Autor
|
Poruka
|
Angel_of..
|
22.07.2010. 15:10
Postovana, evo kod mene se jutros desila promjena, nakon sto sam u prosli petak(16.07) u 12h popila Vikelu, jutros sam prokrvarila. E sad, menstruaciju sam trebala dobiti 25.jula(ako gledamo to da sam posljednje dvije menstruacije dobila na 25. dan ciklusa). Sad ne znam da li da na ovo krvarenje gledam kao menstruaciju ili kao posljedicu Vikele. Krvarenje nije nista manje obilno od uobicajene menstruacije, bar za sada ,ovih par sati...Unaprijed hvala
|
smilealways11
|
23.07.2010. 11:00
doktorice,imam jos 2 pitanja..dakle nakon sto sam popila pilulu za dan poslije,2 dana kasnije dobila sam menstruaciju.A u to vrijeme trebala je doci i moja prava menstruacija,ne samo izazvana.Pa me zanima da li je tableta sigurno djelovala ako sam dobila to krvarenje? i kada bih mogla ocekivati slijedecu menstruaciju ako je to krvarenje pocelo 23.6 i zavrsilo 30.6/1.7?Ciklusi su mi negdje 29,30 dana. hvala ponaprijed!
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
23.07.2010. 17:21
angel _of mjesečnica je stigla
smilealways krajem 07 mjeseca
|
isabela
|
23.07.2010. 18:00
Poštovana doktorice. 06.07. sam imala pobačaj, 22.07.sam bila na pregledu i sve je bilo u redu s tim da mi je doktor rekao da ću imati ovulaciju za 3 dana. Taj dan 22.07.sam imala spolni odnos popodne i prezervativ je pukao. Sutradan ujutro oko devet sati sam popila 3 tablete triquilar te ću navečer u devet popiti još tri. Da li je to dovoljno da spreči trudnoću.
Hvala unaprijed!
|
Annych
|
24.07.2010. 02:55
Postovana!!
Decko i ja smo imali spolni odnos 23.07. 2010. u 22:15 . Pukao nam je kondom, no on je ejakulirao izvan, ali nismo sigurni da li je ista ostalo unutra. Imam redovan ciklus od 28 dana i posljednja menstruacija mi je bila 02.07. do 07.07., da li je moguce da zatrudnim u ovom slucaju i dali treba da uzimam kontracepcijske pilule molim vas za brz odgovor. Sljedecu menstruaciju ocekujem 30. ili 31. u istom mjesecu s obzirom da je redovna od 28 dana.
Unaprijed hvala!
|
aanaa
|
24.07.2010. 13:10
Draga doktorice
Zadnju menstruaciju imala sam od 03.07.2010. Nezaštićeni odnos sam imala 15.07.2010, ali momak nije svršio u mene. Kolika je mogućnost da sam ostala trudna. Ciklusi mi traju od 24-26 dana zavisi kako kad. Unaprijed zahvaljujem
|
xxx1991xxx
|
24.07.2010. 17:10
Draga doktorice zadnja menstruacija mi je bila 06.07.2010 a imala sam nezasticeni spolni odnos 16.07 gdje je decko ejakulirao u mene 15 sati poslije popila sam vikelu i sad imam blago krvarenje kap ili dve. Jeli to normalno ??
|
pasad
|
24.07.2010. 22:10
poštovana!
zanima me da li zaštita protiv trudnoće vrijedi i tijekom sedmodnevne pauze kod svih vrsta pilula, konkretno kod bellune 35 (s obzirom da one nisu namijenjene prvenstveno za kontracepciju...)? naime, imala sam nezaštićeni odnos tijekom te pauze, dan poslije sam dobila menstruaciju ali me zanima postoji li ipak šansa za trudnoću? bih li trebala uzeti hitnu kontracepciju, i ako da, kako nastaviti uzimanje pilula nakon toga? hvala, beskrajno!
|
manda 111
|
26.07.2010. 12:30
poštovani, oprostite na smetnji!!!
