Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Pilula za dan poslije - Hitno

Autor Poruka

Natalija Beljo, dr. med.

16.08.2011. 19:50

Ako partner nije ejakulirao i vrh kondoma bio prazan, 19 dan ciklusa ne trebate ništa.

larisa123

17.08.2011. 12:05

doktorice što mislite o vaginaletama Patentex oval kao dodatnu zaštitu uz kondome? ima li kakvih hormona i može li imati nekih nuspojava te koliko je sigurno?

asdfgh

17.08.2011. 12:35

Pozdrav,

Imam pitanje, imala sam sinoc spolni odnos sa dečkom, i kondom nam je pukao, sto nismo skužili odmah, i on je svrsio u meni. Zadnja menstruacija mi je pocela 14.08. Znam da mi nisu plodni dani, ali me zanima da li je potrebno popiti pilulu za dan poslje, za svaki slučaj??,

Unaprijed hvala

matea2

17.08.2011. 20:05

Draga doktorice,

ja inace pijem Logest tablete uredno i ne preskacem niti jednu. Ono sto mi se danas dogodilo, totalno me zbunilo. Poceli su me jajnici boljeti i da provjerila je li radi o ovulaciji , kupila sam prima time test za dokazivanje ovulacije i bio je pozitivan. Totalno sam zbunjena. Zadnji odnos mi je bio u ponedjeljak s prezervativom koji nije puknuo . Trebam li sad popiti hitnu kontracepciju ili sto? Molim vas pomozite mi u ovim mojim razmisljanjima jer mi vrijeme istjece ako trebam popiti hitnu. Hvala Vam.

jenniferaniston

17.08.2011. 20:05

poštovana,
zadnja menstruacija je bila 28.07. imam redovne cikluse od 29-31 dan. Sinoć, 20.dan ciklusa u spolnom odnosu je pukao kondom i nismo sigurni dali je ejakullat iscurio. da li ima potrebe za tabletom ili su već prošli plodni dani?
hvala!

mmary

18.08.2011. 10:50

Postovana, u provjeri saveta doktorice nasla sam vas forum pa Vas molim za savjet
02.08 mi je bila poslednja mesecnica, tada sam i krenula pit Logest po prvi put (ciklus 28-29d)
10.08 popila sam pilulu sa zakasnjenjem od nekih -14-15h, sledecu sam popila regularno
17.08-danas, nakon prvog prekinutog spolnog odnosa /ejakulacija van usledio je drugi sa kondomom koji je pukao, primeceno relativno kasno te postoji mogucnost da je nesto iscurilo
u apotekama nisu imali test za ovulaciju kako bi utvrdila tacno da li je zavrsena, doktorica je na godisnjem ali mi je preko telefona rekla da je dan kritican kao i propust u uzimanju pilule, ali da ne kupujem postinor vec da popijem 5 tableta logesta odmah ( regularnu sam popila 10h ranije) i 5 nakon 12h (moracu dokupit novo pakovanje), da sacekam sledecu mesecnicu te da tad ponovo pocnem sa logestom
da li je ovo sve kak treba da bude, plasi me da je mozda prevelika doza hormona imajuc u vidu da sam 16 dana pila male kolicine svakodnevno.
Unaprijed zahvalna

Natalija Beljo, dr. med.

20.08.2011. 10:25

larisa123Odličan izbor.
asdfgh Ne.
matea2 Ne trebate ništa.
jenniferaniston Ne trebate ništa ,prošli plodni dani.

Natalija Beljo, dr. med.

20.08.2011. 10:25

mmary Preskočila sam Vas pa odgovaram naknadno.Ne znam zašto Vam je to savjetovala kad ste jednostavno mogli nastavite piti dalje bez pauze. Ako ste postupili po njenim uputama čekajte sljedeći ciklus.

matea2

20.08.2011. 21:20

Mozete mi samo objasniti zasto nije trebalo nista jer ja jos strahujem znajuci da spermiji mogu prezivjeti 72h, a biti sposobni za oplodnju oko 48h i da prezervativ nije 100% sigurna metoda. Sve se to dogodilo na prvoj tabletici iz cetvrtog blistera, i na cetvrtoj mi se dogodi povracanje nakon 30min sto sam ju popila. Odmah sam popila drugu zamjensku. Je li to sad povecava sanse za trudnocom?
Hvala Vam doktorice.

Natalija Beljo, dr. med.

