Autor
|
Poruka
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
12.02.2012. 04:20
maja 15 imali ste odnos prije menge tamo da ne treb ništa .
zabrinuta 12345 To je izazvano krvarenje.
|
dakota_9
|
12.02.2012. 12:55
Ispricavam se na smetnji..imala sam veceras odnos s deckom,
kondom je pukao, tako da je svrsio u mene.
problem je sto imam mjesecnicu, 9.2 sam ju dobila.
prije toga 15.01. (do 21.01)- dakle ciklus je trajao 25 dana.
Inace mi ciklus varira od 25, 28, 30 dana...rekla bih da mi je mjesecnica neredovita.
po mom proracunu mislim da ne bi trebalo biti straha, no guglanjem
ipak postoji neki strah...
Naravno sad me zanima da li mi je potrebna hitna kontracepcija?
ili se sekiram bez veze?
hvala puno, ispricavam se na smetnji..pozdrav
|
prada
|
12.02.2012. 12:55
Poštovani,
da li redovnu kontracepciju se može početi uzimati odmah sa prvim danom krvarenja nakon hitne kontracepcije(u pitanju su bile yaz pilule 4+4 ) ili prvi dan "redovne menstruacije"?, hvala!
|
maja15
|
12.02.2012. 21:25
Poštovana doktorice,hvala vam.
Sad sljedeću menstruaciju očekoujem 26 dana nakon ovog krvarenja ili?
|
Suptilna
|
12.02.2012. 21:30
Poštovana,
moj slučaj je skoro pa isti kao od korisnice dakota_9. Zadnju mjesečnicu imala sam 15.01. i trajala je 4 dana. Ciklus mi je 25-26 dana, nikad duže. Mjesečnicu sam trebala dobiti znači 9.02. U noći s 8. na 9.02. meni i dečku je pukao kondom i ejakulirao je u mene, jer nismo primjetili da je pukao. Ujutro sam zvala svog ginekologa i rekao mi je da nema mjesta za brigu i da ne trebam popiti pilulu za jutro poslije, jer su mi neplodni dani i da ću mjesečnicu dobiti ili taj dan ili najkasnije za 2 dana. Pošto ni taj dan, a ni dan poslije nisam dobila mjesečnicu odlučila sam se ipak popiti Escapellu, nakon 40 sati od odnosa. Nisam imala nikakve nuspojave, a cijelo vrijeme imam osjećaj u abdomenu kao kad trebam dobiti mjesečnicu, samo što nju nisam dobila još uvijek, a prošlo je 4 dana. Zanima me da li će mjesečnica sad kasniti zbog toga što sam popila tabletu i kad je mogu očekivati? A ako se ipak dogodila trudnoća (što po logici valjda nebi trebalo biti) kad mogu napraviti test da on bude pouzdan?
Unaprijed vam hvala!
|
kika19
|
13.02.2012. 17:35
Postovana doktorice!
Jel potrebno piti day after pilulu ako sam imala zasticeni odnos 18.dan.ciklusa ali situacija je sljedeca decku je iscurilo malo preejakulata prije nego sto je stavio kondom pa je mozda malo preejalulata prenio prstom na kondom? To sve je bilo prije odnosa
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
14.02.2012. 22:35
dakota_9 Kako su ciklusi neredoviti popijte hitnu kontracepciju - EllaOne.
prada Možete.
maja15 da cca 26 dana.
Suptilna Kasniti će , ali unutar 7-10 dana će nastupiti krvarenje.
kika 19 Ne.
|
kika19
|
15.02.2012. 23:15
Hvala, danas sam bila kod ginekologa na rutinskom pregledu i on kaze da mi je ovulacija bila prije 3 ili 4 dana. a odnos je bio prekjucer. onda po logici stvari da je ovulacija bila i 17.dan ciklusa, a odnos 18. ne treba se brinuti? za znam za ubuduce
|
Meegy
|
15.02.2012. 23:15
Poštovana! Imala sam nezaštićen spolni odnos 13. 2 ( prekinuti snošaj) i bio je početak plodnih dana. Što napraviti? Hitno. Hvala unaprijed.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
17.02.2012. 00:40
Popijte Escapellj
|
kate123
|
17.02.2012. 00:40
Poštovana,
Imala sam nezaštićen odnos, nakon dva dana uzela sam Ellaone. Menstruaciju sam dobila, no kasnila je 4 dana. Osjećam se čudno, katkada mučnine, bolove u trbuhu..Nisam imala izazvano krvarenje nakon uzimanja kontracepcije, je li moguća trudnoća?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
17.02.2012. 21:05
Kad popijte EllaOne mjesečnica dolazi u vrijeme očekivane ili čak može kasniti par dana. Tako da sve ok, mirno spavajte.
|
hana22
|
18.02.2012. 13:55
poštovana!!!
