Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Pilula za dan poslije - Hitno

Autor Poruka

Suptilna

05.03.2012. 20:40

Draga doktorice, popila sam Escapellu prije 10 dana i još nisam dobila izazvalo krvarenje. Da li je nužno da ono dođe ili može izostati, pa onda dođe redovna mjesečnica? Ukoliko ne dobijem izazvano krvarenje može li to značiti da sam trudna? Osjećam napetost u grudima, bole me leđa i malo trbuh, a imam i bijeli iscjedak. Prije 2 dana imala sam i nekakav iscjedak iz jedne dojke. Znam da to sve može biti posljedica toga što sam popila 2 tablete u kratkom roku, no zanima me da li bi se moglo raditi o trudnoći? Da li je moguće da tableta nije djelovala? I kad mogu napraviti test, a da bude pouzdan? Možda paničarim bezveze, ali stvarno sam zabrinuta zbog svega sad

Nellaa

05.03.2012. 20:40

Poštovani,

26.02. sam dobila i menstruacija mi je trajala 6 dana, juce- 04.03. sam imala odnose sa djeckom. U trenutku kada je on svrsio imao je kondom, ali smo promijenili pozu i sa kondoma je skliznulo sperme, dole na njega. Ne znam da li je ista uslo u mene ili da li sam dotakla sperme kada je skliznulo, a ne znam ni da li su mi plodni dani. Da li da uzimam pilulu za dan poslije i koju, s tim da nikad nisam koristila nikakve tablete?!?

Unaprijed hvala!

Natalija Beljo, dr. med.

06.03.2012. 11:00

Suptilan Pričekajte još do kraja tjedna pa ako ne dođe javite se ginekologu.
Nellaa Da, Escapella.

lucy357

06.03.2012. 15:10

Dobar dan, 26.2 mi je pocela menstruacija i trajala do 29.2. Sa deckom sam imala spolni odnos 3.3 nakon cega je prezervativ ostao u meni (neznam kako) . Kada smo ga izvadili nije bio prazan , 4.3 sam otisla kod ginekologa i dao mi je pilulu za dan poslje. Glavobolju imam i slabo mi je.. Zanima me dali ce biti sve oke?

larisa123

06.03.2012. 17:25

pročitala sam u uputama da na apsorbciju pilula u crijevima utječe vitamin C znači li to da bi trebala izbaciti vitamin c iz prehrane, kao limun u čaju i u šumećim tabletama? i da li se proljevom smatra i meka stolica jer ju često dobijem nakon popijene kave pa sam misla ju viš ne piti radi toga. danas sam dobila menstruaciju i počinjem piti lindynette 20. i danas mi je pilula pala iz pakovanja no ja sam ju vratila unutra..hoce li se pokvariti za 20 dana kada bi ju trebala popiti ona mi je zadnja u pakiranju? hvala..

mr.pili.

06.03.2012. 21:30

Poštovani! dečko i ja smo imali spolni odnos, ali kondom je skliznio i ostao u rodnici , pri tom je i ejakulirao, kondom smo izvadili. ciklus mi traje 29 dana i redovan je, ali prošli mjesec mi je kasnila menstruacija prvi put, po racunjanju plodnih dana po 29 ciklusu nisu bili plodni dani ( 19 dan ciklusa je bio) zanima me ima li razloga za paniku? molim vas brz odgovor , hitno je

probook

06.03.2012. 21:30

odnos s dečkom sam imala prošli petak, 24.2. trajalo je kratko i bez zaštite, sve bi bilo u redu da mi dečko nakon odnosa nije rekao da misli da mu je 2-3 kapi izašlo. odmah sutradan sam popila pilulu za dan poslije. dobro sam reagirala, nisam povraćala niti imala simptome. posljednja menstruacija mi je bila za valentinovo ili dan-dva prije, međutim, dobila sam menstruaciju 4.3, tjedan dana prije nego što sam trebala, još uvijek traje menstruacija, prva dva dana imala sam grčeve i krvi je bilo mnogo, možda malo manje nego inače, ali dosta.. čitala sam o implatancijskom krvarenju koje se događa od 6-12 dana od odnosa, strah me da to nije to iako mi se čini da je ovo normalna menstruacija jer su grčevi bili poprilično bolni, ali ne znam kakvi su simptomi implantacijskog krvarenja, imam li se razloga brinuti?

Natalija Beljo, dr. med.

