Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Pilula za dan poslije - Hitno

Autor Poruka

break

12.12.2010. 15:16

Poštovana doktorice,,,,,prelistao sam gotovo cijelu ovu temu na vasem forumu ali svejedno imam ogromnu paniku te Vas molim i za mene odgovor,,
U subotu tijekom noci oko 1h pukao mi je kondom, neko vrijeme nakon ejakulacije jos uvijek sam bio "unutra" jer nisam primjetio da se to desilo,,,cura kaze da bi trebala dobiti slijedeci ciklus za 10-tak dana,,,,,istu noc sam otrcao u ljekarnu,ali naravno nema nikakve pomoci bez recepta,,,tek u ponedjelak cura moze otici ginekologu pa me zanima Vaše misljenje ove moje neugodne situacije, jer me uhvatila ogromna panika,,,hvala Vam puno

break

samo kratka nadopuna mojeg pitanja, cura nikada dosada nije koristila nikavu kontracepciju,,,,hvala

break

ispricavam se nisam bio sasvim tocan,, to mi se desilo nocas oko 1h, znaci vec je bila nedjelja

Natalija Beljo, dr. med.

12.12.2010. 18:05

Ako su djevojci redoviti ciklusi onda ne bi trebalo piti bio je 18 dan ciklusa .Ako nije sigurna u dane onda neće biti kasno da se javi sutra svom ginekologu da joj propiše hitnu kontracepciju jer je bitno da se popije unutar 72 sata od nezaštićenog odnosa.

Petramax

12.12.2010. 21:35

Prije 24h sam imala spolni odnos pri čemu je dečku pukao kondom ali njegov penis nije bio skroz u meni nego samo vrh, jer nie stigao izvaditi te prie svrsavanja, nie sve svrsio u meni. I zadnju mjesecnicu sam imala 27.11 i zavrsila je nakon 5dana. Moje pitanje je da li imam potrebu popiti escapelle pilulu? A nebih htjela ici ginekologu, jer kolko znam nema ih kupiti bez recepta, a negdje pise da se moze kupiti u privatnim ljekarnama bez recepta. I neznam njene nuspojave, molim hitan odgovor. Unaprijed zahvaljujem, Petra.

mantelee

13.12.2010. 17:15

šZanima me da li su 3 plus 3 yasmin pilule dovoljne kao kontracepcija dan poslije...u jednoj ima 0.030 etinilestradiola sto je puta tri 0.090 što i dalje ne čini potreban 1 mg kako ste drugdje naveli?

thim

13.12.2010. 17:55

poštovana doktorice,
cura i ja, imali smo odnos 5.12. pri odnosu nam je kondom pukao,to nismo odmah primjetili tako da san svršio u nju,
sat vremena nakon otisli smo na hitnu doktorica joj je propisala Cilest da pije tokom 48 sati, svakih 12sati po dvije tablete, to joj je bilo prvo koristenje kontracepcijskih tableta, zadnju menstruaciju imala je 12.11., a sada jojj kasni, da li je to normalno da jooj kasni, kada moze ocekivati novu?!

lilly of the vally

13.12.2010. 19:50

Poštovana doktorice, imam neredovite cikluse i policistične jajnike (ginekologinja je to dijagnosticirala temeljem UZV). 18. dan ciklusa (7.11.) imala sam nezaštićeni odnos i preventivno sam popila Ecapelle pilulu sljedeći dan, 19. sat od odnosa. Nakon 7 dana prokrvarila sam, ali jako oskudno- prvi, treći i četvrti dan samo smeđi iscjedak, a drugi dan krvarenje. Nije mi jasno kada trebam očekivati sljedeću mjesečnicu- od oskudnog krvarenja ili u terminu u kojem bih dobila da nisam popila Escapelle (poslijednja menstruacija bila je 21.10.) . Hvala unaprijed

vera iz nebodera

13.12.2010. 19:50

Poštovana
Dečko i ja imali smo nezaštićeni spolni odnos 12.12.2010. i postoji šansa da je nešto sjemena završilo u meni. Zadnju menstruaciju sam dobila 17.11.2010( znači da mi nisu bili plodni dani) pa me zanima bi li trebala popiti day after pilulu i ako da, je li danas, oko 30 sati poslije, prekasno? I da, recept za Escapelle sam već dobila od svoje ginekologinje., ali nikakve informacije vezane uz njihovu upotrebu ne. Unaprijed zahvaljujem!

