Autor
|
Poruka
|
martins
|
27.11.2010. 20:41
Postovana dr. Beljo,
Pisao sam vam 29.10. o nesretnom puknucu kondoma za vrijeme spolnog odnosa s cruom, Ona je popila escapellu (29.10., 10h nakon odnosa) i 4-5 dana nakon imala je lagano krvarenje koje je trajalo 3-4 dana ali kaze da je bilo puno manje nego pri normalnoj menstruaciji. Kao sto sam tada napisao, zadnju mjesecnicu je imala od 20.10-24.10. Problem je sto ona do danas nije dobila svoju "redovitu". Da li to znaci da je trudna?
Veliko hvala za pomoc!
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
28.11.2010. 16:50
I nije ju trebalo dobiti tako da ne morate brinuti . Naime 29.10 je popila Escapellu prokrvarila je 03.11 i trajalo je do 07.11 ( ako sam dobro računala po podacima) tako da ona može očekivato mjesečnicu tek sad početkom 12 mjeseca (prvi na drugi tjedan ).
|
savanah
|
29.11.2010. 15:25
opet ja,pila sam yasmin kao hitnu kontracepciju,jedan dan dvije,drugi dan dvije ujutro i navečer i treći dan opet dvije,nakon toga sam malo krvarila,no vi ste mi rekli da je to od hormona i da čekam jače krvarenje i onda mogu nastavit s novom kutijom yasmina..eh sad ja neznam jel mi to uopće počela prava menstruacija ili ne,samo malo jače krvarenje par dana nakon što ste mi to rekli i ja sam normalno počela pit yasmin,sad imam krvarenje(menga?)6 dana,makar mi nikad toliko ne traje i dosta je jaka,inače kad imam mengu,prvih dva,tri dana je jače krvarenje,a onda slabi i nestaje,a ovo mi je čudno..dal da se brinem ili će mi normalno prestat?i dalje pijem yasmin..hvala
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
30.11.2010. 16:15
Možete popiti dvije tbl. u jednom danu da se malo smiri.To pijte dok ne oslabi krvarenja , a potom nastavite dalje po jednu do kraja blistera.
|
DalmIva
|
01.12.2010. 21:17
Poštovana,
pila sam Jasmin protekle 2 godine i prestala sam ove godine u 10. mjesecu. Ciklusi mi više nisu redoviti, datumi zadnjih mjesečnica su: 21.10 i 8.11.
Ono što me brine je to da sam 21.11 imala nezaštićen odnos. Iako nije bilo ejakulacije, tj. odnos je bio prekinut (a još sam za svaki slučaj 8h nakon odnosa popila 2 puta po 2 tablete Jasmin u razmaku od 12 sati) svejedno se brinem. Zbog neredovitog zadnjeg ciklusa ne znam kada da očekujem mjesečnicu, možda ovaj tjedan?
I još zadnjih tjedan dana imam bol u lijevom jajniku pa se nadam da je to zbog ovulacije.
Unaprijed hvala!
Lijep pozdrav
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
02.12.2010. 23:25
Dobro, popili ste hitnu kontracepciju pa sad jedino malo strpljenja za dolazak mjesečnice.
|
bucka1980
|
03.12.2010. 02:05
poštovana
moja zadnja menstruacija je bila 23.11.2010 rizičan odnos sam imala 29.11.2010 šesti dan ciklusa, nismo koristili zaštitu samo prekinuti snošaj nije ejakulirao u mene niti jedan put, mene brine šo smo imali dva odnosa u kratkom vremenu mislila sam popit pilulu za dan poslije al na forumu sam čitala da je nepotrebno prvih desetak dana iako imam neredovite mejsečnice (moj mesnstrualni ciklus traje 29-42 dana) jesam li ispravno postupila ...trebam li se bojati trudnoće možete li mi dati vaše mišljenje jesam li dobro postupila ...
unaprijed zahvaljujem
|
snoopy2212
|
03.12.2010. 02:05
Postovana dr. Beljo,
imala sam spolni odnos bez zastite prije 20 sati, decko nije penetrirao u mene i ako sam dobro izracunala meni nisu bili plodni dani (posljednju sam menstruaciju dobila 11.11. i trajala je do 15.11.) Postoji li mogucnost da sam trudna jer ne bih htjela
piti tabletu za dan poslije ako nema potrebe i jos nemam svog ginekologa pa ne znam koga pitati...
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru!
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
04.12.2010. 12:51
bucka 1980 ako kasni test, i kako nemate redovite cikluse ne možete računati plodni/ neplodni dani.
snoopy2212 ako je ciklus redovit onda nisu bili plodni dani pa ne trebate piti pilulu.
|
bucka1980
|
04.12.2010. 16:10
u međuvremenu bila sam i kod ginekologa on mi je rekao da nema potrebe za pilulu dan poslije al najviše nisam popila zato što ste vi napisali da nije potrebno prvih 10 dana ciklusa iako nemam redovne cikluse, znači pogriješila sam ..nadam se da nisam trudna sad sam u velikom strahu ginekolog me nije pregledao nego mi je prepisao diane da počnem piti od slijedeće menstruacije.po vašem mišljenju šta sad da napravim da čekam menstruaciju ili da ponovo idem kod ginekologa tražim da me pregleda.jel moguće zatrudnit ako je ostalo na muškom spolnom organu sperme pošto smo dva puta u kratkom vremenu mada ga je oprao u međuvremenu i nije svršio unutra niti jedan put.molim vas mišljenje šta sad da uradim
hvala unaprijed jako sam upalšena.
|
mariposa88
|
05.12.2010. 12:25
Poštovana dr.,
Danas oko 17 h imala sam nezaštićen odnos s partnerom. Iako nije bilo ejakulacije, tj. odnos je bio prekinut, svejedno se brinem jer mi je zadnja mjesečnica počela 19.studenog, a ciklusi su mi redoviti (30 dana). Po toj računici trenutno sam u plodnim danima i htjela bih uzeti hitnu kontracepciju. Zanima me ima li smisla čekati ponedjeljak ujutro i pilulu popiti nekih 40h nakon nezaštićenog odnosa ili da recept za pilulu pokušam dobiti negdje drugdje već ujutro s obzirom da je sutra nedjelja pa ne znam kome da se obratim.
