Autor
|
Poruka
|
pacijentica21
|
02.01.2011. 04:05
Poštovana,
imam jednu situaciju i ne znam što da učinim. 22.12. 2010. dobila sam mjesečnicu. Završila je 27.12.2010 i 28.12. sam primjetila nešto malo tamniji iscjedak, ali ne znam ako bi ga računala pod mjesečnicu. Imala sam danas spolni odnos i kondom je ostao u meni. Kad smo ga precizno izvadili bilo je nutra nešto sperme, ali jako malo. Bojim se da je dečko svršio u mene. Popila bih Yasmin, kao pilulu za dan poslije, ali datum isteka je naveden za 01.2010. Svugdje piše po internetu da se ne smije piti Yasmin poslije isteka roka. Zašto? Smanjena je učinkovitost ili postoje kakve opasnosti? Imam PCOS, ne znam ako to što utječe na cijelu situaciju.
Što mi predlažete? Da popijem ove pilule ili ne? Da li postoji velika vjerojatnost da sam zatrudnjela?
Molim Vas odgovorite mi Nemam koga drugoga pitati. Otišla bih na hitnu po nove pilule ali imala sam jako neugodnu situaciju prošli put ( pred neke 3 godine i onda sam pila Yasmin kao prevenciju ) i bojim se otići. Unaprijed Vam puno hvala !
|
Mute
|
02.01.2011. 04:05
Poštovana doktorice,
čitajući po raznim forumima vidjela sam da piše da antibiotici umanjuju djelotvornost kontracepcijske tablete...pila sam 3 dana antibiotik azitrim(sumamed) zbog upale grla a prije toga tri dana klavocin...zanima me je li treba koristiti zaštitiu tokom seksulanog odnosa i koliko dugo??
Hvala
|
pacijentica21
|
02.01.2011. 15:00
Opet ja. :facepalm:
bila sam jako uzrujana i nisam napisala sve.Dakle zadnja menstruacija mi je trajala od 22.12. do 27/28.12. 2010.
Moji ciklusi ove godine su bili ovakvi: 37-58-33-30-35-36-58-29 dana. Dakle neredovito je radi policističnih jajnika. Pila sam prije Diane 35 ali sam imala jake bolove oko srca i nisam ih mogla dalje piti. Baka ( s tatine strane) imala je težak tumor dojke i to je bio jedan od razloga zašto sam prestala piti.
Ne znam dobro računati te plodne dane, pa Vas molim za pomoć. Trebam li popiti pilule? Dakle danas oko 01:00 sam imala odnos. Hvala.
|
tea19tihana
|
02.01.2011. 15:00
Poštovana doktorice,
već sam vas se bila obračala u vezi ove teme.prije par dana,točnije prije 6 dana sam popila hitnu kontracepciju Diane-35 3+3 i za 2-3 dana sam naglo dobila temperaturu i iza toga i proljev.smirilo mi se ali sam sinoć opet imala proljev i ne znam u čemu je problem.moguće je i trovanje hranom,za što i nisam sigurna,pa vas pitam.dali te tablete u slučaju hitne kontracepcije uzrokuju proljev?htjela bi napomenuti da sam 28.12. imala zadnji nezaštićeni odnos,plodni dani su mi prošli i za par dana sam očekivala mjesečnicu .sad je već 2.01.i mjesečnicu još nisam dobila,što je najvjerojatnije da zbog tih tableta i kasni.negdje sam čitala da proljev može biti i rani znak trudnoće.jeli ima razloga da se zabrinjavam?
|
baka_kata
|
02.01.2011. 19:10
Poštovani
Imam jedno hitno pitanje. Smiju li se piti pilule Yaz kao pilula za dan poslije i u kojoj dozi? Ubrzo će mi proći 24h i neznam što da učinim.Ginekolog mi ne radi. Da li se pije kao Yasmine ? U ljekarni su mi rekli da je puno slabiji od Yasmine i da ne znaju kako se pije. Prije 3 god sam popila Yasmine 2+2. A kod kuće imam Yaz pilule i fali 12 tableta. Dakle ostalo mi je još toliko. Smijem popiti njih kao Yasmine ili treba više ? Hvala
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
02.01.2011. 22:41
pacijntica21 Rok valjenosti 01/2010 ne piti nikako . Javite se na hitnu da Vam ih propišu.
