Autor
|
Poruka
|
looney tune
|
02.12.2011. 10:35
Poštovana, imala sam spolni odnos 18.11., to je ujedno bio i 14. dan mog inace redovitog ciklusa trajanja 27-28 dana. Iako je to bio kalendarski najplodniji dan, koristili smo kondom koji zasigurno nije puknuo ( provjerila sam testirajuci ga vodom :/) i metodu prekinutog snosaja. Jos jedan odnos bio je 25. dana ciklusa na isti nacin, jedino sto nisam isla provjeravati puknuce kondoma na prethodno spomenut nacin, no nije puknuo niti skliznuo. Sada mi kasni 2 dana, nikada mi mjesecnica nije kasnila. Nemam nikakvih simptoma pmsa kao inace, osim tupe boli tj vise nelagode u oba jajnika jos od prvog odnosa,ali to pripisujem prehladi. ta je tupa bol intenzivnije u zadnja 2 dana. Iscjetka gotovo da i nema, naprotiv rekla bih da sam i pretjerano suha. Ako zdravim razumom iskljucimo mogusnost trzdnoce, o cemu bi moglo biti rijec? Zahvaljujem na Vasem vremenu i odgovoru.
|
igor_p
|
02.12.2011. 17:35
postovana dr. Beljo
molio bih vas da mi odgovorite na sljedece pitanje: djevojka i ja smo imali nezasticeni odnos 20.11 koji nije zavrsio sa ejakulacijom unutra. s obzirom da smo bili zabrinuti, ona je popila ellaone tabletu u roku 30 sati. zadnja mjesecnica joj je bila 12.11. i poprilicno je reodvna (svakih 28 dana). postoji li sansa za trudnocom i da li bih trebali biti zabrinuti?
unaprijed hvala
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
02.12.2011. 20:00
looney tune Nije to tako puno , vjerojatno se samo malo produžio ciklus radi prehlade.
igor_p Popila je na vrijeme , sad sljedeću očekuje cca 28 dana od zadnje +/- 7 dana.
|
moro
|
04.12.2011. 17:25
Poštovana
Dakle imali smo odnos 5. dan nakon menstruacije (traje 4-5 dana) redovno svakih 27-28... prilikom odnosa pukla je zastita... preporucujete li nam kakav oblik sprjecavanja poput pilule za poslije, imali smo odnos prije 12 sati...
Hvala!
|
looney tune
|
04.12.2011. 22:25
Hvala Vam na odgovoru. No meni nije dosla M ni danas, samo sam primjetila lagani sukrvav iscjedak..osjecam neku nelagodu u podrucju jajnika,kao neku zimu,neznam objasnit..moram napomenuti da sam jucer napravila test intim plus i bio je negativan. to sam i ocekivala,no svejedno me i dalje strah zasto nema M. test sam uradila pravilno,pojavila se vrlo jasno okomita kontrolna linija. bilo je to vrijeme iza ocekivane M, otprilike 14-15 dana iza navodne ovulacije. imam li razloga za brigu i dalje?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
05.12.2011. 20:25
moro Ne.
loney tune Test je negativan ono što može biti je jedino da je nastala cista pa ako ne bi došla kroz kojih 5 dana javite se ginekologu radi UZV:
|
love3522
|
10.12.2011. 12:50
Imala sam nezasticen odnos 4.12 i nakon toga uzela hitnu kontracepciju 6.12.....inace imam malo duze cikluse oko 31-34 dana, a zadnju mentruaciju imala sam 6.11, a za sada jos nista....Da li mislite da je kontracepcija zakazala ili je nesto drugo problem? Osjecam dosta jake bolove vec par dana nisko u trbuhu, koji ne traju bas konstantno i grudi su dosta bolne.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
12.12.2011. 00:25
Što ste popili kao hitnu kontracepciju?
|
love3522
|
12.12.2011. 09:40
Jednu tabletu Escapella.
|
zrnotuge25
|
12.12.2011. 09:40
Poštovana!
