Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Pilula za dan poslije - Hitno

Autor Poruka

malamica

15.01.2011. 16:11

Doktorice, dobila sam. happy Ova je prava, definitivno.
Imam samo još jedno pitanje. Razmišljam nešto da ipak počnem piti pilule, no s obzirom da je danas subota, a ja mogu kod svog ginekologa tek u ponedjeljak, je li moguće da ja ovaj ciklus počnem piti pilule, ili moram ipak čekati slijedeći? Ponedjeljak će biti 3. dan.
Pozdrav.

Natalija Beljo, dr. med.

15.01.2011. 22:21

Možete i od trećeg ili petog dana samo u tom slučaju je potrebna dodatna zaštita bar 10 dana.

kuba

16.01.2011. 04:50

molim vas mozete li mi odgovoriti na moje pitanje,predzadnje je..preskocili ste ga..hitbo mi je..pozdrav

hitnapomoć

16.01.2011. 14:21

draga doktorice trebam hitnu pomoć...menstruacija mi je počela 10.01...završila 14.01....jutros sam imala odnos i svršio je u mene!! koju pilulu da popijem,kako,dali postmogućnost trudnoće?? inače imam neredovitu menstruaciju,i nikad mi ne dolazi na isti dan,a nekad zna po 2 mj falit...nemam pojma o ničem! molim vas pomoć happy

L.Gaga

17.01.2011. 01:45

Postovana!

Uzela sam hitnu kontracepciju i dobila mjesecnicu 5 dana nakon nje,11dana prije vremena,trajala je 4 dana..Inace imam redovite cikluse od 28 dana,pa me zanima hocu li sljedeci dobiti 28.dana od pocetka ove mjesecnice ili ce se to nekako pobrkati?

Hvala Vam unaprijed.

Natalija Beljo, dr. med.

17.01.2011. 22:26

kuba Sorry , pitanje ostalo na prethodnoj stranici.Nažalost postoji mogućnost oplodnje tako da ako bi kasnila neka napravi test odnosno neka se javi ginekologu radi hitne kontracdepcije.

hitna pomoć Da ,Cilest 2+2+2 po recept kog ginekologa .

L gaga 28 dana od izazvane.

kuba

17.01.2011. 23:05

Hvala na odgvoru..ali proslo je vec par dana tako da hitna kontracepcija nije sad moguca..i ja sam mislio ako bude kasnila da napravimo test ali me zanima koliko su moguce ovakve oplodnje ,jel bas tako lako napraviti dijete..ja sada moram da cekam kraj mjeseca da vidim pa me zanima da li je to toliko moguce ili da ne brinem puno .i mozete li mi objasniti malo o tim hitnim sredstivima kontracepcije,jeli to zdravo za uzeti i preporucuje li se od strane ginekologa..i zanima me sada kad najprije mogu uraditi test,moze li uraditi prije 14 dana nakon seksa ili se mora cekati da prodje taj period..lijep pozdrav

sigma

18.01.2011. 11:10

Situacija sljedeća:
Mjesečnice su mi redovite, ciklus 28 dana. Uz mučninu i ne jake bolove,najčešće 2-3 dana normalnog krvarenja,a još 4-5 dana slabog ili vrlo slabog (u tragovima).
Posljednja mjesečnica 22.12.2010., nezaštićeni odnos 02.01.2011., pilula Escapelle popijena u roku 24 sata od odnosa.
10 dana prije termina sljedeće mjesečnice (točnije 10.01.2011.) počelo je krvarenje koje već 9-i dan ne prolazi. U početku je bilo jače (kao i svaki put),ali sad već danima pomalo,te varira boja (od tamno smeđeg do svijetlo crvenog) i čini se kao da nema namjeru prestati.
Obzirom da postajem već pomalo zabrinuta,lijepo Vas molim za Vaše stručno mišljenje.
Unaprijed Vam hvala.

Natalija Beljo, dr. med.

