Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Pilula za dan poslije - Hitno

Autor Poruka

Dancerica

26.12.2010. 16:40

Imam pitanje...pipila sam tabletu za dan poslije jer je svršio u mene, otišla sam kod ginekologice koja mi ju je prepisala, s time da kad sam ju popila poslije 2 dana sam malo krvarila, menstruacija mi kasni evo danas 6 dan? jel moguce da tableta nije djelovala ili zbog tablete mi kasni?? samo mi nemojte rec da sam možda trudna :/ ?

sinjorina

26.12.2010. 16:40

Poštovani!
Popila sam pilulu za dan poslje(cilest) 3 u 5 popodne i tri u 5 ujutro.Nakon toga sam se ujutro probudila i povracala stalno,imala jake mucnine(mislila sam da cu past unesvjest).Nisam vise uzela.To je prestalo al nakon nekoliko dana pocela me hvatat depresija,neraspolozenje,stalno placem,imam osjecaj koda ludim...nemogu to nikako kontrolirat.Stegne me u prsima,srce mi pocne jako kucat i pocnem plakat...Drzi me vec neko vrijeme....neznam sto da radim.Posla sam u svog doktora opce prakse,dao mi je uputnice da napravim nalaze(snimim srce,krvna slika,hormoni,stitnjaca,te razgovor kod psihijatra)Neznam sto da vise radim...nemogu izdrzat ovakvo stanje...Moze li mi itko pomoc.?!?!?!Postoji mogucnost da uopce nisam bila trudna al od straha sam popila to pa postoji mogucnost da mi je organizam dozivio "šok" i da mi se zato sad ovo dogada.?!?!?!Pomozite mi molim Vas.Hvala

mikyyyyy

26.12.2010. 17:35

Pitanje happy...sinoc smo decko i ja imali spolni odnos i koristili smo kondom,medjutim zadnji put smo napravili pauzu od sat vremena i onda je on par puta penetrirao u mene bez kondoma suspicious...prije toga je ocistio spolovilo ali da li je moguce da je nesto ipak ostalo? posto mi je menstruacija neuredna,nisam sigurna da li su bili plodni dani.....traje po 28 dana otprilikema da nije uvijek tako,a sada je bio 16 dan suspicious...

Unaprijed zahvalna happy

Natalija Beljo, dr. med.

27.12.2010. 12:15

Dancerica Krvarili ste iza tbl. tako da mjesečnica( iduća) će doći za mjesec dana od tada.

sinjorina Sad Vas je uhvatila panika, ali ako je bila takva situacija bolje da ste popili nego da niste. Ukoliko su pretrage koje ste napravili u redu nemojte se brinuti već nastavita dalje normalno živjeti.

mikyyyyy Kako su ciklusi neredoviti ( a ja imam svoj stav o preejakulatu) možda da se javite svom ginekologu pa vidite da li će Vam predložiti hitnu kontracepciju ili ne.

malamica

27.12.2010. 12:16

Poštovana doktorice, opet ja happy

Jučer sam, 5. dan nakon uzimanja 5+5 Logesta dobila krvarenje, na početku je bilo vrlo tamnosmeđe, sada je crveno, ne radi se o iscjetku nego o pravom krvarenju koje zahtijeva pravi uložak. Jučer mi je bilo dosta loše i osjećala sam pritisak u križima prije toga, pa pretpostavljam da se radi o krvarenju nakon pada te visoke doze hormona. Zanima me da li da ovo brojim pod menstruaciju i je li ipak moguća trudnoća... Pretpostavljam da očekivana menstruacija (za 2 tjedna) sada neće doći za dva tjedna nego za 4. Unaprijed hvala, pozdrav.

magdalena1

27.12.2010. 12:17

Pozdrav svima!
Menstruaciju sam dobila 25.11. i imala rizičan odnos sedam dana poslije. Popila sam Vikelu, i onda dobila krvarenje 10.12., dakle, dvije nedelje posle početka menstruacije. Sad, da li je to bila menstruacija ili ne? Problem je što se, usled moje neodgovornosti, desio još jedan rizičan odnos 25.12. I šta sad da radim, ne znam da li da opet popijem Vikelu, ne znam ni od kad računam plodne - neplodne dane...? Inače mi je menstruacija godinama redova, na svakih 30 dana.
Molim vas na brzom odgovoru. Hvala unaprijed!

Dancerica

27.12.2010. 17:30

Hvala Vam zlatni ste!

Natalija Beljo, dr. med.

