Autor
|
Poruka
|
alex86
|
05.04.2011. 11:35
Joj puno vam hvala!!
|
RRRR
|
05.04.2011. 11:35
Kao što vidim moja djevojka i ja imamo problem većine (ah ti kondomi) a to je da nam je pukao kondom prilikom seksualnog odnosa. Odnose smo odmah zaustavili nakon što smo primjetili da je pukao, te smo sutradan (nakon 12-13 sati odlučili da kupimo pilulu Vikela!)
Mene bi zanimalo kolika je vjerojatnost neželjene trudnoće s obzirom da mi je djevojka imala plodne dane i s obzirom da ne znamo je li dio ejakulanta izašao!
Unaprijed hvala!
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
05.04.2011. 19:45
RRRR Popila je Vikelu na vrijeme tako da nema panike.
|
bucka1980
|
10.04.2011. 15:50
poštovana doktorice
ja sam vam već pisala zbog svoje situacije ne znam da li se sjećate pa da vas podsjetim ( zaboravljena pilula , 11 dan ciklusa rizičan odnos,24 sata nakon odnosa hitna kontracepcija) , poslije toga nisam imala odnose, nakon rizičnog odnosa tj. hitne kontracepcije sam dobila 29 dan ciklusa mjesečnicu (mislim da mi je to bila mjesečnica sve normalno samo dva dana duže trajala) dobila sam je nakon cca 15-16 dana od popijenih tableta, e sad sam u očekivanju druge samo me zanima pošto sam prije pijenja tableta imala neredovite mjesečnice a sad mi je 31 dan ciklusa (zadnja mjesečnica mi je bila 11.03.) ,da li se trebam sikirat već sam vas pitala trebam li pravit test na trudnoću rekli ste da ne trebam ništa samo da čekam drugu mjesečnicu i da onda nastavim pit kontracepciju ...mene sad zanima pošto sam dobila tu mjesečnicu iza popijenih tableta da li je to pokazatelj da nisam trudna i dokad bi bilo normalno da dobijem ovu drugu, jer nekad mi je ciklus znao bit i 42 dana tri mjeseca sam pila kontracepciju ...da i dalje čekam ili da pravim test molim vas savjet... i ja poslije popijenih tableta nisam imala izazvano krvarenje samo tu mjesečnicu, jesam li morala to imat ...hvala puno
|
gitriba
|
11.04.2011. 01:15
Poštovana doktorice, molim vas odgovor,
21.03.sam imala menstruaciju, a 20-ti dan ciklusa nam je pukao kondom. od 16 dana ciklusa pijem duphaston za regulaciju menstruacijskog ciklusa budući već par mjeseci nemam redovitu menstruaciju zbog antidepresiva koje pijem.
odmah po puknuću kondoma sam popila Cilest 3 tablete i nakon 13 sati još tri tablete s tim da sam 6 sati poslije tih zadnjih tableta povratila.
Sad me zanima da li je zbog povraćanja smanjena učinkovitost i da li je moguće da je ovulacija bila 17,18 dan ciklusa zbog duphastona i da li potrebno otići kod ginekologa po još kakvu zaštitu ( naime planirala sam staviti Mirenu čim dobijem mentruaciju, da li se ona može postaviti i prije?
Unaprijed hvala
|
lena91
|
11.04.2011. 01:15
Pozdrav!
E ovako,večeras sam oko 21:00 spavala sa dečkom,spavali smo bez zaštite..znam da je glupo,ali radili smo tako dosta puta i nije ništa bilo! Ali me zanima,ako je on svršio u mene,dali bi se to vidjelo u području vagibe?on je mislio da je svršio u mene,no kada ga je izvadio,nije bilo tragova sperme nigdje,i penis mu je bio suh! Zanima me dali po tome mogu znati dali je svršio u mene ili ne? Kod ginekologa idem u utorak,prije ne mogu pa neznam dali da tražim da mi napiše recept za pilulu dan poslije i dali bi ta pilula vrijedila kada bi ju popila u utorak ujutro?
|
bucka1980
|
11.04.2011. 10:55
P.S. samo da vam još kažem da mi je ta zadnja mjesečnica bila 11.03.2011g
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
11.04.2011. 21:21
bucka1980 Sad očekujte sljedeću tek 26.04 , tako da je sve za sad ok.
gitriba Sve je ok, popili ste Cilest sad čekajte izazvano krvarenje. Nažalost ne može se staviti prije. Da li ste rodili.?
lena91 Ovisi koji je bio dan ciklusa, ali vidjet ćete što će on savjetovati nakon pregleda.
|
rz88
|
11.04.2011. 21:22
pozdrav,da li je moguce/dozoljeno popiti dvije vikele tablete u dva mjeseca? hitno je
|
bucka1980
|
11.04.2011. 23:05
samo da vas pitam što tako kasno da li radi tih silnih tableta ,ja osjećam koda ću dobit možda griješim ..znači po vašem netrebam radit test ...znači tek četrdeset sedmi dan od prošle mjesečnice koja je bila 11.03.2011 i oprostite što opet pitam al kolike su šanse da sam trudna znači propuštena tableta , pa pilula za dan poslije nakon 24 sata od odnosa...dobila mjesečnicu poslije toga i nisam imala spolne odnose nikako od tog rizičnog koji je bio prekinuti snošaj...malo me je panika mada mislim da nebi trebala bit al nisam sigurna ...i eto već kad pitam prošli tjedan sam imala upalu mjehura i pila sinersul tablete pet dana pa jel to može utjecat ,znači sad ispada da meni ne kasni kolko sam vas razumjela....
|
kbozak
|
12.04.2011. 10:46
Meni je dokor propisao 2x2 pilule Cilest al ovdje čitam da se trebaju popit 3x2.... pa me zanima koja je razlika i da li su 2 tablete x2 premalo???
|
gitriba
|
12.04.2011. 20:21
Da rodila sam, dva poroda, jedan prirodan, drugi carski rez.