Babuska99

13.12.2010. 19:51

Poštovani,

jučer sam imala odnos sa dečkom. Prilkom izvlačenja spolovila iz rodnice, kondom je ostao u meni. Ejakulirao je u kondom i sav sadržaj je ostao u kondomu. Prsten kondoma je bio izvan rodnice i odmah je izvađen van sa svim sadržajem, no prilikom izvlačenja spolovila malo tekućine je izašlo na plahtu, ali nije ništa ostalo na meni. odmah sam se oprala. kondom nije puknuo samo je skliznuo prilikom izvlačenja spolovila i rub kondoma je ostao vani.

zanima me da li postoji mogućnost da sam zatrudnila.
inače, zadnju menstruaciju sam imala 1.12. a ciklusi su mi redovni, 27, 28 dana

Natalija Beljo, dr. med.

13.12.2010. 22:41

Pertramax Bio je 15 dan odnosa tako da bi savjetova,a hitnu kontracepciju.

thim Malo je pomaknuta radi hitne , tako da još malo pričekajte.

lilly of the vally Kada je počelo izazvano krvarenje je bio prvi dan.

vera iz nebodera Imate topic o hitnoj kontracepciji i to baš o Escapelli pa pročitajte.Ako su ciklusi redoviti ne trebate piti jer nisu bili plodni u suprotnom svakako.

Babuska99 Plodni dani su svakako popijte" day after".

mantelee

14.12.2010. 11:00

mantelee

13.12.2010. 17:15

Zanima me da li su 3 plus 3 yasmin pilule dovoljne kao kontracepcija dan poslije...u jednoj ima 0.030 etinilestradiola sto je puta tri 0.090 što i dalje ne čini potreban 1 mg kako ste drugdje naveli?

Niste mi u posljednjem postu odgovorili, pa Vam ponovo šaljem isti upit? Zar ne bi trebalo piti 3 1/2 ili 4 pilule yasmina s obzirom na količinu etinilestradiola koju sadrže?

Natalija Beljo, dr. med.

14.12.2010. 15:56

Kako je vaše pitanje postavljeno na dva mjesta odgovorila sam na njega pod topic"pilila dan poslije "- Anči" pa nisam pod ovim. Napisala sam da će biti dovoljno popiti ukupno 6 tbl. Yasmina jer razlika koju navodite neće napraviti čuda niti će umanjiti djelotvornost.

Petramax

14.12.2010. 22:45

otišla sam ginekologu i dobila Escapelle....samo da znate vi ostale da nisu 150,oo kn nego 191, 88 kn ...i nisam povracala u roku 3h...što je dobro...valjda...sad mi ostaje samo čekati mengu sad

mila_milic

15.12.2010. 13:45

Dobar dan. Ovako imam velik problem. Jučer u podne sam popila prvu dozu cilest tableta ( 3 tablete ) i tek oko 8 navecer me uhvatila mucnina i pocela sam povračati, mislila sam da ce mi se to smirit do ponoci no nije, povracala sam do 4 ujutro !!! Zbog te mucnine i povracanja nisam bila u mogucnosti popiti drugu dozu. Šta da sada napravim, znaci proslo je vise od 24 sata od kako sam popila prvu dozu. Dali da pijem ispočetka sve ili mogu popiti samo drugu dozu. Molim vas da mi odgovorite jer stvarno nemam koga pitati, a neznam sta da radim. I strah me to piti opet jer mi je tako lose bilo, povračala sam od 9 do 4 ujutro :S Hvala vam unaprijed

Natalija Beljo, dr. med.

15.12.2010. 22:35

E sad prošlo dosta vremena. Tri koje ste popili apsorbirale su se. Ako nije prošlo 72 sata od nesretnog odnosa popijte još 2 sad pa 2 nakon 12 sati.

mila_milic

15.12.2010. 22:55

Eh ja sam oko 17 sati popila vec 3 tablete..da li da u drugoj dozi popijem 2 ili 3 ? Hvala vam

marijaaa

16.12.2010. 00:05

Pozdrav!
Imala sam nezaštićen odnos danas , a 29.11. bio mi je prvi dan menstruacije. Inače pijem Yaz,ali već drugi mjesec ne koristim-pauziram! Imam li potrebe za hitnom kontracepcijom i može li se Yaz koristiti kao pilula za dan poslije? Ako može, u kojem omjeru i kako? Mogu li u petak popiti prve i nakon 12h drugu dozu? UNAPRIJED HVALA!

Natalija Beljo, dr. med.

16.12.2010. 20:01

mila_milic Onda ništa više.
marijaaa Možete popiti 3 pa za 12 sati još 3 tbl Yaz-a

aanchyy

16.12.2010. 20:01

Pozdrav!

imam pitanje.. danas sam imala spolni odnos s deckom pri cemu smo koristili kondom. međutim, nakon sto je on svrsio, shvatili smo da je kondom pukao. prvi dan posljednje menstruacije je 2.12. ne znam dal da se hitno obratim svojoj ginekologinji i trazim recept za "dan poslije pilulu" ili...