Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Pilula za dan poslije - Hitno

Autor Poruka

Dejan Šakoronja, dr. med.

19.05.2012. 21:50

Poštovani, ne brinite ako će trajati 4 dana to je sasvim normalno. Smirite se.

ailuros

20.05.2012. 20:30

Postovani,
Dobila sam mjesecnicu, nakon tocno 2 tjedna, od uzimanja tableta za dan poslije, Cilesta, te nakon 28 dana od zadnjeg ciklusa, kako i inace dolaze. Jutros sam zapocela sa novom kutijom Cilesta. Nadam se da to znaci da je trudnoca iskljucena. Da li je zastita odmah djelotvorna u prvih 24 h ili se prvih dana preporucuje i upotreba dodatne zastite? Unaprijed zahvaljujem!

cccccc

20.05.2012. 20:30

Poštovani,

molim Vas za pomoć. Pila sam Logest 3 godine. Prestala sam ga piti prije 3 mjeseca. Imala sam nezaštićen spolni odnos i zanima me da li mogu koristiti Logest kao pilulu za dan poslije bez odlaska ginekologu. Na koji način bi ih onda trebala popiti?

Hvala unaprijed

20.05.2012. 21:05

Poštovana ailuros, trudnoća je isključena. Ako po prvi put pijete pilule onda savjetujem prvih sedam dana dodatnu zaštitu.

20.05.2012. 21:05

Poštovana možete, tri odjednom te tri tablete nakon 12 sati.
Ili bolja solucija jednu Escapelle ili Ellaone.

ailuros

20.05.2012. 23:30

Postovani,
Cilest sam pila i prije, ali sam napravila pauzu od 3 mjeseca. Tako da mi ovo nije prvi put da ih pijem. Da li u tom slucaju, sada nakon pauze, trebam upotrebljavati i dodatnu zastitu prvih 7 dana?

Caperucita Roja

21.05.2012. 14:20

Poštovana, imala sam odnos 12. dan ciklusa (koji traje 29-30 dana) u kojem je pukao kondom. 36 sati nakon odnosa sam popila 3 Yasmin tablete, a nakon 12 sati još 3. 3 sata nakon uzimanja druge doze počela mi je mučnina te sam nakon 4 sata povraćala. Povraćanje se zatim ponovilo još dva puta u razmacima od pola sata. Trebam li ponovno uzeti dozu tableta i smijem li popiti tabletu protiv mučnine? Hvala!

21.05.2012. 16:55

Štovana ailuros, da trebate se paziti prvih 7 dana.

21.05.2012. 16:55

Poštovana, ne treba dodatna doza, tablete protiv povraćanja uzmite svakako.
Ako se ponovi nezaštićen odnos savjetujem bolji način postkoitalne kontracepcije uz manje nuspojava. (Escapelle, EllaOne)

mam

22.05.2012. 00:25

Bok, e ovako djevojka mi ima redovnu menstruaciju ciklus traje 28 dana, pocetak zadnje menstruacije je bio 16.05 znaci ovo danas joj je 5 dan, sinoc smo imali odnos i ja sam zavrsio unutra(prvi put), ja mislim da nemoze ostat trudna al ona se puno boji pa me zanima jel ima potrebe uzimat pilulu za dan poslije, i dali se moze zatrudnit za vrijeme menstraucije ako je ciklus redovan, hvala unaprijed

mam

22.05.2012. 10:55

Bok, e ovako, u djevojke mi je ciklus redovan traje 28-30 dana i sve je uredu, zadnja menstruacija joj je pocela 16.05 tj danas joj je 5 dan, mi smo sinoc imalo odnos i ja sam zavrsio unutra(prvi put), ja mislim da nemoze ostat trudna al djevojka se boji puno pa me zanima imali potrebe uzimat pilulu za dan poslije, i moze li se zatrudnit za vrijeme menstracije ako je ona redovna, hvala unaprijed!!

22.05.2012. 21:55

Poštovani ne treba postkoitalna zaštita. Ne može ako je ciklus redovit bez većih oscilacija.

mam

22.05.2012. 23:20

ok hvala, al mi smo ipak kupili tu tabletu, djevojka je jos nije popila, i ipak za svaki slucaj bi je upotrijebili ako nesteti bas za zdravlje, tu noc dok smo imali odnos je imala menstruaciju znaci bila je pred kraj tj 5 dan i od tada vise bas i nema jedino nesto malo sluzi ponekad izadje, osjeca malo napetost donjem dijelu i to je to, mozda je od nervoze, zanima nas znaci hoce li bit ikakvih posljedica ako je popije jer nije nikad to koristila, proslo je 40 sati od odnosa, a radi se o tableti Vikela, hvala opet happy

23.05.2012. 12:15

Neka popije, neće biti većih nuspojava osim ranijeg krvarenja.

jope_st

24.05.2012. 20:00

Poštovani!
Postavila sam par pitanja na koja ste mi dali odgovor na stranici 140. Žao mi je što se ponavljam, ali sam u laganoj panici. Pilulu sam popila 3 sata nakon potencijalno nezaštićenog odnosa koji se dogodio dva dana nakon menge u 4.mjesecu i nakon 4 dana sam dobila uranjeno krvarenje koje je trajalo 4 dana. Umeđuvremenu sam bila u ginekologa i sve mu to rekla, ali nije ništa posebno komentirao. Zadnja menstruacija mi je bila 8.4 i trajala je uobičajenih tjedan dana., a uranjeno krvarenje 19.4.,inače mi ciklus traje oko 34 dana.
Međutim još uvijek nisam dobila mjesečnicu za svibanj. Je li moguće da sam trudna?

25.05.2012. 00:05

Poštovana, ne vjerujem da ste trudni. Za svaki slučaj bih sugerirao test na trudnoću.

ivančica168

25.05.2012. 12:35

Poštovani, molim Vas da mi hitno pomognete. Već 4 godine pijem Diane 35. Noćas sam imala spolni odnos s dečkom i svršio je u mene, danas mi počinje stanka od sedam dana, no međutim sad ujutro vidjela sam da sam zaboravila popiti zadnje 3 tablete... Šta da radim? Budući da nisam u mogućnosti doći do svoje ginekologice do ponedjeljka da dobijem recept, mogu li mjesto hitne kontracepcijske pilule popiti 3+3 Diane unutar 12 sati???? Hoće li to biti dovoljno učinkovito????
Puno Vam hvala

25.05.2012. 23:50

Ne trebate ništa piti, dobit ćete menstruaciju ranije.

potencijalni otac

25.05.2012. 23:50

Postovani,...23.5.imao sam nezasticen odnos sa djevojkom..posljednji menstrualni ciklus je imala 7.5.....sto znaci da su joj to otprilike plodni dani..20h nakon odnosa je popila VIKELA 1.5mg pilulu tj. jucer i do sada nije imala nuspojave...ali smo danas opet imali nezasticen odnos...sad me zanima da li ta pilula od jucer ima djelovanje i nakon danasnjeg odnosa...a ono sto me brine je to sto mi je u apoteci prodala pilulu bez da me je upozorila uopste..a kasnije sam saznao da VIKELA bas i nije bezazlena...inace prvi put koristimo takvu vrstu zastite i vise me brinu te nuspojave nego sama trudnoca...hvala unaprijed

26.05.2012. 11:45

Zaštićena je i danas.