Autor
|
Poruka
|
zacarana
|
22.05.2011. 11:25
Poštovana,
imala sam spolni odnos prije nekoliko sati, bez zaštite, 2 puta. Menstruacija mi je jučer završila. Dečko nije svršio u mene ni jednom od ta 2 puta, no bio je veoma mali vremenski razmak između odnosa. Zanima me, da li je potrebno popiti tablete za dan poslije? Obzirom da je vikend, nije lako doći do nekakvih tableta. No, kako sam čitala već na ovom forumu, gotovo je nemoguće da je došlo do trudnoće prvi dan nakon prestanka menstruacije. Je li to točno? Imam li razloga za zabrinuti se?
Unaprijed Vam se puno zahvaljujem na odgovoru!
|
anaanica2
|
22.05.2011. 12:40
Poštovana dr.
Kada bih mogla očekivati menstruaciju ako sam popila 3 tablete cilesta + još 3 nakon 12h..da li bi ju trebala dobiti kada i inače ili za par dana? Da li mogu početi piti kontracepciju odmah prvi dan što dobijem? Ako počnem piti ovaj mjesec prvi dan menstruacije da li da kupim novu kutiju cilesta ili mogu popiti do kraja onu gdje fali 6 tableta? Hvala
Lijepi pozdrav
|
unknown man
|
22.05.2011. 21:05
Postovani, zanima me da li moze doci do trudnoce, ako se prsti stavljaju u vaginu. Dirao sam svoj spolni organ, a zatim suhim i obrisanim pristima, njen spolni organ, tj u vaginu, zanima me dali moze doci do ikakvih nezeljenih problema? Unaprijed Hvala!
|
shinylicious__
|
23.05.2011. 16:05
Izvinjavam se sto opet dosadujem. Rekli ste mi da iduce krvarenje ocekujem 28 dana nakon onog izazvanog.To znaci sutra.Medutim,ja sam veoma nervozna i ne znam moze li to uticati da mi ovaj put kasni? Da li postoji sansa da sam ostala trudna ako sam imala izazvano krvarenje,identicno menstruacionom?Unaprijed zahvalna.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
23.05.2011. 18:40
zacarana Ne trebate ništa piti.
ananica2 Kroz 7 dana , i počnite piti tek od idućeg ciklusa nako što napravite pretrage.
unknown man Ne.
shinylicious Ne.
|
juricka
|
24.05.2011. 22:51
Poštovani,
posljednju menstruaciju imala sam 18.4. 30.4. i 1.5. imala sam nezaštićene spolne odnose. 2.5. popila sam 3x2 Triquilara, u razmaku od 6 sati. Nisam krvarila nakon toga i još nisam dobila menstruaciju. Jesam li popila dovoljno pilula uopće? Imam sve simptome pms-a, a zadnja 3 dana primijetila sam minijaturni trag krvi na gaćicama. Brine me i što su mi grudi jako natečene; natekle su par dana nakon što sam popila pilule. Sutra namjeravam napraviti test, ali me zanima Vaše mišljenje - kolika je vjerojatnost da sam trudna? I ako jesam, mogu li pilule koje sam popila naštetiti plodu?
Zahvaljujem!
|
joka1989
|
25.05.2011. 14:30
U aprilu sam pocela da pijem diana tablete, pogresno sam izracunala koliko dugo treba da pravim pauzu i umesto osmog dana ja sam devetog dana pocela sa novom kutijom. Problem je taj sto sam tog devetog dana prepodne sto znaci pre nego sto sam popila prvu tabletu diane, dva puta imala nezasticeni odnos sa ejakulacijom i to mi je bio 4.dan ciklusa, a ciklus mi je na 27-31 dan, a vecinom na 29 dana. 25h nakon odnosa sam popila escapell i nastavila normalno da pijem dianu jer mi je tako rekla doktorica. Ona mi je rekla da sledecu kutiju pocnem osmi dan nakon sto zavrsim ovu kutiju koju sada pijem. Po prethodnim postovima sam zakljicila da nije bilo potrebe za escapell pilulom i da nisam trebala da mesam hitnu i redovnu kontracepciju.
Sad mene interesuje je l u redu da sa sledecom kutijom pocnem osmog dana nakon sto zavrsim sa ovom kutijom i hocu li biti zasticena svakom sledecom kutijom? Znam da ce mi sad ciklus poraniti ili zaksniti i da treba da koristim 2 nedelje dodatnu zastitu. I sta da radim ako dobijem dok jos uvek pijem ovu kutiju diane ili ako dobijem tek kad pocnem novu kutiju diane?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
25.05.2011. 21:56
juricka Mislim da imate simptome za mjesečnicu.
joka1989 Dobro ste pročitali, sad kad dođe nakon pauze od 7 dana počnite ponovo piti i dodatna zaštita.
