Autor
|
Poruka
|
a.m.
|
16.08.2010. 18:10
Poštovana.
Iskreno se nadam što bržem odgovoru ako ću ga uopće i dobiti.
Naime, na hormonskoj sam kontracepciji tbl. Jasmin. u srijedu 11.08.2010. i sasvim bezglavo ja sam izračunala da bi tbl trebala početi piti baš taj dan a trebala sam ih početi piti 09.08.2010. Taj dan sam i imala nezaštićen spolni odnos te sam 12.08.2010. zaboravila popiti tbl i sjetila sam se da moram popit 13.08.2010. te sam popila istovremeno dvije. Zatim sam 13.08.2010 imala nezaštićen spolni odnos i svršio je u mene.
Moje pitanje: Kolika je mogućnost da sam ostala trudna i postoji li mogućnost da popijem 4tbl Jasmin sada i 4 za 12h kao hitnu kontracepciju?!
|
kristina 172
|
17.08.2010. 11:40
Ne znam da li je glupo pitanje, ali zbog silnih stvari koje citam na forumima uhvatila me panika. Sinoc sam bila sa deckom nismo imali odnose, ja sam bila u gacicama i on je svrsio na njih i plodni su mi dani. Da li postoji mogucnost da sam trudna?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
17.08.2010. 19:36
a.m Mozete jer je nastala cijela zbrka i ne znam koliko dugo ih pijete i koja tbl po redu . Nakon sta ih popijete počnite ponovo piti nakon pauze od 7 dana.
kristina 172 NE
|
|
17.08.2010. 21:40
Trebam vašu pomoć, hitno!
Mojoj curi je započeo ciklus u noći s 9. na 10. 8. (pon-uto) i trajao joj je do 14. 15.8. (sub-ned). U ponedjeljak smo prakticirali oralni sex. Niti jedno od nas nikad prije nije imalo spolni odnos. Je li moguće da ona ostane trudna ako smo pazili da sperma ne dođe u doticaj s njezinim spolnim organom i ako nije došlo do ejakulacije, znači jedino male izlučevine tokom zadovoljavanja? Je li moguće da prenesem slinom te izlučevine jer smo se ljubili tijekom toga ili prstima jer sam joj ih gurao, ali sam ih brisao za svaki slučaj prije toga? Danas, oko 34 sata poslje joj je iscurila mala kapljica krvi. Molim vas za brzi savjet, trebamo li kupiti tablete za dan poslje? Ona nema svog ginekologa. Zvao sam 3 ginekologa, rekli su mi da ne bi trebalo biti ništa pošto je tio bio 7-8 dan nakon početka ciklusa. Nismo sigurni koliko joj ciklus traje, ali mislim da je u prosijeku 28 dana. Sigurni smo da je dobila 16.6. i sad 10.8. Između toga je imala još jednu menstruaciju i to bi trebalo biti u prosijeku 28 dana.
molim vas pomozite mi što prije, hvala
|
učiteljica81
|
17.08.2010. 23:55
Poštovanje!Molim vas za savjet, što sada učiniti?? Oko pola godine koristim kontracepciju triquilar, zadnja menstruacija mi je bila 21. 7. Od kada koristim pilule pijem ih redovito, no nakon zadnje menstruacije pilule sam trebala popiti nakon pauze od sedam dana, no jam sam se preračunala i pčela sa novom kutijom tek nakon 8 dana. uz to sam još u prvom kao i u drugom tjednu zaboravila popiti zadanu pilulu u redovno vrijeme s tim da sam zaboravljene popila sutradan zajedno sa novom(znači dvije). Naime 9. 8. imala sam nezaštićeni spolni odnos i svršio je u mene. čitajući vaše savjete uzela sam hitnu kontracepciju nakon36 sati (triquilar 3*3). sada je već prošlo sedam dana a menstruaciju nisam dobila. Trebam li je očekivati 21. 8. ili će mi se sve poremetiti u ciklusu, i kolika je sada uz sve to mogućnost trudnoće.Eto ukratko napravih cijelu zbrku. Oprostite još jednom na smetnji. unaprijed hvala
|
Grga0101
|
21.08.2010. 19:35
Poštovani,
ja i djevojka smo imali spolni odnos 11. dana nakon pocetka njezine menstruacije (u zadnjih 6-7 mjeseci njezin period je bio 35-37 dana,a prosli mjesec samo 30), tako da smo ipak bili zabrinuti pa je popila 2+2+1 svakih 12 sati tablete Cilest. Problem nam je nastao kad nam je pukao kondom 20.08 u jutarnjim satima, što je 14.dan nakon početka menstruacije..i sad ako joj je ovulacija 15 (jer je imala prosli ciklus u trajanju od 30 dana) postoji itekakva sansa za oplodnju..ako se ne varam...zato je ona 4 sata nakon toga opet popila nakon 4 sata 2 tablete Cilesta, nakon 12 sati jos 2, i nakon jos 12 sati jos 1..kao sto joj je doktorica preporucila da napravi nakon prvog odnosa. Moje pitanje je sada je li ona uzela previse tih tableta, hoce li zbog toga sansa za oplodnju biti veca iz nekog razloga? Posto je tablete popila u roku od 40 sati nakon odnosa, ima li razloga za zabrinutost?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
23.08.2010. 23:26
Exigo Ne treba koristi ništa.
