Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Pilula za dan poslije - Hitno

Autor Poruka

pepi80

15.02.2011. 21:00

Zamolila bih Vas za informaciju da li je u svrhu hitne kontracepcije bilo dovoljno popiti Yaz tablete u dozi 2+2+3, svakih 12h, time da sam ih pocela pit unutar 24 sata od rizicnog odnosa. Imam uredne cikluse od 28 dana, a posljednja menstruacija je bila 21.1. Kondom nam je pukao tokom odnosa 5.2., tj.15. dan ciklusa. Kako smo bili van drzave, uzela sam Yaz koji je imala prijateljica. Uobicajenu menstruaciju bih ocekivala 19.2., da li je to i sada slucaj? Takodjer, da li je prerano za kucni test na trudnocu? Hvala Vam.

samaritanka

16.02.2011. 01:41

Poštovana doktorice, popila sam tabletu za dan poslije prije dva mjeseca, odnosno imala sam 2 menstruacije otada. Da li se ona iščistila iz tijela? popila sam dosad samo jednom hitnu kontracepciju i to tada.
Sada me muči jer ne znam za koju vrstu kontracepcije da se odlučim. U dugoj sam vezi. Vidim da dosta preporučujete korištenje kontracepcijskih tableta,međutim strah me to uzimati jer ju je moja sestrična koristila par godina, bila super zadovoljna i sad kad želi djecu, ne može ostat trudna jer joj je ginekolog rekao da su joj se vjerojatno zbog tableta jajnici "uljenili" . a i par slučajeva gdje su tablete imale štetne posljedice. s dečkom se uvijek svađam oko kondoma jer to njemu ne odgovara. a da imamo odnose bez kondoma mislim da ne bi mogla spavati cijeli mjesec, jer i ovako brinem. nekako smo se trenutno dogovorili da ćemo prvih 10 dana ciklusa, i zadnjih tjedan dana prije početka 2.ciklusa prekinuti snošaj,a u ostale dane kondome. No i to mi se čini nesigurnim. dosad mi je u 10 godina koliko imam menstruaciju ciklus bio 32-32 dana, možda dvaput malo kasnio. Koju mi vrstu kontracepcije preporučujete? znam da vjerojatno tablete ali toga me strah. imam li razloga? ili je i ovaj trenutni dogovor koji još nismo počeli primjenjivat nesiguran? znam da ako nisu plodni dani i da svrši u mene ne bi trebala ostati trudna. Kako to da onda neke žene ostanu trudne i za vrijeme menstruacije?

Natalija Beljo, dr. med.

16.02.2011. 19:15

pepi80 Neće doći 19 kasniti ćže , ne trebate test.

samaritanka Vaša kolegica očito ima doktora koji nije upznat sa djelovanjem kontracepcije tako da nisu se jajnici ulijenili već može biti da je imali i prije problema sa jajnicima (PCO) . Vidjeli ste da na forumu ima vieo link o kontracepciji pa ga pogledajte i ne mojte strahovati od njih. Što se tiče plodni / neplodni dani ne možete se u to pouzdati tako da se dogodi ono što ste naveli - ovo vrijedi i za prekinuti snošaj. Odite kod ginekologa na pregled i na razgovor.

tajci07

16.02.2011. 19:55

Postovana doktorice, moje pitanje ste preskocili. Je li iscjedak ikakav znak da je jajna stanica oplodjena ili da nije oplodjena?
Hvala.

Maruša

16.02.2011. 21:15

Poštovana,

Molim Vas da i moje pitanje odg, preskočli ste me ..

Hvala opet happy

Maruša

marea1

17.02.2011. 10:35

Postovana doktorice,

zbog vikele, treba li se mjesecnica ocekivati na vrijeme ( 19.2.) ili pak nesto kasnije?

Zahvaljujem.

tajci07

18.02.2011. 02:00

Draga doktorice,
oprostite na silnim mojim postovima, ali danas sam dobila krvarenje ( ja se nadam mjesecnicu). Nije nikakav smedji/crveni/rozi iscjedak nego bas kako mi i uvijek pocinje mjesecnica. To znaci da je vikela djelovala ( da to racunam kao mjesecnicu) i da je moj faks siguran od nekog bebaca koji bi ga mogao prekinuti?

