Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Pilula za dan poslije - Hitno

Autor Poruka

pups

26.02.2011. 22:50

Postovana,
ne znam zasto mi nije dala da zapocnem s terapijom, prilikom ultrazvuka je samo rekla da imam policisticne jajnike i da su ogromni, ali da prvo papa mora biti uredan i isto tako sam odmah radila bris cerviksa..
S obzirom na to da mi je mjesecnica tek zavrsila, zar nije malo nerealno da ostanem trudna?

Što je duži menstruacijski ciklus, to ima više neplodnih dana, i obratno - što je kraći menstruacijski ciklus, to ima manje neplodnih dana, a posto moji ciklusi traju vecinom 32 dana, mislim da je tesko da su mi odmah nakon menstruacije plodni dani, ili se varam?
A sto se tice pilule za dan poslije, ne mogu je dobiti, posto je vikend, a ne mogu se kupiti bez recepta, nazalost.

Samo me zanima koje su realne sanse da sam ostala trudna, uz sve te probleme koje imam?

Hvala blunk

puff

27.02.2011. 22:25

Poštovani,

zadnji odnos imala sam pred dva sata, kondom je skliznuo i ne znam koliko je toga dospjelo u maternicu (ako je i može)..zadnju mjesečnicu imala sam 01.02. (prvi dan mjesečnice), zadnjih dva mjeseca imam ciklus od 30-31 dana, prije sam imala od 28. trenutno sam u razdoblju pred menstruaciju i imam sve znakove (iscjedak, bol u grudima, glad..)..ne znam da li je ovo razdoblje plodnih dana i ne znam da li bi trebala koristiti ikakvu hitnu kontracepciju.
Unaprijed hvala!

bucka1980

28.02.2011. 00:15

poštovana ja sam Vam pisala prije par dana točno 22.02 pa da sad ponovo ne objašnjavam situaciju uglavnom ja sam popila pilulu za dan poslije iako sam pila redovnu kontracepciju ,ali zbog propuštene pilule i straha sam to napravila pa me sad samo zanima kad da očekujem slijedeću mjesečnicu jeli kao što piše na vašem postu : pilula za dan poslije najčešća pitanja (Nakon hitne kontracepcije neizvjesno je kad će doći slijedeća menstruacija, ali svakako negdje u uobičajeno doba (plus minus par dana), ne neposredno iza uzimanja hitne kontracepcije), neznam jeli to vrijedi i za moj slučaj pošto sam ja pila redovnu kontracepciju ..zadnja mjesečnica mi je bila 11.02. i trebam li se bojat trudnoće..osjećam bolove u grudima ali pročitala sam da su to normalne nuspojave nakon popijene pilule za dan poslije ..(22.02 dvadeset četiri sata nakon odnosa sam popila 3 diane tablete ujutro 23.02 dvanaest sati nakon popila još tri tablete).hvala unaprijed i oprostite ako sam dosadna ali najlakše mi je pitati Vas.

nikole

28.02.2011. 01:15

Poštovana doktorice,
uglavnom, imam redovite menstruacije ciklusi mi traju 28-30 dana. Zadnju menstruaciju imala sam 27.01., međutim 20.02. imala sam spolni odnos, prilikom kojeg nam je puknuo kondom, to smo shvatili kad je već bilo gotovo. Bila sam kod ginekologice nakon 12h i dala mi je Cilest 3+3(3 odmah, 3 nakon 12h ). To sam popila, međutim danas je 27.02. i nije mi stigla menstracija, pišem Vam iz razloga što mi je ginekologica rekla da cu vjerovatno dobit menstruaciju malo prije od očekivanog datuma. Zanima me jel postoji mogućnost da sam trudna?
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

Pozdrav

Natalija Beljo, dr. med.

28.02.2011. 11:06

pups Sad nemožemo nista osim čekati mjesečnicu, nažalostsad.

puff Ne trebate ništa.

buska1980 Kod Vas će doći kasnije jer ste pili kontracepciju, ali najvažnije je da će doći i da ne pijete dalje dok ne dode.

