Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Pilula za dan poslije - Hitno

Autor Poruka

Nataša Šemnički, dr. med.

03.06.2012. 13:20

Poštobana,

ponekad nakon hitne kontracepcije uslijedi kratkotrajno krvarenje bez potrebe intervencije.
Menstruacija bi trebala doći u uobičajeno vrijeme +/- 2-3 dana. Ako kasni više od 7 dana učinite test na trudnoću.
Javite se ginekologu radi trajne kontracepcije.

S.P.

NeKoJa

03.06.2012. 19:35

Postovana doktorke
trajne kontracepcije, a sto znaci ova? Jas kontracepcija osven kondom ne upotrebuvam.. Ova sto go popiv se desi sega i vise nikogas. Treba da idem kj ginekolog ako ne koristim kontracepcija druga osven kondom ili ne ? Meni to krvarenje traje vec 3 dana i sam jako uplasena.. Moze mi odgovoriti uste koliko ce dana da traje od prilike? Imam potreba da se plasim da ne sum trudna ili ne spored toa sto go pisav? Znaci kolku sto svativ i pokraj ova krvarenje menstruacija ke imam ovoj mesec neli ? happy Puno vam hvala. Odgovorite mi jer sam jako uplasena a nemogu da razgovaram so moju mamu jer ona je vrlo stroga..

03.06.2012. 20:00

Postovani, htjela bih Vasu pomoc. Zadnju menstruaciju sam imala 21.05.2012. Sinoc tj. 02/03.06 imali smo odnos gdje je on ejakulirao u mene. Danas, 03.06 sam popila tabletu ellone, za sad nemam nikakvih nus pojava. Interesuje me da li postoji mogucnost da sam ostala trudna. Unaprijed zahvalna.

pile3008

03.06.2012. 20:50

Poštovani...
Noćas sam s dečkom imala odnos pri čemu je puknuo prezervativ i svršio je u mene,a da nismo ni primjetili...inače sam zadnju menstruaciju dobila 24.05. (prvi dan)
Na hitnoj su mi propisali Cilest tbl. 5 dana po 4 tablete dnevno. Zanima me Vaše mišljenje o mogućoj trudnoći s obzirom na tablete i posljednju menstruaciju...unaprijed zahvaljujem...

belajka

03.06.2012. 22:50

poštovani
imam pitanje za vas. danas sam imala spolni odnos sa partnerom prilikom cega nismo koristili kondom, prema mojim racunanjima plodni dani mi trebaju poceti u srijedu, no znam da spermiji zive 72 sata, te sam po internet stranicama vidjela da su mi plodni dani poceli, zanima me vase misljenje , trebam li uzeti day after pilulu ili nema potrebe.
zadnja mestroacija je bila 19.05., pa...
hvala unaprijed happy

LLL5021

04.06.2012. 00:00

Postovani,
danas sam imala nezasticeni odnos sa deckom prilikom kojeg je on svrsio u mene. zadnju menstruaciju sam imala 11.5, a ciklusi mi traju 28-30 dana. koliko sam gledala na internetu to su mi sada neplodni dani. dali imam razloga za strah? i dali bi nesto trebala napraviti? citala sam za pilule za dan poslije, ali njihova cijena je previsoka i ne mogu si ih priustit.
hvala

04.06.2012. 09:30

Onda Vam preostaje samo vjerovati da niste trudni obzrom da ste u neplodnim danima. To je u največem postotku slučajeva tako.

L.P.

petrarka

04.06.2012. 13:55

Poštovana,
u nedjelju ujutro je bio nezaštićen odnos pri čemu je partner svšio u mene. Zadnja mesntruacija je bila 07.05., ciklusi su redoviti od 28 - 30 dana. Trebam li popiti pilulu za dan poslije?
Unaprije zahvaljujem na odgovoru.

05.06.2012. 17:50

Obzirom da ste pred nadolazeću menstruaciju očekivano je već prošla ovulacija. Tada hitna kontracepcija više nema učinka.

L.P.

NeKoJa

05.06.2012. 21:05

Postovana dokturke
Pisala sam vi ali mi niste odgovorili pa imam problem i opet vam pisem.. Ta krvarenje je trejalo 3ipol dana i vcera posle 12 saat nisto nemav, a deneska imam kafeava tecnost neznam zosto ?? Ima potreba da idem na doktur? Spored ona sto sam vam pisala imam potrebu biti zagrizena za trudnocu ili ne ?? Molim vas odgovorite mi jer mi je jako bitno molim vas procitaj te sve moje pitanje .. Puno vam hvala ..

05.06.2012. 21:05

Ako moze odgovor na moje pitanje, da li je moguca trudnoca, ako sam menstruaciju imala 21.05(prvi dan), a 02/03.06 je decko ejakulirao u mene? Odmah 03.06 sam popila pilulu ellaone. Unaprijed zahvalna

petrarka

06.06.2012. 09:05

Postovana dr.,
Da li to znači da ipak može doći do trudnoće?
Unaprijed zahvaljujem još jednom.
Lp

06.06.2012. 10:05

Poštovana NeKoJa ,

javite se svom ginekologu na pregled i učinite test na trudnoću.

L.P.

Poštovana nena12,
obzirom da ste popili Ellaone pred nadolazeću ovulaciju (ako je vaš ciklus 27-30 dana) i time ju odgodili mala je vjerojatnost trudnoće.

L.P.

Poštovana pile3008,

obzirom na sve navedeno i ako je vaš ciklus redovit 27-30 dana vrlo je mala vjerojatnost trudnoće.

L.P.

Poštovana belajka,

ako Vam je ciklus redovit 27-30dana onda ste odnos imali u vrijeme plodnih dana i moguće več nakon ovulacije.
Tada hitna kontracepcija više nema očekivani učinak spriječavanja zanošenja.

L.P.

Poštovana nena12,

obzirom da ste sve ispravno učinili mala je vjerojatnost trudnoće.

L.P.

Poštovan petrarka,

ako je i ovaj ciklus bio uobičejen nema vijerojatnosti za trudnoću.

L.P.

06.06.2012. 16:15

26.05. imala sam odnos u kojem je došlo do pucanja kondoma, nismo ništa primjetili do kraja. U roku 3-4 sata popila sam Ellaone i nisma imala nikakve nuspojave.
Ciklusi su mi neredoviti 35-38 dana, menstrulaciju sam trebala dobiti 30-31.05. ali nisam. Zabrinuta sam jer još nije došlo do kravrenja. Već par dana bole me grudi i imam čudan osjećaj u trbuhu, nadam se da je to PMS ali od mjesečnice još ništa. Je li normalno da ovoliko kasni ili sam unatoč piluli trudna?
Unaprijed hvala na odgovoru.

07.06.2012. 11:10

Svakako učinite test na trudnoću.

L.P.