Unaprijed hvala!
Lijep pozdrav
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
05.12.2010. 23:00
bucka1980 I da Vas je pregledao ne bi vidio ništa. U većini slučajeva prvih 10 dana ne treba piti hitnu kontracepciju, ali ja sam u praksi imala slučajeva kad je trebalo. Nemojte se sad uplašiti , idemo s tim da Vi idete u ovu prvu grupu ( i partner je oprao splovilo nakon odnosa i vjerojatno urinirao) što nam ide u prilog. sad čekamo mjesečnicu i jedino bih savjetovala radije Yaz nego Diane.
mariposa Možete popiti u pon ili se javite na hitnu.
|
marta88
|
05.12.2010. 23:00
Poštovana doktorice,
prije 10ak dana imala sam nezaštićen odnos pa sam idućeg dana popila tri yasmin tablete i nakon 12 sati još tri. Za točno pet dana počela sam krvariti, i to je trajalo tri dana. Prema vašim prijašnjim odgovorima zaključila sam da je to normalno i da je to pokazatelj da su tablete djelovale. Međutim, dan ili dva prije nego što je krvarenje započelo imala sam opet nezaštićen odnos, no nije bilo ejakulacije, tj. odnos je bio prekinut. Znači, dan-dva nakon toga se pojavilo krvaranje koje je izazvano yasminom od prije nekoliko dana. Bez obzira što nakon drugog nezaštićenog odnosa nisam popila 3+3 tablete Yasmina, ako sam počela krvariti znači da se ne moram bojati zbog tog drugog nezaštićenog odnosa jer je dva dana nakon njega nastupilo krvarenje, ili...?
Hvala unaprijed!
|
bucka1980
|
06.12.2010. 00:15
Hvala na odgovoru i ja se nadam da sam u prvoj grupi .Odsad ću pametnije nadam se pošto sam zadnja tri mjeseca imala spolni odnos šesti dan ciklusa i nije bilo problema pa se nadam da ću i ovaj put dobit. Još sam vam zaboravila napisat da mi je ginekolog rekao da je vrlo moguće da imam policistične jajnike da on to zaključuje po mojoj konstrukciji (malo sam deblja i niža sam). Mada od jučer a to je šesti dan od rizičnog odnosa osijećam bolove u jajnicima i pojačan iscijedak pa se nadam da bi to mogla biti ovulacija jer sam čitala da to mogu bit simptomi ovulacije.Sad čekam i nadam se da će sve bit ok.
Hvala puno.
|
mariposa88
|
06.12.2010. 21:20
Hvala Vam na odgovoru, nazvala sam hitnu i rekli su da nema potrebe paničariti jer stižem popiti pilulu i iza vikenda. Danas sam dobila recept od svoje ginekologice i popila sam prva 3 cilesta točno 48h nakon odnosa, a slijedeća 3 ću ujutro, za 12h. Pretpostavljam da je to u redu.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
07.12.2010. 17:00
marta88 Tako je ,nema straha.
mareiposa _88 Da , u redu je.
|
dorica1709
|
08.12.2010. 10:36
oprostite na smetnji
imam pitanje za koje mislim da znam odgovor ali bi htijela potvrditi. suprug i ja smo imali nezaštićen odnos u pon na večer i slučajno je obavio posao na krivo mjesto - u mene. menstruaciju sam dobila u utorak tj. jučer na večer, dali je potrebno da popijem tablete za dan poslije ili ne.. i imam još jedno pitanje, dali je moguće da se zatrudni ako je nezaštićen odnos u prvom danu ili drugom menstruacije? nije moj slučaj ali me zanima.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
09.12.2010. 14:05
Ne trebate popiti.Šta se tiče trudnoće teško točno za reći jer kod nas u medicini nikada 2+2 nije 4. ne bi trebalo , ali imala slučajeva da je žena ostala trudna 3 dan ciklusa.
|
Tea13
|
11.12.2010. 12:55
Poštovana doktorice,
19.11. sam imala arteficijelni abortus, nakon kojega je sve proteklo u redu.
Dobila sam oralnu kontracepciju, koju moram zapoceti s prvim danom menstruacije.
Jučer, 10.12., sam imala nezaštičeni odnos, 22 dan nakon zahvata, pri cemu partner nije svrsio intravaginalno, vec vani.
Zanima me kolika je mogucnost trudnoce u ovom slucaju (da li je 22 dan moguce plodan dan??), te ima li potrebe za hitnom kontracepcijom??
Molim Vas za odgovor!
Hvala!
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
11.12.2010. 16:01
Sad bi uskoro trebala doći i mjesečnica iza zahvata tako da ne bi savjetovala hitnu kontracepciju, i po danu nije bilo plodni dan.
|