18.01.2011. 16:00

kuba Nije preporuka , bolje je piti OHC kao zaštitu. na ovim stranicama imate topic o hitnoj kontracepciji pa pročitakte. test može napraviti 14 dana od nezaštićenog odnosa. Kolike su šanse za trudnoću 50:50 .

sigma Na izazvanu se nadovezala očekivana mjesečnica tako da nema panike .

kuba

18.01.2011. 19:55

Citao sam sve,ona ne pije pilule nikakve a ja nisam svrsio u nju ali se bojim da gdje nije malo izaslo ..jel moras dobro svrsiti da je oplodis ili je dovoljno i malo skroz spreme za to.hvala na odgovoru,valjda ce biti sve ok..pozz

Natalija Beljo, dr. med.

19.01.2011. 18:30

Dovoljan je samo jedan spermij za oplodnju.!!

kuba

19.01.2011. 23:00

Molim vas samo jos da vas pitam jel se moze izvaditi krv i tako vidjeti trudnoca,jel treba i to cekati neki period da prodje nakon seksa ili moze odmah da se vidi..pozz..

*zabrinuta*

19.01.2011. 23:01

Pozdrav! Popila sam tabletu escapelle prije 8 dana i još nisma dobila menstruaciju. Rekli ste da menstruacija nastupa u prosjeku 5 do 7 dana nakon popijene, no ja ju još nisam dobila. Imam simptome pms-a, boli me stomak, muka mi je i loše se osjećam. To sve već traje nekih 5 dana. Ne znam da li je tome uzrok popijena tableta i nadolazeća menstruacija ili... Zabrinuta sam, i ne znam da li ću opće procuriti... Zanima me koliko dana još trebam čekati ili da odem do ginekologa, Hvala!

roki88

19.01.2011. 23:02

Dana 16.01. imala sam odnos sa deckom,medjutim kondom je pukao i svrsio je u mene,nakon 9 sati sam uzela tabletu za dan posle ESCAPELLE ,zadnju nebstruaciju sam imala 20.12. i inace mi ciklus traje od 28-30 dana,pa me zanima kolika je mogucnost da ostanem trudna,posto sam vec trebala dobiti,a nemam nikakvih simptona,u velikoj sam panici pa vam se unaprijed zahvaljujem na odgovoru

Natalija Beljo, dr. med.

20.01.2011. 13:20

kuba Može , vadi se BHCG.
*zabrinuta* Kako je sad kraj tjedna , pričekajte do nedjelje , ako ne bi došla javite se ginekologu.
roki88 Neće doći kad je bila zadnja , već tek krajem mjeseca.

kuba

20.01.2011. 19:55

a koliko je potrebno da prodje posle seksa za vadjenje krvi,jel to obicno vadjenje krvi u labaratoriji ili mora nesto posebno..pozz i hvala na odgovorima

___pipipi

20.01.2011. 19:55

imala sam odnose s deckom navece, i puko nam je kondom te je svrsio u mene.ujutro sam dobila menstruaciju, ali je manje obilna nego inace..citala sam forum, al nisam primjetila da ima slucaj kao kod mene..zabrinuta sam, te bih Vas zamolila ako mozete ikako da mi kazete, dal postoji mogucnost da sam trudna sad

*zabrinuta*

20.01.2011. 23:25

Postoji li mogućnost da sam trudna ili mi je to zbog stresa? Zadnjih 10 dana samo o tome razmišljam! Hvala još jednom!

Natalija Beljo, dr. med.

21.01.2011. 21:05

kuba Potrebno je da mjesečnica kasni bar 5 dana

_____pipipipi Ne.

*zabrinuta* Ne bi još mislila na trudnoću zato sam i rekla da pričekate do kraja tjedna .

kuba

22.01.2011. 14:10

Ja hocu da uradim sada test posto ce sada proci za par dana dvije sedmice od seksa tako da menstruacija jos ne treba doci..jel to ispravno ili moram da cekam da kasni menstruacija pa da radim test..pozz