Kontracepcija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4307 | Broj poruka: 50719

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Pilula za dan poslije - Hitno

Autor Poruka

marijaaa

17.12.2010. 00:56

HVALA na brzom odgovoru! A što ako sam popila 5 jer sam pročitala pošto je on slabiji da treba 5? :S Pijem u drugoj dozi 5 ili manje? Jel mora prva doza biti ista kao i druga? ili može manje?

mila_milic

17.12.2010. 00:56

12 sati poslje popila sam još 3 tablete. Hoce li djelovati ili nece. Znaci ponovno sam popola obje doze. ( 3 plus 3 ) . Hvala vam unaprijed

Natalija Beljo, dr. med.

17.12.2010. 20:21

marijaaa Sad još samo jednu da bude 6

marijaaa

18.12.2010. 18:51

Jesam napravila glupost ako sam popila još 4? Nisam imala nikakve nuspojave... Hoće li imati nekakav negatuvan utjecaj? Hvala Vam

Natalija Beljo, dr. med.

19.12.2010. 11:30

Neće se dogoditi ništa , samo će sad kasniti mjesečnica pa se nemojte brinuti.

Ketarajn

19.12.2010. 22:10

Poštovana,

Da li postoji mogućnost začeća, ako sam imala nezaštićeni spolni odnos 19.12.2010., a posljedni ciklus mi je počeo 13.12.2010. Ciklus mi je poprilično redovit ( obično traje između 25-27 dana).

Unaprijed zahvalna na odgovoru

lp

Natalija Beljo, dr. med.

20.12.2010. 18:20

S obzirom na ciklus savjetoval bih hitnu kontracepciju jer je to bio 7 dan .

Eniiicaaaa

20.12.2010. 23:00

Poštovana,

pošto imam velikih problema sa menstruacijom, nije mi redovita (najčešće mi dolazi svaka 2 mjeseca, ponekad dođe na vrijeme, ali rijetko), a opet nisu u pitanju hormoni jer sam vadila nalaze i sve je u redu. Uglavnom, tu ima još dosta toga, ali mene sad zanima samo kolika je mogućnost da u vrijeme mjesečnice zatrudnim. Imala sam spolni odnos sa dečkom dok sam još imala mjesečnicu bez kondoma, nije svršio u mene, ali opet mene zanima kolika je mogućnost trudnoće?

Lijepi pozdrav happy

Natalija Beljo, dr. med.

21.12.2010. 22:50

Po novim saznajima ne može se više osloniti na plodni / neplodni dani tako da uvijek postoji mogućnost.Ako bi mjesečnica kasnila napravite test.

samaritanka

21.12.2010. 22:51

Poštovana, ja sam imala prvi spolni odnos u nedjelju ujutro. dečko nije imao kondom, ali nije svršio u mene, nego je dosta ranije prekinio odnos i zavšio ga sam. po mojem računanju nisam bila sigurna jesu mi plodni dani, ( to je bio 19. , a menstruacija sam zadnju dobila 1.12., mensturacijski cikus 32 dana.) uspaničarila sam se jako i u pon ujutro sam otišla po tablete za dan poslije. Dečko nije htjeo da ih popijem jer su jako štetne a misli da nije bilo potrebe jer nije svršio u mene. ja sam čitala da za vrijeme cijelog odnosa izađe dio sperme koji može oplodit. Međutim, znam puno parova koji koriste samo prekinuti snošaj godinama, i cura nije trudna. Tablete sam popila i sad me jako strah za posljedice tih tableta. jesam li ih trebala popit uopće, odnosno je li prekinuti snošaj koliko toliko sigurna metoda? hoću li imati neke jako štetne posljedice? kad sam ih popila nisam imala nikakvih nuspojava, nije mi bilo loše niti slično. moji su jako konzervativni pa sam se uplašila moguće trudnoće. sad me strah posljedica jer sam čula da te tablete mogu uzrokovat neplodnost kasnije i komplikacije u menstruaciji, ali pretpostavljam da mi ih onda ginekolog ne bi prepiso. Molim pomozite, stvarno paničarim, a i da znam za ubuduće. unaprijed hvala