18.12. sam imala prvi porod.Na pregledu kod ginekologa mi je rečeno da mi je ostao komadić posteljice ...vaši doktori sa cybermed su mi rekli da trebam otići na kiretažu.trebala bi svojoj doktorici otići u pon odnjeti nalaz.Problem je što smo suprug i ja imali odnos noćas i pukao nam je kondom a ustanovljeno mi je na pregledu i da imam 2 manja folikula oko 4mm.molim vas da mi napišete što bih tebala popiti da se zaštitim od trudnoće te da li liječnik opće prakse može mi danas izdati recept,tj kako doći do recepta za" pilulu poslje" i koliko imam vremena da ju popijem!!!hvala
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
19.02.2012. 22:30
Popijte EllaOne i možete otići u bolnicu po recept.
|
bella2012
|
20.02.2012. 00:50
Poštovana, molim Vas za pomoć....Nakon nezaštićenog odnosa uzela sam Ellaone, nakon dva dana. (10.01.) Nakon uzimanja tablete, krvarenje, odnosno mjesečnicu, sam dobila nakon 20 dana od uzimanja tablete(29.01.) par dana nakon što bi uobičajena mjesečnica trebala biti. Trajala je normalno 6 dana. kada bi trebala biti sljedeća mjesečnica? i postoji li mogućnost trudnoće jer izazvano krvarenje nije bilo nakon par dana od uzimanja tablete? Hvala!!
|
mbrzic
|
20.02.2012. 22:20
Postovanje,
naime cura i ja smo imali spolni odnos prije 24h ali sve je normalno zavrsilo, tj. ja sam ejakulirao izvan nje i to sa kondomom.
Nakon toga sam oprao spolovilo sa sapunom i otprilike sat vremena nakon smo imali spolni odnos ali bez kondoma u trajanju od oko 2min ali bez orgazma.
Mene zanima da li je mogao ostati neki dio sperme u mokracnoj cijevi od prijasnjeg odnosa i da li je taj dio sperme mogao izaci sekretom i u kojem slucaju izazvati trudnocu?
Unaprijed Vam zahvaljujem.
|
srick
|
21.02.2012. 18:10
doktorice, jedno pitanje??
spolni odnos sam imala s dečkom 14.2, menstruaciju sam dobila 9.2 , cilus mi traje od 25-30 dana , nekih 15ak sati poslije sam popila vikela..i sve je bilo uredu (s mojom psihom) do danas kad mi se pojavio neki krvavo smeđi iscjedak , po mojim nekim proračunima nisam niti imala plodne dane, ali strah je strah???, postoji lli mogućnost da sam trudna
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
22.02.2012. 00:05
belic 2012 To je izazvano krvarenje i sad krajem mjeseca očekujte sljedeću
mbrzic Da
srich To je izazvana mjesečnica ..
|
srick
|
22.02.2012. 01:25
to znači da nisam trudna , ogromni kamen sa srce mi je pao
najviše sam se zabrinula što sam skoro pa u sličnoj situaciji bila prije 7-8 mjeseci (pila sam vikelu) al nikakvih pojava nije bilo kao da je i nisam popila
hvala još jednom
|
berina
|
22.02.2012. 13:00
Postovana doktorice ..
molim vas da mi odgovorite na pitanje kolika je mogucnost da sam ostala trudna .Pri odosu nam je pukao kondom kasno smo shvatili ,to se desilo 14.02 menstruaciju trebam dobiti 25-og imam redovne cikluse od 28-30 dana . poslije odnosa popila sam tabletu vikela nakon 12 -13 sati ne z..nam tacno. nikada do sada nisam pila nikakve kontracepciske pilule dal je to umanjilo ucinak polule vikela. nemam nikakve mucnine i nemam glavobolju kako sam citala na forumima al jos nisam dobila menstruaciju
dali je sve uredu proslo je 8 dana . molim vas odgovor i unaprije vam se zahvaljujem
|