21.08.2011. 11:50

Panici nema mjesta.Pijete 4 mjeseca Logest, na vrijeme ste popili tbl u slučaju povračanja, kondom nije puknuo , ohc je kombinacije" estrogena i progesterona" ,nema ovulacije dok ju pijete pogoitovo kod Vas nakon 4 mjeseca. Da niste pili redovito i da ste "šetali " s tbl . u tom slučaju postoji mogućnost trudnoće Tako da pijte dalje po shemi.happy

kikica11

22.08.2011. 12:30

Pozdrav
Znaci situacija je ovakva..zadnja menstruacija bila je 13.08.-17.08, sinoc je decko (oko 23 h) svršio u mene znaci 9. dan ciklusa, ciklusi su mi redoviti obicno 28-30 dana.
Znam da je vjerojatno bilo ovakvih pitanja, ali više mi je muka od citanja.. nikad nisam koristila nikakve kontracepcijske pilule niti mi se ikad išta slično dogodilo..
Molim za Vaš savjet da li da odem kod ginekologa po pilule ili da riskiram? kolika je vjerojatnost da ostanem trudna?
Unaprijed hvala na odgovorima
p.s. ako i idem kod ginekologa to ce biti tek sutra znaci više od 24 sata,tj bliže 48 sati

Natalija Beljo, dr. med.

22.08.2011. 15:25

Da, kod ginekologa imate još vremena treba popiti hitnu unutar 72 sata.

flower85

25.08.2011. 17:45

Poštovana doktorice, suprugu je sinoć prilikom odnosa puknuo prezervativ i ejakulat je završio unutra. kako sam ja bila na njemu dosta ejakulata je odmah izašlo, nešto malo prilikom tuširanja, a ostatak ujutro prilikom prvog mokrenja. zanima me kolika je mogućnost trudnoće s obzirom na to da mi je zadnja mjesečnica bila 14.08, a ciklus mi traje 30 dana. također me zanima dali se cilset tablete mogu uzet bez recepta pošto je moj ginekolog sada na godišnjem i da li po vašem mišljenju ima potrebe uzeti tu terapiju cilesta za dan poslije? imamo malu bebu, pa još ne planiramo drugo dijete! hvala i srdačan pozdrav!

Natalija Beljo, dr. med.

27.08.2011. 16:10

Da i to uzmite Ellaone jer ima djelovanje 120 sati. Nećete moće bez recepta pa se javte u bolnicu na odjel ginekologije da Vam ga napišu.

larisa123

28.08.2011. 22:40

dobar dan..zanima me da li je pranje ruku sa spunom dovoljno da se isperu spermiji? jer dečko mi je ejakulirao po ruci i tada sam oprala ruke i otišla na wc, te me zanima da li se možda moglo što prenjeti na wc papir hvala..

stasad

29.08.2011. 11:35

prije tocno tri sata imala sam spolni odnos i kondom je puko
bila sam u ljekarnoj i pitala za tebletu za dan poslje rekli su mi da mi je potreban ljecnicki recept
sutra idem ginekologu jel ce to biti kasno ??????????'

Natalija Beljo, dr. med.

29.08.2011. 22:50

larisa123 Da dovoljno je.
stasad Neće biti kasno i uzmite EllaOne

larisa123

31.08.2011. 14:40

što ako kondom pukne(dečko nije ejakulirao) u plodne dane ali koristimo i patentex oval, je li potrebna pilula za dan poslije?

mrdenusa

31.08.2011. 16:00

Poštovana doktorice,zadnju mjesečnicu sam imala od 16.-19.8.a prilikom spolnog odnosa 26.8.u vrijeme plodnih dana partneru je pukao kondom.
27.8.sam popila escapelle tabletu,12 sati nakon puknuća kondoma,zanima me dali je to pravovremeno i moram li se jako brinuti?užasno me strah.
Do danas još nikakvih simptoma nemam,niti krvarenja.
Danas sam otkrila da imam u grlu streptoc.grupe A i da bi trebala koristiti klavocinsku terapiju ali se dodatno bojim da mi klavocin ne poremeti nešto u vezi sa escapell tabletom koju sam popila prije 4 dana.Koliko vremena treba proći nakon escapelle da se smije uzeti antibiotik?
Hvala vam unaprijed,pozdrav.

Natalija Beljo, dr. med.

01.09.2011. 10:25

larisa123 ne treba ništa.
mrdenusa Možete početi piti Klavocin, i popili ste na vrijeme tako da nema panike.