Autor
|
Poruka
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
03.08.2010. 14:15
ramonica vezano za one koje bi pili i počite s ovim ciklusom koji slijedi
zmaya 77 možete od prvog dana kada dode i obično ne dode na dan očekivane već kasni ili čak dode ranije
angel-of nemojte još računati plodne dane tek kada 2 ciklusa budu na 25 dana
smilealways dobili ste kako sam i rekla nema panike bila kraća zbog Vikele čekajte sljedeću.
|
ramonica
|
03.08.2010. 17:40
hvala puno danas sam dobila mengu i počela piti Yaz
|
jtopi73
|
03.08.2010. 19:30
Poštovani,
djevojka i ja smo imali spolni odnos i ja sam ejakulirao u nju, a bila je u plodnim danima. Ujutro smo posjetili ginekologa koji joj je prepisao triquilar tablete i to odmah 3 i 12 sati poslije 3 u sastavu 2 bijele i jedna žuta. Popila je to unutar 24 sata od odnosa. Prije druge doze je osjećala mučninu i povratila i tek tada popila drugu dozu točno 12 sati poslije prve. Imamo li razloga za brigu?
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.
|
Ivanka_m
|
03.08.2010. 21:45
Sada kada je sve ispalo ok imam jos par pitanja doktorice.Naime,u odnose sam stupila nedavno,dovoljno stara,zrela i informirana ali me ginekologica (inace nije mojq posto se jos nisam prijavila) prekorila kad sam dosla po pilule za dan poslije.Rekla je kako moram uzimat kontracepciju i kako se ne mogu pouzdat samo u kondome i racunicu oko plodnih dana.Posto nemam ceste odnose zanima me da li je redovita kontracepcija stvarno toliko nuzna?!jasno mi je da je potrebna u danima poput ovog koj se desio kad je puknuo kondom,al to se ne desava cesto.Posto sam danas,tjedan dana nakon uzimanja cilesta dobila mjesecnicu koja je trebala i ovako i onako doc za 3 dana,al ju je pilula "uranila" zanima me sto ako (idem na more s deckom za 2 tjedna) se opet desi ista nesreca,a bit ce plodni dani (iako se ciklus sad malo poremetio) sto napraviti?!apstinirati ipak il uzeti opet
cilest iako bi se smio pit samo 2x godisnje,6 mjeseci razmaka? Hvala
|
semafor
|
08.08.2010. 13:45
Dobar dan!
Ovako.. Sinoć sam imala odnos s dečkom. Ne pijem kontracepcijeske (iako planiram početi ovaj mjesec), uvijek koristimo kondom i izvlačenje. Sinoć je kondom pukao ali je dečko svršio van. Od 1. do 7. mjeseca su mi ciklusi od 28 do 33 dana, računala sam plodne dane i mislim da su trebali proći, ali me svejedno malo strah, pa Vas molim za odgovor da znam jel trebam u ponedjeljak do ginekologa i po tablete neke ili nešto?? veselim se Vašem što prijem odgovoru.
Lijep pozdrav!
|
semafor
|
08.08.2010. 13:45
Dobar dan!
Ovdje ima jako puno pitanja i sva su slična, zato bih Vas stvarno molila da mi odgovorite u dogledno vrijeme jer se samo gubim po njima i sve me više hvata panika. Sinoć sam imala odnos s dečkom (23. dan ciklusa) uz korištenje kondoma no on je pukao što smo primijetili tek kada ga je izvukao van i svršio. Ciklusi mi od 1. do 7. mjeseca ove godine variraju od 28 do 33 dana. Računala sam plodne i neplodne dane i po njima sam u neplodnom razdoblju, ali kao i sve ovdje pomalo me strah. Nadam se da ćete mi odgovoriti, reći što mogu učiniti i donekle me smiriti. Zahvaljujem unaprijed na odgovoru.
Lijep pozdrav!
|
jtopi73
|
08.08.2010. 14:45
Poštovani,
krivo sam Vam rekao za tablete za dan poslije. Ginekolog joj je prepisao prvo jednu žutu i dvije bijele i 12 sati kasnije 3 bijele pošto je u pakiranju 5 bijelih tableta - radi se o triquilar tabletama, kako sam Vam prije napisao popila je sve to unutar 24 sata od odnosa. Zanima me hoće li to biti dovoljno pošto ste napisali da treba piti bijele tablete? Unaprijed zahvaljujem na odgovoru
|
dailine
|
08.08.2010. 22:01
pozz,
imam jedno pitanje.
imao sam spolni odnos sa djevojkom prije nekih 1h, no ona je ima bila u četvrtom danu menstruacije i dok je bila na meni ja sam malo svršio unutra malo van (svugdje je bilo). Menstruacija joj je redovita 27-29dana.
Kolika je šansa da zatrudni i jel ima koristi korstiti tabletu dan poslje jer prije nikad nije pila nikakve tablete, a ginekolog je relativno daleko u gradu...tako da bi trebali bez recepta...
znači trebamo točno koje tablete u kojoj količini i svakih koliko sati?...čitao sam da ide x3 svakih 12h...no trebam stručno mišljenje u tom dijelu jer nisam našao baš točno pitanje kao i moje...hvala i nadam se da će odgovor doć brzo
|
dailine
|
09.08.2010. 12:45
i još jedna stvar...jel postoji neki način za spriječavanje bez da se koriste tablete "dan poslje?"
|
blizanac
|
10.08.2010. 22:35
Imao sam odnos sa djevojkom 11 dana posle zadnjeg ciklusao bez zastite ali nisam siguran da nisam svrsio u nju i zato me zanima ako ona uzme Vikela da li bi pomoglo da ne ostane trudna
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
10.08.2010. 22:45
jtopi73 nema razloga za brigu.