|
joka1989
|
26.05.2011. 18:35
Postovana,
doktorice Natalija izvinite sto sam dosadna. Kad ste rekli "sad kad dođe nakon pauze od 7 dana počnite ponovo piti i dodatna zaštita"
Ovaj deo o dodatnoj zastiti se odnosio na to da je koristim naredna 2 tjedna od tog rizicnog odnosa, i kad ta 2 tjedna prodju dodatna zastita vise nije potrebna. Jesam li vas dobro razumela? Izvinite jos jednom, ali ja vise volim da pitam i hvala Vam jer imate strpljenja za nas.
|
martins
|
29.05.2011. 13:55
Postovana dr.,
Djevojka koristi kontracepciju Qlaira oko pola godine i pije tablete svaku vecer oko 22h. Ovaj petak (27.5.) je zaboravila popiti pilulu, sto je primjetila iduci dan u 22h. Tada je popila jednu posto nije imala uputstvo pri ruci, a danas (nedjelja) je uzela tu jednu koju je propustila ujutro i namjerava navecer u 22 nastaviti s normalnim uzimanjem.
Propustena tableta od petka je 9. po redu, zadnji spolni odnos smo imali u utorak oko (24.5) oko 12h.
Sto uciniti?
Veliko hvala na odgovoru!
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
29.05.2011. 17:36
joka 1989 Kad nakon pauze počnete piti ponovo ta dva tjedna koristite dodatnu zaštitu.
martins Naka napravi upravo ono što je i mislila i nastavi dalje po shemi.
|
mantelee
|
29.05.2011. 20:00
Poštovana!
Zadnja menstruacija je počela 15.05. ciklusi traju oko 30 dana, dan gore,dole. Spolni odnos je bio 29.05. koristili smo kondom, nije pukao..ali je u tijeku odnosa u neko doba skliznuo..kad smo primijetili, stavili smo drugi i nastavili. Tako da sam bila u doticaju sad preejakulatom. Piti hitnu kontracepciju ili ne?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
30.05.2011. 20:46
Da , Escapellu.
|
mantelee
|
30.05.2011. 20:47
sad je nekih 36 sati proslo od prethodno opisanog odnosa pa vas lijepo molim za savjet .. imam kutiju jasmin pilula te sam spremna popiti 3+3, al čekam vaše zeleno svjetlo dok jos imam vremena.. hvala vam lijepo
|
mantelee
|
30.05.2011. 23:12
3+3 yasmina će biti jednako učinkoviti kao escapella? Hvala vam na odgovoru
|
sigurnostNO1
|
31.05.2011. 01:25
Poštovani molio bih vas ako bi mogli odgovorit?! Kolika je vjerovatnost da partnerica ostane trudna zadnji dan neplodnog razdoblja(zadnja mjesečnica bila 21. a spolni odnos 31.) za vrijeme nezaštićenog spolnog odnosa bez ejakulacije unutra. (svima nam je dobro poznato da za vrijeme spolnog odnosa mali broj sperme izlazi) zanima me može li to bit u ovom slučaju ne željena kombinacija, trudnoća...HVALA
|
oliviera
|
31.05.2011. 16:40
postovana dr,
zanima me jel postoji mogucnost da ostanem trudna ako sam imala nezasticeni odnos na 7 dan menstruacije?
|
ak19
|
31.05.2011. 18:30
Postovana doktorice,naime jako sam zabrinuta i potrebno mi je vase misljenje..Posljednju mjesecnicu sam imala 4.5., nezasticen odnos imala sam 19.5. , partner nije svrsio u mene,ali je izasla ona voda sto izalzi prije spreme, radi sigurnosti sam 20.5. popila tabletu za dan poslije, Vikelu. Inace,to mi je drugi put da popijem tu tabletu,prvi put nisam imala nikakvih posljedica, medjutim ovaj put nisam sigurna. Prije cetiri dana, 27.5. dobila sam mjesecnicu, koja hajde da tako kazem i ne lici bas na mjesecnicu, previse je taman iscjedak i bas ne lici na krv...Interesuje me da li je ovo normalno,je li to reakcija na tabletu, i da li imam razloga za brigu, bilo o nezeljenoj trudnoci,ili pak nekoj bolesti..unaprijed hvala..
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
01.06.2011. 13:35
mantele Trebate popiti 5+5 i Escapellaima manje nus pojava.
sigurnostNO1 Ovisi kad su bili plodni dani.
olivera Ako su počeli plodni dani onda da.
ak19 Sve ok.
|
oliviera
|
01.06.2011. 17:00
pa koliko sam citala ovulacija pocinje 14 dana prije sljedece menstruacije, a ja sam jos tada imala menstruaciju jer meni po 7 dana traje menstruacija ali skroz malo onako onaj smedjkasti iscjedak pri kraju mens. kontala sam da su mi to neplodni dani,ajme sad sam zabrinuta..
|