Mute Da, koristite dok pijete antibiotik.
tea19tihana Kasni radi tbl.
baka_kata Popijte 3+3 unutar 72 sata.
|
Mute
|
03.01.2011. 13:05
Hvala...ali prestala sam u subotu koristiti antibiotike...što sad??
|
L.Gaga
|
03.01.2011. 13:07
Postovana!
Moje pitanje glasi ovako...22.12.bio je prvi dan moje mjesecnice koja je trajala do 26.-27.12...1.1.2011. oko tri ujutro imala sam spolni odnos u kojemu smo koristili kondom,nismo primjetili da je puknuo ali je partneru na nozi pokraj kondoma bilo malcice mokro..Nismo sigurni radi li se o spermi,tako da sam uzela pet tableta Logesta jucer u 23h i pet opet u 11ujutro danas...Mislite li da sam dobro napravila,s obzirom da inace ne pijem kontracepcijske pilule?Znam da sam trebala djelovat u roku od 72sata,ali u subotu sam bila kod svog ginekologa i nije radio,a jucer sam otkrila da je postovani gospodin dobio otkaz,tako da sam zvala prijateljicu koja pije Logest jer sam vidjela da se ovdje spominje pa sam improvizirala,mjerila kolicinu onog etinilestradiola,i kad uzmem 5 pilula,taman dodje na 0.1 mg...Nadam se da nisam nesto pogrijesila jer me vec lagano hvata panika?Inace imam redovite menstruacije koje uvijek traju tocno 28dana.
|
mathillda
|
03.01.2011. 14:10
Dobar dan..
da krenem ispočetka.. Yasmin pijem godinu i pol dana. Zadnju menstruaciju sam dobila 20.12. i kutiju tableta sam počela piti 24.12. Zabroavila sam popiti jednu tabletu 28.12. i onda sam 29.12. popila dvije (zaboravljenu i redovitu tabletu). Nakon toga sam sve tablete popila redovito. U noći sa 1.1. na 2.1. je dečko svršio u mene (a to mi je taman početak plodnih dana) pa me zanima da li postoji razlog za brigu ili ne, pošto je propuštena samo jedna tableta u prvom tjednu uzimanja?!
Htjela bi, za svaki slučaj, popiti tabletu za dan poslije, ali mi je ginekolog na godišnjem pa me zanima dali mi recept može dati dr. opće prakse? I da li tu tabletu za dan poslije mogu normalno popiti s obzitrom na to da već pijem Yasmin.?
Unaprijed zahvaljujem.
|
mahovina1234
|
03.01.2011. 14:10
mozda je glupo pitanje, ali...
prilicno sam sigurna da su bili plodni dani. nije bilo penetracije, ali me nakon sto je svrsio dirao s prstom po sluznatoj vagini (isto bez penetracije). prste je samo obrisao papirom. da li da se brinem?
|
mahovina1234
|
03.01.2011. 14:20
nije bilo penetracije, ali nakon sto je svrsio dirao me po vagini (bez penetracije, po sluznatoj povrsini). ruke je samo obrisao papirom, i prilicno sam sigurna da su bili plodni dani. da li da se brinem?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
04.01.2011. 12:21
Mute Odlično , sad dalje po shemi ne treba dodatna zaštita.
L.Gaga Dobro ste improvizirali.
mathillda Nema plodnih dana kada pijete OHC tako da ne trebate ništa piti.
mahovina 1234 Ako nije bilo spreme nema panike.
|
mahovina1234
|
04.01.2011. 15:00
stvar je sta ne znam da li je bilo nesto na njegovim rukama, jer on je sebe obrisao samo papirom. ali sada je ionako kasno za bilo kakvo reagiranje. samo me zanima da li je tako uopce moguce zatrudniti, jer me doslovno samo lagano taknuo tom rukom
|
nellica
|
05.01.2011. 11:55
Poštovana,
iako cijelo jutro čitam i pročitala sam sve postove molim Vas da mi osobno odgovorite da budem mirna.
