Autor
|
Poruka
|
zuse
|
06.05.2011. 15:15
Poštovana,
Imala sam zadnju menstruaciju 20.04. U prošli utorak (03.05.) imala sam spolni odnos bez zaštite, iako dečko nije svršio u mene, za svaku sigurnost sam danas posjetila ginekologa i uzela pilulu za dan poslije (Escapelle). Prije tog odnosa nisam imala odnos bez zaštite. Sad me zanima jeli sad sigurno da neću ostati trudna?
Unaprijed zahvaljujem
|
nepoznato
|
08.05.2011. 01:30
Možda su vas ljudi već mnogo puta pitali ovo što ću i ja, no jednostavno se ne mogu natjerat da pročitam svih 100 i nešto stranica o hitnoj kontracepciji... Što zbog živaca, što zbog neprospavane noći... Ovako, sinoć sam imala nezaštićen odnos (puknuće kondoma), i nismo niti shvatili dok nije sve bilo gotovo... Pila sam Triquilar do kraja trećeg mjeseca, nakon čega mi je ginekolog propisao stanku od 3 mjeseca jer se "organi ulijene"... Obzirom da sam redoviti gost na Vašem forumu, čitala sam da se radi o niskim količinama hormona i da ne može doći do "ulijenjivanja organa"... Naravno, doktor je smatrao da nije potrebno ispisati mi novi recept, pa sam morala prisilno pauzu napraviti. No, naravno, nije u tome problem... Problem je što, obzirom da sam prestala piti tablete, ciklus mi je neredovit, što je sasvim normalno. Tako smatram da je baš sinoć bila ovulacija... Menstruaciju sam dobila 19.4., što znači da je danas 18. dan... Znam da sam odužila ovaj post, no ima toga još... Obzirom da u mom gradu nema dežurnih ginekologa (???), smatrala sam da ako kupim jednu kutiju triquilara, te postupim po Vašim uputama (3 odmah, 3 za 12 sati), izazvat ću menstruaciju te neće postojati šansa za trudnoću... Namolila sam ljekarnicu da mi proda kutiju triquilara (jedva) i uspjela sam... No, kad sam je otvorila, skužila sam da triquilar ima samo 5 bijelih tableta... Obzirom da nikako ne mogu doći do druge kutije, mogu li nadomjestiti tu jednu tabletu sa tamnožutom (0,125 mg levonorgestrela i 0,030 mg etinilestradiola)? Rekli ste, ako sam dobro razumjela, da jedna doza (od 3 tablete) treba sadržavati 1 mg estradiola, što bi značilo da sa 3 bijele tablete dobivam 1,2 mg estradiola, a sa dvije bijele i jednom tamnožutom dobivam 1,1 mg estradiola...Hoće li to biti u redu ili trebam možda popiti više? Molim Vas najljepše da mi odgovorite, jer iduću dozu trebam popiti u 21 sat... Unaprijed hvala!
|
azra88
|
08.05.2011. 01:31
Poštovana,
Imam pitanje, dva...
Naime,imala sam spolni odos u noći s četvrtka na petak ( 5./6. svibanj ) ... nisam vodila računa o plodnim danima (moj promašaj veliki) i pukao nam je kondom tjekom odnosa, on je svršio, ali ne u mene i onda smo tek shvatili da je puknut (inače, zadnja mjesećčnica mi je bila 22.4.-26.4.) . On je uvjeren da ne može ništa biti, jer on kao zna što radi ... ja sam u petak počela razmišljati koji su dani i shvatila da su plodni...tu sam se počela brinuti i sinoć sam otišla na hitan gin. pregled da bi dobila tabletu za dan poslije. Ginekologinja mi je rekla da još razmislim prije nego uzmem tabletu, da nije 100% sigurno. To zvačalo mi je kao ono .. "razmisli dobro, nije to od neke pomoći"....
Međutim imali samo odnos i u ponedjeljak navečer (2./3. svibnja), a odnos uvijek započmemo bez zaštite (minutu, dvije), a onda stavimo prezervativ... I sad me više brine taj odnos u ponedjeljak jer smo imali snošaj 3 puta za redom i sve tri puta smo započeli bez zaštitie( naravno on se poslije svakog svršavanja opere i očisti ), nego ovo u četvrtak jer sam danas u 15 h popila tabletu (eascapelle).
Ja sam prestravljena jer mislim da postoji mogućnost, a on mi govori da pretjerujem, da on zna da nisam...
Molila bi neki komentar,,,hvala!
Lijep pozdrav!
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
08.05.2011. 01:35
Popili ste na vrijeme ,ako su tad bili plodni dani ne bi trebalo biti trudnoće. Ukoliko ne bi nastupilo krvarenje javite se ginekologu.
|
lik24
|
08.05.2011. 01:37
Poštovana doktorice,
Cura(19) mi ima redovitu menstruaciju, međutim prošli mjesec joj je izostala(prvi put ikad) te joj je ginekolog prepisao Provera tablete 5mg. Nakon toga je dobila menstruaciju koja joj je završila negdje oko 1.5.
