Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Pilula za dan poslije - Hitno

Autor Poruka

larisa123

22.02.2012. 18:15

ginekolog mi je prepisao Lindynette 20..i zbunjuje me rečenica u uputama..piše da ako nakon 4 sata povraćam ili imam proljev da možda dalje nisam zaštićena te da koristim kondom od dana kad sam povraćala ili imala proljev..no Vi ste svugdje naveli da nakon 4 sata ako se desi povraćanje ili proljev se tableta apsorbirala i da je zaštita u funkciji..što je sada točno? i da li reglan tablete protiv mučnine utječu na djelovanje ovih pilula? hvala..

srick

još samo jedno pitanje, kad mogu sljedeću menst. očekivati???

anaaaa

Poštovani,
sinoć sam imala odnos sa prekinutim snošajem. zadnju menstruaciju sam dobila 23.01., a ciklus mi je više, manje redovit. da li svejedno trebam popit pilulu za dan poslije i da li za to mogu dobtit recept kod ginekologa privatnika, s obzirom da još nisam bila kod nijednog?
unaprijed hvala

Natalija Beljo, dr. med.

23.02.2012. 22:15

larisa123 Vrijedi i jedno i drugo, naime nakon 4 sata će se resorbirati ali kad je riječ o početniku ( prva kutija) potrebno je popiti dodatnu tbl. i koristiti kondom. Kad pijete duže onda je dovoljno kondom i preskakanje pauze. Ipak na svaki slučaj najbolje je pristupiti individualno.
srick Od dana izazvane cca 28 dana.
berina Još pričekajte.
anaaaa Ne trebate ništa kad ćete uskoro dobiti.

larisa123

24.02.2012. 16:55

imam gnojnu upalu grla i jučer sam dobila injekciju penicilina i danas sam dobila antibiotik silapen (phenoxymethylpenicillinum) kojeg trebam uzimati 10 dana. mentruaciju bi trebala dobiti 3.3. i tada će mi biti 8 dan uzimanja antibiotika. smijem li onda početi uzimati pilule i hoće li mi njihova zaštita biti smanjena?

Natalija Beljo, dr. med.

25.02.2012. 16:55

Možete uz kondom narednih 10 dana.

Dajci123

25.02.2012. 19:55

Oprostite...Danas sam imala spolni odnos sa dečkom,i nakon dulje vremena dok je sve vec zavrsilo skuzilči smo da je kondom skliznuo i ostao meni u spolovilu i da je dečko svrsio u mene.. sad Dečko je nakon sat vremena otisao do klajceve jer nam se to vec dogodilo a tamo hitna kontracepcija kosta 60kn i bez znanja roditelja,ali nije radilo :// počinje tek u ponedjeljak u 8 kada ce meni bti 40 sati od spolnog odnosa....Dali postoji mogucnost ako uzmem odma u ponedjeljak 41 sat od spolnog odnosa da zatrudnim jer stvarno se bojim i ne mogu cekat mirno.....

Suptilna

26.02.2012. 18:40

Doktorica, evo mene nažalost opet! Već sam vam pisala kako sam uzela Escapellu unatoč neplodnim danima. Popila sam ju dan nakon što sam trebala dobiti uobičajenu mjesečnicu. Na kraju mi je mjesečnica kasnila 6 dana i bila je jako bolna i obilna prva dva dana. No sve je bilo u redu nakon toga. E sad imam opet problem! Sinoć smo dečko i ja imali spolni odnos i koristili smo kondom iz iste kutije kao i onaj prethodni i dogodilo se da je i taj puknuo, iako smo nekoliko puta provjeravali da li je oštećen. Od prethodnog ciklusa prošlo je 12-13 dana i ako računam po redovitom ciklusu onda su to plodni dani, no pošto je zadnji ciklus kasnio i došao nakon 31. dan neznam da li su mi plodni dani ili ne. Pošto je nedjelja i nisam mogla doći do svog ginekologa otišla sam u ljekarnu i gospođa mi je dala Escapellu. Navela sam joj da sam već jednu popila prije 15 dana, a ona mi je rekla da se ona baš ne razumije u to i neka ju ipak popijem. Sad me zanima da li sam to smjela učiniti i da li će tableta imati učinka. Što trebam očekivati? Popila sam tabletu 7 sati nakon odnosa i nemam nikakvih nuspojava kao ni prvi put. Ja i dečko smo toliko van sebe, jedva imam snage ovo i napisati sad

Natalija Beljo, dr. med.

26.02.2012. 19:30

Dajci123 Javite se na Sv.Duh.
Suptilna Nije pametno , ali sad što je tu je . Nakon ovoga bi svakako savjetovala da počnete piti kontracepciju.

Suptilna

27.02.2012. 00:05

Hvala Vam doktorice! Bila sam doslovno prije 4 dana kod ginekologa i dobila Lindynette 20 i trebala ih početi piti sad kad mi dođe sljedeća mjesečnica...i onda se ponovno dogodi isto. Da li da počnem s normalnim uzimanjem tableta kad dobijem sljedeću mjesečnicu (ukoliko je dobijem)?

bumbarica

27.02.2012. 14:50

Poštovane,

vidim mnoštvo pitanja i odgovora na ovu temu, ali me svejedno zanima odgovor, ako biste mi ga mogli dati: 13.dan ciklusa (ovaj mjesec) imala sam nezaštićeni odnos s dečkom. Nije bilo svršavanja, čak niti blizu toga, ali sam u roku 10 sati od svoje ginekologice dobila EllaOne pilulu za dan poslije koju sam odmah popila.
Nisam osjećala nikakve nuspojave, ali nisam niti imala izvanredno krvarenje. Danas mi je 28.dan ciklusa (a ciklusi su mi između 28-31 dan) i očekujem menstrauciju. Imam li ikakvog razloga za brigu odnosno moguću trudnoću?
Najljepša hvala na strpljenju!

