Autor
|
Poruka
|
iskra_
|
07.07.2011. 10:50
Dr., oprostite što vam dosađujem, ali ja sam vrlo zabrinuta. Da ponovim, imala sam rizičan spolni odnos prije 7 dana, nakon kojeg sam popila 4+4+3 tablete cilesta(13 i 14 dan ciklusa)
Budući da ste mi rekli, a kao što sam i sama pročitala na nekoliko prethodnih strana, izazvano krvarenje trebalo bi nastupiti kroz tjedan dana nakon pijenja tableta. S obzirom na to da je danas 7 dan, a mestruacije kao ni simptoma pms-a nema(osim napetih grudi koje su natekle odmah s pilulama) zanima me mogu li ikoji testom utvrditi jesam li trudna prije standardno očekivane menstruacije.
Osim toga, zanima me da li tolika količina hormona može oštetiti ploda, uz to da i od danas pijem klavocine zbog ranije zakazanog vađenja umnjaka.
Smiju li se u ovakvim situacijama koristiti čajevi za izazivanje menstruacije?
Hvala vam puno, u velikom sam strahu
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
07.07.2011. 13:40
renii Sve ok , sad čekajte izazvano krvarenje.
dianthus Ja bi savjetovala Escapellu.
iskra_ Nemojte piti nikakve čajeve, ako ne bi dobili do nedjelje javite se ginekologu radi UZV.
|
iskra_
|
07.07.2011. 13:42
ps. osjećam pod prstima tj. da je maternica tj. sluznica zadebljana, tj da prst teško ulazi.
je li to to znak trudnoće?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
07.07.2011. 15:55
Ne.
|
iskra_
|
07.07.2011. 19:55
Zbog čega u pon na ultrazvuk?
Nije li preeano da se išta vidi?
Ili sumnjate na neku komplikaciju, tipa izvanmaterična trudnoća
|
dianthus
|
07.07.2011. 22:10
doktorice,nisam mogla nabaviti Escapellu. ali sam popila yasmin 5+5..hoce li to pomoci?
|
iskra_
|
08.07.2011. 09:50
a problem je što je moja ginekologica na godišnjem, pa ne mogu na ultrazvuk.
recite, može li se doći kod vas u ordinaciju na pregled?
ja sam jako zabrinuta, evo jutros je 8 dan( dakle prvu dozu cilesta sam popila u četvrtak u 10 navečer)
nije mi jasno kako nakon tolike silne doze hormona od 11 cilesta u 36 sati još nije stigla menstruacija
mislit li da postoji velika vjerojatnost trudnoće?
inače imam blaga štrecanja u jajnicima i maternici,,ali sam vidjela na netu da osim simptoma pms-a to mogu biti i simptomi trudnoće.
Oprostite ako vas zamaram i puno hvala na pomoći
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
08.07.2011. 21:50
iskra Ne bi govorila o izvanmateričnoj kad još možete prokrvariti , ali kako sam imala slučaj da pacijentica nije prokrvarila iza hitne kontracepcije , došlo je do trudnoće u maternici koja se nije razvijala tj . blighted ovum.Zato sam htjela das napravite UZV.Ako hoćete dođite do mene u ponedjeljak u 19 sati i recite da je dogovor sa portala.
diahthus Hoće.
|
jelena :)
|
09.07.2011. 19:00
pozdrav e ovako ja i decko smo imali odnos 25.06.2011 oko 23 30h i deslio se da je kondom pukao.ujutro oko 09 00h popila sam tabletu "Vikela" jedna tabletica imala sam blagu mucninu al povracala nisam , od toga je proslo vec 15 dana i nista se ne desava(menz nema)??? menz sam trebala dobiti 05.07.2011god sada me zanima kolka je tolerancija kasnjenja,i da li je mogucnost da je ta tableta nesto poremetila???
|
astanic27
|
09.07.2011. 19:01
Poštovana doktorice,
zanima me može li se ostati trudan u pauzi od 12 sati kod uzimanja hitne kontracepcije? Naime zbog nezaštićenog spolnog odnosa uzela sam kako ste naveli 3 bijele pilule triquilara i nakon 12 sati još tri, ali je decko ejakulirao u mene između tih tableta. Ne znam je li bitno ali inače mi je ciklus 33-35 dana, zadnju mjesečnicu sam imala 12.6., pilule za dan poslije sam popila 5.7. i ovo mi je prvi mjesec da ne pijem redovnu kontracepciju.