6.5. smo imali spolni odnos i nakon sto je ona dozivila "vrhunac" nastavili smo odnos, ali smo ga ubrzo morali prekinuti jer ju je pocelo previse boljeti(to se također dogodilo prvi put u 2 godine veze). Nakon toga je imala malo krvarenje(par kapljica), a danas uopce nismo mogli imati spolni odnos zbog toga sto ju je opet boljelo.
Zanima me dali je to razlog za zabrinutost ili neka od nuspojava Provera tableta?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
09.05.2011. 02:26
Nije nuspojava od Provere, ali ne znam kakav je bio UZv nalaz kod ginekologa. Ne morate se zabrinjavati to je nešto prolazno
|
Celka
|
09.05.2011. 02:27
Poštovana
cura i ja smo danas 8.5. u 19:30 sati imali spolni odnos i pukao je kondom odmah smo to primijetili i prekinuli spolni odnos. U kondomu se nalazilo nesto sluzi ali nisam svrsio. Menstruaciju je doblia 29.4. pa me zanima kaj da radimo? Stvarno nam je hitno! Unaprijed puno hvala!
|
idana_85
|
09.05.2011. 10:30
Postovani,
Inace sam koristila Triquillar. Zbog glavobolja mi je doktor savjetovao da prestanem. I uistinu ih nemam. Znaci ovo je prvi ciklud da ne uzimam triquilar. Prvi dan menstruacije je bio 29. april. Suprug i ja smo 8.maja imali odnos,ali je suprug zaboravio da vise nisam na piluli. Odnos smo prekinuli,ali nije siguran da li je na vrijeme. Da li trebam uzeti pilulu za dan poslije?
|
slatkicka
|
10.05.2011. 00:10
Poštovana,
danas, 9.5. mi je drugi dan mjesečnice, no međutim prije 24 sata imala sam spolne odnose, koristili smo kondom i prekinuti snošaj, no onda je uslijedio drugi odnos bez kondoma, iako je nakon prvog puta obrisao spolovilo pa me zanima ima li potrebe da popijem pilulu za dan poslije?
Nisam u svom gradu tako da ću otići na hitan prijem u bolnicu ukoliko ima potrebe.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
10.05.2011. 16:55
Celka Trebate popiti hitnu kontracepciju - Escapella.
idana_85 Da, otiđite oi rp za Escapellu.
slatkica Ne treba
|
markod88
|
12.05.2011. 01:32
Dobar dan doktorice, imam jedno pitanje... Ja i djevojka smo imali odnos 6. svibnja i meni je pukao perzevativ... i mislim da sam svrsio u nju... njoj nisu bili plodni dani ako je vjerovati ovim kalkulatarima na internetu... posto je zadnja mjesecnica bila 14. travnja... uglavnom... poslije je odmah popila Triqular 3 bijele tablete i 3 tamnozute za 12 sati... e sad mene zanima kolika je mogucnost da ona ostane u drugom stanju... hvala velika unaprijed...
|
elusive
|
12.05.2011. 13:20
Poštovana doktorice...
Imam 25 godina i poskljednjih 5 godina uzimam oralnu kontracepciju tj Jasmin. I prvi put u 5 godina desila mi se situacija u kojoj neznam kako postupiti. Najme zajedno sa svojim timom trenutno se nalazim na iskopinama u Makedoniji i ne mogu do svoga ginekologa da ga upitam za savjet.
Naime, posljednju mjesečnicu sam imala 06.04 i kao i obično po predpisamim danima i pravilima počela sma uzimati pilule. Posljednju pilulu iz pakiranja uzela sam 28.04 i iza toga je trebala usljediti pauza od 7 dana i započeti novu kutiju. Međutim, pozvali su me na iskopavanje i odlučila sam u dogovoru s ginekologom 2.5 početi piti novu kutiju (dakle bez polave menstruacije) da me menstruacija ne uhvati na terenu. Redovito sam od onda uzimala pilule svaki dan. Noćaš oko opnoći imala sam snošaj s dečkom i koristili smo uz pilule kondom za svaki slučaj, no kondom nam je pukao, nažalost to smo shvatili prekasno, tek nakon svršavanja. Kako nikako eznam dali sam bila zaštičena pilulama odlučila sam u loklnoj ljekarni naručiti NorLevo od 1,5mg (hitna kontracepcija; po preporuci ljekarnika) koji bi trebalo stići danas oko 17h (dakle 17 nakon snošaja). Zanimam me i kada nju uzmem dali još uvijek postoji mogućnost trudnoće?!
Unaprijed Vam hvala za Vaš odgovor...
S poštovanjem,
elusive.
|
elusive
|
12.05.2011. 13:35
Poštovana doktorice,
Godinama pijem oralnu kontracepciju ( točnije posljednjih 5 godina) i to Jasmin.