U četvrtak 09.12. bio mi je zadnji dan mjesečnice (početak 04.12.2011.)....ciklus 28-30 dana; sinoć 11.12.2011. sam spavala s dečko i skliznuo je kondom. Zanima me ima li potrebe za kontracepcijom dan poslije?Zanima me gdje bi to mogla dobiti jer nemam svog ginekologa u mjestu gdje se trenutno nalazim?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
13.12.2011. 16:45
love3522 Dovoljna je , sad mjesečnica cca 06/01/2012.
zrnotuge25 Da, popijte i javite se u bolnicu na odjel ginekologije.
|
Salihović15
|
15.12.2011. 14:50
Poštovana, ja i moja djevojka smo spavali 9.12 al nam je pukao kondom i svršio sam u nju. Popila je tabletu Vikelu u Ponedeljak oko 6 sati naveče, odnosno 3 dan.
Strah me može li zatrudniti... ?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
15.12.2011. 18:10
Ako je bilo unutar 72 sata biti će ok.
|
crvenkapica2011
|
16.12.2011. 11:35
Poštovana .
prekjučer mi je posve prestala menstruacija,koja je počela 10.12.2011 uveče.
Još jučer ujutro bilo je samo nekoliko kapi krvi,nakon mokrenja,što mi se inače događa kada mi prestaje menstruacija.
Sinoć,15.12.2011. imala sam zaštićen spolni odnos,pirilikom kojeg je na kraju,prilikom vađenja penisa,kondom malo zapeo(bila sam dosta suha) ,ali tako da mu je otvor i dalje bio van vagine,no ipak nije bio fiks iran na penis kao što je normalno,nego sma ga ja rukom izvadila.
Odmah sam provjerila,čini mi se da nije bilo nikakvog curenja izvan kondoma,tj s njegove vanjske strane nismo primjetili sjeme,niti ga je bilo po meni.
Ciklusi su mi redovni,(27- 28 dana).
I prema kalendaru,ovulacija mi je tek za nekih 6-7 dana,što znači da mi ni plodni dani ne bi trebali biti još kojih 2 dana najmanje.
No ono zbog čega se brinem je što sam u pretprošlom ciklusu,zbog pucanja kondoma u vrijeme plodnih dana,popila hitnu kontracepciju.
Ciklus je normalno završio,slijedeći je počeo normalno i također normalno završio (28 dana).
Nisam imala nikakvih tegoba promjena i slično,a kao hitnu kontracepciju popila sam Diane po uputi(3+3).
Ono što me zanima,da li mi se zbog toga možda nešto poremetilo pa je veća vjerovatnoća da sada ostanem trudna,ako je uopće i koja kap dospjela u vaginu?
Tj da li trebam opet popiti hitnu kontracepciju,ako je ona prethodna(prije 2 mj) možda nešto poremetila?
Imam 29 g,redovne cikluse.
trenutno nemam nikakve sluzi dolje,tj iscjedak je minimalan,čak bih rekla da ga nema uopće,nego je vrlo suho.
Hvala unaprijed
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
16.12.2011. 20:55
Kako ste nedavno popili hitnu sad ništa od toga.
|
crvenkapica2011
|
16.12.2011. 20:55
Zaboravila sam napomenuti da sam rodila i da su mi poslije poroda rekli da mi je maternica okrenuta i da takvi slučajevi teže ostaju trudni.
Voljela bih u budućnosti možda imati još djece i zaista mi je važno da to ne poremetim viškom tableta.
Imam kod sebe Escapelle,Diane i Logest,pa ako postoji i minimalna šansa da ostanem trudna,molim samo što prije savjet koju i na koji način s najmanjim posljedicama.
Zaista mi je hitno znati to do večeras jer mi istječe vrijeme,čitala sam da se svakim satom povećava šansa za trudnoću.
Molim vas.
|
crvenkapica2011
|
17.12.2011. 01:30
Kako mislite sad ništa od toga?
Da ne smijem piti ili da neće biti ništa?
Najviše me zanima,da li postoje neke trajne posljedice,ono što sam pronašla na internetu piše da se ne smije više od jednom mjesečno(pretpostavljam da se onda u iznimnim slučajevima smije kad se već daje kao terapija i seksualno neaktivnim osobama)?