Natalija Beljo, dr. med.

27.02.2012. 20:50

Suptilna Doći će i tad -prvi dan startajte.
bumbarica Nema razloga za brigu.

mbrzic

02.03.2012. 21:05

poštovanje,
ja sam vam vec pisao prije, o tome da smo cura i ja imali spolni odnos sa kondomom i orgazmom i jedan nakon sat vremena ali bez kondoma na par minuta i rekli ste mi da je mogla ostati truda od ostatka sperme iz prijasnjeg odnosa. zanima me ovo: to se dogodilo 19.02, mi smo 21.02 nesto manje od 48h popili jednu tabletu escapella i u pocetku je osjecala umor i blagu mucninu ali nista pretjerano. stvar je u tome da do danas nije dobila menstruaciju a inace u zadnjih 3 mj nema rednovne cikluse.
pa me zanima da li to upucuje na trudnocu?
ps. jos cekamo na pregled kod ginekologa ali smo vas htijeli prije upiati.

zahvaljujem unaprijed!!

targettarget

03.03.2012. 18:35

Zadnji menzes sam imala 06.02, inace dobijam svakih 30 dana, sinoc sam imala odnos kondom je pukao i nakon 15 sati popila sam tabletu vikelu znaci 2 dana prije menzesa, kada mogu ocekivati menzes? Unaprijed Vam hvala happy

Natalija Beljo, dr. med.

04.03.2012. 16:55

mbrzic Unutar 7-10 dana nastupi krvarenje iako se zna dogoditi da se produži 2-3 dana iza 10.
targettarget Unutar 7 dana.

google

04.03.2012. 20:20

Imao sam odnos s djevojkom jutros oko 05:00. nisam svšio u nju ali nisam imao zaštitu,ona ne pije kontracepcijske pilule i plodni su joj dani. Koja je šansa da zatrudni i koliko bi pomogla "pilula za dan poslije"? hvala na odgovoru

anniah

Dobar dan,
ciklus mi traje oko 33 dana. Posljednji je započeo 9.2. Imala sam nezaštićen spolni odnos s dečkom 18.2. Iako nije ejakulirao u mene, sigurnosti radi, popila sam Cilest tablete već sljedeći dan, ili 20.2. (iskreno, ne sjećam se koji od ta dva dana, ali sigurno nije bilo više od 48h nakon odnosa). Popila sam tri tablete, i 12h kasnije još tri. 27.2. došlo je do krvarenja, nešto manje obilnog nego inače, i tamnijeg. U petak, 2.3. dečko i ja smo ponovno stupili u spolni kontakt, no ovaj put sa zaštitom. No, par sati kasnije smo ponovno "krenuli u akciju", no bez zaštite. Nije ejakulirao uopće, ali s obzirom da nije urinirao u međuvremenu, znam da postoji mogućnost da je nešto spermija ostalo u njegovom mokraćovodu.
Moje pitanje je: je li ova menstruacija koja je bila 27.2. započela novi ciklus, prema čemu nema šanse da je došlo do oplodnje, jer mi je bio tek peti dan, ili bih ipak trebala biti u strahu? Naime, primijetila sam danas da mi je iscjedak poput bjelanjka, kakav je inače u vrijeme ovulacije, te da je pomiješan sa zaostacima krvi od menstruacije koja tek danas završava. Poprilično sam zbunjena, mogu li mi biti plodni dani upravo?
Najljepša hvala, Ana.

maree1988

pozdrav!
ja znam da ste već imali ovakvih tisuću pitanja, ali jednostavno moram pitati i čuti odgovor da se smirim...
jutros smo dečko i ja imali spolni odnos nekoliko puta i svršavao je u mene.. (znam da je nezrelo totalno, ali ne znam koji nam je vrag bio, ponio nas užitak i emocije i uopće nismo razmišljali) inače smo do sad uvijek koristili kondome, ali eto noćas/jutros nismo..
naravno, kad je svršio rekao mi je i ja sam odmah počela plakati i paničariti, ali da ostanem trudna znam da bi bio uz mene...i želim jednog dana baš njegovu djecu ali mislim da sad nisam/nismo spremni...(ja imam 23 a on 24god.)
dakle, posljednja mjesečnica je bila 13.2.2012., ciklus mi traje gotovo uvijek 29 dana..znam da je danas 20.-i dan ciklusa,ovulacija je već prošla ali opet brinem se...jer sam guglala malo i vidjela da ima slučajeva da žena zatrudni i u neplodnim danima..
eto, samo mi Vaš odgovor treba da me umiri nekako i to je to happy
hvala unaprijed happy

larisa123

05.03.2012. 10:45

pročitala sam u uputama da na apsorbciju pilula u crijevima utječe vitamin C znači li to da bi trebala izbaciti vitamin c iz prehrane, kao limun u čaju i u šumećim tabletama? i da li se proljevom smatra i meka stolica jer ju često dobijem nakon popijene kave pa sam misla ju viš ne piti radi toga. danas sam dobila menstruaciju i počinjem piti lindynette 20. hvala

larisa123

05.03.2012. 20:40

doktorice..slučajno sam sa noktom ogrebla onu folojicu što drži pilulu i to baš zadnju..kojih par milimetara no ona je i dalje u pakiranju samo je pokrov malo poderan..hoće li što biti piluli pošto je na zraku ? za 20 dana bi ju trebala popiti.