Autor
|
Poruka
|
anabela25
|
22.01.2011. 18:30
Dan!
Jedno pitanje!
Muž i ja danas smo se malo zanijeli i on nije pazio i svršio je u mene,kako već imamo jedno dijete mene malo hvata panika za drugo..
Pa mi recite ovako, menstruacija mi je bila,prvi dan 28.12.2010., i danas 22.01.2010. se ovo dogodilo.
Dali ima šanse da ostanem trudna i ako ima što da poduzmem? Inače su mi menstruacije neredovite i predzadnja je kasnila 25dana!
Imam ciste na jajnicima pa su one uzrok tome! Ne pijem nikakve tablete. Molim vas što brži odgovor!
HVALA PUNO!
|
Igor132
|
23.01.2011. 05:20
prije 4 sata sam imao odnos sa djevojkom, kondom je pukao, malena rupica pri vrhu, nisam ni osjetio ni primjetio, kad sam ga skinuo, pregledao sam ga i vidio da ima rupu...zavrsio sam u nju, ciklus joj obicno traje oko 30-ak dana, prosli puta je dobila 22.12. sada bi trebala dobiti, sutra, prekosutra, ovih dana.
dali ima razloga za paniku, sta da radimo! dali da pije tabletu za dan poslije, i kako doci do nje?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
23.01.2011. 15:16
anabela25 kako su ciklusi neredoviti javite se sutra svom ginekolgu radi hitne kontracepcije.
Igor 132 Ne treba piti ništa jer je pred mjesečnicu.
|
anabela25
|
23.01.2011. 21:10
Hvala na brzom odgovoru! Ali daj mi recite dali mogu sama uzeti nešto iz ljekarne jer je moju ginekologicu nemoguće dobiti na telefon u tako kratkom roku,naime ima 8000 žena kod sebe prijavljenih i ne javlja se često na telefon! Pa pošto je hitno recite mi dali mogu uzeti neke kontracepcijske tablete možda??? Hvala još jednom!
|
kuba
|
23.01.2011. 22:20
mozete mi samo reci jeli moram cekati da kasni menstruacija pa da uradim test ili mogu dvije sedmice posle seksa..
|
mina_1
|
24.01.2011. 00:45
Poštovana doktorice,
malo sam u nedoumici pa Vas molim da mi pomognete. Vidjela sam da se nešto već pisalo o preejakulaciji i upoznata sam s time da je potrebno da muškarac urinira prije spolnog odnosa ako se ne koristi zaštita. Naime, ja sam imala sinoć spolni odnos sa svojim dečkom. Prvo bez kondoma, a poslije s kondomom, s tim da on nije ejakulirao, niti jednom, a prije odnosa je urinirao. Iako znam da su jako male šanse malo sam paranoična jer postoji mogućnost da sam u plodnim danima. Naime sada sam u 12. danu ciklusa, ali je problem što moja menstruacija nije nikada redovita, nekad dođe nakon 28,29, a zadnji put je došla nakon 32 dana. Kod kuće imam tablete Logest, ostala mi je nedovršena kutija od prije, jer sam nekoć pila tablete, pa me zanima Vaše mišljenje. Da li da popijem tablete u korist hitne kontracepcije ili je bespotrebno da opterećujem organizam? Vjerujem da pretjerujem, ali samo želim biti sigurna, jer mogućnost od trudnoće ipak postoji.
Unaprijed hvala!
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
24.01.2011. 19:50
kuba Treba proći 14 dana od odnosa.
mina_1 za svaki slučaj popijte 5+5
|
Maruša
|
24.01.2011. 22:20
Draga doktorice,
opet Vam pišem, toliko sam zabrinuta da noćima ne spavam, jer sam kako sam već napisala prije 1 godinu, 4 puta se našla u situaciji da popijem hitnu kontracepciju ( logest, 5+5)
Recite mi, dali su ti hormoni se već izašli iz tijela, malo sam primijetila pogoršanje tena, i bol u dojkama.. Recite mi dali imam razloga za paniku i dali mi ti hormoni sada mogu
prouzrokovat neku ozbiljnu štetu za zdravlje.
Unaprijed zahvalna,
Maruša
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
25.01.2011. 16:31
Nema ništa u org, ne morate se brinuti.
|
gossip
|
25.01.2011. 23:20
imam neredovitu menstruacija, zadnja mi je bila od 18.1.-23.1., danas smo imali spolni odnos prilikom kojeg nam je pukao kondom. Sat i pol nakon toga popila sam pilulu za dan poslije - Escapelle. Zanima me da li je svejedno moguce da ostanem trudna?? I kupila sam test za trudnocu, a nisam sigurna kada bi bilo najbolje da ga iskoristim, jos danas, sutra ili tek za par dana?
|
kuba
|
26.01.2011. 20:15
Evo mene opet sa novim pitanjem..ako mozete molim vas da odgvoorite..Znaci javljao sam se prosle sedmice imaju tu pitanja na zadnjim stranama ako ste zaboravili..uglavnom imao sam seks sa djevojokm i bili su plodni dani i nisam koristio kondom pa se sad bojim da nije nesto otislo u nju..uglavnom evo vec 12 dana je proslo i ona je dobila krvarenje koje je blago i ne lici joj na menstruaciju i sada ne znam sta se desava,ona je procitala na nekom forumu..evo ovo je procitala.."Oko 8 do 10 dana nakon ovulacije neke žene mogu imati lagano krvarenje, koje se može poklopiti sa vremenom kada bi vam uobičajeno počelo menstrualno krvarenje. Neke čak to mogu i zamijeniti za slabu mjesečnicu. Ovo krvarenje može biti rezultat usađivanja oplođene jajne stanice u maternicu."..ja sada ne znam sta da radim..kontam da uzmem test ali ne znam jeli rano jos posto njoj menstruacoja treba da dodje krajem mjeseca ili je ovo krvarenje sto je doslo neki vid menstruacije?najgore sto nju sad ne boli nista kao pred normalnu menstruaciju niti su joj natecene grudi..samo je nervozna i ne zna da li je ovo pocetak prave menge ili je ovo trudnoca..molim vas da mi objasnite sta bi moglo biti ovo sve..?ja sam mislio da uzmem test ali ne znam da li da cekam jos ili kupikm odmah neki za rano otkrivanje trudnoce..u dilemi sam.treba mi pomoc..ne ide gonekologu jos tako da mi treba pomoc nekako na ovja nacin..lijep pozdrav
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
27.01.2011. 20:00
gossip Ne trebate ništa popili ste escapellu na vrijeme sad čekajte krvarenje.
