Autor
|
Poruka
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
05.04.2012. 22:25
Tableta je djelovala jer ste imali krvarenje, i sljedeća cca 28 dana od izazvanog krvarenja.
|
Ksena222
|
07.04.2012. 02:25
Poštovana,
Tijekom plodnih dana imala sam odnos. Bez penetracije dečko je svršio vani,mazili smo se kojih 20minuta i nakon toga je bio u meni dva puta ne dugo . Meni je redovita oduvijek,ali sad mi kasni 2 dana.Napravila sam 2 testa(Clear blue) jednom ujutro dan prije očekivane m. i bio je negativan.Čekali smo 3 dana i ponovili u popodnevnim satima jer piše na testu u bilo koje doba dana.I opet negativan. Postoji li mogućnost da mi je razina hcg mala pa se ne moze ocitati?I da 2 testa pogriješe ?...Mokrenje mi je učestalo,pa je možda urin razrijeđen... ? hvala na odgovoru
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
07.04.2012. 19:45
Prvi test bi pokazao. Tako da pričekajte još.
|
Ksena222
|
07.04.2012. 19:45
Nadodala bih da sam danas ujutro ponovno napravila test-negativan. I ako mi možete reći jesam li ga dobro napravila, ovaj put je bio first step i ne piše koliko mora dugo biti uronjen ,već da se rezultat očita nakon 5 min i da urin ne smije preći označenu crtu. Ja sam držala trakicu 5 min u urinu. Nakon par sekundi pokazala se jedna plava crtica i tako ostala i nakon 5 minuta kad sam izvadila van štapić.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
08.04.2012. 22:05
Negativan je tako da mirno spavajte.
|
đovani
|
13.04.2012. 12:00
Poštovani,
cura i ja smo sinoć imali spolni odnos bez zaštite, i nisam svršio nego mi je izašla ona tekućina prije ejakulacije, vidio se mokar trag na plahti pa me strah da nije možda malo završilo i unutra.. Ona ima prilično redovne cikluse 28-30 dana, menstruacija joj je završila 9.4. dali je potrebno da uzme pilulu pošto bi to trebali biti neplodni dani?
Unaprijed se zahvaljujem!
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
13.04.2012. 22:30
Ali plodne dane računate od prvog dana mjesečnice ne kad je završila tako da je vjerojatno bilo oko plodnih dana pa popijte hitnu kontracepciju ( Escapelle ili EllaOne)
|
I.K.A.
|
14.04.2012. 11:25
Pozdrav..
Naime,danas mi je 4.dan menstruacije i jučer (13.4.) u 22 h sam imala nezaštićen odnos s dečkom.
Iako sumnjam da bi se moglo dogoditi nešto neželjeno pošto je 4.dan ciklusa (koji uvijek ko najtočniji sat traje 28 dana)
Zanima me da li da popijem pilulu za dan poslije ili nema potrebe?
Ne želím piti te hormone ako stvarno nije potrebno.
Hvala Vam na odgovoru.
Lp
|
annchy
|
14.04.2012. 18:05
Poštovanje, dokotorice!
Doktorice, ja sam inace panicarka...pa me zanima vase misljenje. 13.04. imala sam odnos s deckom, prilikom odnosa pukao nam je kondom...decko je svrsio po meni ali nismo sigurni da li je nesto ostalo unutra.Pa sam odmah nakon 20 min popila pilulu za dan poslije (VIKELA).Kao sto sam vam rekla velika sam panicarka pa se i dalje brinem.Menstruaciju sam imala 27.3. a, prije toga nisam imala menstruaciju u veljaci nikako..i kao sto sam rekla dobila sam 27.03. da li postoji mogucnost da mi menstruacija kasni i ovaj mjesec zbog uzimanja pilule i koliko je pilula sigurna?Imam li razloga da se i dalje brinem? Unaprijed hvala
|
kapunjerica
|
15.04.2012. 14:55
Poštovana doktorice, molim Vas za pomoć. Menstruaciju nisam imala više od 4 mjeseca jer imam sindrom policističnih jajnika. Jučer mi je ginekologica prepisala da uzmem duphaston 2x1 5 dana da dobijem krvarenje i nakon toga nastavim sa diane 35. Problem je taj što smo sinoć suprug i ja imali spolni odnos bez zaštite gdje je on svršio u mene. Strah me trudnoće i ne znam što da napravim. Da počnem sutra s duphastonom kako mi je moja ginekologica prepisala,ili da uzmem jasmin u ljekarni i popijem 3+3?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
15.04.2012. 16:35
I.K.A. Ne treba.
