Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Pilula za dan poslije - Hitno

Autor Poruka

Natalija Beljo, dr. med.

04.01.2012. 10:50

larisa 123 Sigurnom metodom.
Cosmopolitan88 KAD PIJETE OHC NE UZIMA SE HITNA KONTRACEPCIJA. Sad prekinite YAZ i čekajte izazvano krvarenje.
General1992 Ne trebate ništa , ali razmislite o zaštiti kako ste sad krenuli s odnosima.

MiaMartina

04.01.2012. 12:50

DRAGA DR.,
JA SAM VAM PISALA BILA KAD SAM PILA ELLAONE, UZ TO SAM SPOMENULA DA SAM I PRIJE TOG NEKOLIKO PUTA IMALA NEZGODU S DEČKOM I DA SAM PRIMIJENILA HITNU KONTRACEPCIJU , Lyndinette i Yaz (šta mi je dr.moj rekao da mogu ako je nužda i ak smo u panici bili).. Dakle nekak u godinu dana sam 3 puta uzimala hitnu kontracepciju .Sad sam na Logestu, i užasna mučnina me hvata, i teško ih podnosim. Nekak me uhvatio strah od dugoročnih posljedica uzimanja VIŠE PUTA HITNE KONTRACEPCIJE kak se nama desilo. Koje su dugoročne posljedice? Molim Vas umirite me, s dečkom sam se posvađala i onak luda sam.
Išla bih doktoru, al šta da mu kažem, poslat će me psihijatru.

Pomozite. MM

Tamarenko

05.01.2012. 20:25

Draga doktorice,
imam malu dilemu. Imala sam nezasticeni odnos 04.01. a prvi dan poslednje menstruacije mi je bio 18.12.
Decko nije svrsio u mene ali posto su mi to bas plodni dani ja sam popila Diane 35 3 pa za 12h 3.
Samo da provjerim da li je to dovoljno dobro, posto neki kazu da su Diane preslabe, i da li bih morala jos nesto poduzeti?
Srdacan pozdrav i hvala happy

Tamarenko

05.01.2012. 20:25

Da, zaboravila sam da napomenem da sam 4 sata nakon druge doze Diane povratila, nije bilo puno i bio je samo neki sok koji sam pila....
Da li bih trebalo da ponovim tu dozu?
hvala

Natalija Beljo, dr. med.

05.01.2012. 20:35

Martina, mučnina je od Logesta što je jedna od nuspojava i proći će nakon navikavanja. Što se tiče uzimanja hitne kontracepcije 3x u kratkom roku neće ostaviti posljedice na vaš organizam ( da neće moći zanjeti) već takvo uzimanje remeti hormone i ne želimo da se hitna kontracepcija shvati kao metoda zaštite na dulje staze. Nadam se da ste sad mirniji i da ste shvatili zašto tako reagiramo na često uzimanje hitne kontracepcije kad je danas na tržištu dostupan popriličan izbor kontraceptiva.):

*korisnik*

06.01.2012. 12:35

Molila bi vas za pomoć.
Imala sam sa dečkom odnose 4.1 oko 23 h, puknuo nam je kondom i nismo sigurni bili da li se nešto dogodilo. dečko je ejuktiro izvana al nie opet siguran. Zadnju mjesečnicu dobila sam 25 koja je trajala do 29 na 30. mjesečnice su mi redovite. u panici popila sam pilulu cilest za dan poslije unutar 24 sata nakon odnosa, 3 tablete. nakon toga bilo mi je užasno loše što su inače uspojave, ali sljedeče 3 tablete nisam popila jer nisam mogla podnjet tu mučninu. ima li opasnosti od trudnoće? nekakvih posljednica zbog ne oppijenih tableta do kraja?

Amela44

06.01.2012. 21:25

Imala sa prvi spolni odnos 1.1 ( imam 16 godina ). Naime kad smo završili shvatili smo da je kondom pukao. iako partner nije svršio u mene uspaničili smo se i ja sam nakon 14 h popila samo jednu tabletu Vikela na svoju ruku , ( a prije toga nikad nista nisam pila od kontracepcijskih pilula ). NIsam imala nikakvih reakcija na tabletu , dok sam nako 5 dana osjetila bol u ledima koji mi se inace dogada prije nego sto trebam dobiti menstruaciju. Zadnju menstruaciju sam imala 17.12 . zanima me kakve su nuspojave poslje uzimanja ove pilule tj. dali ću menstruaciju dobiti na vrijeme i koliko je ova pilula djelotvorna ? Dal je moguce da sam ostala trudna ? poslije koliko dana bi trebala uzeti test za trudnocu nakon sto sam popila Vikelu ? Unaprijed hvala ... happy

Natalija Beljo, dr. med.

07.01.2012. 13:10

korisnik Sad strpljivo čekati krvarenje.
Amelica Unutar 7- 10 dana nastupiti će izazvano krvarenje.

Tamarenko

08.01.2012. 03:50

A jel bih mogla ja dobit odgovor na svoje pitanje?sad

Natalija Beljo, dr. med.

08.01.2012. 19:20

Popili ste dovoljno , prošlo je 4 sata i sad čekajte izazvano krvarenje.