eldalena

21.12.2010. 22:52

Poštovana

Nakon odnosa sa dečkom pukao nam je kondom . Bila sam tacno na sredini ciklusa u plodnim danima. Zadnja menstruacija mi je bila 5.12 a odnos smo imali 17.12.. Ciklus mi je uvijek 30-32 dana. Nakon 15 sati uzela sam vikela pilulu za dan poslije i sad imam jako pojacan iscjedak, i blage bolove u stomaku i ledjima. Isjedak je obilniji nego ikad prije i rijedak . Zanima me da li je to normalna pojava nakon pilule i kolike su mi sanse za trudnocu? Moram napomenuti da smo na vrijeme vidjeli da je kondom pukao i nije ejakulirao u mene, ali svejedno me hvata panika jer su bili plodni dani.

zajedno

21.12.2010. 22:52

u šumi odgovora i pitanja, vjerovatno i postoji odgovor na moje pitanje , ali nekako će biti jasnije meni ,a i mojoj curi koja trenutno se jako brine i razmišlja što bi napravila ... Dakle, zanima nas kako da koristimo normalne kontraceptivne pilule kao pilule za dan poslije.. ona je pila triquilar do prije par mjeseci i ima recept za njih i namjeravala ih je popit kako je našla u dosta vaših odgovora 2 puta po tri ,jer nije u mogućnosti doći do svog ginekologa po tabletu za dan poslije.. no da bi otkrila da one koje treba popit nema ih 6 već samo 5 i sad je u nedoumici.. inače razlog zašto se brine već pola dana je zbog toga što ne zna koji su joj dani bili , jer joj je ciklus neredovit u zadnje vrijeme, a kod splnog odnosa nije došlo do ejakulacije u nju , u to sam posve siguran , ali ona brine da je dosta velika mogućnost za trudnoću i predsjemenska tekućina... unaprijed hvala

uplasena1

22.12.2010. 17:25

Postovana doktorice,
imala sam spolni odnos danas oko 2 u noci, koristili smo prekinuti snosaj, dakle decko nije ejakulirao u mene. Posljednju menstruaciju sam dobila 14.12. koja je trajala sve do prekjucer, dakle 20.12. i koju sam dobila sa zakasnjenjem, tocnije nakon 33-34 dana. Pretposljednju menstruaciju sam dobila nakon 23 dana, a inace dobivam redovito svaki mjesec nakon 26-28 dana. Iako sam mislila da nema panike, procitala sam da ste napisali kako se vise ne moze oslonit na metodu plodni-neplodni dani. Ono sto mene zanima je trebam li popiti pilulu za dan poslije ako decko nije ejakulirao u mene i ako trebam gdje da ju nabavim, s obzirom da nemam svog ginekologa ovdje? Sto biste vi preporucili svojim pacijenticama?

Natalija Beljo, dr. med.

22.12.2010. 17:50

samaritanka Prvo sad kad ste postali spolno aktivni razmislite o kontracepciji ili koristite kondom UVIJEK. Nemojte prakticirati prekinuti snošaj. Dobro da ste popili tablete, ništa se neće dogoditi, nećete imati problema kasnije tako da mozete biti mirni po tom pitanju.

eldalena Ako je to bilo unutar 72 sata sve ok.

zajedno Može popiti i tih pet jedna neće odmoć niti previše pomoć.happy

Natalija Beljo, dr. med.

22.12.2010. 17:50

Nažalost ako nemate ginekologa morate se javiti u hitnu da vam propišu jer bez recepta nećete moći kupiti.

malamica

22.12.2010. 19:31

Poštovani, imala sam nezaštićeni odnos 8. dan ciklusa (ciklusi mi variraju od 27 do 30 dana, najčešće je to 28 ili 29 dana), te sam nakon toga uzela Logest kao hitnu kontracepciju (po naputku sa vaših stranica, 5 tableta dva sata unutar odnosa, te još 5 nakon 12 sati). Zanima me je li ta doza dovoljna za sprečavanje eventualne trudnoće, ili bih trebala popiti još 5 tableta (što mi se ipak čini ogromno puno). Unaprijed vam zahvaljujem na odgovoru.