učiteljica 81 Sad je ciklus poremećen tako da nemojte još očekivati mjesečnicu .
Grga0101 Molim da mi pojasnite jer nisam shvatila da li je ono u kratkom vremenu dva puta uzimala Cilest. U tom slučaju ciklus je skroz poremečen pa mjesečnica neće doći tako brzo.
|
|
23.08.2010. 23:27
Poštovani!
30.7 sam prestala piti diane 35 kao kontracepciju,tj. trebam napraviti pauzu od 3mj.tad sam i dobila menzis.
19. i 20. 8 sam imala odnose nije svršio u mene al svejedno sam željela biti sigurna
popila sam sterdilir d 3+3 20.8 nedugo nakon odnosa...( doktor mi ih dao)
Kad bih trebala dobiti menstruaciju,da li sam sigurna od trudnoće???
hvala
Pozdrav!
|
Grga0101
|
24.08.2010. 17:15
Isprike na nejasnom pitanju, evo da pojasnim. Znaci prvi odnos je bio u utorak (11. dan nakon pocetka menstruacije, ali tada nisam svrsio u nju nego smo samo zapoceli bez kondoma kratko i onda ga odmah stavili);u srijedu 12.-og dana je ujutro popila 2 cilest, navecer jos 2, u cetvrtak je popila jos 1. U petak u ranim jutarnjim satima je pukao kondom pa je 4 sata nakon toga popila jos 2, petak nevecer jos 2 i subotu ujutro jos 1. Tako da je zapravo pila tablete u srijedu, cet, pet, sub, i to u sri i pet po 2 ujutro i 2 navecer, a cet i sub po 1 svaki od ta 2 dana. Je li zbog toga sansa za oplodnju iz nekog razloga veca? Ili manja jer je pretjerala s tabletama?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
25.08.2010. 12:50
maris Kako ste prekinuli nedavno sa Dianama pa pili "day after" nemojte tako skoro očekivati mjesečnicu cca 15/09 oko.
Grga0101 sad jasnije, hvala. Kako je popila toliko tableta u kratkom vremenu poremetila je ciklus , tako da nema trudnoće.
|
Grga0101
|
25.08.2010. 17:55
Zahvaljujem na odgovoru. Pozdrav!
|
nensi28
|
28.08.2010. 20:15
Poštovana,
posljednju menstruaciju sam imala od 11. 08.-16.08. Prije toga imala sam ju od 11.07.-16.07. Inače mi je menstruacija redovita, ciklus traje od 30-32 dana. Dana 26. 08. oko 22:30 imala sam spolni odnos, koristili smo kondom i on je ejakulirao u mene, nije došlo do puknuća kondoma. Ali sam se prepala da ne ostanem trudna zbog plodnih dana. Idući dan sam otišla kod ginekologa, on me je pregledao, rekao je da je ovulacija prošla, ali mi je ipak dao pilulu za dan poslije escapelle koju sam ja popila oko 16 h. Nisam osjećala nikakve mučnine od tablete. Kakve su mogućnosti da sam ostala trudna? Kada bi trebalo nastupiti krvarenje ako nisam? Kada bi treba dobiti menstruaciju ako je sve u redu?
|
Jenny_05
|
29.08.2010. 14:51
Pozdrav! Ovako, imala sam spolni odnos bez kondoma i decko je penetrirao u mene. Neznam tocno u kojem sam ciklusu , zadnju menstruaciju sam imala negdje 20 i nekog ili 30 nisam sigurna, znaci da bi i sad uskoro trebala dobiti. uglavnom proslo je 2 dana od odnosa i ja sam popila 3 yasmin tablete unutar 72 sata, te cu nakon 12 sati popiti 3.inace nikad nisam pila kontracepciju. Jako sam prestrasena i zanima me jesam li sad sigurna tj. da nisam trudna?... hvala unaprijed...
