Autor
|
Poruka
|
petar_23
|
01.10.2010. 01:25
Poštovana doktorice! Djevojka mi je imala menstruaciju 14.9, a 25.9 ujutro u 1 h smo imali, nebi nazvao spolnim odnosom neko samo maženje, pri čemu sam ja stavio svoj penis u nju 3 puta zaredom ali sam samo penetrirao 3-4 cm, pri čemu nisam ejakulirao,naime osjetio sam da bi mogao ejakulirati ubrzo ali sam ga izvadio odmah, nakon čega i nisam ejakulirao, to jest osječao sam da bi daljnjim nadraživanjem ejakulirao, znači da sam stao na vrijeme. Sad to je prema mojoj računici bio 12. dan njezinog ciklusa što ulazi u plodne dane pošto joj ciklus traje 28 dana, a ovulacija je 14.-15. dana ciklusa. Sad, ja sam po prirodi inače veliki paničar pa me sad to izjeda i brine, znam da je bilo veoma neodgovorno od nas. Nismo ništa poduzimali nakon toga što se tiče tableta. Mjesečnica joj treba doći 12.10. i neznam što da radim, izludjet ću do tad. Zato me zanima kolike su šanse da je ona ostala trudna? Razum mi govori da jako male, pošto nisam ejakulirao, bilo je je 3 dana do ovulacije i plitke penetracije. Hvala unaprijed na odgovoru pa evo možda me vi malo smirite.
|
Zabrinuta:(
|
03.10.2010. 12:35
Jučer kad sam spavala s dečkom kondom je ostao u meni ali sam ga izvadila. Kolike su šanse da ostanem trudna? Šta mi preporučate?
|
crocop
|
03.10.2010. 12:40
Poštovana doktorice..Imao sam spolni odnos sa curom 14 dan njenog ciklusa..koristili smo kondom i svršio sam u njega..nakon toga smo ga skinul imalo sam obrisao penis i nakon toga poslje sam išel na wc..a nakon toga smo opet imali odnos na početku bez kondoma oko pol minute i tada stavili kondom..kakve su šanse da cura ostane trudna??ako je ostalo nešto na penisu da nismo obriali a međuvremenu sam bil na wcu..cura ima ciklus od 32 dana nadalje
nikad ispod 32..hvala Vam
|
ajoj11
|
03.10.2010. 20:35
imam samo još jedno pitanje...zanima me vaše mišljenje odnosno što bi preporučili.. 18.dan ciklusa.. zaštićeni spolni odnos (zaštita je kondom) .. ciklusi u poslijednih šest mjeseci su 32,27,31,32,30,28...mislite li da treba popiti pilulu za dan poslije ako je tijekom odnosa dečko svršio u kondom, koji nije pukao i sav sadržaj je ostao u kondomu...?tu je odnos stao i dalje više nije bilo ničega. ne znam dali su to plodni dani ili ne , ali bez obzira na dane zanima me vaš savjet..hvala
|
ajoj11
|
03.10.2010. 20:35
znam da ne treba ako su neplodni dani, ali nisam sigurna jesu li ili nisu neplodni pa vas zato pitam , hvala još jednom
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
04.10.2010. 11:40
petar _23 Ako uzmem u obzir sve šta ste napisali nema panike( nadam se da prije toga nije bio odnos).
Zabrinuta Sigurnosti radi popijte "day after".
crocop Evo nas opet na temi o prejakulatu ; šanse 50 :50 za trudnoću pa ako ne dobije mjesećnicu napravite test.
ajoj11 Ne, šta se tiče plodni / neplodni neka ih ne računa odnosno ne oslanja na to jer joj šetaju iz mjeseca u mjesec.
|
petar_23
|
04.10.2010. 22:50
Nije bilo odnosa prije. Hvala vam najljepša na odgovoru! Radite jako dobro dijelo u vaše slobodno vrijeme pomažući mladim osobama poput mene i drugih koji se jave na ovaj forum. Hvala vam!
|
ana_anchy
|
06.10.2010. 16:20
zadnja menstruacija mi je bila 28.9 , a 6.10 oko 1 ujutro sam imala spolni odnos bez zaštite..ciklusi su mi redovni, menstraucija mi kasni najviše 1 dan. ginekolog mi je propisao kon.tablete Yaz koje još nisam počela piti. postoji mogućnost da je dečko svršio u mene pa me zanima ima li mogućnosti od straha jer nisam počela piti kon.tablete iako su mi propisane. unaprijed hvala na odgovoru.
