Autor
|
Poruka
|
Maruša
|
23.03.2011. 19:55
Ako budem prolazila, naravno da ću posjetiti Vašu ordinaciju i u živo se zahvaliti na odgovorima.
Naime, medicina je moj drugi izbor bio uz arhitekturu, i dan danas mi je malo krivo šta nisam u ovom svijetu... Zato Vas pitam tolko stvari..
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
24.03.2011. 12:35
Biti će mi drago.
|
Mirjana_Zg_85
|
24.03.2011. 16:20
Draga doktorice,
ja sam imala situaciju koju sam uz vašu pomoć riješila (zaboravljena pilula, hitna kontracepcija itd). Od tada sam dobila onu izazvanu menstruaciju i još jednu poslije (čak nije ni kasnila nešto nego sve normalno). U iščekivanju ove druge menstruacije sam napravila test za trudnoću koji je bio negativan. U svakom slučaju, čitajući ovaj forum, a i generalno pretjerano informirajući se preko interneta, osoba može postat poprilično paranoična. Da ne mislim da mi je svaka druga menstruacija baš ona lažna ili što sve ne, je li mogu zaključiti da kada dobim menstruaciju u kojoj se očito vide tragovi ljuštenja maternice da to nije lažna menstruacija nego ona normalna?
|
kvickvic
|
26.03.2011. 15:40
pozdrav,
u cetvrtak u 8 navecer je doslo do nezasticenog spolnog odnosa i danas (subota) u 15 30 je popijena tableta za dan poslije. krvarenje je bilo od petka do utorka, sto znaci da je seksualni odnos bio dva dana nakon posljednih kapi. zanima me kolika je mogucnost da se zatrduni jer su menstruacije neredovite, krecu se od 28 do 36 dana...
hvala
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
27.03.2011. 22:47
Mirjana_zg_85 Drago mi je da sam pomogla. Važno je da nije kraća od inače i drugačija.
kvickvic Sve je ok.
|
Mirjana_Zg_85
|
28.03.2011. 10:55
Menstruacija je drugačija utoliko što sporije počne i nije mi kao što mi je bila još davno kada nisam bila na pilulama. Ja sam otprilike zadnje 3-4 godine na pilulama bez prekida i ovo mi je bila sada prva menstruacija nakon one izazvane koja je uslijedila nakon hitne kontracepcije. Test za trudnoću koji napravila je bio negativan i bio je otprilike oko mjesec dana nakon zadnjeg rizičnog (a i bilokakvog) odnosa. Pitala sam mamu da li takav izgled mentruacije njoj bio normalan pa je potvrdila da je (s obzirom da sam od nje naslijedila bolne menstruacije, pretpostavila sam da sam i to). U svakom slučaju teško mi je sada procijeniti što je moje "normalno", ali s obzirom na negativan test i 2 mentruacije pretpostavila sam da nisam trudna. Trebam li se još brinuti?
|
parkic
|
28.03.2011. 11:00
''Doktorka, pitanje . Devojka i ja smo imali nezaštićen odnos 18.03. oko 19h. Ejakulirao sam u nju. Njoj je zadnja menstruacija bila 21.02. , ali ona mi kaže da joj baš i nije redovna (nekad je kasnila 4 mjeseca, a nekad je u mjesec dana imala 2x ). Zadnjih par mjeseci, je bila skoro svakih 30 dana.
19.03. oko 13:30h, ona je popila Vikela pilulu za dan poslije (nikada prije nije uzimala). Da li mi možete reći, da li će doći do trudnoće i da li će biti ikakvih posledica po njeno zdravlje?''
Na ovu poruku ste mi odgovorili da ne trebamo paničiti i da ne bi trebalo doći do trudnoće. Međutim, moja djevojka još nije dobila menstruaciju, pa me interesuje da li ipak postoji šansa za trudnoću, ili joj zbog pilule kasni menstruacija :/ ??? Da li je moguće da zbog pilule dođe do kašnjenja i kada može da očekuje da će dobiti menstruaciju?
Hvala
|
kvickvic
|
28.03.2011. 19:25
ah, lako za mene. probajte vi to njoj rec. govori da uvijek ima onaj 1% i da ce zatrudnit i stalno se brine.. ://
za tu pilulu me zanima nesto. partnerica ima jaki iscjedak nakon ovulacije i sada ona to ceka ko ozebli sunce da vidi da nije trudna, pa me zanima ako pilula, koja je u nasem slucaju uzeta prije ovulacije, odgađa ovulaciju ili ju zaustavlja do sljedeceg ciklusa?
hvala puno.
izvrsno radite ovaj posao i izvrsno baratate informacijama za razliku od nekih ''telefonskih'', nimalo zainteresiranih ginekologa.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
28.03.2011. 21:06
Mirjana _zg-85 ne trebate se više brinuti.
parkić Doći će , ne kada bi inače očekivala tj . može kasniti.
kvickvic Ona spriječava ovulaciju tj oplodnju , ovisno kad je uzeta.
|
Maruša
|
28.03.2011. 22:25
Poštovana,
Dali ja mogu dobiti plućnu emboliju, ili trombozu od postkoitalne kontracepcije ( uzela sam ju 4 puta u godinu dana, prije godinu dana).. Naime, moja dr opče prakse me je
isprepadala i napala danas kad sam joj to spomenula.. Išla sam po antibiotik za upalu grla, i u priči sam na pitanje kontracepcije rekla to. Dali je to moguće, ako nisam dosad dobila ?
Unaprijed zahvalna ; Maruša
|
darac123
|
29.03.2011. 14:30
Poštovanje!