kuba Vi ćete poluditi od brige. Kupite test ako je i mala trudnoća pokazati će se slaba oznaka i u tom slučaju se svakako morate javiti ginekologu. Sretno
|
kuba
|
28.01.2011. 20:00
E hvala na savjetu..ali evo uradili smo test i pokazao negativno..ali kada je radila test urin nije bio cist nego je bilo i krvi od ovog krvarenja sto sam vec opisao..e je li ima to veze ,moze li uticati na test..?pozz
|
IvaIv
|
29.01.2011. 12:01
Zadnja menstruacija mi je završila 21.1. 28.1. sam imala odnos i uzela sam recept za yasmin i ljekarnica mi je rekla da popijem 2 odmah a dvije za 12h.
kako čitam što ovdje pišete...vidim da se jasmin uzima 3+3. Uzela sam 2 odmah, a 2 bi sad trebala pa me zanima da li da uzmem sad 3 ili 2? i da li je uopče ispravno popiti 2+2?
unaprijed zahvalna
|
ivaa9872
|
29.01.2011. 16:10
Postovanje! MOlim pomoc,u nedoumici sam. Ovakva je situacija: sinoc je meni i mom zarucniku puknuo prezervativ,i postoji mogucnost da je nesto zavrsilo u meni. Prvi dan poslijednje menstruacije je bio 21.01.2011. sto znaci da je bio osmi dan ciklusa. Menstruacije su mi redovne 28-29 dana,s tim da sam u prosloj godini imala ciklus sa 26 dana i jedan od 30 dana. Zanima me da li da popijem diane35 jer ih imam kod sebe, ili je ipak rano za ovulaciju pa da ne poduzimam nista? Inace uvijek primjetim po cervikalnoj sluzi plodne dane,sad ih jos ne primjecujem. Unaprijed zahvaljujem,i sve pohvale za forum!
|
avangarde111
|
29.01.2011. 17:50
Postovana,
zadnju menstruaciju imala sam 2.1. Inace, imam redovite menstrualne cikluse 28, 29 dana. Na dan/e ovulacije 15.1. i 16.1 dečko i ja imali smo spolne odnose s prezervativom. Svaki put je svršio u rodnicu ali prezervativ nije puknuo ni jednom od ta tri puta. Međutim, 19. dan ciklusa (20.1) nam je puknuo prezervativ i on je svršio u mene. Kod kuce sam imala cileste pilule i popila sam 3+3 kako je savjetovano. Znam da je ocito bilo nepotrebno piti cilest jer je odnos bio 5 dana iza ovulacije ali bila sam u panici pa sam popila. E sad, dan dva nakon toga pocele su me uzasno boliti grudi, uz vidno povecanje, te su mi bradavice natekle. Osim toga vec dva dana imam uzasne migrene i lose spavam. Danas, na dan kada trebam dobiti menstruaciju dobila sam nekakav obilan proziran iscjedak, poput vode, čudnog mirisa. Vise ne znam sto da mislim, decko me uvjerava da je s prezervativima oko ovulacije bilo sve uredu, a ovo pucanje sam pokrila cilesteom. Zanima me da li ovi simptomi mogu upucivati na trudnocu ili je to posljedica naglog uzimanja hormona? da li mjesecnicu trebam ocekivati danas ili sam je odgodila za par dana s pilulama? Kupila sam test za otkrivanje trudnoce, kad ga je najbolje napraviti- odmah po izostanku ili?
Unaprijed zahvaljuem na odgovoru
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
29.01.2011. 19:16
kuba Nije smetalo.
ivalv Popijta još 2 (ukupno 6 tbl)
ivaa987 Kako imam trudnica koje su zanjele 6 dana ciklusa savjetujem da popijte 5+5
avangarde111 Odgodili ste mjesečnicu pa ne trebate paničariti sve ste učinili na vrijeme.
|
Gana90
|
29.01.2011. 22:15
Molim odgovor...
4.11 sam imala nezasticen spolni odnos, nakon 12sati sam popila Escapellu,
16.12. sam dobila menstruaciju..
Ovaj mjesec je nema, kasni..
Par dana sam imala bolove kao da cu dobiti ali nista...
Zanima me dal je moguce da sam trudna ili kasni zbog moga Pcos-a...
|
SiggY
|
30.01.2011. 12:05
Dobro veče, imam problem, spavao sam sa curom, i puknuo nam je kondom. Nisam siguran da li je išta u njoj ostalo... To je večeras bilo, pa me zanima postoji li kakav način (pilule), da budemo sigurni, da neće zatrudniti!
Molim Vas odgovorite.. Pozdrav
|
IvaIv
|
30.01.2011. 17:40
e sad je več kasno. nadam se da nisam zeznula stvar, popila sam 2+2. prve dvije sam popila možda pola sata nakon odnosa. pa se nadam da je ono, što prije to je učinkovitije iako sam popila samo 2+2?
|