27.12.2010. 22:10

malamica Tako je , mjesečnica sljedeća stiže za cca 4 tj.

magdalena1 Vrlo nezgodno, u takvoj situaciji bi sad svojoj pacijenti preporučila da popijte Vikelu jer definitivno ne znamo koji su dani.Nakon toga razmislite o uzimanju kontracepcije.

pikachu

28.12.2010. 10:40

Poštovani moja situacija je ovakva:
- zadnja menstruacija 25.11. (inače mi ciklus traje nekih 28-29 dana)
- napominjem da sam inače pila Cilest kao kontracepcijsko sredstvo al za prosinac ih nisam uzimala
- 16.12. (vjerujem da mi tada nisu bili plodni dani) sam sa svojim partnerom imala odnos i sve to skupa je završilo prekinutim snošajem (ako sam se dobro izrazila). Dakle on nije svršio u mene, bar se nadam ali uvijek postoji mogućnost. Nakon toga sam odmah sutradan ujutro popila 3 Cilest tablete i već nakon nekih 11 sati ostale 3 tablete. Valjda zbog prevelikog unosa hormona nakon 4h od pijenja zadnje doze povraćala sam.
Svjesna sam da možda i nisam trebala piti tablete s obzirom da MOZDA nije svršio i s obzirom da mi nisu bili plodni dani ali eto sigurnosti radi popila sam ih.
E sad pitanja koja mene muče:
1. Da li tablete svejedno djeluju s obzirom na povraćanje?
2. Da li postoji mogućnost poremećenog ciklusa/kašnjenja menstruacije?
3. Koliko dana izostanka menstruacije je normalno ili je to individualna stvar?
4. Što se događa ukoliko je nastupila trudnoća a pile su se tablete za dan poslije?

Unaprijed hvala i lijep pozdrav!

Natalija Beljo, dr. med.

28.12.2010. 15:45

1) Prošlo je više od 2 sata pa se tbl. resorbirala
2) Da, prekinuli ste OHC pa je ciklus već tu poremećen.
3) Individualna stvar.
4) Morate ih popiti unutar 72 sta pa se računa da nije trudnoće u suprotnom ih ne možete dobiti.

Mateja186

28.12.2010. 15:46

Postovani,
imala sam spolni odnos jucer 27.12 i ja i decko nismo koristili nikakvu zastitu, ja ne pijem pilule ali decko nije svrsio u mene nego je dosta ranije prekinuo odnos i zavrsio ga sam, ali smo nekoliko sati nakon toga ponovno zapoceli spolni odnos bez zastite, trenutno sam jako zabrinuta jer postoji velika mogucnost da sam trudna a moj ginekolog radi samo petkom, zanima me da li mogu kupiti kontracepcijske pilule bez recepta pa popiti 3 sad tj kaka ih kupim i 3 nakon 12h da li bi to pomoglo, ili da cekam do petka i uputim se ginekologu i porazgovaram s njim, neznam da li to ima smisla jer koliko znam rok za uzimanje pilula za dan poslije je 72h, molim vas pomozite mi i recite da li je ikako moguce kupiti pilule u ljekarni bez recepta, hvala unaprijed, zaboravila sam napisati da je zadnja menstruaciaj bila 16.12.

shparoga

28.12.2010. 15:47

dobila sam mjesečnicu 26.12. a jučer smo imali rizičan odnos,znači drugog dana menstruacije..ciklus mi je redovit, traje 35 dana.trebam li popiti pilulu za dan poslije?znam da nisu plodni dani ni približno ali ipak..

tea19tihana

28.12.2010. 15:47

Pozdrav! imala sam odnos sa dečkom i tijekom odnosa sam osjetila da mi je ostao iscjedak sperme na samom ulazu u rodnicu.to nije bilo planirano,al s obzirom da mi dečko pije steroide iz sportskih razloga,on ga nije osjećao i ne znam i jeli pritom sperma ostala unutra.plodni dani su mi prošli.sad me zanima da li mogu ostati trudna u neplodnim danima.čitala sam o ovome,ali možda na krivim mjestima.neki kažu da mogu,neki ne.mjesečnicu bi trebala dobiti za 2-3 dana.toliko sam nestrpljiva i ne mogu čekat.čula sam da postoje tablete koje se mogu uzeti nakon nezaštičenog spolnog odnosa.molim vas da mi pomognete,jer stvarno ne znam šta da radim. Unaprijed hvala.

Natalija Beljo, dr. med.

30.12.2010. 00:30

Mateja186 Bez recepta ništa , javite se u hitnu da Vam napišu i popijte ih.

shparoga Ne.

tea19tihana Ako treba doći za 2-3 dana ne trebate ništa piti.

zuza88

31.12.2010. 12:25

Poštovana doktorice,

Imala sam odnos 19-og dana ciklusa bez zaštite, dečko nije svršio u mene,ali ipak se bojim da ću ostati trudna. Molim vas da mi odgovorite da li je moguće da ostanem trudna od preejakulatorne tečnosti? Inače ciklus mi traje 28-29 dana. Da li trebam popiti pilula za dan poslije?