Pijem Yasmin već dugi niz godina. Novo pakovanje sam počela piti 29.12.2010. godine (srijeda) . Snošaj se dogodio 28.12.2010. godine ( utorak navečer), 30.12.2010. godine (srijeda navečer ),03.01.2011. godine ( ponedljeljak ujutro) i 04.01.2011. godine (utorak navečer ) . DAna 04.01.2011. godine ( Utorak) zaboravila sam popiti tabletu koje inače pijem u jutro oko 7 sati. Danas, 05.01.2011. godine popila sam dvije tablete, onu propuštenu od jučer i onu za danas. Ono što me plaši je navod u uputama Yasmin tableta da postoji mogućnost trudnoće ako je do snošaja došlo 7 dana prije propuštene tablete, a što je kod mene slučaj. Jasno mi je da se narednih 2 tjedna moram štititi ali što je sa ovim snošajima od ranije? posotji li mogućnost trudnoće?
Hvala vam
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
05.01.2011. 14:06
mahovina 1234 Ne , obrisao se.
nellica Nema panike , dugo pijete tako da nastavite dalje po shemi.
|
maslacak33
|
05.01.2011. 17:40
Postovana doktorice,
imala sam nezasticeni spolni odnos u mjesecu novembru(19.11) i zato sam koristila VIKELA pilulu nakon 24 sata, sljedeca mi menga dosla 6.12 koja je trajala samo 2 dana,i bila je mnogo tamnije boje. Trenutno mi kasni,i jako sam uplasena,molim Vas pomozite mi, da li je moguce da sam trudna,a nemam nikakve predmenstrualne simptome??
Unaprijed veliko hvala!
|
malaflorami
|
06.01.2011. 13:50
Poštovana,
prije jedan dan imala sam spolni odnos zaštićen kondomom, na samom kraju, pri izlasku, kondom je skliznuo te je oko polovice ostalo u meni. S obzirom da mi je danas 15. dan ciklusa (koji inače traje 30ak dana) zabrinuta sam i zanima me bih li trebala uzeti pilulu za dan poslije i kolike su zapravo šanse da sam ostala trudna? Postavaljam pitanje i kako bih samo dobila stručnu potvrdu jer mislim da su šanse minimalne ili nikakve.
Hvala na Vašem odgovoru.
|
samaritanka
|
06.01.2011. 21:35
Poštovana doktorice,
već sam vam se javljala. imala sam nezaštićeni odnos pri kojem dečko nije svšio u mene. (moj prvi spolni odnos). popila sam tablete za dan poslije. nisam se loše osijećala niti slično, a nakon 7 dana sam dobila i menstruaciju. bila je dosta slabija nego inače (inače imam bolne i obilne menstruacije) a trajala je 7 dana (inače 6). nakon prestanka menstruacije imala sam spolni odnos s dečkom, dakle 8. dan, koristili smo kondom i nije svršio u mene. Valjda je sve to dovoljna zaštita. Međutim, dva dana nakon toga pojavio mi se krvavi iscjedak koji sada već traje 3 dana, ne povećava se ali nije ne smanjuje. nešto kao kada tek dobijem menstruaciju, samo tamnije. Što bi mogao biti uzrok tome? je li možda stvar u tabletama ili menstruacija još traje ( sad bi to već bilo 11 dana) ili je prehlada u pitanju, iako nisam nikad za vrijeme prehlade imala krvavi iscijedak.. trebam li se javit ginekologu? opet me hvata panika. Unaprijed hvala
|
ivve
|
06.01.2011. 22:25
Poštovani,
zanima me samo je li moguće da menstruacija kasni ako sam pila pilule za dan poslije? pilule sam pila 2.1., a menstruacija sam očekivala jučer (5.1.) ili danas (6.1.), no međutim nisam dobila još.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
07.01.2011. 13:55
maslačak33 Ne, imali ste krvarenje i normalono je da kasni.
malaflorami Popiti svakako day after jer plodni dani su 2 dana prije i 2 poslije ( u vašem slučaju 13,14,15,16,17 dan ciklusa).
samaritanka Vjerojatno se na izazvanu nadovezala i očekivana mjesečnica.
ivve I neće doći na dan očekivane, cca 7-10 dana (od kad popijete) morate pričekati.
|