Autor
|
Poruka
|
Leilah
|
27.04.2012. 19:35
Poštovana,
Ciklusi mi u posljednjih 6 mjeseci traju od 30 do 36 dana, kako kad, a krvarenja traju 6-7 dana . Zadnja mjesečnica mi je bila od cca. 29.3. do 4.4....Jučer (26.4.) sam imala odnos s dečkom prilikom kojega nam je puknuo prezervativ. Danas (27.4.), 19 sati nakon odnosa, ginekolog mi je dao Escapelle i zasad nemam nikakve nuspojave. Jesam li dobro shvatila - nakon uzimanja te tablete nakon 7 do 10 dana mora doći do izazvanog krvarenja? A meni bi se ono moglo poklopiti (gledajući na dosadašnje trajanje ciklusa) s početkom sljedeće mjesečnice (cca. 5.5.- 7.5.) ili bi ona mogla malo i kasniti? Mislim da sam je popila na vrijeme, ali muči me to što ne znam je li moguće da su mi to bili plodni dani pa da se ipak nešto uspjelo dogoditi prije nego sam stigla dobiti tabletu. Zahvaljujem na odgovoru unaprijed.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
28.04.2012. 11:35
Dobro ste shvatili i može kasniti.
|
ninica1
|
28.04.2012. 15:45
Postovana
escapelle pilulu popila sam 15.4.,krvarenje je pocelo 26.4. krvarenje je vrlo jako,cak i jace nego kod normalne mjesecnice..dali je to normalno? i kada mogu ocekivati sljedecu menstruaciju?zadnja je bila 4.4,cilusi su redoviti,svakih 28 dana.hvala
|
probook
|
29.04.2012. 19:55
posljednju menstruaciju sam imala 5.4, posljednji odnos 13. 4. osmi dan od početka menstruacije, prvo smo par minuta imali odnos bez kondoma, zatim je dečko stavio kondom. ejakulirao je, a ja još nisam bila gotova te sam mu rekla da nastavi, nastavio je možda minutu, ako ne i manje i završili smo. kasnije smo opet imali odnos s kondomom, sve je bilo u redu. nisam se brinula jer sam ovulirala normalno, ali gotovo 2 tjedna prije no što sam trebala dobiti iduću menstruaciju grudi su mi otekle. još uvijek su, veoma bolne, ne smijem ih niti dotaknuti, povećale su se aureole i žile se vide jasnije, imam lagane vrtoglavice i mučnine ponekad te me grči u stomaku malo. postoji li nada da nisam trudna? mogu li to biti posljedice obzirom da sam popila prošli mjesec day after pilulu?
|
it7591
|
30.04.2012. 00:25
Poštovana,
Prije 24 sata imala sam nezasticeni spolni odnos sa svojim deckom,u kojem je doslo do snošaja.
Međutim ja trenutno imam menstruaciju , danas mi je 5 dan , za vrijeme odnosa je bio 4.
Imali potrebe za uzimanjem day after pilule , i kolike su šanse da cu ostat trudna ?
Ciklus mi je uvijek redovit , svakih 28 dana.
Unaprijed Hvala na odgovoru .
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
30.04.2012. 10:15
ninica1 28 dana od 26.4
probook Može, ali napravite i test.
it7591 Nema.
|
martina213
|
30.04.2012. 21:50
Oprostite što pitam na krivoj temi ali menstruaciju sam trebala dobiti 23.4. (zadnjih 6 mjeseci sam ju redovito dobivala), 27.4. puknuo nam je kondom i dečko je ejakulirao u mene, ne koristimo nikakvu drugu kontracepciju, menstruaciju i dalje nisam dobila.... kad je dobro vrijeme za napraviti test za trudnoću?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
01.05.2012. 15:10
14 dana od rizičnog odnosa.
|
Nibiru
|
04.05.2012. 13:10
Koja doza Qlaire se moze koristiti kao hitna kontracepcija? Dogodila se "nezgoda" na plodni dan ali nasla sam kutiju Qlaire pa me zanima je li one mogu koristiti kao hitna kontracepcija. Hvala!
