Autor
|
Poruka
|
savanah
|
22.11.2010. 00:45
e da i zaboravila sam pitat..a što ako ovo ipak nije mjesečnica?da svejedno nastavim s Yasminom sutra?jer htjela bi napokon počet s kontracepcijom.Može li se nešto poremetiti ako počnem pit,a ovo nije mjesečnica?
|
erna64
|
22.11.2010. 00:45
imala sam odnos sa momkom u petak bez zastite ali smo pazili al opet me strah,ne znam kakve tablete da uzmem imaju li koje bez recepta u apoteci nisam koristila nikad nikakve tablete.unaprijed hvala
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
22.11.2010. 09:30
savanah To malo krvarenje može biti posljedica pada hormona nakon unesenih tbl. Yasmina tako da ne savjetovala da na to počnete piti Yasmin več pričekajte pravo krvarenje.
erna64 Nažalost ne možete kupiti hitnu kontracepciju u ljekarni bez recepta , možete ju dobiti jedino na hitnoj. Javite se svom ginekologu pa ovisno koji jedan ciklusa će procjeniti da li da ju pijete.
|
savanah
|
22.11.2010. 13:20
hmmm,sad sam zbunjena neznam kaj da radim,znači da pričekam obilnije krvarenje..bojim se da na kraju neću znati kad mi je počela prava mjesečnica,kad već sad imam blago krvarenje,ili će ovo krvarenje prestat pa će nastupit prava mjesečnica nakon par dana?
|
bubich
|
22.11.2010. 17:10
poštovana
već sam vam pisala.ali me samo zanima jedna stvar.Od spolnog odnosa u kojem je pukao kondom prošlo je 56 sati.Dogodilo se 16.dan ciklusa.Ginekolog mi je prepisao ESCAPELLE,1.5mg levonorgestrelum.Da li je to dovoljna i dobra doza??kolika je mogućnost trudnoće'?
Hvala
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
22.11.2010. 19:30
savanah Nakon tog slabog krvarena treba nastupiti prava mjesečnica , a ne izazvana . Tako da prije sljedećeg mjeseca ili tek za cca mjesec dana moći ćete početi piti OHC.
bubich Doro je propisala i popili ste u dobro vrijeme tako da ne trebate brinuti.
|
Nikta
|
23.11.2010. 10:25
Postovani,
Treba mi hitno jedna informacija. Imala sam nezasticen odnos 14-15-ti dan 28-dnevnog ciklusa i moram hitno popiti pilulu za dan poslije. Problem je sto ne znam da li smijem, jer sam prije otprilike 5 mjeseci vec jednom pila pilule Vikela. Da li je previse opasno piti ih ponovo?
Unaprijed hvala
|
marijamaja
|
23.11.2010. 13:30
Molim vas za pomoc,verujte mi da sam zadnjih par dana u paklu! Popila sam pre odprilike 2 nedelje pilulu za dan posle,i to na vreme. Sto se toga tice,ne brinem. Ali brine me da pilula nije delovala! Trebala sam da dobijem 19-og novembra,ali danas je vec 23-i...i nista! Ja sam vec pila ove tablete,i uvek bih dobila na vreme,ali ovaj put... kasni... Nekoliko dana nakon pilule imala sam krvarenje koje je trajalo odprilike 2 dana,ali ne znam da li je to bila menstrucija... Ne verujem,da budem iskrena...
Unapred zahvalna...
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
23.11.2010. 16:00
Nikita Možete popiti , ali zar ne bi bilo pametnija da nakon ovog puta razmislite o kontracepciji jer na ovaj način šokirate organizam tj, ciklus.
marijamaja To krvarenje koje ste imali je bila posljedica tbl. znači djelovalo je , bilo kraće i oskudno (to je redu) Sad računajte sljedeću mjesečnicu od tog dana.
|
marta88
|
24.11.2010. 20:50
Poštovana doktorice,
imam jedno pitanje za koje nisam pronašla konkretan odgovor u vašem tekstu "najčešća pitanja.”
Naime, jučer sam imala nezaštićen odnos na 5. dan ckilusa (posljednji dan menstruacije) koji obično traje cca. 25 dana. Kako mi neki ciklus traje 23, 24, 25 ili 26 dana, ne mogu sa sigurnošću odrediti točan dan ovulacije pa sam htjela danas popiti 3 tablete yasmin i za 12 sati još 3. Međutim, htjela bih ponovno početi piti yasmin kao kontracepciju (kojeg sam pila 2 godine, stala sam u lipnju), pa me zanima moram li baš čekati do prvoga dana iduće menstruacije da započnem s novom kutijom, ili mogu nekako nastaviti nakon ovih 6 popijenih tableta?