Trebam hitno odgovor. 28.2. je meni i dečku tijekom odnosa puknuo kondom. nije bio siguran je li svršio u mene pa smo odmah sljedeći dan potražili pilulu za dan poslije kod privatnog ginekologa. prve 3 tableteu uzela sam 23 sata nakon odnosa a druge 3 poslije 12 sati. imala sam taj dan nagon na povraćanje kao što mi je i objašnjeno ali nikakvih drugih problema. 17.3. sam krvarila, 28 dana nakon prethodne mjesečnice. to krvarenje je bilo potpuno jednako mojim uobičajenim mjesečnicama, po obilnosti, trajanju i boji. no negdje 5-6 dana nakon te mjesećnice počeka sam osjećati neku napetost u trbuhu koja je jučer i danas prerasla u jake bolove donjeg dijela trbuha. sumnjala sam na upalu slijepog crijeva te išla na hitnu i napravila krvne pretrage i pretrage urina koje nisu pokazale nikakvu upalu. poslali su me kući i rekli da će možda samo od sebe prestati. možda paničarim ali strahujem od vanmaterične trudnoće. zanima me vaše mišljenje o tome. nemam mučnine, nikakva krvarenja osim te mjesečnice. grudi mi nisu napete kao u pms-u ili kao što bi trebale biti u trudnoći. ali donji dio trbuha me i dalje jako boli.
|
Lara plava
|
29.03.2011. 18:51
Postovana doktorice,
u subotu vece sam po prvi put spavala s deckom i u pocetku je samo `setao` po vagini i naposljetku i usao, polako, da vidimo kako nam najbolje odgovara da me ne boli puno, da me ne povrijedi a sa kondomom mu je slabiji osjecaj... . tako smo bili 2,3 puta tokom te veceri s tim sto kada mu je doslo do svrsavanje, stane i sacekamo da ga prodje pa onda kad ga je izvadio, rucno smo ga doveli do vrhunca. Zanima me da li sam mogla ostati trudna pri tome, s obzirom da smo nakon takvog svrsavanja, nakon nekih npr sat vremena ponovo nastavili i sve opet isto? Da li je moglo da mu ostane sjemene tecnosti ili necega pa da predje na mene tokom narednog puta za koji sat? Naravno popila sam tabletu odmah u nedelju za svaki slucaj ali da znam za ubuduce, nikakvu mucninu ni nista ne osjecam, samo me juce malo zazigao lijevi jajnik... Takodje me zanima koje bolesti mozemo tako dobiti, on nije nevin ali da znam posljedice `setanja` ako ih ima.... Unaprijed hvala puno!
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
30.03.2011. 22:35
Maruša Da je tako sad mi ne bi pisali.
darac123 Krvarili ste , tako mda sve ok. Ovo vjerojatno može biti da će mjesećnica doćo ranije jer se poremetilo malo.
lara plava Sad čekajte mjesečnicu i nakon toga OBAVEZNO kod ginekologa na prvi ginekološki pregled.
|
kvickvic
|
30.03.2011. 22:35
Postovana dr. Beljo,
Partnerica mi je nakon hitne kontracepcije dobila krvarenje. Da li je to sigurni dokaz da je sve ok?
Hvala Vam jos jednom
|
Lara plava
|
31.03.2011. 11:51
Jedino sam zaboravila spomenuti da sam imala slabo krvarenje, prva 3 dana nakon kontracepcije, ali skroz pomalo... citala sam da tako i treba biti pa valjda je sve oke, svakako otici cu na pregled vec sutra ili u ponedjeljak za svaki slucaj... hvala!
|
AndreaAG
|
31.03.2011. 15:05
Poštovana,
Zadnju menstruaciju sam imala 28.02., obično traje po 4 dana. 18.03.2011.sam spavala s dečkom bez zaštite i nisam (nažalost) brojala plodne dane. 26.03.smo spavali također bez zaštite i svršio je u mene. Odmah sam popila 3tbl Cilest i nakon 12h još 3 tbl. Taj vikend sam trebala i dobiti redovnu menstruaciju (ali sam se bila preračunala i popila tablete) i sad mi menstruacija kasni 4dana i treći dan nakon što smo spavali skupa dobila sam gljivice. Da li je moguće da je to zbog tih Cilest tbl? I da li će mi menstruacija doći? bila sam kod ginekologa i on mi je rekao da ako do 05.04.ne dobijem mentruaciju da dođem na ultrazvuk da provjeri trudnoću. Mislim, da li je to moguće? Molim Vas pomozite.
p.s.jučer sam napravila i test na trudnoću-ispao je negativan. Jel' on onda valjan ili se još po testu ne može vidjeti trudnoća?
Unaprijed hvala...
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
01.04.2011. 20:51
kvickvic Da, to je to.
Lara plava Sretno
Andrea AG Nažalost moguće je jer je trebalo popiti 18 .03. Test nije pouzdan radi hormona koje ste popili.
|
alex86
|
04.04.2011. 10:41
dobar dan,imam pitanje,10.3.imala sam zadnju menstroaciju,a dana 26.3.dečko je ejakulirao u mene 22.3.popila sam tablete. danas je 4.4.ja još nisam dobila menstroaciju!
šta mislite jesam li trudna?
Unaprijed vam zahvaljujem!!
|
alex86
|
04.04.2011. 13:25
tablete sam počela piti 29.3.2011 a ne 22.3.2011 kako sam navela prije!
ispričavam se!
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
04.04.2011. 23:30
Još pričekajte, tek je 6 dana , vrlo brzo će nastupiti krvarenja.
|