Autor
|
Poruka
|
icey
|
20.03.2012. 22:15
Poštovana,
zanimalo bi me da li se doze koje ste napisali za kontracepcijske pilule
• Diane 35 – 3 + 3 tablete
• Yasmin – 3 + 3 tablete
• Cilest – 3 + 3 tablete
• Logest 5 + 5 tableta
• Triquilar, bijele tablete – 3 + 3 tablete
• Trinovum, bijele tablete – 3 + 3 tablete
• Stediril – m – 3 + 3 tablete
• Stediril – d – 2 + 2 tablete
mogu koristiti iako se one inace ne piju? Npr. gineolog prepise neke kontracepcijske tablete, al se one ne popiju, nego se iskoriste u slucaju ako kondom pukne. Ili u takvom slucaju samo pomaze "pilula za dan poslije", s obzirom da su pilula za dan poslije uzasno skupa?
Unaprijed hvala.
LP
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
21.03.2012. 20:40
Kako su registrirane pilule za hitnu kontracepciju ove kombinacije koristite na vlastitu odgovornost.
|
icey
|
22.03.2012. 12:30
To se podrazumijeva. No, da li je ucinkovitost ista, veca ili manja?
S obzirom da je kod Escapelle pilule učinkovitost samo 84% i jos se treba cekat do sljedece menstruacije da se vidi da li je bila ucinkovita. :/
Dok se navodno kod obicnih kontracepcijskih tableta (ako se koriste kao hitna kontracepcija) menstruacija javlja kroz koji dan, pa je to znak da su bile ucinkovite (ako se ne varam).
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
22.03.2012. 23:25
Na ovom portalu postoji topic za hitnu kontracepciju i ako ste čitali postove onda ste primjetili da nakon Escapelle unutar 7-10 dana dana nastupi izazvano krvarenje, kod Ella One u vrijeme očekivane mjesečnice. S većim vremenskim razmakom od rizičnog odnosa smanjuje se i pouzdanost hitne kontracepcije. Kad popijete jednu od registriranih danas nemate mučnine i povračanje koje su česte kod starog načina i u tom slučaju niste sigurni da li djelovale one koje ste popili.
|
icey
|
24.03.2012. 10:50
Da, sve je to istina. Samo sta se tableta poslije ne moze dobit u vrijeme kada bi nekome trebala npr. kada pukne kondom u sububotu (zato sta se ne moze kupiti bez recepta, a i ako se ide na dezurnu ginokologiju tamo kazu da to nije hitan slucaj, da nije problem cekati do ponedjeljka, kad vise te tablete nemaju dovoljnu ucinkovitost). Ugl. hvala na odgovorima, ali mi niste dali odg na ono sta me zanimalo.
LP
|
mateja0107
|
24.03.2012. 20:10
Poštovani!
Prije nekih mjesec dana sam imala spolne odnose ali nam je kondom otkliznuo,popila sam pilulu za dan poslije...međutim 24.3. smo imali spolne odnose ali nam je pukao kondom i opet sam popila pilulu za dan poslije...dali je to opasno pošto sam u roku mjesec dana popila 2 pilule za dan poslije?Unaprijed hvala!
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
24.03.2012. 22:55
Sad će se ciklus poremetiti tako da se čuvajte naredni ciklus.Neće biti ništa strašno , ali nemojte to ponoviti jer ipak su to hormoni.
|
Ksena222
|
25.03.2012. 05:00
Ciklusi mi traju 24 dana, zadnju sam menstruaciju imala 12.3. a odnos 20.3... dečko nije svršio u mene,ali nakon toga je bio u meni . Kolika je vjerojatnost da sam trudna ?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
26.03.2012. 21:50
Poprilična šansa , tako da ako bi kasnila napravite test.
|
kacha92
|
27.03.2012. 23:35
Poštovanje, pila sam pilule Qlaira, i prestala sam s njim 21.3, nakon toga sam imala odnose, al bez zaštite, decko nije svrsio u mene, ali danas sam imala odnos i on nije siguran, misli da mu je malo pobjeglo. Zanima me dali da popijem tabletu za dan poslije ili se ne moram brinut? Inace mi menstruacije nisu bile bas redovite dok sam pila tablete. A zadnji smeđi iscjedak je bio 17.3. Molim vas pomozite!!
