Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Pilula za dan poslije - Hitno

Autor Poruka

lejlanadina

02.09.2011. 16:35

Postovana,pijem pilule logest i danas sam popila 1 tabletu amoxibos 500mg u 13 sati,i vise ne trebam piti,pilule pijem pred spavanje,interesuje me da li ta 1 tableta amoxibosa moze umanjit ucinkovitost pilule,i jel trebam koristit par dana dodatnu zastitu.Hvala

larisa123

02.09.2011. 20:15

oprostite no imam jos samo jedno pitanje..u uputama patentex oval piše da se treba pričekati 10 minuta prije odnosa no vi ste negde napisali pola sata te sam malo zbunjena što je na kraju pravilno? hvala.

kratka22

02.09.2011. 20:15

Poštovana!
Pijem Yasmin već nekoliko godina. Ovaj mjesec sam zaboravila popiti 7. pilulu i tu noć imala nezaštićeni spolni odnos, u kojem je partner više puta ejakulirao u mene. Zanima me da li postoji opasnost od trudnoće?
Lijepi pozdrav

orbi

03.09.2011. 09:45

Pozdrav,
imam pitanje,sinoć sam imao spolni odnos sa curom i nakon što sam svršio vani primjetio sam da je kondom na vrhu probušen, točnije na vrhu je imao "rupicu". Zadnju menstruaciju je imala 4.8. i danas ujutro je dobila menstruaciju. Molim vaše stručno mišljenje,da li je potrebno nešto poduzeti?

Natalija Beljo, dr. med.

03.09.2011. 22:40

lejlanadina Ne, od jedne neće biti smanjena.
larisa123 Pola sata.
kratka22 Ne.
orbi Ne trebate ništa .

tarlasing

03.09.2011. 22:40

molim vas da mi odgovorite na pitajne, nisam još imala odnos sa momkom, ali zadnji put kada je svršio obrisao se maramicom sa kojom je kasnije mene dirao po vagini, postoli li mogućnost da sam trudna? hvala unaprijed

andjeo24

04.09.2011. 04:25

Poštovana, imala sam odnos 01.09. Momak je prije odnosa nekoliko puta svršio (ne u mene, i ne penetracijom) i poslije svakog puta urinirao i oprao se. Ja sam čula da pre-ejakulaciona tekućina ponekad može sadržavati spermatozoide, ako je on svršio prije toga, mada sam takođe pročitala da ih urin uništava. Penetracija (bez kondoma) je trajala otprilike 2-3 minute, on čak nije ni bio toliko čvrst i nije svršio, odmah je ''izašao'', a uvjeren je da nije izašlo nimalo pre-ejakulacione tekućine (upravo zbog nedostatka čvrstine i napaljenosti). Postoji li šansa da zatrudnim? Posjetila sam jednu doktoricu opće medicine koja mi je rekla da paničim bez razloga, a u apoteci su mi dali pilulu za jutro poslije ''Vikela'', mada su rekli da ona može uzrokovati jako krvarenje. Nemam vlastitog ginekologa i nisam trenutno u prilici da odem, pa ne znam da li da bespotrebno izlažem tijelo tableti ili se brinem bez razloga?

andjeo24

04.09.2011. 04:25

Poštovana, imala sam odnos 01.09. Momak je prije odnosa nekoliko puta svršio (ne u mene, i ne penetracijom) i poslije svakog puta urinirao i oprao se. Ja sam čula da pre-ejakulaciona tekućina ponekad može sadržavati spermatozoide, ako je on svršio prije toga, mada sam takođe pročitala da ih urin uništava. Penetracija (bez kondoma) je trajala otprilike 2-3 minute, on čak nije ni bio toliko čvrst i nije svršio, odmah je ''izašao'', a uvjeren je da nije izašlo nimalo pre-ejakulacione tekućine (upravo zbog nedostatka čvrstine i napaljenosti).
Postoji li šansa da zatrudnim? Posjetila sam jednu doktoricu opće medicine koja mi je rekla da paničim bez razloga, a u apoteci su mi dali pilulu za jutro poslije ''Vikela'', mada su rekli da ona može uzrokovati jako krvarenje. Nemam vlastitog ginekologa i nisam trenutno u prilici da odem, pa ne znam da li da bespotrebno izlažem tijelo tableti ili se brinem bez razloga?
Hvala unaprijed, i molim brz odgovor...

smotanko

04.09.2011. 04:30

Poštovana doktorice Beljo,

djevojka je imala menstrualni ciklus 12.8. (redovito 28 dnevni). Oko 20.8 popila day after pilulu zbog incidenta dan prije, te 25.8.
je došlo do krvarenja. Jučer, 3.9. je opet pukao kondom te je došlo do unutarnje ejakulacije. Prema postovima koje sam čitao (10+ stranica)
za sljedeći menstrualni ciklus gleda se krvarenje kao nuspojava tableta. To znači da su plodni dani 2 tjedna nakon krvarenja (9.9. i
nadalje te nije potrebno konzumirati day after pilulu? Zbilja bi ju htjeli izbjeći 2 puta u 2 tjedna i koliko je to opasno?

