Autor
|
Poruka
|
Makkki
|
05.11.2010. 20:31
Postovani, potrebna mi je vasa pomoc. U subotu, 30.10. sam imala nezasticen odnos, a posljednju menstruaciju sam imala 22.10. i trajala je 6 dana tj. do 27.10. Momak je djelimicno ejakulirao u meni i, iako su mi to bili neplodni dani, odlucila sam da uzmem hitnu kontracepcije slj. dan (Logest 5+5). Koliko je to sigurno? Jos nesto: danas sam primijetila oskudno krvarenje, ali to nije bila menstruaciju i jako me zabrinulo. Da li je moguce da je to nuuspojava pilula? Sta bi to moglo biti? Unaprijed hvala!
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
06.11.2010. 19:21
To oskudno krvarenje je izazvano tbl. i dobro je.To znači da je Logest djelovao.
|
Makkki
|
07.11.2010. 14:15
Da, ali pojavilo se u petak i jos nije stalo, jos uvijek krvarim. Da li je i to u redu? Hvala
|
anny-
|
07.11.2010. 17:25
Poštovana doktorice ,
evo mene opet se javljam, da kažem da sam nakon onog clear blue minusa ponovila nakon negdje 4,5 dana sa testom sign(20kn) isto jutarnji urin i pokazao je negativno tj. 1 jako vidljivu crtu..onda je ono zbilja bila menstruacija iako jako čudna ? ..no još uvijek mi je malo malo mučnina otkad pijem silapen 1500 ..pa sam pretpostavila od tog...ali me jučer 6.11.uhvatilo bolit jako čudno na desnoj strani dosta nisko baš oko mjesta slijepog crijeva..toliko da se nisam mogla uspraviti...već mi se to jednom desilo prije godinu dana i završila u bolnici na infuziji i smirilo se, pa me zanima da nije možda jajnik ili je moguće da je kakva upala slijepog crijeva ..što mislite,spremam se otići ginekologu za svaki slučaj ovaj tj.,ali me zanima vaše mišljenje o tome? osim te mučnine i bola..nikakvih simptoma nemam ..znamo da smo vam dosadni s tim pitanjima, ali čovjek se zabrine
hvala
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
08.11.2010. 12:10
Niste dosadni jer nema glupih pitanja samo glupih odgovora. Bol na desnoj strani može biti od upale slijepog crijeva , ali onda je tu prisutna i tem. Šta se tiče sa strane janika jedino može biti cista razlog boli , tako da ne bi bilo loše da napravite UZV kod ginekologa.
|
Makkki
|
08.11.2010. 19:25
Molim Vas da mi odgovorite na prethodno postavljeno pitanje - je li normalno sto krvarim vec 4 dana?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
10.11.2010. 18:35
Iz oskudnog krvarenja počela je mjesečnica tako da nije ništa strašno.To krvarenja treba stati kroz 3 dana cca .
|
ivaa9872
|
12.11.2010. 12:50
Postovana!! ako nakon vikele nastupi menstruacija na vrijeme,,kolicinom i trajenjem uobicajena mogu biti sigurna da nisam trudna?? Jer sam citala o laznim menstruacijama,,pa neznam sta da mislim....unaprijed zahvaljujem
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
12.11.2010. 20:30
Upravo tako.
|
Makkki
|
13.11.2010. 15:25
Da li to znaci da je Logest djelovao i da nisam trudna? To krvarenje mi je stalo nakon 5 dana, pauziralo 1 dan i opet se jako oskudno pojavilo juce. Ali je tamnocrvene boje, skoro smedje. Sta znaci to? Zabrinuta sam!
|
Sunči!!!
|
13.11.2010. 23:25
Poštovani, ciklus mi traje 30 dana. Menstruaciju sam dobila 1.11. sinoć sam imala nezaštićeni odnos. dobila sam yasmin pilule. ako sam dobro shvatila uzimam ih po 3 svakih 12 sati. no, nisam sigurna u jedno. naime, uzimam ih samo u ta 2 navrata, dakle samo 1 dan, ili više? zahvaljujem!
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
14.11.2010. 17:15
Makkki Ništa sve je ok , sad je nastupio pad hormona pa organizam još reagira.