|
billa
|
28.03.2012. 12:20
Poštovana,
imala sam nezasticeni odnos 14 dana prije menstruacije (menstruacija mi je redovita i ciklus traje 28 dana), sto bi znacilo prvi dan plodnih dana. Nije svrsio u mene, ali nismo bili sigurni i popila sam nakon 14 sati (26.3. u 16 sati) EllaOne pilulu. Par sati sam imala vrtoglavicu i mucnine. Mogu li te nuspojave shvatiti kao djelovanje pilule? Prošla su samo dva dana, ali ja sam veliki panicar i zanima me moglu li nekim pretragama provjeriti ucinkovitost pilule ili moram cekati krvarenje? Imam li razloga za brigu?
Unaprijed hvala
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
28.03.2012. 21:10
kacha 92 Popijte Escapellu.
billa Čekajte mjesečnicu, popili ste na vrijeme tako da će sve biti ok.
|
mateja0107
|
29.03.2012. 20:05
Poštovani!
Opet ja...//
samo bih htjela nešto provjeriti...posljednja menstruaciju sam imala 15.02....24.02 sam popila pilulu za dan poslije(escapelle)...i za 5 dana imala krvarenje...međutim,kada sam bila kod ginekologa 16.03. rekla mi je da ću za par dana imati evulaciju...pa za nekih 2 tj.menstruaciju...ali 24.03.sam popila opet pilulu za dan poslije( escapelle)jer nam je puknuo kondom i prošlo je već 6 dana i nema krvarenja...ali bole me grudi svaki dan...i malo u trbuhu...dali mi kasni toliko zbog tableta...ili?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
30.03.2012. 13:45
Unutar 7-10 dana od kad ste popili drugu bi trebalo nastupiti krvarenje tako da još ima vremena , a i simptomi se javljaju.
|
From_Sarah_with_love
|
02.04.2012. 09:45
Postovana doktorice!
I ja i decko imamo 19 god..te smo do prije 2 dana bili nevini,kada smo imali odnos bez zastite. Sigurni smo da sperma nije izasla u mene,ali se bojimo predejakulata. Popila sam Vikelu 12h nakon odnosa,i nemam nuspojava,osim slabog bola u stomaku. Ciklus mi inace kasni po nekih 7 dana,a posljednja 2 sam imala 01.februara,pa opet 20.februara. Ovih dana ocekujem menstruaciju, ali nema je Ima li potrebe za panikom,citala sam da moze doci i do vanmatericne trudnoce??
Hvala unaprijed!
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
03.04.2012. 00:05
Popili ste na vrijeme sad čekajte izazvano krvrenje.
|
M.M.
|
03.04.2012. 10:35
Postovani,
Ja i moja djevojka smo imali spolni odnos prije 8 sati, tijekom odnosa shvatili smo da je kondom pukao i odmah smo stali.do orgazma nije doslo a prilicno sam siguran da nije bilo niti prejakulata posto nisam bio niti blizu vrhunca. Jeli potrebno da djevojka uzme pilulu za dan poslje ili ne.
Hvala
|
M.M.
|
03.04.2012. 19:45
Zaboravio sam napisati da je zadnja menstruacija bila 26.3. i ciklus joj obicno traje 28-30 dana. Odnos je bio na 2.4. tj. 6 dan ciklusa koji je koliko ja razumijem neplodni dan.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
03.04.2012. 23:40
Ne treba ništa.
|
maja922
|
05.04.2012. 16:45
Postovanje..
16. marta oko 22h sam imala ne zasticen odnos 2 dana nako sto mi je menstruacija prestala( tako da mislim da su to ne plodni dani)..decko naime nije 100% siguran da nije svrsio u mene(mozda deoo..) tako da sam sledeci dan uzela tabletu dan posle (Escapelle)..23 marta sam imala krvarenje..Da li imam potrebu za brigu i kad mogu da ocekujem ponovnu menstruaciju po mojoj logici treba da bude 19 aprila..Hvala
|