|
hk
|
06.10.2010. 21:35
doktorice...imam jedno pitanje...sinoc sam s deckom imala spolni odnos i decko je imao kondom ali je kondom pukao, ali decko nije siguran da li je svrsio te postoji mogucnost da je...zadnju menstruaciju sam imala 17.09. i ginekolog mi je rekao da su mi od ned bili plodni dani...danas smo otisli kod ginekologa i on mi je prepisao cilest tablete i cim sam dosla doma popila sam 3 i rekao mi je da za 12 sati popijem jos 3...da li je tih 6 tableta dosta i da li postoji mogucnost da ostanem trudna? hvala
|
Frank L.
|
07.10.2010. 10:41
Poštovana,
jutros sam imao spolni odnos sa curom bez zastite i mislim da mi je uteklo malo...zadnju menstruaciju je dobila 23.9 te je li potrebno za prevencijom pililom za dan poslije...
unaprijed hvala
|
Mario89
|
07.10.2010. 21:30
Postovanje,
dakle, nakon incidenta sa prezervativom cura i ja smo otisli kod ginekologa koji joj je dao tablete za dan poslije (ne mogu se sjetit imena trenutno) popila je po uputama 2 i za 12 sati jos dvije te je jos jednom popila dvije, i dobila je menstruaciju tocno na vrijeme (inace joj kasni) koja je trajala 4 dana, i sad tjedan dana nakon menstruacije pocela je dobivat gusti smedji iscjedak kojeg je i prije dobivala ali nikad u ovolikim kolicinama nit gusto... Da li bi se trebali zabrinit oko trudnoce ili da nesto drugo nije u redu?
|
MoRgaNa
|
08.10.2010. 15:36
Poštovana doktorice
Ja i momak smo imali odnos bez kondoma. Iako je on svršio izvan mene, strah me je od predejakulacije,ako se to tako može reći, znači onoga izlučivanja prije ejakuliranja. ja sam odma poslije toga popila 3 cilest pilule, ali nisam uzela one nakon 12 sati, nego je samo ostalo na tome.... Zadnji put sam imala 4.9. i nisam dobila stvari, iako mi inače kasne po tjedan dana, ali u posljednjih par dana mi je smeđa tekućina tekla, i ja sam započela od jučer normalno piti cileste.... Dali se trebam zbog toga brinuti i postoji li mogućnost trudnoće??.... Hvala vam unaprijed....
|
Sanja 123
|
10.10.2010. 01:50
Poštovana,
Nakon nezaštićenog odnosa popila bih 3+3 Yasmin kao pilulu za dan poslije.
Da li je moguće nakon toga sa prvom idućom menstruacijom krenuti sa regularnim korištenjem Yasmin pilula kao kontracepcijske metode?
Prije dvije godine sam jednom koristila pilulu day after.
Prva menstruacija mi je počela sa smeđim krvarenjem 3-4 dana, te je 5.dan krenulo normalno krvarenje. U slučaju da se to opet dogodi što mogu računati kao prvi dan menstruacije odnosno prvi dan početka korištenja yasmina - smeđi iscjedak ili krvarenje?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
10.10.2010. 13:27
ana-anchy Mogli su biti plodni dani ovisno o ciklusu i zašto niste počeli piti kad ste ih imali.?
hh Dosta je.
FrankL Po danu kada je bio odnos bili plodni dani (ciklus 28 dana) , bio 14 dan ciklusa tako da ako kasni neka napravi test.
Mario89 To je od tbleta.
moRgcNa Trebali ste pustiti da "procurite" ali sad nastavite piti.
