Autor
|
Poruka
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
11.09.2011. 13:40
RaRa Ne trebate ništa , prošli plodni dani ; uskoro ćete i dobiti.
aeneida1 Popili ste na vrijeme tako ne trebate brinuti .
|
210487
|
11.09.2011. 13:40
Prvi dan zadnje menstruacije mi je bio 30.8...nakon toga sam imala s muzem spolni odnos 9.9 kada je i svrsio u mene..popila sam 10 sati nakon spolnog odnosa 5 tableta logesta i opet nakon 12 sati jos 5 tableta...Zanimalo bi me da li ce to imati kakvog ucinka, ili postoji mogucnost trudnoce? Hvala puno
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
12.09.2011. 10:40
Popili ste na vrijeme sad čekajte izazvano krvarenje.
|
larisa123
|
14.09.2011. 16:30
dobar dan..u nedjelju bih trebala dobiti mensturaciju..zadnjih nekoliko mjeseci pratim faze ciklusa, te uvijek pred menstruaciju 3-4 dana ranije imam žuto bijeli iscjedak(nije ovulacija ciklusi su mi 30 dana), nema miris niti ništa..ginekologica mi je na pregledu rekla da je papa test i sve uredu..zašto dolazi do tog iscjedka? hvala..
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
15.09.2011. 10:25
Nekoliko dana prije mjesečnica promjenom hormona malo se promjeni i flora -PH rodnice pa kod nekoh osoba se to može manifestirati iscjedkom. Bitno je da je Papa test uredan i da nemate smetnji sa strane iscjedka.
|
MiaMartina
|
16.09.2011. 03:45
Dr.Natalija,
Zadnja menstruacija mi je počela 5.9 i trajala do 9.9, ciklusi ( od početka prošle do poč sljedeće menstruacije) mi traju 27 do 29 dana, kak kad.
Nezaštićeni spolni odnos se desio s noći 14.9 na 15.9... to je po mojoj računici 6.dan ciklusa. Jel dobro računam? Zanima me dali je potrebna day after, uzimam u obzir onu Ellaone za čak 5 dana poslije ako trebam popit jer se nebi trovala s tim hormonima bezveze.
Molim Vas za brz odgovor, vrijeme mi curi.
Hvala, MIA
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
16.09.2011. 11:35
Računate od prvog dna pa je to 9 dan , po računici se vrtite oko plodnih , ali u praksi vidim da nema više sigurnosti oko te računice jer neke žene imaju plodne dane već 6/7 dana ciklusa tako da svakako savjetujem Ellaone.
|
MiaMartina
|
16.09.2011. 20:00
Dr., popila sam EllaOne, s tim da mi je ginekologinja preko telefona u ljekarni zamolila bez recepta. Dakle, nakon 48 sati sam popila.
zanima me koje su nuspojave.. ?? Dali će djelovati...Negdje sam vidjela da to NIJE hormonska tableta.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
17.09.2011. 10:35
Možete imati blage mučnine i bol u trbuhu. Sad za cca 10 dana očekujte izazvano krvarenje ; to je znak da je tbl. djelovala.
|
Smijatćetese
|
17.09.2011. 18:35
Poštvanje ,jučer sam 16.09 imao odnos sa djevojkom u kojoj smo koristili kondom , ali je fora što kada ću stavljati kondom okrenuo sam ga na pogrešnu stranu i stavio da navlaćim i shvatim da je pokrešno jer se ne odrolava ii onda sam ga vratio na pravu stranu ,i djevojka je jako zabrinuta jer strana kojom sam prvi put dotakao spolovilo je ujudno strana koja ide sa izvana ,i zanima je jel moguće da od preejakulata zatrudni (ili ako je ikako moguće da zatrudni i od spermija koji su mogli biti tu jer po njenom mišljenju nisu joj još plodni dani tj na granici je )
A inače njena zadnja menstruacija je bila 06.09 znači ovo je 9 / 10 dan ciklusa , koji su inače uredni od 27 do 33 dana .
