Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Pilula za dan poslije - Hitno

Autor Poruka

Natalija Beljo, dr. med.

10.10.2011. 08:30

Ne trebate.

aeiouuoiea

11.10.2011. 12:50

Poštovana,

U nedjelju 9.10. u ranim jutarnjim satima mom dečku i meni dogodilo se puknuće kondoma.
Primjetili smo na vrijeme, tako da nije svršio u mene, ali pošto je cijeli odnos dosta dugo trajao, a nismo sigurno kada se puknuće točno dogodilo, ja sam zbog sigurnosti u ponedjeljak 10.11. u podne
popila 3 tablete cilesta, no greškom sam umjesto u ponoć taj isti dan (12 sati od prve doze) sljedeću dozu od 3 tablete
popila danas 11.10. u podne (24 sata od prve doze). što mi je činti?? zadnja menstruacija mi je bila 23.09. ( a ciklusi su mi oko 31-32 dana)
tako da se puknuće kondoma dogodilo baš u plodne dane. da li da danas (12 sati nakon posljednje doze)
popijem još tableta ili bi to bilo dovoljno??

hvala vam unaprijed na odgovoru

Natalija Beljo, dr. med.

11.10.2011. 21:50

Sad ništa , čekajte izazvanu mjesečnicu.

aeiouuoiea

12.10.2011. 09:45

zahvaljujem na brzom odgovoru

13.10.2011. 16:55

Poštovani!!

Molim vas za Vašu pomoć! Znači imam neredovite stvari i stvarno nikad ne znam kad će mi doći. Zadnju menstruaciju mi je počela 29.8. i trajala 5 dana. 6.10. sam spavala sa dečkom i polila 3 + 3 cilesta, tabletu za dan poslije i još mi nisu došle stvari. No, problem je što smo i sinoć imali odnos i on nije siguran da li je svršio u mene. Zanima me hoću li popiti još jednom 3+3 cilesta ili ne.

dina_25

13.10.2011. 17:00

Poštovana!

.Zadnji menstualni ciklus sam imala 27.09.2011 godine.12.10.2011 godine sam imala odnos sa dečkom.Prvi put smo koristili kondom,nakon toga 2 i 3 put je prekinut snošaj.Mislim da je 12.10.bio dan ovulacije.Ipak se plašim da je nešto sperme moglo ostati.Da li je potrebno da koristim -pilulu za dan poslije?

Hvala!

Dinamovka

13.10.2011. 17:00

Svaka čast na odgovorima i pomoći! Htjela bih vas zamoliti da i meni pomognete. Naime 1.10. u nedjelju navečer za vrijeme plodnih dana imala sam spolni odnos i kondom je ostao u meni, mislim da je sva sperma ostala u kondomu, ali me zabrinula sperma na nozi dečka ( vjerovatno postoji mogućnost da sam došla u dodir sa spermoom iako kondom nije pukao) pa sam 2.10. otišla po recept za tablete after day. Dobila sam tablete Diane 35 i morala sam ih piti 2+0+2 tako 2 dana, odnosno 8 tableta . Sada sam zabrinura jer te vi propisali 3+3, a i imam česte bolove u grudima i donjem dijelu trbuha te bijeli iscjedak u velikim količinama, čitala sam da su sve to znakovi trudnoće, pa me zanima vaše mišljenje kolike su šanse da sam trudna. Menstruacije su mi redovne ( 28-31) i trebala bih dobiti do nedjelje. Unaprijed hvala na odgovoru!

13.10.2011. 22:45

Poštovani!!

Imam problem; imam neredovne stvari i stvarno ne znam kad su mi plodni a ak neplodni dani, zadnju menstruacija mi je došla 29.8. i trajala 5 dana. Ja i momak smo spavali bez kontracepcije 6.10. i ja sam popila 3 + 3 cilest pilule za dan poslije, te mi stvari još nisu stigle. Snošaj smo imali i sinoć, također bez kontracepcije ali nije svršio u mene iako je sperme ostalo po mojim velikim usnama. Što da radim, danas imam bijeli iscjedak.

dina_25

14.10.2011. 11:55

Samo da napomenem da mi se ciklus kreće između 26-31 dan

Moli hitan odgovor jer istiće 72 sta sad

Hvala

Natalija Beljo, dr. med.

14.10.2011. 23:20

???? Ne više , ako ne bi dobili mjesečnicu javite se ginekologu.
dina_25 Nema panike stignete popiti ELLAONE.
Dinamovka Popili ste ih 8 , sad čekajte krvarenje.

dina_25

15.10.2011. 17:30

Hvala za odgovor.Ipak sam otišla do ginekologinje i propisala mi je vikelu.Popila sam je skoro 62 sata nakon odnosa.Ginekolog kaže da je to ok.Ali me srtah jer kaže da sam već ovulirala.