Hvala najljepša na pomoći, lijep pozdrav.

kratka22

04.09.2011. 17:00

Hvala na odgovoru, ali postavila sam to isto pitanje na još jednoj temi na ovom forumu i doktor mi je odgovorio sljedeće "Poštovana svakako da šansa za trudnoćom postoji kod Vas. Do kraja mjeseca koristite dodatno zaštitu(prezervativ ) uz kontraceptivne pilule.", pa sam sada zbunjena. Molim Vas da odgovoriti da li potoji ikakva, i minimalna šansa.

Natalija Beljo, dr. med.

04.09.2011. 23:05

tarlasaing ne , jer niste imali odnos.
andjeo24 Nažalost ima slučajeva trudnoće tako da ne mogu reći da ne postoji šansa jer u medicini 2+2 je rijetko 4.
smotanko Ne treba ponovo piti, ali neka razmisli o kontracepciji.
kratka22 Ne znam da li ste naveli podatak da poijete godinu dana jer je to bitno. Od jedne zaboravljene nakon tako dugog vremena ne može se izazvati ovulacija. Ali da ste tek počeli piti cca 2 mjeseca onda bih savjetovala da koristite dodatnu zaštitu. Tako da s moje strane ne treba dodatna.

Ondi

04.09.2011. 23:05

poštavani.1.8 sam popila pilulu za dan poslije Estelle i menga mi je došla 5 dana nakon uzimanja i trajala jedno 5-6 dana (inače mi traje 6-7) no dogodilo se to da 21. 8 isti taj mjesec sam imala spolni odnos i dečko je svršio u mene i drugi dan sam odmah otišla po pilulu..mengu sam dobila par dana nakon te tablete oko 25-tog i još uvijek jako krvarim i užasno jako mi se maternica ljušti jako veliki komadi sad će biti 10-ti dan pa me zanima dali je to moguće od tih tableta što sam popila?

zacarana

04.09.2011. 23:10

poštovana, imam jedno pitanje u vezi kontracepcijskih pilula (budući da sam bacila kutiju u kojoj se nalaze upute itd.). naime, 3 mjeseca već pijem pilule novynette. moje pitanje je: da li za vrijeme pauze od uzimanja pilula (onih 7 dana) može doći do trudnoće ako partner ejakulira u mene? u četvrtak (1.9.) sam popila zadnju tabletu i očekujem menstruaciju svaki dan sad..i još jedno pitanje: ukoliko se uzimaju pilule, ne bi trebalo biti plodnih dana, je li tako?
unaprijed se zahvaljujem na odgovoru

larisa123

05.09.2011. 14:50

dečko je imao na sebi bokserice a cura je bila gola te je on ležao na njoj i mazili su se..kasnije je vidjela na boksericama mokru mrlju od predejakulata..pošto je ona bila gola a taj dio bokserica je praktički bio u njoj..je li moguća trudnoća? sa time da su bili plodni dani..

Natalija Beljo, dr. med.

05.09.2011. 22:40

ondi da , Od tbl. ako ne bi stalo do kraja tjedna javite se ginekologu.
zacarana Ne, zaštita je ista u vrijeme pauze i da , nema ovulacije.
larisa123 Ne.

iva521

07.09.2011. 11:45

Postovana, zadnju menstruaciju sam imala 21.08 a nezasticen odnos 4.09, dan kasnije sam uzela pililu nakoh 27h, ali sam u panicnom strahu jer su mi tada bili po mojoj racunici plodni dani. Da li ipak postoji mogucnost da sam ostala trudna? I kada da ocekujem narednu menstruaciju?

bucka1980

09.09.2011. 19:50

poštovana
zadnji menstruaciju sam imala 09.08.2011 (zdanja dva mjeseca su mi ciklusi 28-29 dana prije su bili neredoviti 28-42 dana), trideseti dan ovog ciklusa 07.09.2011 sam imala nezaštićeni odnos prekinuti snošaj dečko mi je poprilično siguran da nije nimalo svršio u mene a i ja sam poprilično sigurna, ali mene je strah po vašem mišljenju jel trebam popit pilulu za dan poslije iako mjesečnicu očekujem svaki čas imam još dvadeset četri sata da isteka pa vas molim hitan odgovot imam diane tablete i logest pa bi jedne od njih popila pa vašem naputku ako je potrebno hvala unaprijed ...

Natalija Beljo, dr. med.

10.09.2011. 04:35

Iva521 / Nakon 7 dana od kad ste popili očekujte izazvano krvarenje.
bucka1980 Ne trebate piti ništa.

RaRa

10.09.2011. 22:20

Poštovana,
imala sam nezaštićen spolni odnos sinoć i zanima me da li bi trebala uzeti hitnu kontracepciju. Zadnju menstruaciju sam imala 15.8. i ciklusi su mi redoviti, svakih 28 dana. Luda sam od brige, a sutra je nedjelja.....je li kasno čekati do ponedjeljka ili da idem hitno u neku ambulantu po recept?

Hvala!

aeneida1

11.09.2011. 04:40

poštovanje,

Možete li mi reći koliki je postotak cura koje zatrudbe nakon tablete Vikela, ja sam je kokretno popila 13 sati iza odnosa. Hvala unaprijed