08.03.2012. 22:40

lary Da
lArisA Ne
mr pill Ne
probook Izazvano krvarenje

iwanchica4

09.03.2012. 20:00

Poštovani,

7.3. sam imala nezaštićeni odnos s dečkom i bio mi je 4. dan menstruacije. Ciklus mi je inače od 30-32 dana. Zanima me da li je potrebno da uzmem pilulu za hitnu kontracepciju?
Hvala

ledena123

Dečko i ja smo imali odnos 7.3. i kondom je pukao a on je ejakulirao u mene! Taj dan mi je bio 4. dan menstruacije, a inače su ciklusi 30-32 dana! Dali da uzmem pilulu za dan poslije?

bosoroso

Prilikom seksa, male količine sperme slučajno su dospjele na vanjsku stranu kondoma te sam ga obrisao maramicom i nastavio seks sa suprugom(s istim tim kondomom). Da li može doći do trudnoće? Unaprijed hvala.

Poštovana,
Imala sam nezaštićeni spolni odnos 5. dana ciklusa pri kojem je partner svršio u mene. Biste li mi preporučili pilulu za dan poslije ili kako ste napisali u Vašem tekstu da se služim zdravim razumom i računam da su šanse za trudnoću vrlo male? Inače, ciklus mi je redovit, 28-30 dana.
Prije nekoliko mjeseci sam uzimala Yaz, no prestala sam ih pit jer mi nisu odgovarale, pa mi je ostala cijela kutija. Mogu li njih koristiti kao hitnu kontracepciju i kako ih dozirati?
Hvala!

andro012

10.03.2012. 08:40

MOLIM VAS HITNO !! Poštovana doktorice, imao sam odnos s djevojkom bez kondoma prilikom čega sam u jednom trenutku bio na rubu orgazma, i osjetili smo da je možda kapljica izašla (nešto kao predejakulat) , nakon toga smo stavili kondom i ejakulirao sam u kondom nakon par minuta. Budući djevojci taman počinju plodni dani u panici smo otišli po pilulu za dan poslje i dobili cilest 3x3. Djevojka je popila i nakon 12h taman kad je trebala popiti drugu dozu dobila strašnu mučninu i povraćanje svakih pola sata. Ne znamo koliko ima smisla piti drugu dozu ako će odma povratiti. Što da učinimo? Da li da pričekamo jutro pa da ako joj bude bolje popije druge 3 tablete ili da uopće ne pije drugu dozu?

Unaprijed HVALA

jos5555

10.03.2012. 21:45

postovani!
imala sam prvi puta spolni odnos s deckom bez zastite. inace, trebala bih dobiti menstruaciju za 4-5 dana, ali svejedno se brinem. decko nije svrsio u mene. zanima me, kolike su sanse da sam trudna?!
hvala unaprijed!

anica89

11.03.2012. 00:40

Poštovana doktorice,
Ciklus mi obično traje 30-32 dana, međutim imala sam nezaštićeni spolni odnos s 13. na 14.dan točnije 7./8. 3. Partner nije svršio u mene, a prema izračunu tada mi još nije bila ovulacija. To me nije brinulo dosada međutim budući da sam sklona paničarenju zanima me kada se mogu osjetiti najraniji znaci trudnoće i koji su te da li da popijem ellaone pilulu koja se može popiti do 5 dana nakon spolnog odnosa te koja je njezina učinkovitost? Pročitala sam negdje da je oko 50% 4 dan te me zanima da li se isplati uzimati tu pilulu budući da je već smanjena mogućnost djelovanja budući da kasno reagiram, te da li se uopće isplati s obzirom na opisanu situaciju.

Hvala Vam puno na Vašem vremenu!

Natalija Beljo, dr. med.

11.03.2012. 12:25

ivanchica4 Ne.
ledena Ne.
bosoroso Ako su plodni dani da.
okiramos Ne treba.
andro012 Treba popiti i druge tri i zašto Vam nisu dali Escapellu ?.
još5555 Nema ih.
anica Popijte hitnu kontracepciju.

bosoroso

13.03.2012. 16:40

Zanima me da li količina sperme koja nije vidljiva golim okom može biti dovoljna za oplodnju ako dođe u rodnicu. Unaprijed hvala.

Natalija Beljo, dr. med.

14.03.2012. 09:40

Dovoljan je samo jedan spermij ako se poslože uvjeti.

suma striborova

18.03.2012. 12:50

Draga doktorice, 17.03 u 18h imala sam nezasticeni spolni odnos i decko je svrsio u mene...zadnju menstruaciju sam imala 14.02,imam redoviti ciklus (30 do 34 dana),menstruaciju sam dobila taj dan,par sati nakon spolnog odnosa!!!!Zanima me kolika je mogucnost trudnoce i dali bi trebala popiti hitnu kontracepciju...unaprijed se zahvaljujem!!!!

Natalija Beljo, dr. med.

19.03.2012. 15:35

Dobili ste mjesečnicu ,ne treba ništa.