Unaprijed zahvaljujem
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
10.07.2011. 12:50
jelena Javite se svom ginekologu , predugo je.
astanic27 Zašto ste prekinuli piti? Nadajmo se da nije došlo do trudnoće.
|
lunah
|
10.07.2011. 12:52
Poštovana doktorice, moja situacija je sljedeca. Ne razumijem se bas u racunanje plodnih i neplodnih dana pa trebam vasu pomoc.
Zadnja menstruacija mi je pocela 19.6 i trajala 6 dana kao i obicno. Imala sam spolni odnos u noci s petka na subotu i to bez zastite... Trebam li se brinuti i gdje da nabavim pilulu za dan poslije buduci da sam na moru i nisam u mogucnosti doci do svog ginekologa. Pozdrav!
|
renii
|
10.07.2011. 19:30
Hvala Vam doktorice. Izazvano krvarenje se pojavilo danas, 10.7., odnosno, 4. dan nakon što sam popila tabletu escapelle.
|
mare4
|
11.07.2011. 00:16
imam jedno pitanje..prije 2 mjeseca sam popila pilule Cilest 3+3 i nakon tjedan dana dobila menstruaciju koja je trajala dosta kratko...sljedeći mjesec mi je došla mensturacija redovno,normalna je bila,5 dana i sve normalno..al ovaj mjesec mi već kasni menstruacija 12 dana...jel moguće da su one menstruacije bile lažne i koja je mogućnost da sam trudna?
(p.s. ispričavam se jer moj slučaj je malo izvan teme :S)
|
jelena :)
|
11.07.2011. 00:16
pozdrav samo da javim doktorice sinoc navece sam dobila mezzz ipak je sve uredu )) hvala
|
larisa123
|
11.07.2011. 13:50
dobar dan! imam jedno pitanje ali neznam gdje bi ga postavila..zato se ispričavam unaprijed..ove godine sam upisala studij radiologije i zanima me da li imate kakva saznanja da žene koje rade kao radiolozi ne mogu imati djecu radi zračenja? hvala puno..
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
11.07.2011. 18:30
luna Prošli su plodni dani , tako da nema potrebe za hitnom kontracepcijom.
mare4 Vjerojatno je ciklus malo poremećen , ali ako sumnjete da bi mogla biti trudnoća ( imali nezaštićene odnose) napravite test.
larisa123 Ne, kad se ,odlučite za trudnoću prebacite se na drugo radno mjesto gdje je manje zračenja.
|
larisa123
|
12.07.2011. 01:40
a je li ta doza zračenja dovoljno velika koju bi upila nakon par godina da našteti djetetu?
|
iskra_
|
12.07.2011. 10:55
Poštovana dr., opet ja
Ovako unazad dan- dva mi se pojavio blago crveni iscjedak, kao i prištići i bol u križima koje tumačim kao simptome pms-a
Odlučila sam pričekati do sutra s ultrazvukom, u protivnom ću nazvati vašu ordinaciju i naručiti se da ne budem dalje u neizvjesnosti. Nadam se da je to ok odluka, tj. da ne igraju razliku 2 ili 3 dana ako sam trdna, tj. kako vi kažete ako postoji mogućnost trudnoće koja se ne razvija
Puno pozdrava
|
astanic27
|
12.07.2011. 10:55
Poštovana doktorice,
Menstruacija je dosla preksinoc(10.07.) malo oskudnija nego inače pa valjda to znači da nisam trudna? Kontracepciju sam prestala pit radi raznih nuspojava koje su mi se pocele događati ( suhoća rodnice, podložnost gljivičnim infekcijama itd.), a i pijem je vec 9 godina (pila sam Triquilar). Znam da pauze nisu potrebne, ali tako sam sad odlučila. Ubuduće ćemo bit odgovorniji
|