Ivanka_m Na taj način s pililom poslije remetite si ciklus tako da bih se složila da pijete OHC ili koristite kondome ili na tržistu posteoje Pantetex ovali u obliku vaginaletica koje stavljate u rodnici pola sata prije odnosa.
semafor nema trudnoće jer su bili neplodni dani
dailine sigurnosti radi Cilest 3x2 svakih 12 sati unutar 72 sata.
|
dailine
|
11.08.2010. 12:25
nije pila tablete nikakve jer sam bio našao da u prvih 10 dana ciklusa nemože ostat trudna...a ona je bila u 5-6 danu...tako da nadamo se da smo točno pogodili...
jesmo li?
|
|
11.08.2010. 22:40
imala sam seksualni odnos na 4. dan menstruacije, i moj decko je masturbirao u mene i zeljela bih znati koji je najbolji nacin da spijecim nezeljenu trudnocu, ako su mogucnosti velike da do nje dodje
|
mlada__luda
|
11.08.2010. 22:50
imam veliki problem. 6.7. imala sam spolni odnos i unutar 48 sati sam popila vikelu tabletu. u to vrijeme su mi bili plodni dani. zatim sam 13.7. imala nezaštićeni spolni odnos. dečko nije svršio u mene i mjesečnicu sam dobila 16.srpnja,3 dana nakon odnosa. menstruaciju bih trebala dobiti ovih dana. ciklus mi traje oko 26-32 dana, i menstruaciju bih trebala dobiti sad svaki dan, osim ako nisam trudna. najčešće osjetim ovulaciju po bolovima u jajnicima, i oko tjedan dana prije menstruacije najčešće osjećam bolove. i sad me je malo boljelo ali se bojim da ipak nisam trudna jer sam čitala da u ranoj trudnoći žene mogu imati bolove slične menstruacijskim?
|
|
11.08.2010. 22:50
imala sam seksualni odnos na 4. dan menstruacije, i moj decko je masturbirao u mene i zeljela bih znati koji je najbolji nacin da spijecim nezeljenu trudnocu, ako su mogucnosti velike da do nje dodje
|
učiteljica81
|
11.08.2010. 22:55
hvala vam puno na odgovoru! ali situacija je ovakva. dok sam čekala vaš odgovor ipak sam zbog straha da ne prođe tih 72 sata popila hitnu kontracepciju triguilar (3*3) kako sam i pročitala na prethodnom topiku, pa me zanima što da sada radim? trebam li nastaviti sa redovitom kontracepcijom triguilar tablete, imam ih još 7, ili da ih prekinem koristiti i čekam menstruaciju, pa da onda krenem sa novim pakiranjem redovne kontracepcije triquilar? unaprijed se zahvaljujem, oprostite na podužem pitanju.
|
ana005
|
12.08.2010. 22:26
imam jedan problem...dečko i ja smo imali odnos prije 19 sati i skliznuo mu je kondom, ali smo to primjetili tek nakon što je on svršio u mene...zadnja menstruacija mi je bila od 24.7.-19.7. jutros sam otišla svojoj ginekologici i ona mi je prepisala cilest tablete 2*3 kao day after...prvu dozu popila sam oko 16h što znači da drugu trebam popiti oko 4h noćas... trebam li nakon tih 6 pilula piti po jednu unutar 24h ili stati na 6?? i postoji li mogućnost trudnoće?
|
Natalija Beljo, dr. med.
|
13.08.2010. 22:35
dailine Imam pacijentica koje su zanjele 6,7,8 dan cikllusa pa se nadam da ste dobro racunali.
NEPOZNATA Ovisi koji je ciklus ali ima pilila za dan poslije ali se morate javti svom ginekologu.
mala_luda Imali ste mjesečnicu iza Vikele
učiteljica81 Napravite pauzu , da dobijete mjesečnicu pa potom nastavite nakon 7 dana po shemi dalje.
ana005 Nako tih 6 nema dalje čekajte mjesečnicu.
|
Mila593
|
16.08.2010. 02:25
Poštovana,
19.7 mi je bila zadnja menstruacija, inače su redovne, 24.7 puknuo nam je kondom te sam nakon par sati popila Escapelle pilulu, peti dan od toga imala sam par dana lagano krvarenje,kao posljedicu popijene tablete. Međutim 2.8 kondom nam je skliznuo i ostao u meni, on nije svršio. Od 6.8 bole me grudi, i već dva dana imam lagane grčeve kao da trebam dobiti ali ne dobivam... Zbunjena sam,neznam kad je bila ovulacija zbog pilule i da li je bila, te neznam šta me više brine prva ili druga nezgoda, jel može neka prognoza, utjeha ili bilo što iz vašeg iskustva.
Srdačan pozdrav!
|
guess2408
|
16.08.2010. 13:02
Poštovani,
Dana 16.02 u 1 h ujutro imala sam odnos sa dečkom tijekom kojega nam je pukao kondom.Imam nepravilan menstrualni ciklus,ali prema bolovima i simptomima koje osjećaj trebala bi dobiti vrlo brzo.Kolike s šanse da ostanem trudna?Trebam li svakako popiti tabletu za dan poslije?
Pozdrav
|