11.06.2012. 23:45
zadnja menstruacija pocela mi je 8.5 i zavrsila 11.meni i partneru je 21.5 pukao kondom nakon cega sam odmah isla na ginekologiju po ella one tabletu.nisam dobila menstruaciju uopce,cak niti prokrvarila nisam kao i ostale cure,znači ništa.i danas 11.6 dogodila nam se ista stvar(nije mi jasno kako jer se to prije nikad nije desavalo,ali opet je pukao) i ginekolog mi je opet dao ella one.prije 21.5 mislim da smo imali samo jednom nezaštićen odnos,i to kad mi nije bilo vrijeme ovulacije.napravila sam 2 testa na trudnocu (zadnji prije 2 dana) i oba su bila negativna.kolike su šanse da sam trudna? hvala unaprijed.
|
|
12.06.2012. 13:10
mircek ,
najsigurnije je popiti hitnu kontracepciju te se javite ginekologu.
L.P.
|
|
John Frusciante ,
potvrđujem navode o ne postojanju abortivne tablete.
Iz prakse sam uočila da primjenom 2 tbl levonorgestrela nakon ovulacije nije bilo trudnoće.
Razlog ne mogu tvrditi koji je: spriječavanje inplantacije ili je odnos bio nak 24h od ovulacije pa nije niti došlo do začeća.
Ali da bi umirila pacijenticu i smanjila vijerojatnost trudnoće prepručila sam hitnu kontracepciju.
L.P.
|
|
lylyeve ,
učinite krvni test na trudnoću kako bih ste bili 100% sigurni.
Ako je negativan i ne dođe menstruacije javite se ginekologu.
L.P.
|
Tamy14
|
12.06.2012. 14:05
Hvala na odgovoru, i popila sam EllaOne nakon 48h..ali imam još jedan problem, kada bih mogla očekivati menstruaciju?
Jer 15.06-25.06 idem na more pa mi nikako ne odgovara da u tom periodu imam ?!
|
|
12.06.2012. 16:50
Tamy14 ,
vrlo vjerovatno u očekivano vrijeme .
L.P.
|