Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Pilula za dan poslije - Hitno

Autor Poruka

Natalija Beljo, dr. med.

16.06.2011. 21:21

selma & almir Niste dosadni i zato postoji ovaj portal da imate koga za pitati. krvarenje može i ne mora biti obilno , ne jače od vaših mjesečnica i računate od tog dana za sljedeću.
ina +truble Da , popijte Escapellu.

poppy123

17.06.2011. 00:15

Poštovana dr.,
10.06. smo imali odnos i kondom je puknuo. Nije bilo ejakulacije, međutim, budući sam imala posljednju menstruaciju 29.05., popila sam Escapelle 44 sata nakon odnosa. Danas sam primjetila iscjedak iz grudi, a moram napomenuti da to još nikad nisam imala. Iscjedak se javlja iz obje bradavice kad ih pritisnem. Jako sam zabrinuta jer sam pročitala da je iscjedak iz grudi jedan od prvih simptoma trudnoće pa me zanima je li moguće da se isti javlja kao reakcija na Escapelle, ili sam stvarno trudna unatoč Escapelle?

selma&almir

17.06.2011. 11:30

Hvala Vam puno na ovim informacijama...Jos samo da napomenem da sam ja popila Vikelu, i eto 5 dan od kada sam popila sam dobila krvarenje, jel to znaci da bi od sada trebalo sve da bude kako treba?Veliki pozdrav

Natalija Beljo, dr. med.

17.06.2011. 22:51

poppy¸123 Da , ali ne na početku trudnoće, tako da nemorate paničariti. Popili ste Escapell i na vrijeme i sad čekajte krvarenje.

selma & almir Da .

18.06.2011. 01:50

Postovani,
u dilemi sam treba li mi hitna kontracepcija. Imala sam danas odnos s prezervativom i on je skliznuo i ostao u meni. Partner je to primijetio i ejakulirao vani. Zadnja menstruacija mi je bila 7.6. Prosli mjesec sam koristila Trinovum (zadnju sam popila 5.6.), ovaj mjesec ne zbog velikih mucnina. Ciklusi su mi inace neredoviti (25-40 dana). Treba li mi hitna kontracepcija?
Zahvaljujem na odgovoru.

kejti

18.06.2011. 13:30

Postovani,
u srijedu 15.6. oko 8 sati navecer sam imala nezasticeni spolni odnos, ali mislim da nije doslo do ejakulacije jer smo ga ipak prekinuli nakon svega 2 minute.
Zadnja menstruacija mi je bila 2.6. (ciklus obicno traje 21-24 dana), ali ne mogu nista sa sigurnoscu tvrditi jer mi je menstruacije prije toga bila 5.5., a onda prije toga mi je zadnja mentruacija bila na samom kraju 4.mjeseca.
Svejedno, u petak u pola 11 ujutro (dakle oko 36 sati nakon odnosa) sam otisla u Klaicevu i tamo sam dobila 3+3 plave tablete (ne znam tocno koje nisam uspjela procitati na blisteru) i uredno sam ih popila 3 odmah i 3 nakon 12 sati.
Nisam osjecala bas neke nuspojave osim pospanosti te blage mucnine i bolova (slicnih menstrualnim).
Imam li velikog razloga za brigu iako kako sam rekla nije doslo do ejakulacije i popila sam hitnu kontracepciju u propisanom vremenskom periodu?
Hvala unaprijed!

zacarana

19.06.2011. 14:10

poštovana, je li moguće da dođe do trudnoće ako menstruacija još traje (zadnji dan) a došlo je do ejakulacije? trebam li se zabrinuti? inače, danas počinjem piti kontracepcijske tablete novynette. nikad prije nisam ništa uzimala. doktor mi je preporučio te.

larisa123

19.06.2011. 14:10

neznam da li sam na pravom mjestu ali bih Vas molila da objavite moj post..ja i moj dečko koristimo za zaštitu istodobno prezervativ i prekinuti snošaj, te samo u neplodne dane,te prste obrišemo vlažnim maramicama da se slučajno ˝kapljice ljubavi˝ ne prenesu..htjela bih Vas pitati da li je to dovoljna zaštita i u plodne dane?

Natalija Beljo, dr. med.

19.06.2011. 17:00

slonovaca555 Da, Escapellu .

kejti Nemate.
začarana Zašto počinjete zadnji dan ciklusa?! I ne bi trebalo.
larisa123 Da.

zacarana

19.06.2011. 17:40

doktor mi je tako rekao. da počnem tablete piti 5. dan menstruacije prvi put. to nije dobro ili?

Natalija Beljo, dr. med.

20.06.2011. 17:00

Možete , ali onda prvih 14 dana koristie kod odnosa kondom.

meljanka

22.06.2011. 12:00

ovako... pijem diane 35 zbog dijagnoze pilicističnih jajnika sada već godinu i 8 mjeseci... nikada se na njih nisam oslanjala kao na kontracepciju, već je uvijek korišten kondom

problem je u tome što sam nakon tih godinu i 8 mjeseci odlučila napraviti pauzu i nisam počela piti pilule taj 29./1. dan ciklusa... 8 dana ih nisam pila da bi onda dobila nekakav bistri crvenkasti iscjedak koji je prilično sličio menstruaciji, samo što nije bio dovoljno obilan i crven... taj 8. dan sam počela piti pilule i nakon 5 dana pijenja pilula imala sam odnos bez kondoma i dečko je svršio u mene...

zanima me da li je značajno smanjena učinkovitost pilula zbog te pauze od 8 dana? i ako jest, što da učinim, vidim da ste ranije djevojkama prreporučali trostruke doze pilila kao zamjenu za "day-after pilulu" pa me zanima postoji li takva opcija i za mene.

unaprijed hvala na odgovoru

Natalija Beljo, dr. med.