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
30.08.2010. 20:46
nensi28 Popili ste Escapellu čemu panika.
jenny_05 da , jer ste unutar 72 sata popili "day after"
|
minessa
|
31.08.2010. 00:45
Draga doktorice,
malo sam zbunjena svim ovim sto sam procitala pa se nadam da cete mi pomoci s vasim odgovorom.
Prvi dan mjesecnice mi je bio 6.8 ( u prosjeku traje 6 dana) Imala sam nezasticeni odnos 9 dan ciklusa (14.8), i buduci da sam se uspanicila popila sam vikelu 40 sati poslije odnosa. Nisam osjecala nikakve tegobe poslije popijene tablete, ali sam 7 dana (21.8) poslije ponovo dobila mjesecnicu. Trajalo je standardno 6 dana mada manje obimno. Sad se ja pitam da li da to racunam kao pravu mjesecnicu buduci da je dosla pravo rano (meni ciklus traje 28-30 dana), ili bih u narednim danima trebala ponovo dobiti (osjecam se bas kao da cu dobiti mjesecnicu u narednih 5 dana - bolne grudi, bolovi jajnika i sl)? Prema vasem misljenju kada mogu ponovo ocekivati mjesecnicu? Ili ipak da kupim test?
Unaprijed hvala na odgovoru
|
MaricCaA
|
31.08.2010. 22:00
31.08. sam imala spolni odnos.. oko 1h, partner je svrsio u mene.. i nakon 10h sam uzela kontracepciju VIKELA.. dal'je ona djelotvorna i dal'treba da uzmem josh koju, ili je 1 dovoljna? Molim vas odgovorite, dok nisam dobila jos vise strave :]
|
kalix
|
01.09.2010. 15:50
Poštovana doktorice,
prvi dan ciklusa je bio 3.8., a nezasticen odnos se dogodio 25.8., iako to u biti ne govori puno s obzirom da mi je ciklus jako poremecen: 5 tjedana pa cak do 12 tjedana. Popila sam 2 tablete cilest 20 sati poslije odnosa, a 2 12 poslije prve dvije (tako mi je propisala doktorica prije 8 godina kad mi se prvi put dogodio incident, pa sam mislila da je to ok).Sad vidim da to u biti nije dovoljno, a nema jos naznaka menstruaciji (proslo je tek tjedan dana, a kod mene je moguce da ju necu dobiti jos mjesec dana). S obzirom na to, zanima me kad najranije mogu otici kupiti test na trudnocu, a da mi ne pokaze lazni rezultat?
Unaprijed zahvaljujem, srdacan pozdrav!
|
juhu12
|
01.09.2010. 15:50
Dobar dan,
Imam jedno pitanje za Vas. Partner i ja smo imali odnos i pri odnosu kondom je puknuo, pa smo sutradan kupili pilulu za dan poslije VIKELA i ja sam je popila. Moram Vas napomenuti da se to desilo u neplodnim danima. Prije odnosa sam imala menstruaciju na 2 i onda sam popila tu tabletu, pa sam nakon 7 dana dobila menstruaciju koja je trajala normalno, i nakon toga sam opet dobila na dnasnji dan. Zanima me da li je to neka nus pojava ili je to normalno za takvu vrstu tableta.
Normalna menstruacija je bila 8.8.
Kriticni odnos je bio 14.8.
Tableta popijena 15.8.
Menstruacija nakon tablete 22.8.-27.8.
Druga menstruacija 1.9.
Zanima me da li je to normalno?
Unaprijed Vam Hvala!
|
Tutnplok
|
01.09.2010. 16:20
Postovani,
cura je bila kod ginekologa i propisao joj je hitnu kontracepciju cilest tablete: svakih 12 sati po 2(ukupno 8 tableta)
Zanima me da li će to imati isti učinak kao i 3x3 koje vi preporučate?
Prve dvije tablete je popila 16 sati nakon snošaja, ima neredovitu menstruaciju i bio joj je 16 dan ciklusa.
Hvala unaprijed!
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
01.09.2010. 20:40
minessa .08. mjesečnica izazvana Vikelom, sad sljedeći možete očekivati oko Vaše zadnje tj. prije Vikele pa su to i simptomi koje ste opisali.
maricCaA Dovoljno je i popili ste u pravo vrijeme.
kalix Neka prođe još 7 dana pa napravite test ili se javite svom ginekologu kako su ciklusi neredoviti.
juhu12 Ciklus je došao ranije radi Vikele ne znam da li je ona od 01.09 baš mjesečnica ili smečkasto krvarenje.?
tutnplok Da,dovoljno je .
|