Zadnju menstruaciju imala sam 06.04 (početak) i aravno po propisanom načinu počela uzimmati konracepciju. Posljednju tebletu popila sam 28.04 i trebala je usljediti pauza i menstruacija. No 02.05. dobila sma poziv za iskopavanja u Makedoniji i u dogovoru s ginekologicom istoga dana počela uzimati dnovu kutiju Jasmina da bih odgodila menstruaciju, da me ne uhvati negdije na terenu. Noćas oko ponoći imala saM odnos s mužem i koristili smo i kondom, prevencije radi, no nažalost pekasno smo shvatili da je pukao. Kako nisam u mogućnosti kontaktirat svoga ginekologa u lokalnoj ljekarni naručila sam NorLevo od 1,5mg (hitna kontracepcija, ppo preporuci ljekarnika) koja bi trebala stići danas oko 17h... Znimam me ako ju uzmem dali još uvijek postoji mogućnost trudnoće.
Unaprijed hvala za Vaš odgovor.
|
zbunjola
|
13.05.2011. 01:26
molim vas za odgovor jer sam zabrinuta...imala sam nedavno prekid trudnoće...poslije sam s partnerom opet imala nezaštićen odnos te sam umjesto pilule za dan poslije koristila kontraceocijske pilule YAz (5 odmah,pet nakon 12 sati)...no međutim dogodio se da sam nakon par dana dobila menstruaciju...odnosno 15-i dan ciklusa...je li to normalno?traje već tri dana i obilna je...hvala
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
14.05.2011. 03:35
markod88 Popila je day after tako da je sve ok.
elusive Ne trbate piti ništa jer pijete Yasmin tako da nije potrebna hitna kontracepcija .
zbunjola Sve ok
|
krispy
|
14.05.2011. 23:10
Postovana,
najprije zelim pohvaliti vasu profesionalnost i strpljivost sto neumorno odgovarate na tolika ponavljajuca pitanja. Drago mi je sto se, nama kojima se zalomilo, mozemo nekome profesionalnome obratiti za pomoc.
Ja sam, ajmo reci klasican, slucaj: puknuo je prezervativ i 2 sata nakon nesretnog dogadjaja sam popila 2 cilest tablete i 12 sati nakon toga jos dvije. Imam 24god, Visoka sam 155cm i teska 45 kg te sam i prije uzimala "hitnu" kontracepciju (zadnju prije godinu i pol, a prije toga takodjer prije godinu i pol) mi je savjetovano da ne uzimam vece kolicine. Slijedeci dan mi je bilo strahovito muka, no evo, nakon tjedan dana jos nisam prokrvarila (na dan uzimanja mi je bio tek 10 dan ciklusa) i pretpostavljam ce kasniti. S obzirom na uzimanje manje kolicine, zanima me vase profesionalno misljenje da li kolicinski to ipak nije bilo dovoljno te da li postoji mogucnost da sam ostala u drugom stanju? Prilikom dozivljvanja orgazma nekoliko dana kasnije sam dozivjela stravicne bolove, to prije nikad nisam i zato se ponajvise brinem, jer vidim i osjecam da je ovaj puta drugacije. Problem je u tome sto ne mogu nikako odrediti je li drugacije zbog ponovljenog uzimanja tableta ili zbog trudnoce.
U cetvrtak sam narucena kod privatnog ginekologa za pregled, nadam se da je sve u redu i da ce se na tome pregledu ustvrditi sto se zbilo i sto jest, ali vas molim da mi odgovorite jer do tad cu sic s uma od brige.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
15.05.2011. 17:30
Drago mi je što postoji ovaj portal i što Vam pomažemo najbolje što znamo. Kako je bio 10 dan ciklusa niste prokrvarili još , tako da pričekajte bez panike.
|
blesan1986
|
15.05.2011. 17:31
10. mi je dan ciklusa i imala sam nezaštićeni spolni odnos, dečko je svršio u mene.iako mi nisu plodni dani ne znam jel bi trebala popiti pilulu za dan poslje, koju, i kako bih ju mogla nabaviti budući da je nedjelja, a spolni odnos je bio sa subote na nedjelju, dakle prošlo je nekoliko sati. hvala unaprijed i nadam se brzom odgovoru!
|
Srna 1111
|
15.05.2011. 17:32
Poštovana,
ukoliko se dogodio snošaj bez zaštite, a plodni su dani, koliko logest pilula treba popiti i u kojem razmaku? Koje su posljedice, odnosno kada nastupa krvarenje?
|
vlasta555
|
15.05.2011. 17:33
znam da je na ovo pitanje odgovor negativan ali svejdno bi vas zamolila da mi odgovorite da budem mirna, imala sam spolni odnos bez zastite za vrijeme menstruacije,imam uredan ciklus,zanima me da li bi trebala uzeti pilulu za dan poslije? unaprijed hvala
|