Nigdje ne mogu naći posljedice,a zaboravila sam pitati svog ginekologa,izuzev onih trenutnih.
Ipak radi se o Diane,koje se daju i kao dermoterapija,onda bi trebalo biti ok?
|
axy
|
17.12.2011. 11:55
Poštovana doktorice,u velikoj sam dilemi i trebam Vašu pomoć. Naime,još nikad nam se nije desilo da kondom pukne-do večeras. Inače sam u nedjelju, 11.12. imala smećkasti iscjedak i u ponedjeljak 12.12. je započela menstruacija. Dakle, petak 16.12 je 5. dan ciklusa. Zadnja 4 ciklusa su bila 33,35,45 i ovaj zadnji na 30 dana. Prije toga sam koristila Cilest,a prije pilula su mi ciklusi uvijek bili preko 30 dana..Dečko nije 100% siguran da je ejakulirao vani,primjetili smo dosta ejakulata vani,malo u vrhu kondoma(jer je puknuo sa strane) i ja sam osjetila da je iscurilo po mojoj nozi,dakle vjerojatno se taman micao. kad sam došla doma vidjela sam da imam još krvi na gaćicama,dakle menstruacija još nije završila očito.Mislite li da trebam popti pilulu za dan poslije? Po svemu gledajući, nebi trebali bit plodni dani barem jos nekih 5-6 dana,ali provjeravam za svaki slučaj. Hvala Vam! p.s. kada najranije mogu učiniti test za trudnoću da ne čekam sljedeću menstruaciju sa strahom? Hvala još jednom!
|
axy
|
Poštovana doktorice,imam veliku dilemu. Naime,nikad nam se nije dogodilo da kondom pukne-do jučer navečer. Inače, u nedjelju 11.12 sam imala smećkasti iscjedak i onda je u pon 12.12. krenula menstruacija. Dakle,petak 16.12. je bio 5. ili 6. dan ciklusa. Dečko nije 100% siguran da je ejakulirao vani,vidjeli smo jedan dio ejakulata vani,jedan dio u vrhu kondoma(puknuo je sa strane) i ja sam osjetila da je malo iscurilo meni na nogu,.pretpostavljam da se taman micao kad je ejakulat krenuo.Ciklusi mi inace traju 33,35,45,30 dana otkad sam prestala piti Cilest. Prije pilula su takoder bili iznad 30 dana. Zanima me da li da uzmem pilulu za dan poslije..logično mi je da plodni dani ne bi trebali biti barem jos 5 dana,a ovulacija i kasnije..ali svejedno me zanima Vaše mišljenje..ne bih htjela dodatno opterećivat organizam hormonima ako to stvarno nije nužno. I da, nakon koliko dana mogu napraviti pouzdan test na trudnoću? Hvala Vam unaprijed!
|
crvenkapica2011
|
Nadam se da ću danas dobiti odgovor,jer mi vrijeme ističe.
Ono čega me najviše strah su posljedice čestog uzimanja(npr jednom mjesečno ili dva puta u 3 mjeseca) i zašto o tome nigdje ništa konkretno ne piše?
Svi samo kažu ne često,a što je često?
Našla sam na nekim mjestima da se zaista uzimaju jednom mjesečno kao terapija kod određenih poremećaja(na engleskom jeziku),ali ne znam točno o kojim tabletama se radi,no razmišljam,ako je tako onda zaista ne bi smjelo biti trajnih posljedica,i u određenim slučajevima se smiju uzeti u više navrata.
Čitam da se npr Diane koristi kod sprječavanja dermatoloških problema,a za Escapelle to ne mogu naći,ali opet za nju nalazim da nema nuspojava.
Molim vas pomozite mi,ako odem u bolnicu na ginekologiju,opet ću dobiti isti odgovor.
"ne često" i javite se svom ginekologu,a to trenutno niej moguće.
Ne znam zašto nigdje ne piše konkrettno koliko često,pa vas ne bi zamarali takvim pitanjima.
Oprostite još jednom za toliko pitanja i hvala Vam puno za sve što radite za nas,a vjerujem da će odgovor pomoći i drugima.
|