|
EDINJO
|
04.05.2012. 18:35
molim vas da mi pomognete dobila sam menstr.26.04.i prestala mi je 30.04 ujutro a navece oko 23h sam imala odnos i momak je svrsio u mene,sutradan oko 14h sam popila VIKELU pa me zanima molim vas kad da ocekujem menstruaciju i da li postoji mogucnoost da je to bio plodni dan tj.da li sam trudna.hvala puno
|
zabrinutiZG
|
08.05.2012. 00:10
Jeli izazvano krvarenje nakon koristenja tableta za hitnu kontracepciju siguran znak da nema trudnoce i da do nje nikako ne moze doci ako je krvarenje obilnije i jace no sto je inace menstruacija? Kada se moze ocekivati sljedece menstrualno krvarenje ako su joj ciklusi do sada bili redovni ili 28 ili 32 dana
|
ailuros
|
08.05.2012. 18:35
Poštovani,
Zadnja mjesecnica mi je bila 24.04.2012. Inace, pijem Cilest i nikad nisam imala nikakvih problema. Medjutim, zadnja 2 i pol mjeseca, zbog deckove odsutnosti, sam napravila pauzu. Vratio se prije nego smo ocekivali i do nezasticenog odnosa je doslo u nedjelju ujutro oko 7 sati. Inace, mi mjesecnica dolazi svakih 28-30 dana, tako da sam se, od straha da nisam u plodnim danima, odlucila na tabletu za dan poslije. Prezervativ nismo koristili, a do ejakulacije nije ni doslo. Kako nam u ovom trenutku trudnoca ne odgovara, odlucila sam se za spomenuti potez.. Otisla sam u ljekarnu i dobila na preporuku ljekarnika Cilest. Tri sam tablete popila oko 15:30, a druge tri nakon 12 sati. Negativnih nuspojava nije bilo. Posto je moja ginekologica odsutna ne znam sto mi je dalje ciniti. Naime, ja zelim poceti sa ponovnim koristenjem Cilesta. Da li to mogu napraviti kada nastupi sljedece krvarenje, bilo to malo prije od ocekivanog, zbog primjene tableta ili ako nastupi uobicajeno krvarenje? Kakve su mi sanse za trudnocu? I ako mi krvarenje nastupi prije od ocekivanog, da li ce zastita odmah biti djelotvorna, ako ga pocmem koristiti odmah prvi dan kada ono nastupi?
Ovo mi je, inace, prvi put da sam koristila Cilest na ovakav nacin. Uvijek sam ga uzimala redovito, bez kasnjenja, u dogovoru sa lijecnikom, uz redovite lijecnicke preglede.
Unaprijed zahvaljujem!
|
konjak
|
11.05.2012. 19:35
postovana doktorice radi se o tome da smo cura i ja sinoc imali odnos i u par navrata smo ponavljali spolni odnos svaki put je bilo bez perverzativa.Nisam nijedan put ejakulirao u nju ali se radi kad sam to obavio vani nastavili smo odnos i kasnije kad smo zavrisili skuzio sam kako je nakon ejakulacije bilo sperme po mom spolovilu u trenutku vracanja ga unutra a i radi se o tome sto smo tek kasnije shvatili da mi je cura u tzv.spici plodnih dana pa me zanima kolike su sanse da zatrudni i sto je najpametnije radi,prvo mi pada na pamet pilula za dan poslije ali ona nema ginekologa svog tu pa jeki moguce dobit recept na odjelu ginekologije u bonici?
|
t.a.
|
12.05.2012. 04:05
Postovana doktorice,
pijem cilest 3godine redovito, prosli mjesec sam otprilike 10 tabletu zakasnila popit 20 sati, nastavila sam redovito piti, a opet otprilike 20 tabletu sam zakasnila popiti 6,7 sati.koristila sam dodatnu zastitu i dobila menstruaciju 7.5. normalno i trajala je do 10.5.(inace menstruaciju dobivam redovito svakih 28 dana).Jutros 11.5. je kondom pukao prilikom spolnog odnosa, zanima me moram li popit hitnu kontracepciju ili da nastavim normalno piti,danas mi je inace pocetak nove kutije, dakle prva tableta.
Hvala Vam na trudu..
|
petrarka
|
12.05.2012. 13:50
Postovana,
rizicni odnos je bio 22.04 (plodni dani), 24.04 sam popila tabletu EllaOne, 07.05 je pocela mjesecnica koja je bila normalna i trajala je 5-6 dan.
MIslite li da bi ipak trebala napravit test na tj. da li postoji mogucnost trudnoce ili da mirno cekam sljedecu mjesecnicu?
Unaprijed zahvalajujem.
Lijepi pozdrav.
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
13.05.2012. 02:35
Poštovana nibiru, može, ali s obzirom da je već prošlo 8 dana od pitanja neće vam biti od koristi.
|
|
Poštovana, edinjo bio je neplodan dan i niste trebali popiti ništa. Menstruaciju očekujte malo prije neg trebate inače dobiti.
|
|
Poštovani zabrinuti menstruacija će nastupiti nakon desetak dana od uzimanja preparata za postkoitalnu kontracepciju.
|
|
Poštovana ailuros , dobro ste napravili. Neće doći do trudnoće jer nije došlo ni do ejakulacije.
Sa prvim danom iduće menstruacije krenite ponovno uzinmati Cilest.
|
|
Poštovani konjak, svakako savjetujem tabletu za postkoitalnu kontracepciju. Možete se javiti sa zdravstvenom knjižicom na bilo koji ginekološki odjel.
|