Hvala.

Natalija Beljo, dr. med.

18.02.2011. 19:21

tajci07 Da , sad možet e studirati u miru ,ali razmislite i da počnete koristiti kontracepciju.

marea1 Doći će kasnije.

Maruša Sorry, preskočila stranicu. da, modu se pojaviti tako da ćete to nmorati riješavati sa dermatologom.

tina**

18.02.2011. 20:15

poštovana,
imala sam spolni odnos bez zaštite prije 48 sati...i cijelo vrijeme sam paranoična od moguće trudnoće, naime.
nisu bili plodni dani niti je svršio u mene, al me zanima dali je potrebno uzeti hitnu kontracepciju...
jer mi nije rješen misterij oko predsjemenske tekućine....unaprijed zahvalana!

Maruša

18.02.2011. 21:51

Hvala Vam na odgovoru puno.. blunk

Tina***, moram odg jer se mojoj frendici slično desilo, ostala je trudna početkom ciklusa, kako?? Ni dr joj nije znao reć, tako da hitna kontracepcija dobro dođe..

andy andy

19.02.2011. 11:30

Poštovana,

Jučer u 23 sata imala sam spolni odnos bez zaštite, ali partner nije ejakulirao u mene.
Imam policistične jajnike i prilično neredovit menstrualni ciklus, ali bez obzira na to, uspijevam svaki mjesec normalno dobiti menstruaciju bez uzimanja hormonskih pilula. Zadnja menstruacija bila je 17.1. i trajala je dosta dugo, skoro 2 tjedna. Budući da mi ciklus traje od 28 - 33/35 dana nisam baš sigurna kad sam točno imala ovulaciju. Po mom računanju, menstruaciju sam trebala dobiti 16.2., a odnos je dakle bio 18.2.

Moje pitanje je postoji li mogućnost trudnoće, s obzirom na to da je odnos bio 31.-og dana ciklusa?

Natalija Beljo, dr. med.

19.02.2011. 19:15

Tina*** MIslim da bi trebali hitnu kontracepciju.

andy andy kako Vam je ciklus neredovit popijte hitnu kontracepciju.

studenticari

20.02.2011. 19:25

Poštovana doktorice!
Moja situacija je veoma komplicirana ali se nadam da ćete mi znati dati odgovor na moja pitanja.
Zadnju menstruaciju dobila sam 30.01., ciklus mi inače traje 30 dana, a 8.02. imala sam spolni odnos s dečkom no bez kondoma, pa sam iz straha, iako nije svršio u mene, otišla po pilulu za dan poslije koju sam popila 60 sati nakon odnosa.. No 14.02. opet smo imali odnos s kondomom koji je puknuo... a nakon toga bilo mi je neugodno opet ići pitati ginekologa za hitnu kontacepciju. Postoji li šansa da sam trudna? evo, danas, 6 dana nakon odnosa, boli me glava, imam pojačani iscjedak... a to su kako sam čitala znakovi trudnoće... Imam li razloga za brigu??
veliki pozdrav i unaprijed hvala na odgovoru!!

Maruša

21.02.2011. 02:40

Draga doktorice,

pišem u ime svoje sestrične..

danas popodne je imala nezgodu s kondomima, a ciklus je nestabilan... Kak ima PCOS, i muke muči s tim ciklusom, pita dal joj je manji šok da uzme 3+3 yasmin ili

ili jednu Escapellu, šta će joj "zdravije" doć u ovoj situaciji...?

Inače pije yasmin 4 godine već..

Brzo mi odovorite! Hvala u ime Nike,

Maruša

ŽUTA

21.02.2011. 02:40

Molim Vas trebam savijet! Hitno! Imala sam jučer spolni odnos sa dečkom i prezervativ je puknuo, ali u toku spolnog odnosa i to smo skužili na vrijeme, mislim prije nego je on svršio! Ali meni su bili plodni dani(14. dan od početka menstruacije), a pošto znam da i tokom cijelog čina izlaze spermiji ne znam jel bi otišla sutra kod ginekologa po tabletu za "dan poslje" ili ne! I još me zanima kolika je štetnost uzimanja te/tih tableta, jer bi htjela za kojih godinu dana ostati trudna, a sad još imam nekih nesređenih stvari u životu! Molim vas recite mi šta mi je najpametnije za napraviti! Jako sam zabrinuta! Hvala vam unaprijed puno puno!