Sunči!!! Da, samo jedan dan ukupno 6 tbl. svakih 12 sati.
|
antilopa
|
14.11.2010. 22:10
večer! trebam pomoć.. zadnju menstruaciju sam imala 30.10. a dečko i ja smo imali odnose danas i iako smo koristili zaštitu, kondom, pomalo me strah jer su mi, kao, plodni dani a započeli smo spolni odnos prvo bez kondoma .. zanima me mogu li i koliko popiti triquilar pilula kao dan poslije? odnosno moram li uopće popiti?
|
DiDacha
|
15.11.2010. 11:15
Postovanje.
Imala sam nezasticen odnos na 12. dan menstrualnog ciklusa, a tabletu jutro poslije sam popila nakon 26h. Nisam zapamtila ime pilule. Muci me to sto nisam imala nikakvo krvarenje niti smedji iscjedak. Ciklus je donedavno bio redovan na 30. dan ali se zadnje 2-3 menstruacije pomjerio na 28. Danas je 28. dan i jos uvijek nisam dobila menstruaciju. Bubuljice su tu koje inace dobijem pred, ali to ne mora biti nikakav pokazatelj.
Mene zanima kolika je mogucnost da sam ostala u drugom stanju, tj da se oplodnja desila prije popijene pilule, i je li zbog toga izostalo krvarenje. I jos jedno, mogu li uraditi test trudnoce a da vec mogu racunati na njegovu pouzdanost.
Hvala unaprijed.
|
maaaja
|
15.11.2010. 13:05
Pozdrav!
01.11. mi se pojavio smeđi iscjedak koji umam svaki mjesec, to je trajalo skroz do 08.11. te sam tada počela krvariti. Menstruacija mi je trajala skroz do 11.11.
U subotu (13.11.) sam imala odnos s dečkom prilikom kojeg nam je puknuo kondom. Neznam da li plodne dane računam od tog smeđeg iscjedka ili samog krvarenja. Od straha da mi nisu plodni dani popila sam 3 cilest tableta jučer, i sada ću popiti ostalih 3 tablete. Znam da možda nisam trebala, ako računam samo po danima stvarnog krvarenja. Al strah me iz razloga što je taj smeđi iscjedak bio obilan, pa sam ja zkaljučila da je to ustvari početak menstruacije te prema tome odnos je bio u plodnim danima.
Zanima me da li ću prokrvariti kroz par dana ili tek slijedeći mjesec kada redovno trebam dobiti menstruaciju? Bole me leđa, odnosno predio pluća, neznam da li je to povezno s tabletama jel kolko znam doktorica me je upozorila samo na mučninu.
pliz help, strah me (
|
perozdero20
|
15.11.2010. 17:20
Jel moguce recept za pilulu za dan poslje dobit na hitnoj il bas moras ici kod svojeg ginekologa?
I jel pomaze ispijanje 4 yaza, u razmaku od 12h?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
15.11.2010. 17:50
antilopa Savjetujem da popijte hitnu kontracepciju bili plodni dani ito Cilest 3+3 ili Escapella( imate sve o noj na ovim stranicama pod " hitna kontracepcija".
Didacho Ako ste popili unutar 72 sata nema panike . krvarenje se u nekim slučajevima javlja odmah unutar 2-3 dana a ponekad u vrijeme očekivane mjesečnice ( ovisno o fazi ciklusa kada je uzeta).
maaaja Može kasniti ili doći u vrijeme očekivane.
peroždero Može se dobiti na hitnoj .
|
spletkarosica
|
15.11.2010. 18:40
Poštovana,
prije 2 dana sam popila hitnu kontracepciju Diane 35 (3+3). S obzirom da namjeravam početi piti Yasmin, zanima me da li mogu početi prvi dan menstruacije koja će se pojaviti kao posljedica pijenja hitne kontracepcije, ili da pričekam slijedeći mjesec?
Lijep pozdrav
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
16.11.2010. 12:15
Pričekajte sljedeći mjesec.
|
bodomlake
|
16.11.2010. 19:15
Postovana, jucer oko ponoci sam imao odnos sa djevojkom bez zastite. Posto sam musko i ne razumijem se previse u kontracepciju koju zene koriste niti u tablete za "dan poslije" zanima me sta bi trebala uzeti kao preventivu od trudnoce? I ako mi mozete malo objasniti plodne-neplodne dane. Hvala unaprijed
|