Molim vas odgovorite mi i ako treba kontracepcija također ,jer ne spava od sinoć nikako . ! Hvala vam unaprijed mnogo !
|
MiaMartina
|
17.09.2011. 18:40
Dobro sam podnjela EllaOne , nikakve nuspojave me nisu pukle.
a ovo šta se tiče da je NE HORMONSKA pilula, tj. da pilula sadrži modulator progesteronskih receptora jel istina?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
19.09.2011. 09:50
Smijatćetese Ako je to bilo prije početka odnosa nema panike.
Miamartina Da, ne- hormonska pilula.
|
blackswan
|
20.09.2011. 11:05
Imam jedno pitanje: sa stalnim deckom sa imala odnos, pukao nam je kondom, i uzela sam posle nekih 12 sati, ako ne i manje, escapelle pilulu. Nisam imala nikakve kontraindikacije, sem male razdrazljivosti. Menstruacija mi je stigla 8 dana posle, tacno na dan na koji je i trebala da stigne. Samo sto je krvarenje slabo. Na prvi dan menstruacije sam pocela da pijem Diane35, pilule za kontracepciju koje sam i pre pila po preporuci svog ginekologa. Da li ce mi sledeca menstruacija stici na ocekivano vreme (dan, dva, nakon prestanka uzimanja 21.pilule) ili..? Hvala unapred.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
21.09.2011. 11:00
Da.
|
larisa123
|
21.09.2011. 22:05
draga doktorice..danas sam koristila tampon i morala sam ga izvaditi praktički suhog te se ona vatica malo "rascofala" i mislim da je koje vlakno kao vlas kose ostalo u meni hoće li to samo otići van sa menstruacijom koja mi treba trajati jos 4 dana? hvala..
|
MiaMartina
|
21.09.2011. 22:05
Poštovana dr.Natalija,
16.9. nakon nezaštićenog odnosa ali bez ejakuacije, 9.dan ciklusa sam popila Ellaone pilulu, i sad 5 dana nakon, ni M od Menstruacije.
Dali će mi uranit ili kasnit nakon Ellaone?
Molim Vas ogdovor, MIA
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
22.09.2011. 10:45
larisa123 Hoće.
Mia Martina Ima još vremena unutar 7-10 dana od kad popijete treba nastupiti krvarenje.
|
ninaa88
|
22.09.2011. 21:50
Poštovani,
Prije 3 sata sam imala spolni odnos s dečkom i puknuo je kondom.Menstruacije su mi redovite i ciklus mi traje 26 dana.Zadnju sam menstruaciju imala 31.8.Da li bih trebala popiti pilulu za dan poslije?Unaprijed hvala.
|
sakilo
|
23.09.2011. 10:40
menstruacija mi je bila 14.09 a odnos sam imala 19.09 i vec me je prolazila menstruacija nismo koristili zastitu i svrsio je u mene odmah sutra dan nakom 17 sati sam popila escapelle pilulu i od tad imam blago krvarenje ne kao menstruacija nego vrlo slabo ali vidjlivo . da li je tableta djelova i kad treba da ocekujem sledecu menstruaciju?
|
kaira
|
23.09.2011. 16:00
Imam jedan veliki problem do 7mj.sam pila pilule Logest,28.7. sam dobila redovnu menstruaciju .02.08 sam opet trebala poceti piti ali sam bila u drugoj drzavi tako da nisam bila u mogucnosti da ih kupim i vise nisam ni pocela da ih pijem. 06.08 sam imala sex gdje je on svrsio u mene 08.08 sam popila Vikelu i nakon par dana tocnije 11.08 sam opet imala krvarenje..A sada mi kasni 14 dana ,neznam da li su mi se hormoni poremetili jer sam nakon 10 dana kasnjenja uradila test i on je bio negativan ...E sad jos nisam dobila bojim se da nisam trudna,da li bi ta Vikela sta utjecla na plod ??? Bradavice su me jako boljele na dodir ,mali stomak takodjer.E sad da li je test pogresno pokazao ili su mi hormoni podivljali ??? Molim sto prije odg .Ginekologu cu otici cim budem imala priliku ...Hvala
|