23.06.2011. 21:55

Ako sam dobro shvatila , nakon pauze počeli ste ih piti 8 dan ciklusa , a 13 dan imali odnos. U koliko je tako nastavite piti dalje , ali nemojte raditi pauzu, već nastavite s novim blisterom.

meljanka

26.06.2011. 00:35

dobro ste shvatili happy hvala na odgovoru happy

ajnl

26.06.2011. 00:35

poštovana dr.
19. ovog mjeseca sam imao odnos sa djevojkom i pukao nam je kondom sa malo ejakulata, nakon 19 sati ona je popila vikelu, 21. je redovno trebala dobiti, danas 25. je dobila obilnu menst. i žali se na jake bolove u stomaku koje nije imala do sad (od kad je popila vikelu do sad), takođe imala je 2 puta malu vrtoglavicu, 24. i 25. takođe joj se javlja pospanost i umor od 24. Jako smo zabrinuti i zanima nas dali je vikela odradila svoje tj. dali je djelovala, dali su vrtoglavica, pospanost i umor koji su se javili 4-5 dana nakon što je popila vikelu normalni i kad bi te nuspojave trebale prestati? unapred hvala !

tirkizna00

26.06.2011. 13:15

Poštovana,

imam neredovite cikluse (od 21 do 50ak dana), i prije 17 dana sam imala nezaštićen odnos. Tada mi je bio 32. dan ciklusa. Partner nije ejakulirao, ali sam svejedno zatražila pomoć ginekologa koji mi je rekao da popijem tablete Logest 2x2. Sada vidim kako to nije dovoljna doza, a menstruaciju još uvijek (49. dan) nisam dobila. Imam premenstrualne bolove već nekoliko dana. Iako je 49. dan unutar nekakvog mog "normalnog" ciklusa, svejedno se brinem jer mi je zadnjih nekoliko ciklusa bilo kraćeg trajanja. Mislite li da su možda hormoni uzrokovali kašnjenje menstruacije ili ipak postoji mogućnost trudnoće?

rotkvica83

26.06.2011. 19:35

Poštovana,
prošli mjesec puknuo nam je kondom (prvi put u 4godine) i otišli smo do ginekologa. Dobila sam Cilest. 3 tablete sam popila odmah, a 2 nakon 12 sati i uredno sam dobila menstruaciju.
Ovaj mjesec stvar nam se opet ponovila (pehisti pa 2 mjeseca zaredom). Nisam išla ginekologu, već sam nakon 40 sati popila cilest kao prethodni mjesec. To je bilo u utorak. Menstruaciju sam trebala dobiti u petak.
Jesu li tablete djelovale, jer sam ih pila 2 mjeseca zaredom i to sam ove popila 40 sati nakon. Postoji li šansa da sam trudna, jer nisu bili plodni dani, a partner je do kraja ejakulirao?

Nadam se Vašem odgovoru, jer sam doista očajna i ova 3 dana koliko menstruacija kasni me izluđuju :/

Natalija Beljo, dr. med.

26.06.2011. 22:30

ajnl Da, sve ok. Trebali bi se brzo povuči.
tirkizna00 Ukoliko ju ne bi dobili unutar vašeg broja dana javite mu se ponovo svakako.
rotkvica83 Trebate računati od dana izazvane mjesečnice i kako ste u kratkom roku dva puta malo su se hormoni poremetili.

Jeca89

27.06.2011. 10:20

Postovana doktorice, da li postoji ikakvo objasnjenje za ovakvu situaciju,imala sam sa deckom odnose i desilo se da tri puta uzastopno pukne kondom. Mi smo potpuno zbunjeni...ni sami ne znamo kako ni sta,bila sam u plodnim danima i popila sam vikela tabletu a inace mi nije redovna menstruacija vec duze vrijeme..

anchycuca

28.06.2011. 11:25

imala sam rizican odnos 29og maja...(tj puko je kondom pa nismo sigurni da li je sv*io u meni,pa zbog sigurnosti sam popila piluli) zadnja menstruacija mi je bila od 23eg do 26og... menstruacije su mi na 31 dan,tako da po proracunu 29ti mi nije bio plodni dan... ja sam sat i 45 minuta posle odnosa popila pilulu escapelle... nisam imala nikakve nezeljene evekte (povracane,proliv i sl.) ali evo danas je 28mi jun i jos nisam dobila menstruaciju... tj kasni mi nekih 5 dana (inace menstruacije mi variraju 2-3 dana gore dole) samo bi molila da mi kazete ima li nekakve shtanse da sam ostala trudna? i da li je normalno da kasni posle uzimanje pilule i koliko dana...? zajsta mi je frka... a chula sam da oce menstruacija da se odlozi i na nervnoj bazi? ja non-stop mislim o tome kako sam trudna,i stv. mi je frka shto kasni,a u drugom slucaju ipak mislim da sam sve uradila kako treba sto se tice pilule... molim za pomoc,ako mozete nesto da mi kazete vise o tome... unapred hvala...