Hvala unaprijed na odgovoru!
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
24.11.2010. 22:50
Ne , nemojte ih nastaviti piti već tek na mjesečnici iza ove koja će biti izazvana počnite ih piti, ali prije toga napravite pretrage.
|
lidek
|
25.11.2010. 14:31
u utorak oko 22 h spavala sam s dečkom i puknuo nam je kondom. kada smo to uočili, odmah smo prekinuli odnos i nije svršio u mene. jučer oko 20 h sam uzela dvije tablete cilesta, menstruaciju sam dobila 6,11..dali postoji mogućnost trudnoće?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
25.11.2010. 15:35
Uzeli ste samo dvije , treba uzeti 2+2 +2 znači i danas trebali ste uzeti još dvije pa navečer još 2. To napravite tako i sve ok, čekajte mjesečnicu.
|
lidek
|
25.11.2010. 22:10
Da,ali nakon te dvije mi je pozlilo i ujutro nisam uzela,dali da sad navečer uzmem ili...? p.s. imam još tri tablete.
|
anny-
|
25.11.2010. 22:15
Poštovana dr.Beljo
Nakon što sam dobila onu kratku mjesečnicu od 3,4 dana izazvanu tabletama (samo 2 triquilar žute) 25.10.,sljedeću sam dobila točno za 28 dana tj. 21.11. koja je isto kraćeg trajanja 2 dana sam curila dosta,3.slabije, skoro ništa ...a do uzimanja one tablete mjesečnice su mi bile kao inaće 5 dana i obilnije... a ove zadnje dvije jako slabe ... je li to posljedica onih tableta, odn.hoće li odsad biti takvog trajanja zbog onih hormona ili će se vratiti na staro? Zanima me vaše mišljenje jer me strah od lažne menstruacija pošto sam čula da su neke djevojke dobivale 3mj.normalne menstruacije, a bile su trudne.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
26.11.2010. 15:30
lidek Da li ste odmah povratili po uzimanu tbl. Ako da javite se svom ginekologu za dalje, jer ukoliko ne bi došla mjesečnica napravite test.
anny Hoće vratiti će se.
|
anny-
|
26.11.2010. 15:30
i još nešto sam zaboravila napomenuti.. stomak mi je već duže vrijeme tvrd.. gotovo ga mogu opipati prstima tj.osjetim točno cijeli taj krug unutra oko pupka i malo niže..pa me i to zabrinulo, molim mišljenje, unaprijed hvala
|
lumark
|
27.11.2010. 02:41
Postovani, pobacila sam 28.10, poslje toga propisane su mi kontracepcijske pilule , pila sam ih tijekom mjeseca i popila dobila sam menstruaciju u petak 26.11. istog tog dana (jučer) oko 23 h imala sam odnos sa deckom pukao mu je kondom, sa obzirom da taj dan nisam pila tabletu jer ju nisam vise imala . kolika je mogucnost za ponovnu trudoću s obzirom na navedene činjenice? i ako je velika mogucnost, s obzirom da je danas subota, i neradi mi ginekolog, pa stim dolazi da nemogu u ljekarni dobit HITNU kontracepciju, ŠTO DA RADIM? ne čeka mi se do ponedjeljka baš hvala na odgovoru
|
gaga3105
|
27.11.2010. 12:56
Poštovana doktorice!
Noćas u 4 sata imala sam spolni odnos i kondom je pukao, na vrijeme smo primjetili i zaustavili odnos prije ejakulacije. Inače imam ciklus oko 35-40 dana (nekad zna biti i više) i prije 8 dana počelo mi je minimalno krvarenje i trajalo 2 dana i isto tako prije mjesec dana (možda malo više) i trajalo je 4 i pol dana pa sam mislila da je to menstruacija, ali ne znam zašto je nedavno krvarenje prestalo nakon 2 dana i dali trebam popiti pilule i što da radim ako ne mogu doći do svoje ginekologice budući da je subota. Hvala!
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
27.11.2010. 20:41
anny Nije trbuh tvrd jer ste trudni, vjerojatno od strane probave ide napuhanost.
lumark Ne znam koje ste pilule pili, imali ste odnos na prvi dan mjesečnice tako da ne bili trebalo biti mogućnosti za trudnoću, ali ako imate recept za OHC zašto ne nastavite piti ih dalje?
gaga Kako je ciklus neredovit savjetujem pilule za poslije koje će te dobiti na hitnoj ginekologiji u bolnici.
|