annchy Nakon 7-10 dana od kad ste popili Vikelu trebalo bi nastupiti izazvano krvarenje.
kapunjerica Počnite s Duphastonom.
|
hulala1
|
15.04.2012. 22:15
Postovana, molim za pomoc. Sinoc sam imala nezasticeni odnos, izvadio ga je, i obrisao samo malo rukama i nastavili smo, zadnju menstruaciju sam imala 1.4., tako da kad izracunam plodni su mi dani, da li je velika mogucnost da sam ostala trudna ?
|
mikikikiriki
|
16.04.2012. 14:50
Lijep pozdrav,
imala sam odnos bez zaštite 5.4., zadnju mjesečnicu dobila sam 29.3., zanima me da li su mi na dan odnosa več bili plodni dani i da li postoji mogučnost trudnoče iako dečko nije ejakulirao, da li je moguče zatrudnjeti ako je možda ispustio tekučinu?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
16.04.2012. 23:10
hulala1 Popijte EllaOne.
mikikikirirki Nisu bili plodni .
|
mbrzic
|
17.04.2012. 10:25
Postovanje,
Imam samo jedno pitanje. Naime citao sam malo po netu i naisao sam na pojam "kapljice ljubavi" a to je sluz koja se izlucuje iz penisa (prije ejakulacije) i sadrzi malo spermija koji kao mogu uzrokovati oplodnju makar nije doslo do ejakulacije. Mene zanima da li je to istina i je li moguce doci do oplodnje ako je seks trajao par min i nije doslo do ejakulacije za vrijeme seksa niti prije seksa.
Hvala unaprijed.
|
user12349
|
18.04.2012. 15:35
Poštovana dr. Beljo,
Prije jedno dva tjedna djevojka i ja smo imali odnos pri čemu je pukao kondom. To je bio otprilike sedmi dan njenog ciklusa. Sutradan je popila Escapelle i nakon tjedan dana dobila krvarenje koje je ako sam shvatio normalna pojava nakon uzimanja tablete. Trajalo je kao i normalni ciklus. Prije par dana djevojka mi se požalila da je ponovno ''napuhnuta'' kao prije menstruacije i da je povremeno bole dojke. Da li je to normalno i imamo li razloga za brigu? Kako sam shvatio sljedeća menstruacija bi trebala doći tek za jedno 25 dana nakon krvarenja izazvanog tabletom.
Unaprijed hvala na odgovoru.
|
habibi
|
18.04.2012. 18:30
Poštovanje,
nakon nezaštićenog odnosa na 15 dan od menstruacije ( ciklus mi traje 28 dana) popila sam 3 cilesta nakon 12h od odnosa i opet 3 nakon 12h. znači svih 6 unutar 24h. Sada već 3 dana imam bijeli iscjedak kao za vrijeme plodnih dana pred menstruaciju, pa znači li to da ću kroz par dana dobiti isprovociranu menstruaciju ili da je očekujem kad trebam dobiti oko 28. 4 jer zadnja je bila 1.4 ili pak da je ne očekujem uopće jer je možda do oplodnje već došlo pošto sam čekala tih 12h da popijem prva 3 cilesta.
Unaprijed zahvaljujem
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
18.04.2012. 20:50
mbrzic Ima dosta odgovora na tu temu.
user12349 Sve ste dobro shvatili i sve je ok.
habibi Vjerojatno će se poklopiti jer ste popili 16/04 a unutar 7-10 dana nastupi izazvano krvarenje.
|
Taipan
|
18.04.2012. 22:10
Poštovani,
prije tjedan dana popila sam 3 tablete sumameda, a pijem kontracepcijske pilule Diane 35. Zanima me je li sada trebam koristiti dodatnu zaštitu pri spolnom odnosu?
Unaprijed hvala!
|
bleyaa
|
19.04.2012. 01:55
Postovana,
interesuje me da li je potrebno popiti pilulu za dan poslije ukoliko je pukao kondom al je partner svrsio van. Za plodne dane nisam sigurna jer je menstruacija neredovna. Posljednja je bila 30. 04., a prije te 31. 02.
Unaprijed hvala
Srdacan pozdrav
|