Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Pilula za dan poslije - Hitno

Autor Poruka

Natalija Beljo, dr. med.

29.06.2011. 00:41

Ako ste popili 29.05 Escapellu trebali ste prokrvariti tako da javite se ginekologu.

anchycuca

30.06.2011. 10:56

zaboravila sam da kazem da u zadnja nekoliko dana imam bolove u donjem delu stomaka,kao neka probadanja,tako me obicno boli kad treba da dobijem,imam bolove u grudima,tj braadavice me bole,i imala sam pojacani sekred do skoro neprijatnog mirisa,i pojacanu zelju za hranom... da li su to simptomi da cu da dobijem?

lokita

30.06.2011. 10:56

Imala sam nezasticen polni odnos pre 7 dana,pilulu sam popila odmah posle 12 sata od nezasticenog odnosa,i evo proslo je 7 dana ja jos nisam dobila,zelim da cujem vas savet?

Natalija Beljo, dr. med.

30.06.2011. 22:51

anchycuca Ne treba značiti i javite se ginekologu.

lokita Još imate tri dana vremena.

anchycuca

01.07.2011. 10:55

nisam otisla kod ginekologa,ali sam uradila test i negativan je... koliko se treba osloniti testu?

iskra_

01.07.2011. 10:56

Poštovana dr., imam jedno pitanje za vas
Ovako jučer, 31.5 imala sam odnos s kondomom koji je pukao i sadržaj je iscurio u mene
zadnju menstruaciju sam imala 18.6, dakle jučer je bio 13. dan ciklusa.( redovan ciklus mi traje od 28 do 30 dana)
Ono što me brine(izuzev činjenice da su mi plodni dani) jest to što sam nakon odnosa na wc-u primjetila krvavi iscjedak. To mi se nikad dosad nije dogodilo, išla sam izguglati, i ono s čime to mogu eventualno povezati jest neka vrst ovulacijskog krvarenja ili ranice ( budući da nakon toga a ni danas nisam nimalo krvarila) inače mi je papa test uredan i dosad nisam imala nikakvu spolnu bolest
Odmah sam, 20 minuta nakon odnosa popila 4 tablete cilest
i 12 sati nakon toga, još 4
nisam povraćala
znam da mi vi ne možete odgovoriti hoću li ostati trudna ., no zanima me u onih 4 posto mogućnosti o kojima pričate, da li je vjerojatnije ostati trudan ako je baš u tom trenutku bila ovulacija.
tj., ono što me zanima jest princip na kojem khitna kontracepcija djeluje, shvaćam da može spriječiti ovulaciju,ali ako je do nje već došlo, kako onda spriječava trudnoću?
Puno hvala na vašem trudu!

iskra_

01.07.2011. 14:05

I još jedno pitanje, je li ta količina cilesta dovoljna te trebam li popiti još 3 tablete eventualno za 12 h?
Puno hvala, vi ste mi jedina nada, jer mi je ginekologica na godišnjem još 3 tjedna

nina1705

01.07.2011. 15:40

poštovana,
imala sam spolni odnos danas s dečkom bez kondoma ,ali nije svršio u mene. Ciklus mi traje od 33 do 40 dana. zadnja menstruacija počela je 12.6. pošto nikad nisam sigurna kad su mi točno plodni dani ,po nekoj logici mogli bi biti sada... zanima me dali da pijem polulu za dan poslije ili ne??

sigurna

01.07.2011. 16:15

Pozdrav svima!

pošto sam nova na postu i nisam možda pogodila pravu temu za moje pitanje, ali pomozite. zanimaju me cilest tablete za odgodu menstruacije. ovako, mengu sam trebala dobiti 29.6. ali ju nisam dobila već sam imala samo mali smeđi iscjedak. na more idem 02.07. i vjerojatno bi trebala na moru dobiti mengu što ne želim nikako. e sad me interesira da ako sam popila cilest tabletu jučer, 30.06.,(a nisam prije koristila kontracepciju) će mi se odgoditi menstruacija ili neće, makar sam i danas popila drugu cilest tabletu i imala bolove u trbuhu i malo krvarenje.

nadam se da ćete mi odgovoriti.

hvala

Natalija Beljo, dr. med.