MiaMartina

09.01.2012. 01:25

Hvala na odgovoru prvo. A recite taj poremećaj hormona koji mogu dobit , na šta mislite? Jer meni se nakon ta 3 ili 4 hitne kontracepcije puta vratila menstruacija vrlo brzo.?
Sad sam zabrinuta.
Još ovo mi recite, dal je problem ako pilule pijem svaki dan u drugačije vrijeme, znači pijem redovito logest ali svaki dan drugačije? )npr, jedan dan navečer, drugi ujutro)
Moja dr kaže da je to ok, samo da je bitno ne zaboravit popit.

brunci

Pozdrav svima, imam pitanje: Cura mi je zadnji put imala mengu 9. 12. 2011., 31.12. imali smo odnos i pukao je kondom. Nakon 10-15min je popila 3 tablete cilest, te opet 3 nakon 12 sati, te jednu nakon 12 sati. Mengu je trebala dobiti jucer, no do danas nista. Po plodnim danima ne postoji vjerojatnost za trudnocu.

Da li se moramo zabrinuti sto jos nema menge ili stres i iscekivanje utjecu na kasnjenje?

topfield

Postovana ,
Prvi dan ciklusa je bio 10.11. zatim sam popila tabletu Vikela 24.11 i ciklus je nastupio 29.11. Medjutim sam opet morala popiti tabletu Vikela 26.12 i jos uvijek nema menstruacije. Kada bi trebala ocekivati oko 10.01 ili ?

Hvala unaprijed.

Marica Mara

09.01.2012. 15:15

Draga dr.
Zadnja menstruacija mi je pocela 19.12..4.1 imala sam odnos u kojem nam je puko kondom pa sam odma poslije popila dvije cilest tablete i nakon 12 sati jos dvije ( tako mi je prepisala doktorica prije par mjeseci kad se to isto dogodilo) nakon 4 dana imala sam ponovo odnos u ali bez kondoma ali nije doslo do ejakulacije...možete li mi reci jel bilo dovoljno uzeti samo 4 cilest tableta posto vidim da je gotovo svima prepisano 6? i sta bi bilo najbolje da napravim u vezi ovog drugog odnosa? popit jos tablete jer me strah da možda mogu ostat trudna ili nema potrebe?

Natalija Beljo, dr. med.

10.01.2012. 22:25

Mia Martina Mislila sam da se ciklus poremeti. Pijte u isto vrijeme.
brunci Kasniti će zbog tbl. , pričekajte još.
topfield Nako uzastone upurabe hitne me može se reči kad , tako da sad morate čekati.
Marica Mara Dovoljno je , i sad čekajte krvarenje .Nemojte ništa više uzimati. Kod odnosa kondom.

SumskaVila

11.01.2012. 23:10

Postovana,

Sinoc (10.1.2012.g.) sam imala seksualni odnos s momkom i on je ejakulirao izvan mene, ali nije siguran da li je ista pocela dok je jos bio unutra.

Inace imam neredovne cikluse. Npr. zadnja tri su bila - 24.7.-27.7.2011.; 13.9,-17.9.2011. i zadnji 5.11.-9.11.2011.

Zanima me, da li uopste postoji potreba da uzimam pilulu za dan poslije? I da li i kako mogu da odredim plodne dane? Nikako, predpostavljam?

Unaprijed zahvalna

gossipgirl2208

13.01.2012. 01:45

Poštovana dr,
znam da vam je već dosta ovakvih pitanja, ali imala sam nezaštićen odnos 31.1.2012.
iako dečko nije svršio u mene, uhvatila me panika. nisam uzimala tablete za dan poslije, te sam dobila mjesečnicu dva dana kasnije koja je trajala 5 dana, kao i inače i krvarenje je bilo normalno, no imala sam 6. i 7. dan gusti smeđi iscjedak, ali ne obilan. inače mi nisu baš redovite mjesečnice,(ciklus je 29 - 33 dana, okvirno) zadnju sam imala 26.11 - 1.12. , znači, 31.12 nisu bili plodni dani.
ali zadnja 3 dana učestalo mokrim, i onda sam pomislila da sam umislila simptom zbog prevelike opterećenost. jučer i danas grudi me dosta bole te su mi izražene žile na njima, pogotovo oko desne bradavice. da napomenem, ne pijem nikakve kontracepcijske pilule. je li moguća trudnoća? nadam se brzom odgovoru, unaprijed hvala!!

Natalija Beljo, dr. med.

13.01.2012. 01:50

Kako su neredoviti svakako popijte Escapellu.

crvenkapica2011

13.01.2012. 10:50

A u čemu je konkretno razlika između Escapell i Diane35? Osim što ove možeš dobiti na recept a Escapelle se plaća (skupo) sad?
Mislim kao hitna kontracepcija.

I moram primjetiti da ja nisam imala nikakve nuspojave niti prijateljica,obje smo pile Diane,a kuma je samo jednom popila Escapelle i dobila dijareju sad
Htjela sam piti Diane kao redovnu kontracepciju,jer mi se i ten sredi,ali mi skrati cikluse(kao i sve ostale tablete),na nekih 15 dana krvarim,stalno,dok kad sam popila hitnu,nikakvih nuspojava i menga došla u redovno vrijeme?!

Natalija Beljo, dr. med.

13.01.2012. 22:30

Escapella je uz Ellaone jedina priznata hitna kontracepcija kod nas na tržištu i dok ih nije bilo koristili smo OHC . Sad kad su registrirane i imaju manje nus pojave one su jedina odobrena hitna kontracepcija za ginekologe. Na kontracepciju nereagiraju svi isto ( pa niste ni Vi) tako i nuspojave hitne kao što je diareja je zanemarivo.