Hvala

marija1111

15.10.2011. 17:30

postovana doktorice!! oprostite na smetnji, ali prisiljena sam od vas traziti pomoc. subota je i ginekolog mi ne radi. jucer sam oko 23h imala spolni odnos sa prezervativom. nakon toga smo decko i ja imali jos jedan sploni odnos sa prezervativom,no kondom je puknuo. decko nije ejakulirao u mene,ali me je stah da na penisu nije ostalo sperme od odnosa prije.. tim vise sto su mi plodni dani. zadnju menstruaciju sam imala 1.10.. imam neredoviti ciklus, tako da mi je trajanje najkraceg menstrualnog ciklusa 25 dana, a trajanje najduljeg 30 dana.. da li trebam popit pilulu za dan poslije?? unaprijed zahvaljujem na pomoci i odgovoru

Natalija Beljo, dr. med.

17.10.2011. 01:45

Dina-25 Dobro, sad čekajte krvarenje.
marija1111 Da , trebate svakako . Kako je vikend javite se na ginekologiju u bolnicu da Vam napišu recept.

worry.m

17.10.2011. 21:55

poštovana doktorice..

u subotu oko 22h puknuo je kondom i naravno već je bilo prekasno kada smo to shvatili. zadnja menstruac. je bila 30.9.,a
ovo se dogodilo 15. dan ciklusa.. odmah smo otišli u bolnicu,budući da je bila subota i u dvije bolnice koje smo obišli niti u jednoj nam nisu htjeli napisati recept,
navodeći kako oni to ne rade! u nedjelju sam ipak našla bolnicu u kojoj su mi bez problema napisali recept za ella one.
popila sam tabletu 17h nakon odnosa,mene zanima budući da iz uputstva nisam baš dobro shvatila..da li ona samo odgađa i sprječava ovulaciju
ili i sprječava oplođivanje jajne stanice koja je već oslobođena? budući da je meni to bio 15.dan ciklusa velike su mogućnosti da je do ovulacije već došlo tada... sad
hvala na odgovoru!

MiaMartina

17.10.2011. 22:15

Draga dr.Natalija,

Ajme toliko sam ljuta na sebe i dečka. Desila nam se i ovaj mjesec nezgoda (prije 20 dana sam popila Ellaone) i danas je bio 13 dan ciklusa i dečko je djelomično ejakuirao,
ja sam planirala početi piti Logest s idućim ciklusom i sada sam ih iskoristila za dan poslije. Popila sam 5, i nakon 12 sati istu dozu. jesam li ispravno učinila?
kad mogu očekivat menstruaciju?

Unaprijed hvala i oprostite šta gnjavim,

Natalija Beljo, dr. med.

19.10.2011. 01:50

wory.m Ellaone sprečava ili odgađa ovulaciju.
Mia Martina Joj, joj. Ako dabro pamtim menga je bila, sad treba nakon Logesta nastupiti krvarenje ; kako je Ellaone nehormonska trebalo bi biti unutar 10 dana od kad ste popili. Pišite da li je stiglo.

MiaMartina

19.10.2011. 13:00

Dr., evo jutros i sada imam lagani početak krvarenja, točkice, 2, 3. Recite mi samo, početkom idućeg ciklusa moram na redovnu kontracepciju, ništa prije?
Obavila sam sa dr.pretrage, uz uzv i nalaz krvi , za pilule.

Lijep pozdrav i oprostite šta gnjavim opet. HVALA VAM.

worry.m

19.10.2011. 13:30

znači ako je već došlo do ovulacije ona neće djelovati? pročitala sam da ellaone djeluje neovisno o početku LH vala i da je zato učinkovitija od ostalih tableta,
da li je to istina?
unaprijed hvala.

medication

21.10.2011. 00:55

Poštovana,

prije par sati imala sam zaštićeni spolni odnos sa dečkom,međutim nam je puknuo kondom.
Prva stvar koja je problematična jest činjenica da nismo sigurni je li pukao nekad u rasponu od par minuta koliko
je prošlo od zadnje provjere do uočavanja,ili u jednom trenutku kad je došlo do nezgodnog sudara koji mu je prouzročio
prilično jako savijanje penisa i nakon čega smo uočili rupu. S obzirom da nije svršio,u kondomu je bilo samo malo predejakulata,
s obzirom da smo prije toga već imali spolni odnos. Moja zadnja menstruacija počela je 5.10.,te traje u načelu 4-5 dana,
dok mi sam ciklus varira između 25 i 30 dana,što bi značilo da sam najvjerojatnije u ovulaciji.
Moram li trčati po pilulu za dan poslije?

Hvala unaprijed

Natalija Beljo, dr. med.

21.10.2011. 01:05

Mia Martina Možete , ali to će biti smečkasto pa ako krenete onda taj ciklus se dodatno štitite.
wory.m Piše da ako se uzmne nakon početka LH vala , ne u bilo koje vrijeme jer u tom slučaju ga tih 5 dana nazovimo to kao "drži" u stand bay-u pa se i ciklus pomiče za 5 dana. To znači da ako je ovulacija već bila Ella ne može ništa. Znam da ćete sad postaviti pitanje " čemu onda hitna kontracepcija?" . Ako je ovulacija nastupila velike su šanse da dođe do oplodnje i ne može se spriječiti.