Nikole Ali isto tako može kasniti.

perplexity

28.02.2011. 16:15

Poštovana,
24.2 je bio zadnji odnos, pukao je kondom, dečko je svršio u mene. zadnja menstruacija je bila 4.2, zadnji ciklus mi je bio kraći od ostalih - 24 dana..inače mi je najčešće 29 dana, eventualno 28 ili 30..Po onim kalendarima plodnih dana koje sam našla na netu tada su mi plodni dani bili gotovi. Ipak 10 -11 sati nakon odnosa popila sam escapelle pilulu. Kolike su šanse da i nakon toga zatrudnim?

Natalija Beljo, dr. med.

02.03.2011. 13:00

Popili ste Escapellu i sve ok. Sad čekajte krvarenje koje može doći u vrijeme očekivane, ali može i kasniti.

perplexity

03.03.2011. 18:05

procitala sam u prijasnjim postovima da se nakon escapelle uobicajeno prokrvari nakon 5-7 dana? meni je danas sedmi dan otkako sam popila, uobicajena menstruacija bi mi prema 29 dana koliko mi najcesce traje ciklus trebala biti sutra.. ima li razloga za brigu ako ne prokrvarim narednih nekoliko dana?

ana123456

05.03.2011. 13:40

poštovana, pijem tablete yasmin ali sam sinoć zaboravila popiti tabletu ( ostale su mi još 3 tablete do kraja kutije) , spolni odnos sam imala u četvrtak, postoji li mogućnost da zatrudnim? i što mi je činiti? unaprijed se zahvaljujem na odgovoru !

Natalija Beljo, dr. med.

05.03.2011. 15:30

perplexty Ako ne bi prokrvarili javita se ginekologu.

ana12345 Ništa popijte zaboravljenu i ostale tri po shemi.

Maruša

05.03.2011. 19:15

Poštovana dr.,

Zanima me dali oralna kontracecija može uzrokovati smetnje s vidom,? .. Naime, sestrična mi već godinu dana uzima Yaz, i kaže da ima smetnje s vidom, muti joj se pred očima .

Ja sam odnedavno krenula na Yaz, i sad me strah dal mogu imat kakve smetnje s vidom..?

I, dali je istina da alkohol povećava rizik za 20% za rak dojke?

Tea.91.

06.03.2011. 11:10

Zadnji menst. su bile 18.10., 20.11., 22.12, 31.01. što bi značilo da imam neredovan ciklus, često puta zakasni od 3-6 dana (uglavnom), nekad i do 10-15 dana.. A nezaštičen odnos sam imala sa dečkom 14.1. i vjerovatno je bio period ovulacije. Tri sata nakon odnosa sam popila pil. Vikela, bilo je bez ikakvih nuspojava, da bi šesti dan počeo smeđkasti iscjedak (malo) i sutrdan je nastupilo krvarenje (trajalo 4 dana otprilike). Prvi dan jako obilno, a ostale dane onako.. I stomak me malo bolio, nije bilo nužno da popijem tabletu.. E sad me zanima da li je postojala mogućnost da sam ostala trudna ili da je u pitanju vanmaterična trudnoća, jer me zadnjih 10 dana bole jajnici, desni pa lijevi, i uopšte stomak. Nije jaka bol, više podmukla tupa, pa prestane, i tako na intervale.. Kad bi mogla dobiti sljedeću mens. ukoliko je sve uredu?
I nemam nikakvih simtoma trudnoće.
Unaprijed hvala.

Natalija Beljo, dr. med.

06.03.2011. 19:20

Maruša Vidim da čitate članke na portalu; kako je to pokazalo istraživanje ja isto kao i Vi mogu to prihvatiti dok ne dokažu suprotno. Što se tiče smetnji sa vidom nemam takvih saznanja da je od kontracepcije.