moja situacija je ovakva :17.7 sam dobila zadnju menstruaciju koja je trajala do 23.7 ,menstrucija mi inace dolazi redivito ,ako kasni kasni po par dana ..
jucer 25.7 sam imala seksulani odnos sa deckom u popdnevnim satima, nismo koristili kondom,koji inace koristimo redovito ,naime on je svrsio ali je svrsio po meni ,u zadnji tren ga je izvadio,nije bilo puno sperme jer smo imali neto prije toga seksualni odnos sa kondomom i bio je svrsio... ne vjerujem da je svrsio u mene , ali opet ako je malo izletilo ,to me brinulo zato sam odmah otisla na hitnu gdje mi je doktorica propisala cileste tablete i rekla da ih popijem 3 odmah i 3 nakon 12 sati ...
popila sam sinoc u 23 h sata 3 ,i sada ujutro opet 3 tablete kako mi je doktorica rekla..
naime ,kako mi nisu plodni dani, te kao sto vidite moju situaciju? ttrebam li se zabrinuti ?? hoce li mi menga biti i dalje redovita ,opet nakon 28 dana ? ili bi trebala prije doci ?? mislite li imam li kakve sanse da zatrudnim??
unaprijed zahvaljujem
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
26.07.2010. 20:31
isabela da
annych nisu bili plodni dani pa ne trebate piti.
aanaa po ciklusu su bili plodni dani pa se javite svom ginekologu i unutar 72 sata popijte postkoitalnu tbl.
xxx1991xxx da
pasad da vrijedi
manda111 ova neće doći na vrijeme kao prethodna, ali nakon toga iduća po starom
|
isabela
|
27.07.2010. 00:20
Hvala na odgovoru, samo nisam pitala kada bih trebala očekivati menstruaciju?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
27.07.2010. 12:45
računajte negdje po početku mjeseca 08 cca
|
Ivanka_m
|
28.07.2010. 14:25
Draga doktorice,
sinoć smo imali spolni odnos i puknuo je kondom,bio je 10.dan prije sljedeće menstruacije,znači dan iza plodnih dana (14.dan plus minus 3?!) ali sam svejedno,radi mjere sigurnosti i nepotrebne panike otišla po pilulu za dan poslije.popila sam 3 tablete Cilesta jutros i za 3 h sam na gaćicama našla vrh kondoma koji je puknuo,znači unutra je bio cijelo ovo vrijeme.ima li kakve opasnosti i ima li veze pilule s njegovim "potiskanjem"? I drugo pitanje je da li velika nužda u tvrđem "stanju" ima veze s ponovnim uzimanjem kao i proljev u čijem se slučaju mora uzeti tableta dodatno?
Hvala
|
ramonica
|
28.07.2010. 16:45
Pozdrav, imam jedno pitanje i nadam se da ćete mi pomoći.
Doktorica mi je na godišnjem pa se nemam kome obratiti.
Prije 2 dana imala sam odnos sa dečkom i puknuo je kondom ( prvi put dosad ). Oboje smo bili šokirani i odlučila sam do hitne na sveti duh po pilule za dan poslije.
Imam policistične jajnike i ne dolazi mi menga redovito, pa nisam uzimala u obzir to da je zadnja menga bila 1.7. i trajala do 7.7. Doktorica mi je dala cilest tablet ( 2 tablete 3 puta, svakih 8 sati. ) Popila sam to i nadam se da nisam trudna.
Zbog policističnih jajnika sam planirala sa idućom mengom krenut pit pilule Yaz i sad ne znam što bi. Ako mi ubrzo dođe menga, dal da kupim tablete i krenem ih normalno piti ili bi trebala pričekat sa tim zbog ovih koje su vjerojetno šokirale moje tijelo ? molim Vas za odgovor jer ne želim pogoršati situaciju, ne želim ovo nikad ponovit
|
leeeo
|
29.07.2010. 13:55
Lijep pozdrav,
ovakva je situacija, djevojka je imala pocetak menstruacije 10.07 a zavrsila je 15.07, imali smo nezasticen odnos 21.07 i nakon sto smo shvatili kakvu smo glupost uradili i zbog sumnje odlucili smo da ona popije pilulu za dan poslije naziva Vikela otprilike 15 sati nakon odnosa, jucer je dobila krvarenje 28.07 a to je od uticaja tablete, pa nas zanima dali ce dobiti redovnu menstruaciju ako je sve uredu, a ona treba da se desi oko 12.08 ili ce ovo krvarenje zamijeniti redovnu menstruaciju, to vas pitam zbog toga sto sam na raznim forumima nasao da su neke djevojke dobile menstruaciju a neke ne nakon uzimanja piluule za dan poslije. Hvala unaprijed.