Unaprijed zahvalna

maca papučarica

31.12.2010. 12:25

pozdrav! imam sljedecu situaciju. početkom 11.mjeseca, točnije 7.11 imala sam nezasticen spolni odnos,a buduci da je postojala sansa da je nesto ejakulata dospjelo u rodnicu a meni je bio početk plodnih dana, popila sam pilule za dan poslije.
popila sam ih u roku 72 sata, 3+3 triquilar tablete, zadnje3 na isteku tih 72 sata, dakle 10.11.. dobila sam mjesecnicu oko tjedan dana kasnije, 17.11.
.nakon toga sam ponovo imala spolne odnose i koristili smo prekidanje snosaja kao kontracepciju.
nakon te mjesečnice nisam dobila sljedecu, pa me brine kasni li zbog poremecenih hormona iz 11.mjeseca ili je moguce da se zalomilo i nakon te hitne kontracepcije?
osjecam povremeno blage mučnine, bradavice su mi osjetljivije nego inače, imam grčenje u donjem trbuhu, razdražljiva sam... sve to mogu biti simptomi i pred menstruaciju ali i trudnoce... najvise me brine slabost, a neki dan sam imala i nesvjesticu.
hvala na vremenu i savjetu!

pikachu

31.12.2010. 12:30

Poštovana doktorice, sada sam malo u panici, menstruaciju još nisam dobila al imam sve simptome....
Sinoc sam imala bol u donjem djelu stomaka i napuhana sam-inače sam takva prije svake menstruacije.
Zanima me da li sam dobro izracunala plodne i neplodne dane?
Da li postoji mogućnost trudnoće s obzirom na sve što sam u prijašnjem postu navela?
Znam da gnjavim i mozda je sve ovo zbog moje, nadam se, nepotrebne panike al molim vas za pomoc.
Hvala.

pero2211

31.12.2010. 15:45

Već 3 puta šaljem poruku, i danas dobivam poruku da nije propuštena iz neznam kojeg razloga. Sad je možda i prekasno.

Meni i djevojci puknuo je kondom, na sredini penisa po dužini, mala rupica.Prvi dan menstruacije je bio 19.12. To se dogodilo 28.12. navečer. Nisam svršio u nju, da li se trebamo brinuti.

Molim Vas hitno odgovorite jer danas je već 31.12.

Već sam očajan očekujući odgovor.

Lp.

blondi85

31.12.2010. 19:50

11. septembra sam imala odnos sa (sada vec) bivsim momkom, i posto nisam koristila tad nikakvu kontracepciju, popila sam sutra ujutru pilulu za dan posle. Inace menstruaciju dobijam redovno na 28- 30 dana, oko 20.og u mesecu, ali tad nisam dobila vec sam krvarila malo 28.og
Kasnije sam oko 1.oktobra imala odnos sa sadasnjim deckom, i tako redovno smo imali odnose nekoliko dana. Medjutim, ja sam uradila test trudnoce 3.oktobra, bio je negativan, zatim 7.og, isto negativan, ponovila sam 20.og i bio je pozitivan, stim sto je druga crta bila blago crvena, tog dana sam i bila kod ginekologa na UZ, i nije potvrdio trudnocu, vec mi je rekao, da bi trebala da dobijem menstruaciju (najverovatnije). 3.novembra sam opet otisla kod svog ginekologa, i rekao mi je da sam trudna, ali nije znao da mi kaze koliko dugo. on smatra 28.sept.kao poslednju menstruaciju, ali ja sam malo skepticna... sad razmisljm o tome dali je stvarno delovala pilula za dan posle...
ja se radujem bebi ali nisam sigurna vise dali je moj sadasnji partner otac deteta... 23.decembra sam bila na Uz receno mi je da sam trudna 12+2 prema PM.
mene intertesuje da li je moguce da pilula ESCAPELLE nije delovala? Dali je moguce na neki drugi nacin da utvrdim preciznije starost trudnoce?
Unapred hvala!

Natalija Beljo, dr. med.

01.01.2011. 19:25

Uh zamršeno. Kako ste 28. 09 nakon Escapelle imali krvarenje tbl. je djelovala. Nako toga poremetio se ciklus pa tako i plodni dani. Ginekolog je izračuno prema Zm koliko je to tjedana trudnoće, važno je koliko je veliki plod jer on će biti po UZV manji od izostanka mjesečnice. Tako da pitajte ga koliko je veliki plod tj. za koliko je tjedana veličina.Tako ćete dobiti koliko ste trudni.Sretno.