02.07.2011. 11:55

anchycuca Ako je prvi jutarnji urin test je pouzdan.
iskra Djeluje na sluznicu tj . dovesti će do ljuštenja. I dovoljno je Cilesta.
nina1705 Da, Escapellu.
sigurna Može se desiti da ipak malo prokrvarite tj da eventualno bude kraće.

anchycuca

02.07.2011. 13:30

da radjen je prvim jutarnjim urinom... radila sam babyrapid test traku i odmah posle 30ak sekundi na traci je bila vidljiva crvena linija na slovu C-controlna,shto bi znachilo negativan test... a test sam uradila sa 6 dana kasnjenja... shto bi trebalo da bude pouzdanije.... ali se jos uvek plashim jer mi jos uvek kasni...

nina1705

02.07.2011. 21:01

dali se Escapella može kupiti bez recepta... pošto je moja ginekologica nema još tjedan dana, a i subota je danas?

Natalija Beljo, dr. med.

03.07.2011. 18:40

anchycuca Budite mirni , doći će.
nina1705 Nažalost ne.

iskra_

04.07.2011. 07:25

Poštovana dr., puno hvala na vašem trudu i odgovoru
Imam još jedno pitanje, budući da sam popila 4+4 tablete Cilest 13 dan ciklusa., u kojem će otprilike razdoblju doći menstruacija?
2 dana što sam popila hitnu kontracepciju, grudi su mi jako natekle i bole kao u žestokom pms-u?

anchycuca

04.07.2011. 07:30

hvala vam puno na savetima,nadam se da hoce ubrzo,jer sam se mnogo opteretila time... na pola sat proveravam da nisam dobila... mada mozda mi i zbog tog opterecenja kasni... ali uradicu test ponovo sutra,da budem 100% sigurna...mada mislim da je i prvi put bio tachan! hvala vam puno jos jednom...

selma&almir

04.07.2011. 18:35

Pozdrav
Ja sam se vec javljala i pisala u vezi tablete za dan posle, al opet da napomenem da sam bila dobila redovnu menstruaciju 5.6, a 10.6 sam imala odnos, kada mi se desila nezgoda, tako da sam 11.6 odma popila Vikelu...nakon 4 dana sam dobila krvarenje, koje je trajalo oko 4dana...Tada ste mi rekli da je sve u redu i da sljedecu menstruaciju treba da racunam od ovog krvarenja...medjutim narednu menstruaciju sam dobila 3.7. pa me zanima je li sve u redu iako krvarim treci put u mjesec dana.
Hvala Vam

Natalija Beljo, dr. med.

05.07.2011. 14:55

iskra_ Cca 7 dana od kad popijete.

selma &amir Da , hormoni su se brzo vratili u stari ritam.

selma&almir

05.07.2011. 17:00

Hvala Vam puno na odgovoru i informacijama...

renii

05.07.2011. 18:55

poštovana doktorice, molim Vas da mi odgovorite čim prije, sva sam u strahu, naime, spavala sam sa dečkom i pukao je kondom, svršio je u mene,nakon pol sata uzela sam tabletu escapelle, ja Vas molim da mi kažete koliko je sigurno da nemogu ostati trudna, da li mgu biti mirna? kak ću znati čim prije jesam li zatrudnjela?za koliko dana mogu napraviti test? nisam sigurna kad imam plodne dane,jer ciklus traje od 28-36 dana, svaki put menstruacija kasni 2 dana. hvala Vam puno..molim Vas odgovor čim prije..

dianthus

06.07.2011. 10:05

Poštovana doktorice, menstruaciju sam dobila u nedjelju oko 15 sati, imala sam s dečkom spolni odnos maloprije-znači treći dan menstrucaije..svršio je u mene,dali je potrebno za hitnom kontracepcijom zbog neželjene trudnoće??? Molim vas da mi hitno odgovorite