Natalija Beljo, dr. med.

21.02.2011. 17:45

studenticari Ako bi kasnila svakako napravite test.

Maruša Kako pije Yasmin ne treba joj hitna kontracepcija.

ŽUTA Popijte hitnu kontracepciju, i kako imate planove razmislite o korištenju kontracepacije.

bucka1980

22.02.2011. 21:20

poštovana pijem diane 35 već treći mejesec, zadnja mjesečnica mi je bila 11.02 dvadeset osmi dan ciklusa, mjesec prije toga mi je ciklus trajao 26 dana ovo su ciklusi otkad pijem tablete, deveti dan ovog ciklusa (18.02) sam zaboravila popit tabletu pa sam je popila deset dan (19.02) u isto vrijeme kad i tabletu za taj dan pošto pijem ujutro u deset sati, jedanestog dana ciklusa (20.02)tj. dan nakon popijenih tih tableta popila sam u normalno vrijeme tabletu i popodne sam imala spolni odnos prekinuti snošaj (nije svršio u meni),to je jučer bilo danas sam opet u regularno vrijeme popila tabletu. znam da je sigurnost smanjena pa sam danas popdne popila 3 diane pilule 24 sata nakon odnosa i još ću tri za dvanest sati jer me je strah .. pa vas molim savjet jesam dobro napravila čitala sam na postu da se ne pije pilula za dan poslije na već postojeću kontracepciju al sam pročitala također cura koja je bila u sličnoj situaciji je tako napravila pa ste joj odgovorili da je dobro napravila pa sam ponukana tim isto napravila..jel sad nakon par dana moram prokrvarit i kad da očekujem slijedeću menstruaciju kako ću znat da je sve ok tj. da nisam trudna ..hvala unaprijed

Natalija Beljo, dr. med.

24.02.2011. 00:00

Ne pamtim baš sve postove , ali nisam sigurna da sam joj rekla da je dobro. Jedino koje se sječam je da na vlastitu procjenu uzela dodatnu pa smo kasnije konstatirale da nije ok. Sad kad ste tako popili nemojte piti dalje , čekajte mjesečnicu pa onda počnite ispočetka.

pups

26.02.2011. 13:16

Naime, decko je ejakulirao u mene, da li mi vi mozete pomoci izracunati kada bi mi bili plodni dani, i da li ima mjesta za paniku?

U zadnjih 6 mj. moj ciklus glasi:

rujan, 21. - listopad, 22. (32)
listopad, 23. - studeni 22. (31)
studeni, 23. - prosinac, 21. (29)
prosinac, 22. - sijecanj, 20. (30)
sijecanj, 21. - veljaca, 16. (27)

znaci 17.02 sam dobila mjesecnicu, koja traje 6-7 dana, znaci bas je zavrsila 24.02
25.02 sam imala rizican spolni odnos

Dosta me buni ovaj zadnji ciklus koji je trajao samo 27 dana, sto nije uobicajeno za mene, mislim, imam neredovite cikluse zbog policisticnih jajnika i trebala bih zapoceti terapiju sa Jazz kontracepcijom, ali papa nije bilo uredan, pa mi je ginekologica prepisala Doksiciklin i Metazol, nakon toga sam ponovo isla na papu, i opet nije bio uredan, pa mi je sada rekla da kupim Vivag vaginalete i dođem za 5 mj ponovo na papu ????

Ugl, mene zanima koja je mogucnost da su mi bas sada plodni dani i da li je uopce moguca trudnoca bez terapije, posto imam policisticne jajnike i neredovite cikluse...i naravno papa mi nije uredan (*radila sam i bris cerviksa, on je bio uredan)

Hvala na odogovoru, unaprijed blunk

Natalija Beljo, dr. med.

26.02.2011. 16:30

Ako Vam je dala Vivag vag. onda papa nije bio tako strašan već samo jača upala( bris je uredan ) pa ne vidim zašto Vam nije dala da počnete sa Yaz. Kako imate PCO nemožete se pouzdati u plodni / neplodni dani. Ono što možete ili popiti hitnu za svaki slučaj ili čekati da li će doći mjesečnica. Moj savjet da popijte.