Sanja123 Nemojte početi piti na ovoj mjesečnici izazvanij tbl. več pričekajte sljedeći ciklus.
|
kuba
|
10.10.2010. 21:20
Imao sam seks sa djevojkom 06.10.2010 (to je bilo sinoc),koristio sam kondom i svrsio sam oba puta u kondom ali opet nisam siguran da li je mozda nesto moglo doci do njene vagine..koliko treba vremena da osjeti neke znakove trudnoce ako sam slucajno svrsio malo u nju ili ako je nekako dospjelo do njene vagine..ja mislim da je sve ok uradjeno mada opet nesto mi beze kroz glavu prolazi da je moglo nesto se desiti mada nemam neke dokaze za to..uglavnom me zanima ako je slucajno doslo do necega kako saznati i sta raditi?menstruacija joj nekad oko 27.9.2010 i ponovo ce biti krajem nekad krajem mjesaca najaksnije do jedno 5.11.2010..e sada me zanima ako se nesto desilo i menstruacija bude kasnila i ako test pokaze na primer da je ona trudna,e sta onda raditi..ima li onda neka laksa varijanta ili da mora abortirati?Molim na odgovor..zanima me ovo bas...Hvala unaprjed
|
confused2208
|
11.10.2010. 10:45
Postovana doktorice
Sinoc smo decko i ja bili skupa. Nismo imali "pravi" spolni odnos jer nismo imali zastitu a i po mom racunanju plodni su mi dani. Medjutim par puta je doslo do umetanja penisa u vaginu, ali na par sekundi pri cemu on nije svrsio. Ono cega me strah jeste predsjemena tekucina. Iako on kaze da u tim trenucima toga nije bilo, ja ipak nisam sigurna da li trebam uzeti pilule. Nikad do sad nisam uzimala nikakvu hormonalnu terapiju (ni kontracepcijske pilule) pa se bojim nuspojava. U apoteci su mi rekli da moze doci i do hormonalnog soka. Nemam vremena da idem ginekologu. Kolike su mogucnosti da ostanem trudna? Da li bi mogla rizikovati da ne uzmem pilulu?
Unaprijed hvala
|
manuela21
|
12.10.2010. 14:25
dobar dan..
imam pitanje i molim vas da mi što prije odgovorite..
jučer sam imala spolni odnos s dečkom, imao je snošaj u mene.. zanima me dali mogu popiti pilulu za dan poslije?
naime prije 4 godine sam bila na operaciji na kojoj su mi odstranili jajnik, i od onda imam probleme s cistama na drugom jajniku, moj gin mi je rekao da bi trebala ostati trudna što prije.. do prije 2 mjeseca sam stalno pila pilule, 3 godine( 1. logest, a zatim yasmin) zdnji menstruaciju sam imala 5.10.-10.10.
zanima me koliko je pametno popiti tabletu za dan poslije s obzirom na moju situaciju? i dali bi mi se stanje moglo pogoršati zbog pilule..
hvala
|
donn
|
13.10.2010. 01:26
Prije svega da se vam se zahvalim u ime svih mladih, pogotovo onih koji ne znaju mnogo o sexu, na ovom forumu. Moje pitanje ce mozda nekima biti smjesno, ali zanima me samo jedno. Trudnoca moze nastati samo ejakuliranjem tokom sexa, dakle nemoguce je da djeovjka zatrudni prilikom analnog sexa, zatim ako ejakulira decko na njenu vaginu a ne unutar i sl??? Posto, kao sto znate , postoje svakakve price, a meni se bas ne da experimentisati s tim..
Hvala
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
13.10.2010. 22:40
kuba Nažalost ako je trudna , a ne želi zadržati trudnoću morat će abortirati.
confused2208 Nadajmo se da nije došlo do trudnoće. Ukoliko kasni napravite test.
manuela21 Neće štetiti , popijte.
donn Hvala za pohvale. važno je da sprmiji ne dođu u rodnicu- vagina . Tako da ako partner svrši po vanjskim usnama, venerinom brežuljku nema kontakta sa rodnicom. Kod analnog odnosa nemojte da se cijedi do vagine.
|
meganXXX
|
14.10.2010. 11:35
Poštovana doktorice,
16.9 imala sam nezaštićen spolni odnos, to je bio 8 dan mog ciklusa,i dečko je pazio..inače ciklusi mi uvijek traju 28,30 dana i nema velikih odstupanja. Dakle, prema
mom nekom izračunu, to su bili neplodni dani. Međutim, uvijek pazim i koristim zaštitu, samo ovaj put nisam, tako da se u mene uvukao crv sumnje.
Trebala bi dobiti sutra ili prekosutra, i baš sam nekako nervozna zbog svega ovoga...može li žena i u vrijeme neplodnih dana ostati trudna?
|