Za Mirenu, dali ona ima abortivna svojstva jer sam negdje pročitala da se može ugraditi kao metoda hitne kontracepcije kao i bakrena spirala.
|
panonski
|
13.04.2011. 09:45
Znam da je pitanje postavljeno tisuću puta
al ja imam problem treba mi pilula poslije
zadnju mengu sam imala 04,04. ciklus mi traje 30 dana a večeras je mužu pobjeglo i ja ne mogu spavat
imam dvoje dijece i trenutno ne želim treče dali da kupujem vikelu čitala sam svašta o njoj pa me strah na svoju ruku kupit
ili da uzmem kontracepciju
pila sam tiqulare al trenutno imam pauzu
|
panonski
|
13.04.2011. 09:46
muž je noćas svršio u mene i sad me zanima jeli bolje uzet triqulare 3+3 pošto sam njih orije pila sad imam pauzu ili je bolje kupit onu tableticu vikelu
imam dvoje dijece i treče bi mi bilo previše
zadnja menstruacija mi je bila 04,04 a ciklus mi traje 30 do 31 dan
hvala
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
13.04.2011. 21:56
rz 88Ne.
bucka tako je 47 dana ili 30 od 26.03.2011.
kbozak Sve je ok, dovoljno je i 4 tbl.
gitriba, Ne može se koristit kao hitna kontracepcija i nije abortiva metoda.
panonski Ne znam da li pijete Triquilar pa ste na pauzi od 7 dana, u tom slučaju ne trebate hitnu kontracepciju. U suprotnom kupite Escapellu.
|
bucka1980
|
14.04.2011. 01:05
oprostite ako sam dosadna ali možete mi samo reć zašto računam od 26.03., malo sam zbunjena ....
|
RRRR
|
14.04.2011. 09:51
Oprostite što opet smetam ali imam pitanje! Ima već 9 dana otkada sam vam pisao o tome kako mi je djevojka uzela pilulu Vikelu! Pa mene bi zanimalo ako mi možete reći je li poslje uzimanja Vikele mora doći do preuranjene menstruacije ili menstruacija može bit u normalnom periodu kada mora! Djevojka bi mi trebala dobiti za nekih 4 do 6 dana, te postoji li ikakav razlog za brigu....Trenutačni njeni simptomi su isti kao i prije svake menstruacije, (barem ona tako osjeća .
Bojimo se trudnoće jer oboje smo studenti
Unaprijed hvala
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
14.04.2011. 16:26
bucka zato jer ako sam dobro pohvatala brojeve zadnje mjesečnica bila 11/03 , 11 dan ciklusa pili hitnu pa ste dobili 15-16 dn od odnosa izazvano krvarenje.
RRRR Može doći i kad se očekuje ,ali isto može i kasniti.
|
bucka1980
|
15.04.2011. 01:41
ali ja sam vama već pisala očito nisam vam dobro objasnila i sad sam u pravoj panici ja sam 11.02.2011 imala mjesečnicu i tad sam pila kontracepcijske pilule (to mi je inače bio treći mjesec pijenja pilula),taj ciklus sam 11 dan imala rizičan odnos to je bilo 21.02.2011 a dva dana prije tog odnosa 19.02, sam zaboravila popit tabletu a 20.02 dan prije odnosa sam u isto vrijeme popila dvije tablete propuštenu i tabletu za taj dan i na dan odnosa 21.02.2011 normalno popila tabletu u deset ujutro a taj dan poslijepodne imala taj rizičan odnos (prekinuti snošaj),a dan nakon 22.02 , 24 sata nakon odnosa popila tri diane tablete i još tri dvanest sati nakon toga i onda nakon tih popijenih tableta 15-16 dana dobila mjesečnicu to je bilo 11.03.2011 e sad bi ova mjesečnica što trebam dobit trebala bit druga od rizičnog odnosa jel i dalje ostaje da trebam dobit je 26.04.2011 ili mi kasni sad se bojim da nisam vam dobro objasnila ..u panici sam velikoj i otkad sam popila te tablete nisam pila kontracepcijske pilule niti imala odnose nadala sam se da sam učinila sve da spriječim trudnoću ...molim vas jel i dalje ostaje da trebam dobit 26.04. ili nije tako..
|
bucka1980
|
15.04.2011. 10:41
poštovana jutros sam od silne panike napravila test za trudnoću (LILI) znači prošlo je skoro dva mjeseca od rizičnog odnosa i popijene hitne kontracepcije test je negativan jel sad mogu bit sigurna da nisam trudna...hvala i oprostite al panika me uhvatila kad sam shvatila da vam nisam dobro objasnila jel i dalje čekam mjesečnicu 26.04.2011 ili..
|