lucy1102

23.12.2010. 23:11

poštovana..
dečku i meni je danas tijekom odnosa puknuo prezervativ.
poslijednju menstruaciju dobila sam 17.12.-og, a zadnji dan je bio jučer.
Imam ciklus od 30 dana sa eventualnim istupanjima od 2-3 dana.
po mom proračunu bi sada trebala biti u neplodnom dijelu ciklusa, ali se bojim da možda nisam u pravu.
Imam trinovum tablete. dali da ih popijem popijem kao pilulu za dan poslije (bijele tablete 3+3)?
unaprijed zahvalna

menčipenči

24.12.2010. 11:15

Poštovana doktorice,
noćas sam imala odnos s dečkom i puknuo je kondom. Menstruacije su mi neredovite te imam policistične jajnike. Trenutno sam u procesu obavljanja hormonalnih pretragu. 20.11. sam imala poslijednju menstruaciju te sam išla na kontrolu progesterona 10.12 i koncentracija je iznsila 3,1 nmol/L, pretrage koje se obavljaju na početku ciklusa nisam još obavila jer čekam menstruaciju. S obzirom da danas počinju blagdani pa se ne mogu obratiti ginekologici zanima me trebam li se bojati trudnoće? Prije godinu dana uzimala sam Dianne 35 i ostalo mi je 5 pilula, ima li smisla uzimati tih 5 pilula s obzirom da je doza 3+3? Također ako sada uzmem dozu pilula za dan poslije ima li smisla obavljati prvi dio hormonalnih pretraga ili treba pričekati neku drugu menstruaciju? unaprijed Vam se zahvaljujem i želim Vam čestit Božić i Novu Godinu.

Natalija Beljo, dr. med.

24.12.2010. 21:16

malamica Dovoljno ste popili.

lucy11202 Ako se bojite možete ih popiti.

menčipenči Možete popiti tih 5 i preskočite pretragu.

malamica

25.12.2010. 15:05

Poštovana doktorice, kao prvo, sretan Vam Božić i sve najbolje!
Kao drugo, zahvaljujem Vam na odgovoru i smatram potrebnim reći da je ovo što Vi radite ovdje divno i vrijedno svake pohvale. Ja sam detaljno pročitala sve objavljeno o hitnoj kontracepciji, te se nakon toga odlučila popiti onih 5+5 Logesta (kao što sam Vam i napisala u prvoj poruci). No ipak osjećam potrebu da se još malo "otvorim" i iako znam da Vaš cilj niti želja ovdje nije tješenje neopreznih cura, meni će biti tako lakše jer zaista ne znam kome bih se drugom obratila.
Dakle, kao što sam već napisala, imala sam odnos 8. dan ciklusa i iako to najvjerojatnije nisu bili plodni dani nisam htjela riskirati te sam popila Logest, kojeg sam imala doma (rok na njemu je 12/2011.), a kojeg sam jednom planirala početi piti kao redovnu kontracepciju, no kako se veza prekinula, i ja sam odustala od te redovne kontracepcije. Eto, dobro mi je došao sada.happy Nemam redovite odnose (vrlo su rijetki, točnije happy), i zapravo ne znam bi li redovita kontracepcija uopće imala smisla u mom slučaju. Ono što me još zanima jest je li činjenica da sam ja popila te tablete (prvu dozu) dva sata nakon odnosa bolja za uspješnost hitne kontracepcije, kao i je li bolje popiti hitnu kontracepciju prije ovulacije (što je isto kod mene vjerojatno bio slučaj), ili to nema veze s uspješnošću. Također, bi li imalo ikakvog smisla otići čim prije na ginekološki pregled i UZV, a ne čekati onih 15 dana nakon odnosa za napraviti test. Do slijedeće očekivane menstruacije ima od danas još barem 2 i pol tjedna, a trudnoća bi svakako bila neželjena. Znam da se moja poruka svodi na to da bih ja voljela čuti od Vas da su šanse za trudnoću gotovo nikakve, i znam da Vi takve prognoze rijetko dajete, no ipak... happy Možda još da napomenem da sam pred nekoliko godina, u dugoj i stabilnoj vezi, dva puta ostala trudna, no prvi puta je bila vanmaternična trudnoća (izvađen mi je desni jajovod), a drugi puta je bio missed ab. Trenutno se nikako ne mogu zamisliti kao roditelja, a kamoli kao samohranog roditelja...
Pozdrav Vam i svako dobro!