Tea.9.1 Ako je mjesečnica bila 20 .2 ( mislim da ste krivo napisali datum odnosa) izazvana Vikelom bol koju sad imate je posljedica nadolazeće mjesečnice.

07.03.2011. 00:15

Poštovana!
Imala sam nezaštićeni spolni odnos s dečkom u srijedu,te ponovo u petak. Naime,dečko nije svršio u mene već izvan mene, no to ne mora značit da prilikom odnosa nije nešto ostalo i u meni. Od tog straha jer su mi tih dana bili plodni dani a po i nekom izračunu u utorak je trebala biti ovulacija, otišla sam u subotu na hitnu ginekološku i dobila recept za cilest tablete 3x2, 2 sam popila odmah, 2danas ujutro i 2 navecer. Zanima me postoji li mogućnost da ostanem trudna?? I inače mi ciklus traje 28-30 dana. stoga sada trebam očekivati menstruaciju u očekivani datum ili će se pomaknuti zbog uzimanja htine kontracepcije?
Hvala unaprijed!

Maruša

07.03.2011. 11:00

Poštovana,

Ja i ljudi oko mene su pehisti šta se tiče postkoitalne zaštite

. Uglavnom, sestra mi je večeras imala nezdodu s kondomom, a kako su ciklusi neredoviti mora uzet hitnu kontracepciju. Išlla je na hitnu i dali su joj Yaz da pije 3 dana, 2X3, kako ja doma imam yaz onda sam joj dala kutijicu.
Jel ta doza previsoka? Vi nešto manje preporučate,kolko sam vidjela?

Pomozite.

Natalija Beljo, dr. med.

07.03.2011. 21:25

???? Ne, pomaknuti će se.

maruša Sve ok, neće biti ništa od jedne više.

mika9899

08.03.2011. 17:42

poštovana doktorice
muči me samo jedna stvar. pise da se logest uzima 5+5 kao pilula za dan poslje no ja sam sam je uzela 2 + 2 + 2 svaku nakon 8 sati, jer mi je tako rekla doktorica, dali je to u redu, brinem se

choky

08.03.2011. 18:01

Poštovana,imam pitanje!!dečko i ja redovito koristimo kondome,al nam se evo danas dogodilo da je kondom ostao u meni,ali nije svršio u mene nego vani.dali postoji mogućnost trudnoće???

martinaklc7

08.03.2011. 20:00

Poštovana doktorice, već sam vam jednom objasnila svoju situaciju..uglavnom dečko je svršio u mene predzadnji-zadnji dan menstruacije,neznam točno...nakon par dana smo imali odnos,on nije svršio ali sam sigurnosti radi popila cilest 3+3 jer smo se zanijeli i taj dan imali odnos dva-tri puta,ali ne za redom. Nakon toga mi se pojavilo krvarenje za koje ste rekli da računam kao menstruaciju, a zatim mi se 22.veljače pojavilo slabije krvarenje (tada mi je inače trebala stići menstruacija da nisam uzela pilule za dan poslije). Je li to zbog nekog poremećaja u organizmu ili zbog čega? Hoće li mi iduća menstruacija doći na vrijeme ili nemogu na to računati? ravnam se dakle po toj menstruaciji izazvanoj cilestom. Hvala

ivana2006

09.03.2011. 10:35

Poštovana..noćas (9.03.) sam imala nezaštićen odnos, točnije, nazvala bih to penetriranjem od 20-30ak sekundi sa dečkom koji je bio poprilično pod utjecajem alkohola koji još i uspori sve te funkcije. Nije svršio, niti bio blizu tome, ali mene je strah jer mi je zadnja mjesečnica bila 20.02., a ciklus mi traje oko 35-37 dana, po čemu ispada da mi je baš noćas početak plodnog razdoblja. Možda paničarim bezveze ali me zanima dali ima potrebe za hitnom kontracepcijom?