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
29.07.2010. 20:15
ivanka_m ne, nista od navedenog nema veze s tabletom.
ramonica prvo se javite svom gienekologu radi dogovora oko OHC.
leeeo ovo je zamjena za mjesečnicu i sad neka računa 28 dana do sljedeće.
|
ramonica
|
29.07.2010. 23:25
Hvala na odgovoru, samo me zanima dal kažete da se javim ginekologu zbog te pilule za dan poslije koju sam popila ili dogovor oko pilula koje bi normalno pila?
Već sam se dogovorila s doktoricom za kontracepcijske pilule( išla sam na krvne pretrage ), dala mi je recept za Yaz i jedino ne znam dal da pijem odmah čim dobijem mengu ili pričekam ( zbog tih pilula za dan poslije)?
Oprostite ako ponavljam pitanje, ali doktorica mi je na godišnjem, a trebala bi ovih dana dobiti mengu, pa ne znam dal da krenem s Yazom.
|
zmaya77
|
30.07.2010. 14:35
poštovani,
zamolila bih Vas informaciju, iako je mnostvo postova na ovu temu i analizirala sam ih ipak bih Vam oduzela malo vremena i zamolila za savjet.
naime, 13.07 sam dobila zadnju menstruaciju, nepromisljeno sam s deckom odnos bez zastite imala u noci s 26. - 27. kod ginekologa sam
otisla 28.og ujutro, napravio mi je UZV, te me "potapšao" po ramenu jer sam odnose imala upravo na dan ovulacije prepisao mi je triqiular
4 + 4 zute tablete koje sam popila 28og ujutro 4 i na vecer 4. uzela sam jos jedno pakiranje koje cu poceti piti.
moj problem je slijedeci, obzirom da mi je ginekolog do sredine mjeseca na godisnjem zanima me:
navodno bih kroz koji dan trebala prokrvariti od tih pilula (jer jos nisam) a kako sam si kupila jos jedno pakiranje koje planiram piti sa sljedecom menstruacijom,
pa mi sad nije jasno, kad prokrvarim (sto se nadam da hocu) da li da taj dan pocnem s novom kutijom triquilar pilula?
i iako niste david coperfield , nemate carobnu kuglu i znam da je prije svega to individualno trebam li ocekivati krvarenje kroz koji dan sada
ili u vrijeme kad bi mi redovna slijedeca menstruacija trebala biti?
hvala unaprijed!
|
Angel_of..
|
31.07.2010. 23:15
Postovana doktorice,
Nadam se da mi mozete pomoci u slijedecem...Posljednja tri ciklusa mi idu ovako,na 25,na 25. i na 22.dan sam dobila mjesecnicu(Vikela u pitanju)...pa me sad zanima kad bih mogla ocekivati iducu mjesecnicu, kad bi trebala racunati plodne dane(na svakom kalendaru dobijem priblizne,ali razlicite rezultate)??? Unaprijed Vam hvala
|
smilealways11
|
01.08.2010. 12:55
hvala na odgovoru! Ovako men.sam dobila 24/25 i trajala je do 27.(tj.do 28.ujutro).Prosli mj.(6.)nakon uzimanja cilesta men.sam dobila 23 i trajala je 7 dana.Prije toga men.su trajale oko 3 dana.Cula sam da i u trudnoci je moguce imati men.i sada se bojim da se to meni nije dogodilo trebam li se brinut?? ://
|